Ne znam kako mi je to promaknulo.JPK » wrote:Zove se Grškovićeva već valjda 20 godina.
Oću biti Purger!
- MmeTipfeler
Ja živim tamo gore od '88. i tako se zvala, Gregorijančevom je zovu samo stariji susjedi. To je stvar koja razlikuje predratnu generaciju, a ne ono što je Emericzy rekao.blaze » wrote: i više. zvala se tako kad sam ja išla u srednju![]()
tko bi rekao da je to tako in ulica ovdje na trkeljanju
Biti i mniti svemiropolisno
Točno. '88. su purgeri već bili pred nestajanjem. Hercegovački im je val samo zadao coup de grâce.JPK » wrote: Ja živim tamo gore od '88. i tako se zvala, Gregorijančevom je zovu samo stariji susjedi. To je stvar koja razlikuje predratnu generaciju, a ne ono što je Emericzy rekao.
- MmeTipfeler
Kakve to veze ima s generacijama? Brat i ja prihvatili smo nazive koje su upotrebljavali naši roditelji, a oni su pak prihvatili nazive od svojih roditelja. Službeni je naziv bio jedno, a privatni razgovor drugo. Istina, malo nas je zezala Zvonimirova - Socka uopće nije bilo loše za svakodnevnu uporabu. 
..o adzijinoj. jednom sam pet sati isao zelenim valom amo, pa onda zelenim valom tamo. dodjes tamo negdje tamo u onu belaj klaicevu, pitas nekog..di je adzijina? on ti kaze..pe ne, to vam je tam kod dzamije. dodjes kod dzamije, pitas..pa ne, to vam je tam prema zapadnom kolodvoru..i tako pet puta. a ima se sta odat.Pješčana » wrote:ja nemam pojma o čemu vi pišete
a najbolja mi je bila jedna koja mi je rekla, adzijina.. pa tam vam je, pozurite, pa cug vam bu pobegel..
Da, zvuči puno zabavnije nego pogledati na kartu...a unda » wrote: ..o adzijinoj. jednom sam pet sati isao zelenim valom amo, pa onda zelenim valom tamo. dodjes tamo negdje tamo u onu belaj klaicevu, pitas nekog..di je adzijina? on ti kaze..pe ne, to vam je tam kod dzamije. dodjes kod dzamije, pitas..pa ne, to vam je tam prema zapadnom kolodvoru..i tako pet puta. a ima se sta odat.
a najbolja mi je bila jedna koja mi je rekla, adzijina.. pa tam vam je, pozurite, pa cug vam bu pobegel..
Biti i mniti svemiropolisno
Jesi i ti pila pivo u parkiću kod dućana i busne poput Đepike i mene?blaze » wrote: i više. zvala se tako kad sam ja išla u srednju![]()
tko bi rekao da je to tako in ulica ovdje na trkeljanju
O tome kako smo stari Zagrepčani. Čak i ako nam je roditelj Hercegovac.Pješčana » wrote:ja nemam pojma o čemu vi pišete
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
ja sam se uzdao u to da seljake pitam.JPK » wrote: Da, zvuči puno zabavnije nego pogledati na kartu.
da karta..pa nisam na ekspediciji, u gradu sam valjda. grad u kojem ti treba karta za nac nesto, nije to grad po mjeri ljudskog koraka..
ovdje po dalmaciji, uvijek se znalo gdje je sta. do nedavno barem..
- MmeTipfeler
I ovdje, Unda, i ovdje.....a unda » wrote: ovdje po dalmaciji, uvijek se znalo gdje je sta. do nedavno barem..
- Beta ženka
Kuiš, buraz - evo kako se treba pričati: 
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Ja sam po prvom preseljenju u Zagreb uredno nosila plan grada sa sobom i redovno se njime služila...a unda » wrote: da karta..pa nisam na ekspediciji, u gradu sam valjda.
Al dobro, u Zagrebu ljudi zbilja znaju davat upute po ulicama. Osim valjda tih pet koje se tu spominju. U Rijeci to nitko ne zna. Od 4 ulice koje znam po imenu, jedna je Garibaldijeva koja se odavno tako ne zove.
JPK » wrote:...ali mi ga je nekakva moderatorska guska preimenovala.
Mene muče kvartovi. Zaključila sam da u Zagrebu ima previše kvartova na "s", a sve sa sličnim imenima. Svetice, Savica, Savišće, Središće, Srednjaci. Ne da nemam pojma di je koji. Pa onda još taj Siget i Sopot, majkuimneinventivnu.
gonj špadi
Staglišće, Sigečica, Sloboština.klonka » wrote:![]()
Mene muče kvartovi. Zaključila sam da u Zagrebu ima previše kvartova na "s", a sve sa sličnim imenima. Svetice, Savica, Savišće, Središće, Srednjaci. Ne da nemam pojma di je koji. Pa onda još taj Siget i Sopot, majkuimneinventivnu.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
..mene najvise u zagrebu muce..kruge. ja to ne znam, ne mogu izgovorit.klonka » wrote:![]()
ako me neko pita nesto u vezi kruga..kao, di je to, di on stoji..ja ne kazem..na kruge ili u krugama..kazem, to je tamo negdi dole, jebiga, iza lisinskog (lisinski me ide izgovarat). pa sad, ako ce taj pogodit di je to, dobro je pogodio. ako nije, nek pita dalje, ja ne znam di je to i kako se zove i sta me on sad tu zajebaje s krugama..
Staglište, tako je, znala sam da je još jedan!Margarita » wrote: Staglišće, Sigečica, Sloboština.
gonj špadi
-
- Information
-