Emericzy » wrote:
Slovenci su još gori od Hrvata po ksenofobiji i hladnoći.*
A Varaždin je, to već dugo govorim, najciviliziraniji grad u Hrvatskoj. Nije izgleda ni Rijeka skroz loša. Ima svojih čari.
*a svi smo mi miris jorgovana prema Japancima i Kinezima. Kakvi su oni ksenofobični rasisti to je neopisivo.
Nisu svi. Ponekad sve ovisi o tome s koje strane ju promatraš.
Vjenčani kum mog supruga radi u Ormožu. Vozi autobus. Jednom su mu u Ormožu auto (s Hr tablicama) polijali crvenom bojom. Policija je obavila svoj posao. Našli su počinitelje, prijavili ih te javili kumu. Ali ništa nije pomoglo. Za njega su bili svi Slovenci gamad i to mi je objašnjavao prilikom svakog druženja.
Nedavno je kupio auto u Sloveniji i vozi se slovenskim tablicama. Auto su mu na moru u tjedan dana tri puta ogrebli, a jednom ostavili i poruku "Janez, raus!"
Ja vjerujem da, ako je čovjek govno, je govno bez obzira u kojoj sredini bio. A u svakoj sredini ih ima.
Ja sam uvijek u nezavidnoj situaciji. Uvijek imam osjećaj da moram nekog braniti. Dok sam u Slo, branim Hrvate, dok sam u Hr branim Slovence. I teško mi padaju sve te političke svađe.
Japanca poznajem samo jednog. Studirao je palanteologiju u Njemačkoj i tamo plesao folklor (samo si zamislite Japanca u onoj bavarskoj narodnoj nošnji). Jako je draga osoba i sam je pričao o nama stvarno čudnom japanskom mentalitetu Npr. njemu koji je doktor paleontologije je baka nonstop govorila da će se u sljedeć životu roditi kao komarac zbog svoje ljenosti, a njegovog brata koji je bankarski službenik uzdizali su u nebo.