Nitko nije govorio o poštenju, nego pljački novca. Ne bih se ni za koga u politici usudio reći da je sto posto pošten; pošteni političar to je praktički oksimoron. Ali, je li uzimao lovu kao što su uzimali HDZ-ovi ljudi po javnim poduzećima i ustanovama i tajkuni postavljeni od strane HDZ-a, e to ne vjerujem.miky0 » wrote:
Dovoljno je vidit da je i cacic bio u "profitabilnom" brodu/jahti "malo vitra",a kad je tu bio,u nj postenje ne virujem...jbg...
Da,definitivno nam je gospodarstvo propalo zbog krivo postavljenog sustava u kojem je glavna zadaca pokrast i zamracit.
O vladi Zokija M.
To stoji,kradeze treba optuzit i osudit kao kriminalnu organizaciju,kao sto i jesu,samo to ne anektira odgovornosti danasnjih kriminalaca na vlasti da poprave(ljaju) stvari u ovoj banani od drzave.Emericzy » wrote: Nitko nije govorio o poštenju, nego pljački novca. Ne bih se ni za koga u politici usudio reći da je sto posto pošten; pošteni političar to je praktički oksimoron. Ali, je li uzimao lovu kao što su uzimali HDZ-ovi ljudi po javnim poduzećima i ustanovama i tajkuni postavljeni od strane HDZ-a, e to ne vjerujem.
Zašto ih zoveš kriminalcima? Ne vidim za to baš nekih jakih argumenata.miky0 » wrote:
To stoji,kradeze treba optuzit i osudit kao kriminalnu organizaciju,kao sto i jesu,samo to ne anektira odgovornosti danasnjih kriminalaca na vlasti da poprave(ljaju) stvari u ovoj banani od drzave.
Naravno da to što je HDZ radio ne smanjuje odgovornost ovih sadašnjih. Samo, trebat će puno vremena i sreće da se stvari dovedu u red. A sposobnosti i kvalitetnog kadra baš nema puno. I sve to treba izvesti usred krize koja trese cijelu Europu i još pola ostatka svijeta. Neće biti lako.
Drzava koja je skrojena po kriminalcima a da joj sefovi na vrhu nisu kriminalci mi ne pije vodu...Emericzy » wrote: Zašto ih zoveš kriminalcima? Ne vidim za to baš nekih jakih argumenata.
Naravno da to što je HDZ radio ne smanjuje odgovornost ovih sadašnjih. Samo, trebat će puno vremena i sreće da se stvari dovedu u red. A sposobnosti i kvalitetnog kadra baš nema puno. I sve to treba izvesti usred krize koja trese cijelu Europu i još pola ostatka svijeta. Neće biti lako.
Istina je da treba neko vrijeme proc da se vladajuci konsolidiraju,ali francuska je dokaz da se nepravilnosti mogu ispravit i u 2 mjeseca.
Vladajuci ne zasluzuju moju potporu.
Možeš ti misliti što hoćeš, ali argumenti su ti onak, malo čudni. Kažeš, država skrojena po kriminalcima. Ali, nju je krojio HDZ. Ovi koji su sad na vlasti nisu HDZ.miky0 » wrote:
Drzava koja je skrojena po kriminalcima a da joj sefovi na vrhu nisu kriminalci mi ne pije vodu...
Istina je da treba neko vrijeme proc da se vladajuci konsolidiraju,ali francuska je dokaz da se nepravilnosti mogu ispravit i u 2 mjeseca.
Vladajuci ne zasluzuju moju potporu.
Francuska nije dokaz da se nepravilnosti mogu ispraviti i u 2 mjeseca. Hollande je tek naznačio što će napraviti. Još u stvarnosti nije napravio jako puno -- a već su skočili sindikati. Tek će se vidjeti kako će napredovati.
Upravo to zelim rec,ne postoji razlika izmedju jednih i drugih. Jednaki igraci,samo s drugim dresovima.Emericzy » wrote: Možeš ti misliti što hoćeš, ali argumenti su ti onak, malo čudni. Kažeš, država skrojena po kriminalcima. Ali, nju je krojio HDZ. Ovi koji su sad na vlasti nisu HDZ.
Francuska nije dokaz da se nepravilnosti mogu ispraviti i u 2 mjeseca. Hollande je tek naznačio što će napraviti. Još u stvarnosti nije napravio jako puno -- a već su skočili sindikati. Tek će se vidjeti kako će napredovati.
Kad sam govorio o francuzima,onda sam govorio o smjernicama,oni u 2 mjeseca donesu odluke koje moraju ostvarit,a nasi nisu to u stanju ni 9 mjeseci. Uocavas razliku?
Da, naravno da uočavam razliku. Uočavaš li ti razliku između Francuske i Hrvatske?miky0 » wrote:
Upravo to zelim rec,ne postoji razlika izmedju jednih i drugih. Jednaki igraci,samo s drugim dresovima.
Kad sam govorio o francuzima,onda sam govorio o smjernicama,oni u 2 mjeseca donesu odluke koje moraju ostvarit,a nasi nisu to u stanju ni 9 mjeseci. Uocavas razliku?
A ovo s jednakim igračima je potpuno besmisleno. Parola bez ikakvog uporišta u stvarnosti.
"Lijeva" je koalicija već bila na vlasti, pune četiri godine, malo je bila spretna, a puno više nespretna, no iza sebe je tada ostavila popriličan broj dobrih poteza -- i baš nikakve indicije kriminala. U ovih par mjeseci opet se vide dobre namjere, opet veliko nesnalaženje i opet baš nikakve indicije kriminala.
Moram li ti skrenuti pažnju da je HDZ u šesnaest godina svoje vladavine, što se sposobnosti tiče, ostavio vrlo pomiješan dojam -- od spretnosti pa do totalne idiocije -- a da je trag njegovog kriminala dugačak, širok i debeo?
Dakle, tvrdnje su ti pomalo komične. Nisi ozbiljan sugovornik.
Razlika izmedju francuske i nas je u tome da oni brane svoje nacionalne interese,dok ih mi darujemo.Emericzy » wrote:
Da, naravno da uočavam razliku. Uočavaš li ti razliku između Francuske i Hrvatske?
A ovo s jednakim igračima je potpuno besmisleno. Parola bez ikakvog uporišta u stvarnosti.
"Lijeva" je koalicija već bila na vlasti, pune četiri godine, malo je bila spretna, a puno više nespretna, no iza sebe je tada ostavila popriličan broj dobrih poteza -- i baš nikakve indicije kriminala. U ovih par mjeseci opet se vide dobre namjere, opet veliko nesnalaženje i opet baš nikakve indicije kriminala.
Moram li ti skrenuti pažnju da je HDZ u šesnaest godina svoje vladavine, što se sposobnosti tiče, ostavio vrlo pomiješan dojam -- od spretnosti pa do totalne idiocije -- a da je trag njegovog kriminala dugačak, širok i debeo?
Dakle, tvrdnje su ti pomalo komične. Nisi ozbiljan sugovornik.
"Lijeva" koalicija koja btw s lijevicom nemaju nista,nije nista bolja od kradezea koji jednako tako daruje nacionalne interese.
I sad,sto je tu komicno da bi me diskreditiralo?
Parole.miky0 » wrote:
Razlika izmedju francuske i nas je u tome da oni brane svoje nacionalne interese,dok ih mi darujemo.
"Lijeva" koalicija koja btw s lijevicom nemaju nista,nije nista bolja od kradezea koji jednako tako daruje nacionalne interese.
I sad,sto je tu komicno da bi me diskreditiralo?
Ne može se ozbiljno razgovarati parolama.
Parole su ti cinjenice kao sto je oprastanje dugova gradjevinskoj mafiji tipa "konstruktor" i ostali,a gusenje malog i srednjog poduzetnistva!?
Dovoljno mi je znat da im se ide ususret da zavaljaju narod i dvaput ih opljackaju.Emericzy » wrote: Da. Da znaš malo više o tom problemu, znao bi da je to što govoriš parola.
A sad mi dopusti da ukratko i obrazlozim.
Oprostit ce im se dug da mogu krenit u realizaciju "jeftinih" stanova koje bi mi morali kupovat. Na koji nacin ce krenit u taj projekt? Drzava nema novaca,te ce se zaduzit za taj projekt,ako se zaduzis to ide preko drzavnog proracuna kojeg narod puni. Kad se naprave stanovi,onda krecu u prodaju,te ih mozes i kupit po "jeftinoj" tarifi.
Sad te pitam...zasto ih dvaput platit?
I to ti je parola?
Otkrivaš toplu vodu. Pa sve što država subvencionira plaćaš dvaput. Na primjer, pola naše usrane poljoprivrede. Jesi li vidio što se dogodi kad se seljacima smanje (a kamo li uskrate) subvencije? Naša se poljoprivreda upropaštava već 70-80 godina. Ne misliš valjda da se to može ispraviti preko noći, nekakvim revolucionarnim potezima?miky0 » wrote:
Dovoljno mi je znat da im se ide ususret da zavaljaju narod i dvaput ih opljackaju.
A sad mi dopusti da ukratko i obrazlozim.
Oprostit ce im se dug da mogu krenit u realizaciju "jeftinih" stanova koje bi mi morali kupovat. Na koji nacin ce krenit u taj projekt? Drzava nema novaca,te ce se zaduzit za taj projekt,ako se zaduzis to ide preko drzavnog proracuna kojeg narod puni. Kad se naprave stanovi,onda krecu u prodaju,te ih mozes i kupit po "jeftinoj" tarifi.
Sad te pitam...zasto ih dvaput platit?
I to ti je parola?
Građevinski sektor upropaštava se već dvadeset godina. Ne misliš valjda da se to može ispraviti preko noći? da, dugoročno bi najbolje bilo da se dozvoli da propadne, ali uz koju političku cijenu? SDP da to napravi ne bi dobio izbore do 2052. A to im ipak nije cilj.
Svaka vlada u zadnjih trideset ili četrdeset godina bila bi napravila uslugu narodu da je zatvorila brodogradilišta, pa ipak to ne radi. jer ne zna kako da to napravi a da pritom ne napravi političko samoubojstvo.
Političkoj stranci na vlasti nije jedini posao da vodi državu. Jednako važno joj je da ostane na vlasti. Prema tome, sve što napravi mora biti nekakav kompromis između političkih, državnih i narodnih interesa.
Za sada, SDP-ova kvazi-lijeva koalicija (kao i 2000. - 2003.) taj balans drži više usmjeren na narodne interese nego što je to činio HDZ, čak na štetu vlastite popularnosti. Naravno, i oni žele biti ponovo izabrani i zato paze da ne odu predaleko. A i s tim oprezom proizvode narodnu galamu do neba, kao da ljudima nož zabijaju u trbuh.
Politika nije laka stvar. Zahtijeva golemu vještinu i znanje. A mi u njoj nemamo praktički nikakve tradicije. Cijeli naš politički establishment sastavljen je od političkih diletanata. I oni bi sad trebali čupati posranu državu iz teških govana usred svjetske krize. Još im dobro i ide, kad se to uzme u obzir.
Ukratko cu rezimirat...kod ove vlade NE VIDIM promjenu politike u svim greskama koje si nabrojao,vec vidim NASTAVAK iste politike losih predhodnika.Emericzy » wrote: Otkrivaš toplu vodu. Pa sve što država subvencionira plaćaš dvaput. Na primjer, pola naše usrane poljoprivrede. Jesi li vidio što se dogodi kad se seljacima smanje (a kamo li uskrate) subvencije? Naša se poljoprivreda upropaštava već 70-80 godina. Ne misliš valjda da se to može ispraviti preko noći, nekakvim revolucionarnim potezima?
Građevinski sektor upropaštava se već dvadeset godina. Ne misliš valjda da se to može ispraviti preko noći? da, dugoročno bi najbolje bilo da se dozvoli da propadne, ali uz koju političku cijenu? SDP da to napravi ne bi dobio izbore do 2052. A to im ipak nije cilj.
Svaka vlada u zadnjih trideset ili četrdeset godina bila bi napravila uslugu narodu da je zatvorila brodogradilišta, pa ipak to ne radi. jer ne zna kako da to napravi a da pritom ne napravi političko samoubojstvo.
Političkoj stranci na vlasti nije jedini posao da vodi državu. Jednako važno joj je da ostane na vlasti. Prema tome, sve što napravi mora biti nekakav kompromis između političkih, državnih i narodnih interesa.
Za sada, SDP-ova kvazi-lijeva koalicija (kao i 2000. - 2003.) taj balans drži više usmjeren na narodne interese nego što je to činio HDZ, čak na štetu vlastite popularnosti. Naravno, i oni žele biti ponovo izabrani i zato paze da ne odu predaleko. A i s tim oprezom proizvode narodnu galamu do neba, kao da ljudima nož zabijaju u trbuh.
Politika nije laka stvar. Zahtijeva golemu vještinu i znanje. A mi u njoj nemamo praktički nikakve tradicije. Cijeli naš politički establishment sastavljen je od političkih diletanata. I oni bi sad trebali čupati posranu državu iz teških govana usred svjetske krize. Još im dobro i ide, kad se to uzme u obzir.
A sto se tice brodogradnje,znas li zasto su neisplativa?
Da, ali ne bih o tome.miky0 » wrote:
Ukratko cu rezimirat...kod ove vlade NE VIDIM promjenu politike u svim greskama koje si nabrojao,vec vidim NASTAVAK iste politike losih predhodnika.
A sto se tice brodogradnje,znas li zasto su neisplativa?
Naporan si, a ne kažeš mi ništa novo i zanimljivo, a prepirat mi se ne da. Misli svoje jer si to očito čvrsto naumio. Zašto da se ja trošim na to?
Emericzy » wrote: Da, ali ne bih o tome.
Naporan si, a ne kažeš mi ništa novo i zanimljivo, a prepirat mi se ne da. Misli svoje jer si to očito čvrsto naumio. Zašto da se ja trošim na to?
Nitko te ne sili na to. Ja sam reagirao jer si mi ti rekao da ne vidis poveznice izmedju kukulelea i kradezea,a da ako ih ja vidim,da sam neozbiljan sugovornik. Svasta.Emericzy » wrote: Da, ali ne bih o tome.
Ovo je forum,namijenjem upravo razmjeni misljenja,pa ako bas hoces i sukobu misljenja,no,iako nismo na 'istoj' valnoj duljini,ti meni nisi naporan,nego lik kojem ne smis razjebat svjetonazor.
- Borna Paro
Zašto marionetska?Kome polažu račune-masonima?!miky0 » wrote:Ajmo malo lupetat o aktualnoj marionetskoj vladi nase banana republike.
Za tebe su dno dna?!!miky0 » wrote: Za mene su oni dno-dna,kao uostalom i oni predhodni.
Sve to treba osudit za VELEIZDAJU.
Čekaj malo desničaru,a što ti je onda HDZ?!
Kakva veleizdaja?Zbog čega?
Ja nisam zadovoljan se nekim detaljima koalicije,ali mislim da tamo ima kvalitetnih ljudi i da je Z.Milnaović daleko savjestan premijer nego što netko može misliti.
Ovakvo desničarenje koje ti protežeš je šuplja priča.U HDZ-u traži izdajnike i veleizdajnike!
Desnicar ce nosit ovaj moj avatar!? Da imas dovoljno godina onda bi znao da je moj avatar grb SR Hrvatske,a to nikako nisu bili desnicari.Borna Paro » wrote:Zašto marionetska?Kome polažu račune-masonima?!![]()
Za tebe su dno dna?!!![]()
Čekaj malo desničaru,a što ti je onda HDZ?!
Kakva veleizdaja?Zbog čega?
Ja nisam zadovoljan se nekim detaljima koalicije,ali mislim da tamo ima kvalitetnih ljudi i da je Z.Milnaović daleko savjestan premijer nego što netko može misliti.
Ovakvo desničarenje koje ti protežeš je šuplja priča.U HDZ-u traži izdajnike i veleizdajnike!
Zasto su ovo veleizdajnici? Sto su uradili da ovom narodu bude bolje?
I da,ponavljam za one koji imaju problema s razumjevanjem,i kradeze (hdz) i jest zlocinacka organizacija,i zato i njih trebamo osudit za veleizdaju.
Koja teška glupost...
Kuliću bi trebalo pokazati da, kao i svaka druga vlada, i Hrvatske vlade imaju pravne ovlasti zaduživati državu. Bilo to pametno ili ne. A na narodu je da vladu koju ne smatra pametnom i poštenom ne izabere na sljedećim izborima. To se zove predstavnička demokracija. Još nitko nije smislio pametniji politički sustav, pa tako onaj tko se protiv toga buni, a nema pametniju ideju (kao recimo Kulić) piša uz vjetar.
Ti stvarno vjerujes u bajke da on (ili bilo tko drugi) kao jedinka moze potaknit "svojevrsnu revoluciju"?Emericzy » wrote: Koja teška glupost...![]()
Kuliću bi trebalo pokazati da, kao i svaka druga vlada, i Hrvatske vlade imaju pravne ovlasti zaduživati državu. Bilo to pametno ili ne. A na narodu je da vladu koju ne smatra pametnom i poštenom ne izabere na sljedećim izborima. To se zove predstavnička demokracija. Još nitko nije smislio pametniji politički sustav, pa tako onaj tko se protiv toga buni, a nema pametniju ideju (kao recimo Kulić) piša uz vjetar.
vise se boji nego sto vjeruje.miky0 » wrote:
Ti stvarno vjerujes u bajke da on (ili bilo tko drugi) kao jedinka moze potaknit "svojevrsnu revoluciju"?
ali, s pravom se boji, jer.. zna emerici da ce revolucije biti i zna da ta revolucija nece bas pocet na nacin ili od pojedinaca na koji su se do sada radile, stvarale, pokretale revolucije ili ono sto se smatra pod njima.
ta neka revolucija ce ovaj put doci na drugi nacin i iz drugog smjera nego sto to emerici misli. zastario mu je koncept revolucije, preslojavanja ili prerazmjestanja drustvenih odnosa.
tako da ce ga, bez obzira koliko on se trudio gasiti plamicke mogucih revolucija na nacin da uvjerava koliko gdje moze o besmislu tih nekih revolucija, ta revolucija zateci nespremnog i tu je frka.
frka se povecava jer za razliku od revlucije, emerici se nimalo ne boji kontrarevolucije, ona mu je puno bliskija, ali on je spreman za zastarjelu ideju revolucije, pa dakle i kontre, misleci da se u stvari radi o nekom obliku preferansa. ili, kako ces biti spreman, planirati kontrarevoluciju kad ne znas kakva ce revolucija bit, to je pravi strah.
zato su svi kontrarevolucinari u startu paranoicni i na strah gube ogromne kolicine vremena i sredstava.
cak i citave sustave temelje na trzistu straha..kapitalizam je recimo jedan takav sustav.
dok revolucionari i nemaju bas sto puno izgubiti, dakle, strah od gubitka je dosta umanjen jer i onako citavo vrijeme gube, kontrarevolucionari unaprijed trze strahom da bi i to malo, ako ista ili nesto imaju, mogli izgubiti, pa bolje ista imat, nego nista, jer na takav nacin njima ce ostat barem nesto, a kontrarevolucionarima sve, s trendom razvoja da bi sutra mogli izgubiti jos i vise..takva je vaga, sta cemo sad.
dakle, kao i uvijek, neznanje je izvor svakog straha, a dugotrajni strah nije nikoga do sada ozdravio.
Ja sam ti, dragi moj Murta, davno propao i za izgubiti nemam više ništa. Sav moj imetak je, više-manje, u ovom kompjutoru na kojemu pišem i preko kojega sam povezan s ostatkom realnog i virtualnog svijeta. Što se toga tiče, svoje fantazmagorije radije uputi u nekom drugom smjeru...a unda » wrote: vise se boji nego sto vjeruje.
ali, s pravom se boji, jer.. zna emerici da ce revolucije biti i zna da ta revolucija nece bas pocet na nacin ili od pojedinaca na koji su se do sada radile, stvarale, pokretale revolucije ili ono sto se smatra pod njima.
ta neka revolucija ce ovaj put doci na drugi nacin i iz drugog smjera nego sto to emerici misli. zastario mu je koncept revolucije, preslojavanja ili prerazmjestanja drustvenih odnosa.
tako da ce ga, bez obzira koliko on se trudio gasiti plamicke mogucih revolucija na nacin da uvjerava koliko gdje moze o besmislu tih nekih revolucija, ta revolucija zateci nespremnog i tu je frka.
frka se povecava jer za razliku od revlucije, emerici se nimalo ne boji kontrarevolucije, ona mu je puno bliskija, ali on je spreman za zastarjelu ideju revolucije, pa dakle i kontre, misleci da se u stvari radi o nekom obliku preferansa. ili, kako ces biti spreman, planirati kontrarevoluciju kad ne znas kakva ce revolucija bit, to je pravi strah.
zato su svi kontrarevolucinari u startu paranoicni i na strah gube ogromne kolicine vremena i sredstava.
cak i citave sustave temelje na trzistu straha..kapitalizam je recimo jedan takav sustav.
dok revolucionari i nemaju bas sto puno izgubiti, dakle, strah od gubitka je dosta umanjen jer i onako citavo vrijeme gube, kontrarevolucionari unaprijed trze strahom da bi i to malo, ako ista ili nesto imaju, mogli izgubiti, pa bolje ista imat, nego nista, jer na takav nacin njima ce ostat barem nesto, a kontrarevolucionarima sve, s trendom razvoja da bi sutra mogli izgubiti jos i vise..takva je vaga, sta cemo sad.
dakle, kao i uvijek, neznanje je izvor svakog straha, a dugotrajni strah nije nikoga do sada ozdravio.
Nego mi je žao mladih, koji bi sad rušili Kurtu zajedno s tobom, a jadni pojma nemaju o tome -- izbjegavali su lektiru u školi -- tko uzjaše ako Kurta nedajbože padne iz sedla. Ne znaju ni kako će ih taj nimalo misteriozni novi jahač onda jahati.
-
- Information
-