O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
Emericzy

Post 13 Oct 2012, 08:56

kukuriku » wrote:ja sam samo došla reć emeru da ja i isto volim šona bina. :raspa:
a o vlaDi zokija m mislim da su nesposobni i žalosno pesimistični.
jebem vas take i nesposobne i pesimistićne.
pa deder bar LAŽITE!!!
Vidiš, meni se sviđa što ne lažu. To jest, lažu relativno malo. (Da ne lažu baš ništa, ne bi bili u politici.) Žao mi je samo što su nespretni. Ne treba im HDZ; sami su sebi najveći neprijatelji. :(

A danas ne biti pesimist, jebiga, mora ti nešto faliti u glavi. Ili moraš imati genijalan plan. A nema nitko. (Osim, dozvoljavam, Unde, koji je smislio nešto genijalno, novo i skroz originalno i revolucionarno: revoluciju. :zijev:)

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 13 Oct 2012, 09:32

Emericzy » wrote: a ispod žita... zna se.
..ti. : ko to mene gledi..: :cheer:
..a unda
Undaminator

Post 13 Oct 2012, 12:14

kukuriku » wrote:ja sam samo došla reć emeru da ja i isto volim šona bina. :raspa:
a o vlaDi zokija m mislim da su nesposobni i žalosno pesimistični.
jebem vas take i nesposobne i pesimistićne.
pa deder bar LAŽITE!!!
mozda nisu pesimisticni, mozda su samo nesto bolje obavijesteni.

zasto mislis da su nesposobni? sto bi ti htjela da naprave? nesposobni su jer ne lazu? :misli:

sto je son bin? :ne zna:
Emericzy

Post 13 Oct 2012, 12:43

..a unda » wrote:sto je son bin? :ne zna:
To je iskrivljeno od njemačkog, schön bean iliti po naški 'lijep grah'. To je jedna vrsta fažola koji Kukuriku i ja volimo.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 13 Oct 2012, 13:14

I oce li drug linic u ponedjeljak poslat jos 20 000 ljudi na ulicu?
Pero

Post 13 Oct 2012, 16:36

Emericzy » wrote: To je iskrivljeno od njemačkog, schön bean iliti po naški 'lijep grah'. To je jedna vrsta fažola koji Kukuriku i ja volimo.
Imam jednog poznanika kojemu je omiljena uzrečica:
Čuvaj se Dajanaca i kad darove nose. :zubo:
Nikada ispravke nisu pomagale.
Emericzy

Post 15 Oct 2012, 19:32

Izvrstan članak o pozivu masovnoj akciju za promjene.

http://www.bankamagazine.hr/komentari-i ... masterchef
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 15 Oct 2012, 19:36

Pero » wrote: Imam jednog poznanika kojemu je omiljena uzrečica:
Čuvaj se Dajanaca i kad darove nose. :zubo:
Nikada ispravke nisu pomagale.
Nisam nikad čuo za Dajance :misli:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 15 Oct 2012, 19:43

Emericzy » wrote:Izvrstan članak o pozivu masovnoj akciju za promjene.

http://www.bankamagazine.hr/komentari-i ... masterchef
Demokracija je vrlo štetno društveno uređenje za neobrazovane (da ne kažem nešto gore) narode poput našeg.
Zato jer demokracija omogućuje da nam kolo vode demagozi i populisti premazani svim mastima i bojama.
Emericzy

Post 15 Oct 2012, 21:56

Euklid » wrote:
Kako nisi? Ovo im je nacionalna himna.
Emericzy

Post 15 Oct 2012, 21:57

Euklid » wrote:
Demokracija je vrlo štetno društveno uređenje za neobrazovane (da ne kažem nešto gore) narode poput našeg.
Zato jer demokracija omogućuje da nam kolo vode demagozi i populisti premazani svim mastima i bojama.
Točno. Diktatura je kod nas pokazala puuuuno bolje rezultate. :rolleyes:
Euklid
old school

Post 15 Oct 2012, 22:16

Šta jes' jes'.

Ako ništa drugo tvornice su nicale na svakom ćošku ko lude gljive ove jeseni...
Pero

Post 16 Oct 2012, 05:41

Euklid » wrote:
Ni ja. Dok nisam njega upoznao. Al svašta naučiš s vremenom. Vidiš kako je Emericzy obrazovan, zna koja im je himna.
Emericzy

Post 16 Oct 2012, 06:25

Euklid » wrote:Šta jes' jes'.

Ako ništa drugo tvornice su nicale na svakom ćošku ko lude gljive ove jeseni...
A i trajale su otprilike kao lude gljive. Mnogima su i proizvodi bili na toj razini. Srećom, ne svima.
Euklid
old school

Post 16 Oct 2012, 08:36

Ne znam.
Mene je jedna takva s vijekom trajanja lude gljive othranila i odskolovala i priskrbila nam drustveni stan.

A proizvod je bio toliko nekvalitetan da mi je stara cesto radila trecu smjenu da stignu nastancat potrebne kolicine za izvoz.

:ne zna:
Emericzy

Post 16 Oct 2012, 09:10

Euklid » wrote:Ne znam.
Mene je jedna takva s vijekom trajanja lude gljive othranila i odskolovala i priskrbila nam drustveni stan.

A proizvod je bio toliko nekvalitetan da mi je stara cesto radila trecu smjenu da stignu nastancat potrebne kolicine za izvoz.

Cum hoc ergo propter hoc. Jedna od uobičajenih logičkih pogrešaka. Činjenica da je u Jugi, onakvoj kakva je bila, nekim ljudima bilo dobro, ne znači da im u drukčijoj Jugi ne bi bilo jednako dobro ili bolje.

Ja ne tvrdim da je tebi i tvojima bilo loše. Tvrdim da je sustav u Jugi bio loš. Zato je i propao.

Druga logička greška koju činiš je sustavna: nastojiš implicirati da -- ako je tebi i tvojima bilo dobro, te je jednoj firmi koju znaš bilo dobro -- da se dobrota prostirala čitavim sustavom. Nije.

Jako je mali postotak građana u Jugi dobio 'društveni' stan. Golema većina stambenih objekata bila je privatna, građena osobnom gradnjom ili kupljena.

Jako je mali postotak poduzeća bio objektivno komercijalno uspješan. Desetljećima se novac pretakao od uspješnih prema neuspješnima, a razlika bi se posuđivala u inozemstvu. To je građanima bilo komotno, ali budući da ni iz čega ne može nastati nešto, osim u Big Bangu, što Juga nije bila, supstanca ekonomskog blagostanja je hlapila i hlapila i hlapila, sve dok se sustav, kad je Zapad prestao kreditirati širokom rukom i po iznimno povoljnim uvjetima, nije počeo raspadati.

Trenutak raspada bio je samo pitanje vremena, a debelo su ga potaknule i političke idiotarije tipa nametanja bratstva i jedinstva, silovanja jezika, uništavanja obrazovanja, posrbljivanja itd. -- da stalne tenzije između unitarizacije i autonomaštva i ne spominjem.

Nisu te političke gluposti bile onako gadne kako se turbo-Hrvati pretvaraju da jesu, ekonomske su gluposti bile bitnije, ali su definitivno pomogle raspadu, jer su stvorile golemu nepopularnost režima. Tako golemu da su se SVI, svekoliki narodi bivše Juge pohrlili razdružiti čim se za to pružila šansa. I ne pada im na pamet natrag se pridružiti.

Osim Srbima, ali njihovu formuli udruživanja, bratstva i jedinstva znamo.

Sve to ne znači da je ovo što danas imamo dobro. Jest drek. Ali činjenica da današnje govno smrdi ne čini tadašnje govno ništa mirišljavijim. Samo ružičasti retrovizor može učiniti takvo čudo.
karambol

Post 16 Oct 2012, 10:17

Euklid » wrote:Ne znam.

Nekima je i danas tako... :ne zna: Je li to znači da je dobro?
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2012, 10:43

Emericzy » wrote:

Cum hoc ergo propter hoc. Jedna od uobičajenih logičkih pogrešaka. Činjenica da je u Jugi, onakvoj kakva je bila, nekim ljudima bilo dobro, ne znači da im u drukčijoj Jugi ne bi bilo jednako dobro ili bolje.

Ja ne tvrdim da je tebi i tvojima bilo loše. Tvrdim da je sustav u Jugi bio loš. Zato je i propao.

Druga logička greška koju činiš je sustavna: nastojiš implicirati da -- ako je tebi i tvojima bilo dobro, te je jednoj firmi koju znaš bilo dobro -- da se dobrota prostirala čitavim sustavom. Nije.

Jako je mali postotak građana u Jugi dobio 'društveni' stan. Golema većina stambenih objekata bila je privatna, građena osobnom gradnjom ili kupljena.

Jako je mali postotak poduzeća bio objektivno komercijalno uspješan. Desetljećima se novac pretakao od uspješnih prema neuspješnima, a razlika bi se posuđivala u inozemstvu. To je građanima bilo komotno, ali budući da ni iz čega ne može nastati nešto, osim u Big Bangu, što Juga nije bila, supstanca ekonomskog blagostanja je hlapila i hlapila i hlapila, sve dok se sustav, kad je Zapad prestao kreditirati širokom rukom i po iznimno povoljnim uvjetima, nije počeo raspadati.

Trenutak raspada bio je samo pitanje vremena, a debelo su ga potaknule i političke idiotarije tipa nametanja bratstva i jedinstva, silovanja jezika, uništavanja obrazovanja, posrbljivanja itd. -- da stalne tenzije između unitarizacije i autonomaštva i ne spominjem.

Nisu te političke gluposti bile onako gadne kako se turbo-Hrvati pretvaraju da jesu, ekonomske su gluposti bile bitnije, ali su definitivno pomogle raspadu, jer su stvorile golemu nepopularnost režima. Tako golemu da su se SVI, svekoliki narodi bivše Juge pohrlili razdružiti čim se za to pružila šansa. I ne pada im na pamet natrag se pridružiti.

Osim Srbima, ali njihovu formuli udruživanja, bratstva i jedinstva znamo.

Sve to ne znači da je ovo što danas imamo dobro. Jest drek. Ali činjenica da današnje govno smrdi ne čini tadašnje govno ništa mirišljavijim. Samo ružičasti retrovizor može učiniti takvo čudo.
:giggle:

ono cum..nije valjda da citas kam? :zubo:

pls, pusti logiku na miru. nisi bas onaj ko bi trebao poucavati logici. kad vec se vec oces bavit logikom, barem se pozovi na neku, referiraj se.

daj, izvedi mi gdje euklid grijesi, sto on to zakljucuje i izvedi mi tvoju ispravnost zakljucka. znas kako to ide valjda.. :raspa:
covjek ti daje svoj primjer, daj ti njemu svoj. zar to ne bi bilo posteno, takav nacin razgovora? a ako cemo uopcavat, kakva je to srpska formula udruzivanja i srpska formula bratsva jedinstva? na sto mislis? na koga?
za jednog openmajndida kome je demokracija valjda genetski usadjena ili barem po superiornom obrazovanju ili mentalnim sposobnostima, kao osoba koje koristi izraz za druge..turbo hrvati, dosta jedno sovinisticko razmisljanje. tebi to ne izgleda tako? mislim, po logici nekoj, biraj kojoj, koju oces..

juga se nije raspala radi nikakvih ekonomskih problema, jer, ponavljam, ako cemo o tome govoriti, onda je ova drzava zombi.

usporedi podatke, po kojem god kriteriju hoces. ok osim po broju mobitela, npr, pa ces vidjet gdje (kad) se bolje zivjelo, pa onda mozda i zasto. ustvari, ti to znas, ali druge zelis navesti na sulude zakljucke. ko zna zasto.. mozda se radi o nekoj misiji, ko zna..svasta ima. :ne zna:

sta je to ova drzava stvorila, s tobom ponosnim na celu, osim forme same sebe? koji napredak? ako ova drzava propadne, jel to isto znaci da nije valjala?
a propast ne moze jer nam je jedna jedina?
koja je to logika?

euklide, ne obracaj paznju. srecom, imali smo prilike vidjeti kako je ta nacionalna generacija u svom destruktivnom ludilu imala dovoljno vremena da unisti sve sto se dalo unistiti da bi stvorili nista, kojem daju vrijednost tako da tvrde da je i prije bilo nista.
srecom, tu generaciju vise nitko nista ne pita..ono sto nije dio rjesenja, dio je problema. :cheer:
ok, osim zizeka, npr. misao je danas na nasim prostorima rijetka biljka. i to nezasticena. :D
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2012, 10:56

karambol » wrote:
na koje neke mislis? jel mislis na one koji danas dobivaju stanove ili one koji danas rade u trecim smjenama u proizvodnji?

nesto mi je promaklo..kojoj to danas proizvodnji? cega? čelika? :zubo:
karambol

Post 16 Oct 2012, 11:01

..a unda » wrote: :giggle:

juga se nije raspala radi nikakvih ekonomskih problema, jer, ponavljam, ako cemo o tome govoriti, onda je ova drzava zombi.

usporedi podatke, po kojem god kriteriju hoces. :D
Možda se "ekonomski problemi" drukčije interpretiraju... Možda je perspektiva vraćanja ukupnih dugova države bila ljepša, ali da je blagajnička raspodjela novca bila jedan od vodećih generatora nezadovoljstva (iz kojeg su rasli i hranili se budući teoretičari kaosa) - je. Ne da mi se sad otvarati pojedinačne primjere iz kojih može nastati samo naklapanje i nabrajanje za i protiv opcija, ali zrnca pameti koja su postojala nisu bila dovoljna i nisu prevladala...
Žaliti nad onim što je prošlo, neću. Nema smisla. Likovati jer sam tu gdje jesam, nisam u stanju.
Kao što sam pizdio u bivšoj državi, pizditi ću i ovoj. Sve zbog želje, možda sulude, da je učinim boljom i zdravijom...
Euklid
old school

Post 16 Oct 2012, 11:13

Jao Emer, pa ti si skroz pobrkao lončiće.

Kao prvo, nisam nigdje napisao da se danas živi lošije. Dapače, živi se bolje nego ikad prije.
Ali isključivo iz razloga kojeg ti spočitavaš bivšem sistemu a to je život na kredit.

SRH je izašla iz Juge s 3 mlrd.$ vanjskog duga a danas je dug 60 mlrd.$.
Koliko je to % povećanja? Ne mogu ni izračunat.
Jel ti uopće barataš s osnovnim materijalnim činjenicama?

S tim da je tih par milijardi većinom utrošeno u industrijalizaciju zaostale, agrarne, nepismene zemlje.

Da ne spominjem milijarde dobivene prodajom raznih firmi izgrađenih u tom periodu koje daleko nadmašuju 3 milijarde nasljeđenog vanjskog duga.

A što smo mi stvorili novog za ovih novih 60 milijardi $ duga?
Pa da recimo sad to prodamo i izvučemo se? Koliko industrijskih giganata? Koliko hotelskih kompleksa? Možda izvozimo hranu kao nekada?

Emer,

nemoj me krivo shvatit,

ne radi se o tome da li je bila bolja Juga ili samostalna Hrvatska, socijalizam ili kapitalizam, diktatura ili demokracija.

Radi se o tome da je onda postojala nekakva vizija, strategija, da su se izgrađivale i stvarale nove vrijednosti, da su generacije imale što ostaviti iza sebe. Danas je na djelu destrukcija i uništavanje.
Deindustrijalizacija do zadnjeg vijka.
Rasprodaja ono malo što je preostalo.

Pojeli smo vlastitu supstancu i pitanje je što ćemo ostaviti iza sebe.

I zato kažem da je demokracija loša za nekog poput nas. U demokraciji dva debila na izborima vrijede duplo više nego jedan pametan.

A debila kod nas ko gljiva poslije kiše.
Euklid
old school

Post 16 Oct 2012, 11:20

karambol » wrote:
Da. Danas je jako dobro ako radiš u firmi gdje je potrebna i treća smjena
da bi se proizvelo za izvoz. Jer to znači da ćeš imati posao i sutra.

Ili si mislio na podjelu stanova radnicima. To je loše.
Jer kvari ljude i postaju nezadovoljni što je susjed dobio 2 kvadrata veći.
karambol

Post 16 Oct 2012, 11:25

Euklid » wrote:I zato kažem da je demokracija loša za nekog poput nas. U demokraciji dva debila na izborima vrijede duplo više nego jedan pametan.

A debila kod nas ko gljiva poslije kiše.
Lopova, Euklide, lopova...
Nama je svaka država u kojoj smo živjeli bila neprijatelj. Kad je, eto, postala zemlja Hrvatica i Hrvata i svih njenih građanki i građana, seljanki i seljaka, dobrodošla je u folklornom smislu, ali naše navike da državu na svaki način zajebemo nisu nestale...Samo je modus operandi zaogrnut šatro domoljubljem, ali lopovi su i dalje bili na sceni. Ne samo to, nego su scenu kreirali prema svojim željama i potrebama...
Nama je država zla maćeha, a mi smo patuljci koji kopaju dijamante i drago kamenje u rudnicima. Takva je percepcija...I kako ne bi sebi svaki patuljak sebi uzeo koju šaku dijamanta? Pa, zavrijedio je... :D
Euklid
old school

Post 16 Oct 2012, 11:32

karambol » wrote:
Lopova, Euklide, lopova...
A to je druga priča.

Lopovi nisu debili. Dapače, vrlo su pametni i lukavi.
Nema ih čak ni puno.
Dvjestotinjak.
Onih velikih.

Male ne računam.
karambol

Post 16 Oct 2012, 11:40

Euklid » wrote: A to je druga priča.

Lopovi nisu debili. Dapače, vrlo su pametni i lukavi.
Nema ih čak ni puno.
Dvjestotinjak.
Onih velikih.

Male ne računam.
Velikih ima u svakom sistemu i u svakoj državi. Malih imamo puno previše...Što ljudi imaju više, to više žele. I to je prokletstvo...a i ovo je ustaljena pojava - tko lopovu gleda kroz prste i sam je lopov... :D
  • Information