O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
Emericzy

Post 16 Oct 2012, 17:24

..a unda » wrote:ok, ti nisi turbo hrvat. ti si fino ugodjeni hrvat ili koji vec..
mislim, mjku imjbem tim srbima..to nije sovinizam, to je povijest, pise u knjizama.. : cheer:
Ja uopće nisam Hrvat nego Mađar. :kava:

Emericzy

Post 16 Oct 2012, 17:36

..a unda » wrote:ljudi su htjeli kruva povrh pogace. vjerovali su onima koji su mislili da je bolje negdje drugdje. sad kad su drugdje, pitaju..ma di je onaj emerici da ga ja malo pitam sta je on to govorio da je tamo bolje, di je nestao?
:) Drago mi ej da misliš da sam tako popularan u narodu.

E, moj Unda. Kao i svi ljevičari, malo ti je slab vid. Umjesto vjetrenjača vidiš neke zmajeve, što li? I vidiš neke zbunjene ljude koji misle da je socijalizam bio bolji...

OK. Recimo da si u pravu. Kako to, ako su ljudi stvarno shvatili da je socijalizam bio bolji, kako to, moj Unda da nitko prema tome ne kreće? Nema socijalista. Nigdje. Nema socijalističke stranke niti pokreta.

Nema uopće nikakve lijeve stranke. Hajde, možda ovi Laburisti, donekle, ako ćemo rastezati definiciju, ali nisu baš neka silna snaga u državi. Nema nostalgije za socijalizmom osim onih par čudaka koji jednom godišnje idu na hadžiluk u Kumrovec.

Ljudi su razočarani u kvalitetu života i životni standard; to je točno. Ali jesu li stvarno razočarani u sustav? Ako jesu, kako ti izgleda misliš, zašto se onda ne pokušavaju vratiti, pa čak ni simbolično, u onaj stari koji je -- ti tako tvrdiš -- bio bolji?

Znam, ne valja taj narod... Ne valja i bog. Mislim da ste vi socijalisti zaslužili neki bolji narod da ga kao avangarda povedete u bolju prošlost.
Emericzy

Post 16 Oct 2012, 17:43

..a unda » wrote:kad propadne, jel to znak da je valjala? je, ali bi trebalo napravit da bude bolja tako da ne propadne, a propast ce..ali nece, nece mozda, ali oce sigurno, jer je propala i ona i jos neka, ali ta nije bila jedina, a ni jedina, a ova je jedna, pa moze propast, ali ja necu, a htio sam da ona propadne, a obje ne valjaju, a ona je mogla bit bolja, ali je propala, a i ova ce, iako ce bit bolja, mora bit bolja jer je sada slaba i nikakva, a to znaci da nema sanse da propadne, aako bude htjela propast, nece, jer cemo mi rec ovo nam je jedna i jedina, a ipak ce propast..a mozda nece, ajebiga..malo sam zamantao sebe, ali sam zato jos vise zamantao druge.. : D
Bogami se tebi baš jako zamantalo. A danima ti već govorim: u krevet, dobro se pokrij, aspirin, puno tekućine...

Tebe pokušaj da logično razmišljaš previše iscrpi. Pogledaj samo što si napisao. Nemoj tako, Unda; čuvaj se. Nije čovjek vječan.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 16 Oct 2012, 17:43

Emericzy » wrote:
Ja uopće nisam Hrvat nego Mađar. :kava:
to spada pod spomenuti ..koji vec.. :zubo:

madjar, hrvat, srbin, njemac, rus..isto ti je to..
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2012, 17:45

Emericzy » wrote: Bogami se tebi baš jako zamantalo. A danima ti već govorim: u krevet, dobro se pokrij, aspirin, puno tekućine...

Tebe pokušaj da logično razmišljaš previše iscrpi. Pogledaj samo što si napisao. Nemoj tako, Unda; čuvaj se. Nije čovjek vječan.
:rofl: :rofl:

neka mi, zasluzio sam. kako ono ide? ..mozda ljudi nece vidjet razliku... :rofl:
Emericzy

Post 16 Oct 2012, 17:50

..a unda » wrote:jedno je pizditi na drzavu koja zakonski, ustavno, formalno i funkcionalno, s uvedenom infrastruktirom, kaze..sta ocete? evo vam drzave, zivite i odlucite kako zivjeti bolje. crtala im je ta drzava, slovkala..odlucite. budite slobodni. preuzmite odgovornost. stvorite vrijednost. stvorite novce. raspodijelite ih medju sobom..
Ti to pričaš o Jugoslaviji? Khm... Neće tebi aspirin biti dovoljan. Pregadno je to tebe dohvatilo.
Emericzy

Post 16 Oct 2012, 18:02

..a unda » wrote:dakle, sto bi to trebala napravit ova vlada, sto bi trebala odluciti, koje bi mjere trebala poduzeti, kakvu ravnotezu napraviti, koga, sto zajebati ili osujetiti, kako napraviti korake prema boljoj i ravnomjernije raspodijeljenoj i rasporedjenoj kvaliteti zivota, sto napraviti i kako se ponasati prema onima koji to ne zele..ukratko, kako to sve skupa odigrati, odakle poceti, koji su prioriteti i sto sve treba napraviti da se pokrene zamasnjak koji ce neke probleme automatizmom rjesavati is to sve za to treba zrtvovati i koliko i kako, a opet kazem, da oni kojima to ne odgovara dobiju drugaciju poruku, pa i dozivljaj, pa i na koncu ..ili pocetku, da vide da imaju koristi od toga?

sto napraviti da se ozdravi krajnje bolesna nacija, a pod tim ne mislim samo na ekonomiju. ekonomija nikada nije..ili ne bi trebala biti sama sebi smisao.
Ne, ne bi trebala. Ona je sredstvo, a ne cilj.

A što bi trebalo? Nemam pojma. Vrijeme za moje recepte je prošlo. Znao sam što treba tamo sedamdesetih i osamdesetih. Naravno, to nije išlo, jer je vlasti više odgovarala birokratska močvara. Krenuo je nešto bio Ante Marković, ali prekasno. Temelji su već bili popucali.

Devedesetih, kad smo se već odlučili (preko izabranih predstavnika, je li) na kapitalizam, trebalo je jednostavno trebalo slijepo prepisati sve što rade Austrijanci i uopće ne razmišljati.

Naravno, to nije išlo kad su nam izabrani predstavnici bili gangsteri, koji su htjeli gangstersku državu.

Sad više stvarno ne znam što bi bilo dobro. Pojma nemam. Tako smo daleko zaglibili u svim smjerovima. Ne znam, iskreno, hoćemo li biti u stanju funkcionirati na nekakav normalan način i u EU. Možda da cijelu državu jednostavno damo u koncesiju nekome. Švicarcima? Kanađanima? Norvežanima?

Ne znam.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 16 Oct 2012, 18:07

Emericzy wrote:
Naravno, to nije išlo kad su nam izabrani predstavnici bili gangsteri, koji su htjeli gangstersku državu.
I onda kad ti se pokusa reci da demokracija nije dobra za svakog ti pizdis???
Eto, sad si sam sebe... da ne velim sta.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Emericzy

Post 16 Oct 2012, 19:13

Euklid » wrote: I onda kad ti se pokusa reci da demokracija nije dobra za svakog ti pizdis???
Eto, sad si sam sebe... da ne velim sta.
Mislim da ti sebe. Svako malo.

Da, izabrani predstavnici bili su gangsteri. I što sad? Kad su u nedemokraciji na vrhu gangsteri, to je to. Točka. U demokraciji, pa i ovako jadnoj kao što je hrvatska, ljudi ih maknu s vlasti kad shvate što se dogodilo. I onda imaju priliku opet birati između većih i manjih gangstera i odabrati one manje. Ako su pametni.

Kužiš? Nije to tako komplicirano. U nedemokraciji nemaš izbora. Kurta ti je za vratom dok ne krepa, a naslijedi ga sin ili brat ili Kurtin ubojica Murta. A ti to samo gledaš iz svog jarma. Demokracija ti daje kakav-takav izbor. Makar između manjeg i većeg zla. I šansu da makar slučajno pogodiš u izboru.
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2012, 19:30

Emericzy » wrote: Mislim da ti sebe. Svako malo.

..
ne. ti sebe. stalno. aj sad ti. imas pravo rec..i jedan put vise da se vise nikad ne izbrise, puj pecat. :D
Euklid
old school

Post 16 Oct 2012, 19:49

Emericzy » wrote:
Da, izabrani predstavnici bili su gangsteri. I što sad?
Zapravo ništa. Demokracija je totalno super.
Emericzy » wrote: U demokraciji, pa i ovako jadnoj kao što je hrvatska, ljudi ih maknu s vlasti kad shvate što se dogodilo. I onda imaju priliku opet birati između većih i manjih gangstera i odabrati one manje. Ako su pametni.
Jamačno. Pa di bi mi bili tak glupi da 2 put za redom izaberemo iste lopove.
Emericzy » wrote: Kužiš? Nije to tako komplicirano. U nedemokraciji nemaš izbora. Kurta ti je za vratom dok ne krepa, a naslijedi ga sin ili brat ili Kurtin ubojica Murta. A ti to samo gledaš iz svog jarma. Demokracija ti daje kakav-takav izbor. Makar između manjeg i većeg zla. I šansu da makar slučajno pogodiš u izboru.
Ma jasno.
Da se izborima da išta bitno promjenit davno bi ih ukinuli.
Emericzy

Post 17 Oct 2012, 07:21

Euklid » wrote:Demokracija je totalno super.
Nije. Ali je alternativa još gora.
Euklid
old school

Post 17 Oct 2012, 10:50

Kaže Leteća da ste se judolino i ti zadnji put tako uredili da je došao doma plazeći na sve 4,

pa predlažem da ovu raspravu nastavimo pored šanka da ne smaramo ljude ovdje :zivili:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 17 Oct 2012, 11:01

Emericzy » wrote: Ali je alternativa još gora.
Za hrvate je dokazano da -NIJE.

Nama je nuzna teska diktatura da nas vodi,povijest dokazala.
karambol

Post 17 Oct 2012, 11:23

Euklid » wrote:Kaže Leteća da ste se judolino i ti zadnji put tako uredili da je došao doma plazeći na sve 4,

pa predlažem da ovu raspravu nastavimo pored šanka da ne smaramo ljude ovdje :zivili:
Bogareti, ovo je trkeljanje...ne možeš tu smarati ljude... :zubo:

Ako ideš pit' ostavi motor...uzmi role... :zubo: (javi lokaciju, ako želiš postati zvijezda na jubitu... :zubo: )
Euklid
old school

Post 17 Oct 2012, 16:21

karambol » wrote: Ako ideš pit' ostavi motor...uzmi role... :zubo: (javi lokaciju, ako želiš postati zvijezda na jubitu... :zubo: )
Zašto?

Ja kad popijem vozim duplo bolje.

I duplo brže.

Image
kukuriku

Post 17 Oct 2012, 16:23

Euklid » wrote: Zašto?

I duplo brže.

Image
PRIJAVIĆU OVAJ POST ZBOG KVARENJA MLADEŽI!!!
TER PROMICANJA OPASNOG PONAŠANJA!!!

:nono:
Nek(v)arljiva.
baja

Post 17 Oct 2012, 16:24

kol'ko umujete, mogli ste velebit pošumit' :o
karambol

Post 17 Oct 2012, 16:25

Euklid » wrote: Zašto?

I duplo brže.

Image
I ja. Samo mi se umnožava broj sudionika u prometu, a za to je potrebna vještina. Vještina kojom se izbjegavaju čvrsti objekti na cesti... Kada vidiš 3 traktora na cesti nikada ne idi kroz srednjeg, taj je onaj pravi... :zubo:
Euklid
old school

Post 17 Oct 2012, 16:38

kukuriku » wrote:
PRIJAVIĆU OVAJ POST ZBOG KVARENJA MLADEŽI!!!
TER PROMICANJA OPASNOG PONAŠANJA!!!

:nono:
Da li bi odustala od ove građanske dužnosti ako te ubacim na popis za vožnju?
Emericzy

Post 17 Oct 2012, 19:06

Euklid » wrote:Kaže Leteća da ste se judolino i ti zadnji put tako uredili da je došao doma plazeći na sve 4,

A došao sam doma? Da, mora da jesam nekako. Slabo se sjećam. Znam da sam imao piva u cipeli. Mislim, ne bih ja znao, nego me je žena ujutro pitala, "Znaš li ti da ti je cipela puna piva?" Malo je pretjerala, jer nije bila puna, nego je piva samo onako, šljapkala. Šteta dobrog crnog velebitskog. Mislim, nije kakvo je nekad bilo, ali opet... bolje niz grlo nego niz cipelu. Moj vam je savjet, eskivirajte Judolina ako imate planove raditi sljedećih dan-dva.
Euklid
old school

Post 18 Oct 2012, 23:07

Jedan SDP-ovski:

Dodje zena ginekologu prije ulaska u 4. brak da joj dadne potvrdu o nevinosti.

Pa dobro gospodjo, kako nevini, a 3 braka iza sebe imate?

Veli ona, pa znate doktore, prvi mi je muz bio francuz i samo je radio francusku obradu.
Drugi je bio bosanac i taj ga je metao svuda samo ne kod kuce.

Treci je bio iz SDP-a i samo se cudio da sta su radili ovi prije njega.

:rofl:
Aaron Burr

Post 19 Oct 2012, 20:33

Što je to Zokija ražestilo?
Vidim da je crven,a spika je oko ogovaranja hadezeovaca u Europi.Pa zar je to tako vrijedno?
Post hoc ergo propter hoc
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 07 Dec 2012, 09:30

Ima li za danas najavljenih novih poreza?
karambol

Post 07 Dec 2012, 10:38

miky0 » wrote:Ima li za danas najavljenih novih poreza?
Biti ce...samo da procitaju neke epizode Alana Forda i naprave biljeske...
  • Information