to je upozorenje, obavijest, ispovijed, ekskulpacija, psihoanaliza..?Aristocat » wrote:
Sramim se.
Povjerenje u vezi
Ispovijed...a unda » wrote: to je upozorenje, obavijest, ispovijed, ekskulpacija, psihoanaliza..?
Dovedite mi popa, molim vas.
Sijerković...a unda » wrote: nebitno. ljubav je vrijeme.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Manja tlaka...a unda » wrote: ..da, ljubav je barometar. super. sto je manji tlak, vise se dize.
Ne bih se složio.blue » wrote: Nemaš
Imate obje iznimno pogrešnu predodžbu, ako mislite da povjerenje može nastati hokus-pokus tako što si vi naprosto 'zamislite' da postoji takvo povjerenje, i to na račun toga što nekakav komplicirani međuljudski odnos formalno nazivate 'vezom'.
Koliko god veza je strahovito kompliciran međuljudski odnos, toliko povjerenje je hokus-pokus. Izlaneš, pa što bude. Iluzorno ga je očekivati, a opet, ima ga, ima. Nepredvidljivo.nodens » wrote:
Ne bih se složio.![]()
Imate obje iznimno pogrešnu predodžbu, ako mislite da povjerenje može nastati hokus-pokus tako što si vi naprosto 'zamislite' da postoji takvo povjerenje, i to na račun toga što nekakav komplicirani međuljudski odnos formalno nazivate 'vezom'.
To mi nije čudno, da se 'izlaneš' u hipuMargarita » wrote: Koliko god veza je strahovito kompliciran međuljudski odnos, toliko povjerenje je hokus-pokus. Izlaneš, pa što bude. Iluzorno ga je očekivati, a opet, ima ga, ima. Nepredvidljivo.
No, ovaj topik je naknadna refleksija. Ako si se bezveze izlanio, mislim da to ne znači da kasnije to moraš racionalizirat. Nego kažeš - izlanio sam, jebiga.
Ali zašto bi se uopće čovjek 'izlanuo'?
Već sama ta riječ podrazumijeva nepovjerenje. Što se koji kurac imam izlanuti? Ja kažem svoje i platim cijenu.
Glupo je kad unaprijed moraš procjenjuješ svaku riječ.
Procijenio si osobu, nije li tako? Ako nisi, što radiš s njom? Ako jesi, onda više ne trebaš procjenjivati riječi.
Ako se ispostavi da trebaš, znači krivo si procijenio osobu. Ili se nešto dogodilo.
U svakom slučaju, ako se možeš 'izlanuti', onda stvari nisu kako treba. Onda treba 'raditi na vezi'. Treba vidjeti što ne štima i može li se nekako popraviti.
Već sama ta riječ podrazumijeva nepovjerenje. Što se koji kurac imam izlanuti? Ja kažem svoje i platim cijenu.
Procijenio si osobu, nije li tako? Ako nisi, što radiš s njom? Ako jesi, onda više ne trebaš procjenjivati riječi.
Ako se ispostavi da trebaš, znači krivo si procijenio osobu. Ili se nešto dogodilo.
U svakom slučaju, ako se možeš 'izlanuti', onda stvari nisu kako treba. Onda treba 'raditi na vezi'. Treba vidjeti što ne štima i može li se nekako popraviti.
Ma nije.Emericzy » wrote: Procijenio si osobu, nije li tako?
Misliš da si procijenio. A zapravo si se zaljubio. Vidiš ono što želiš. Vjeruješ jer želiš. Daš povjerenje jer ga želiš dati, jer ti je lijepo vjerovati, a ne zato što ta osoba povjerenje zaslužuje.
Dobiješ ga jer ti ga netko daruje, ne zato što ga zaslužuješ. I onda te to dirne ili obaveže ili nešto takvo. Pa ga nastojiš opravdati.
Ma ne znam. Lupetam.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Pa i to je procjenjivanje. Možda nije objektivno, ali jest procjenjivanje. Jebeš objektivno.Perzefona » wrote: Ma nije.
Misliš da si procijenio. A zapravo si se zaljubio. Vidiš ono što želiš. Vjeruješ jer želiš. Daš povjerenje jer ga želiš dati, jer ti je lijepo vjerovati, a ne zato što ta osoba povjerenje zaslužuje.
Dobiješ ga jer ti ga netko daruje, ne zato što ga zaslužuješ. I onda te to dirne ili obaveže ili nešto takvo. Pa ga nastojiš opravdati.
Moje "izlaneš, pa što bude" je trebalo ovo opisati. Krivu riječ sam uzela, nije trebalo značiti "slučajno" nego "bez previše vaganja".Emericzy » wrote: Ja kažem svoje i platim cijenu.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Jemam jedno nako generalno pravilo u tim međuljudskim odnosima: ne stavljaj ljudove između dvi vatre.
Vi ste bili u kratkoj vezi, oni su dobri prijatelji. Tvoj trač njega dovo u nezgodnu poziciju, odnosno da bira "gdje mu leži odanost". Prvo, nije nužno da bira, nisu to neke silne stvari i tim je cijela situvacija nezgodnija. Drugo, ti si ta koja ga dovodi u takovu situvaciju.
To ti je slično ko kad žena mužu trača njegove roditelje. Ne radi se to. Osim ako baš nisu najgore perse na svijetu, al onda više kukaš neg što tračaš, al pustimo sad to, gdje sam ono stala, aha, svi ljudi na svijetu imaju svoje mušice i zbilja ih nije potrebno iznosit njihovoj djeci (u tvom slučaju: njihovim dobrim prijateljima) uslijed vlastite ljutnje očekujući, u najmanju ruku, da šute il, nedajbože, još i da te podupiru.
Nije zgoreg za napomenut (pogotovo jer ne znam ko će ovo pročitat), fala bogi i Titi što ja imam tako krasnu buduću svojtu, pa nikad o njima nisam ništa ružno imala ni za pomislit, kamoli za reć.
Gle, ono što htjedoh reć u svemu ovom je da je taki postupak neka vrsta ucjene i da ljudovima to ne treba radit.
Vi ste bili u kratkoj vezi, oni su dobri prijatelji. Tvoj trač njega dovo u nezgodnu poziciju, odnosno da bira "gdje mu leži odanost". Prvo, nije nužno da bira, nisu to neke silne stvari i tim je cijela situvacija nezgodnija. Drugo, ti si ta koja ga dovodi u takovu situvaciju.
To ti je slično ko kad žena mužu trača njegove roditelje. Ne radi se to. Osim ako baš nisu najgore perse na svijetu, al onda više kukaš neg što tračaš, al pustimo sad to, gdje sam ono stala, aha, svi ljudi na svijetu imaju svoje mušice i zbilja ih nije potrebno iznosit njihovoj djeci (u tvom slučaju: njihovim dobrim prijateljima) uslijed vlastite ljutnje očekujući, u najmanju ruku, da šute il, nedajbože, još i da te podupiru.
Nije zgoreg za napomenut (pogotovo jer ne znam ko će ovo pročitat), fala bogi i Titi što ja imam tako krasnu buduću svojtu, pa nikad o njima nisam ništa ružno imala ni za pomislit, kamoli za reć.
Gle, ono što htjedoh reć u svemu ovom je da je taki postupak neka vrsta ucjene i da ljudovima to ne treba radit.
Samo ti, nina, nemoj ko jedna što se izlajala kad smo igrali Tabu. Ne znam ni ja koja je bila asocijacija, valjda svekrva ili nešto, a ona se ovako sva uznemiri, zajapuri, počne vikati, ustane, maše rukama i općenito ne bude sva svoja u toj igri asocijacija. I tako kad ju je došao red da govori te asocijacije, onda je rekla šta je htjela i šta nije, pa joj poslije bilo neugodno. 
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 791 times
- Been thanked: 1505 times
Ne samo roditelje. Nego i prijatelje.nina williams » wrote:To ti je slično ko kad žena mužu trača njegove roditelje. Ne radi se to.
Ali da se vratim(o) na temu. Tko kaže da moja žena mora znati sve? Tko kaže da moji roditelji moraju znati sve? Stvari o kojima razgovaram sa ženom stvari su moje žene i mene. Stvari o kojima razgovaram sa starcima stvari su mojih staraca i mene. Uopće ne kažem da u toj komunikaciji ima loših stvari - ali uvijek treba filtrirati informacije. Zašto bi svi znali sve?
Potpisi su za budale.
- nina williams
Sve najbolje, uistinu.Euklid » wrote:Dobro Nina, kad si vec navalila, da cujemo sta to imas za rec o roditeljima svog dragog...
Nisam se ja zezala kad sam ovo napisala:
nina williams wrote:fala bogi i Titi što ja imam tako krasnu buduću svojtu, pa nikad o njima nisam ništa ružno imala ni za pomislit, kamoli za reć.
Ne znam ja šta je taj Tabu.Zekoslawa wrote:Samo ti, nina, nemoj ko jedna što se izlajala kad smo igrali Tabu.
Jopet mi niko ne vjeruje da sam ozbiljna.
Stitch wrote: Ne samo roditelje. Nego i prijatelje.
Što jes, jes.
Kad cura dečku trača prijatelja to je skroz slično situvaciji kad žena mužu trača prijatelja. Samo što je tolko slično...da je skoro pa isto, jebogaja.
Dobro, ajmo iz te perspektive. Recimo da je riječ o nekim banalnim stvarima i da npr. mate govori sinu kako snajka...štajaznam...stavlja vilice u prvi pretinac u ladicu, namjesto u drugi. I da kako joj je to moglo past na pamet, kad trebaju ić u drugi, jer tako ih i ona slaže i njena ih je mate tako slagala, a bome i čitav komšiluk ne slaže ih nikako drugačije i da jebe ona i njene vilice i slaganje i oba pretinca, ojaaaa.Stitch wrote:Ali da se vratim(o) na temu. Tko kaže da moja žena mora znati sve? Tko kaže da moji roditelji moraju znati sve? Stvari o kojima razgovaram sa ženom stvari su moje žene i mene. Stvari o kojima razgovaram sa starcima stvari su mojih staraca i mene. Uopće ne kažem da u toj komunikaciji ima loših stvari - ali uvijek treba filtrirati informacije. Zašto bi svi znali sve?![]()
Da ne kakim dalje, glupo je sve to. I bespotrebno je. I stavlja sina/muža u situaciju u kojoj će il prešutit tu pizdariju ženi il odbrusit materi (jer njega, realno, zaboli đon za lokaciju vilica i ne misli da bi se s tim trebo opterećivat iko, ponajmanje on).
A može i ne napravit ništa, to bi bio tvoj prijedlog. E sad vid koje bi mogle bit neke od loših stvari koje spominješ:
Nemojmo se zavaravat, mater očekuje da će sin prenjet njen organizacijski plan snajki. Za tjedan/mjesec dana evo majke u gostima. A vilice i dalje u prvom pretincu, jer snajka pojma nema da tu ne bi smjele bit. E ondak majka:
-šuteći misli da joj snajka namjerno ide u, rekli bi u mom selu, revolt.
-glasno iskaže svoje nezadovoljstvo smještajem vilica. Eeee tu je tek pizdarija. Sad i majka i žena od onog jade misle da šta, i nadasve ZAŠTO, sve to od njih sin/muž skriva...i jado je obro bostan za idućih 10 godina.
A mogla je majka lijepo šutit, čak i ako joj je položaj vilica bitniji od položaja Venere u Ovnu, jer bi joj trebalo bit jasno da ostatak svijeta i ne bere tolku brigu glede vilica i pretinaca i da stoga nije lijepo sina dovodit u takove neprilike.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 791 times
- Been thanked: 1505 times
Ovako to ide. Majci kažem da žena ima svoj sistem i da je pusti na miru. Ženi prešutim da mi je mati išta rekla.
Vice versa, ako žena kaže štogod o mojoj majci, odgovorim joj da majka ima svoj sistem. A majci prešutim da joj je žena išta prigovorila.
Jasnije?
Ovako to ide. Majci kažem da žena ima svoj sistem i da je pusti na miru. Ženi prešutim da mi je mati išta rekla.
Vice versa, ako žena kaže štogod o mojoj majci, odgovorim joj da majka ima svoj sistem. A majci prešutim da joj je žena išta prigovorila.
Jasnije?
Potpisi su za budale.
- nina williams
Aha, ti si od onih za koje će mislit "obrlatila ga je, a ja sam ga rodila, x godina odgajala, pazila, guzcu brisala...".
Jer...oće. Žena koja je u stanju prigovarat za vilice, ta i za sina misli da je obrlaćen od snaje.
Jer...oće. Žena koja je u stanju prigovarat za vilice, ta i za sina misli da je obrlaćen od snaje.
-
- Information
-