Psihokauč - upomoć!!!!

Blago onom tko rano poludi
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 14:28

A ne znam bidna, radodajna sam skroz. :zecocry:

I onda kažu da je današnja mladež nezrela. Ko je prije imao ovakve brige. Pokati, zaposlilo bi te, dobio bi svoje i amen. Ne ja tu još moram mislit i kolko oću ili neću, meni to stresno. :zecocry:

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 22 Mar 2013, 14:33

Zekoslawa » wrote:A ne znam bidna, radodajna sam skroz. :zecocry:

I onda kažu da je današnja mladež nezrela. Ko je prije imao ovakve brige. Pokati, zaposlilo bi te, dobio bi svoje i amen. Ne ja tu još moram mislit i kolko oću ili neću, meni to stresno. :zecocry:
pa eto, odmah im to kazi..znate, radodajna sam..voljoza. :zubo: :D

aj fino, malo stat sad sa sobom, na miru, zapali cigaret, ucini kratki djir oko kuce vanka i lipo ih nazovi i budi dovoljno iskrena prema njima i sebi i ne ajde ispod svojih interesa.
ne preiskrena, za to ce bit vremena.. :zubo:

:D
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 14:36

Mislim da mi ne treba duvan za smirenje, toga sam već riješila od jutros jedno dvajst. I da, ja ne znam ne bit iskrena. A to nekome bude kul, nekome pak bude odbojno. Al bože moj, ko da želim raditi za one kojima se to neće svidjeti. Jel tako? Dašta.

E, sad se idem skulirati i uzdati se u svoj šarm. Samo još malo da se naljutim, pa nek mi izlazi na megdan taj stič u minici. :mirko: :rofl:

:utekne u rupu ko mali miš:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 802 times
Been thanked: 1522 times
Post 22 Mar 2013, 14:46

..a unda » wrote: jes ti ikad bio sef? :kokice: ..ili barem ono..u kadrovskoj nesto? :kokice:
A što bi htio da kažem, pa neću valjda priznati da bih najprije nazvao frenda iz porezne. I raspitao se o prijašnjim prihodima svakoga kandidata. ;)
..a unda wrote: cuj, inace u pregovorima, ima ono odlicno helgino pravilo..prvo kazi ne. onda pregovaraj. :D
Bolje je Ćirino: kad god ti u pregovorima iznesu ponudu, najprije šuti pet minuta. Pusti ih da se znoje. Sami će je promijeniti. U tvoju korist. :D
Potpisi su za budale.
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 15:01

E vako... Okej, imam nešto raditi i imam posao, to je prvo, pa ajmo hopsati i luksati. :xlux:

Loša je vijest što preko 4000 oni ne mogu ponuditi. A druga loša vijest je što oni za početak ne bi išli preko mjesec dana, a ne isplati im se prijavljivati me, pa čak ni otvarati ugovor o djelu, blatrućkenj. Ilitiga, od ponedjeljka će početi stizati prijevodi, pare možda vidim, možda ne vidim; ako ih vidim, neće biti više od 4000, isplatit će mi ih na tekući, ilitiga na crno; ako ih ne vidim, bog te veselio. Pa ako budu zadovoljni, onda ćemo dalje razgovarati. Kao.

Trebam li biti sretna, recite vi meni? Mislim, ja sam prihvatila, da se razumijemo.
..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 15:06

Stitch » wrote:
A što bi htio da kažem, pa neću valjda priznati da bih najprije nazvao frenda iz porezne. I raspitao se o prijašnjim prihodima svakoga kandidata. ;)
eto zekoslava. jel ti sad jasno. deset pitaj. za sest neka popuse jedan drugom.. :usama: :mujo..mi bi platili: :D

Bolje je Ćirino: kad god ti u pregovorima iznesu ponudu, najprije šuti pet minuta. Pusti ih da se znoje. Sami će je promijeniti. U tvoju korist. :D
ma kakvi. to je travnicka furbarija. andric vas je sve zajebo, vi stalno mislite da se u travnickoj kronici rado o tome da neko sjedi i razmislja. :zubo:
to je ono.. cim oni daju ponudu, pitaju..ja nisam njih nista pitao, sami su dosli. dakle, ja sam vazan..
eh, lukavo. zato je ciro svugjde bio, ali cetinsku krajinu omirisao nije. zaobilazuio u sirokom luku, stovise.. .zubo:

helga je bolja, puno bolja, nema tu titranja i uzivanja u svom egu. kazes odma ne i sad se ti jebi. dovijaj. sta ces, kud ces. kako ces. :zubo:

..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 15:16

Zekoslawa » wrote:E vako... Okej, imam nešto raditi i imam posao, to je prvo, pa ajmo hopsati i luksati. :xlux:

Loša je vijest što preko 4000 oni ne mogu ponuditi. A druga loša vijest je što oni za početak ne bi išli preko mjesec dana, a ne isplati im se prijavljivati me, pa čak ni otvarati ugovor o djelu, blatrućkenj. Ilitiga, od ponedjeljka će početi stizati prijevodi, pare možda vidim, možda ne vidim; ako ih vidim, neće biti više od 4000, isplatit će mi ih na tekući, ilitiga na crno; ako ih ne vidim, bog te veselio. Pa ako budu zadovoljni, onda ćemo dalje razgovarati. Kao.

Trebam li biti sretna, recite vi meni? Mislim, ja sam prihvatila, da se razumijemo.
:kokice:

a znao sam da ce to bit tako. ponadao sam se da se nesto novo na trzistu pojavilo.. :zubo:

1. mogu oni ponudit preko 4000, ali nece. mislim, isto je, ali..
2. ..koji kua su te onda pitali kolko bi ti. odma se kaze za to i to, tako i tako..4000. os nes.
3. dakle, muljaju, kao i svi..vjerojatno ce tu jos iskrsnuti u buducnosti neki problemi u vezi rokova placanja, pogresnih obracuna, puzajucih promjena uvjeta itd..
4. sta to znaci..das radit na crno ili ono, neka minimalna ad hok forma? ko placa porez?
5. kako na tekuci, a na crno? a sta se ne dogovorite u zidovskom prolazu, u jedanajst navecer, ti samo drzi otvoreni dzep od jakete, a neko ce u mraku proc i tutnut ti nesto u dzep, kovertu neku?

naravno da trebas bit sretna. dobro je da si prihvatila. stas, odradi to dobro, a dakuce.. :D
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 15:25

Ajme, umorna sam ko pas sada.

Nemam pojma, muljaža očito.

Oukej, evo mi upravo stigla ponuda na mejl od još jednih. :gaah: Već imaju dva posla lekture za mene? Šta je ovo? :gaah:
Stitch
Head Honcho
Post 22 Mar 2013, 15:41

Ja sam posljednji takav posao odbio. Uključivao je prevođenje i lektoriranje i bio je, s obzirom na količinu posla, debelo podcijenjen. Nisu me zanimali nikakvi izgovori, ni njihovi troškovi, ni predviđeni proračun, ništa. Rekoh: "Siguran sam da ćete naći nekoga tko će vam to napraviti jeftinije i lošije."

Ali ja se rijetko cjenkam. Frendovima mogu dati popust, mogu im raditi i besplatno, ne bi bilo prvi put - ali profesionalci su profesionalci i posao je posao. Ako im je teško, nek zatvore firmu.
Potpisi su za budale.
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 15:47

Ti si stara konjina, ja sam nezaposeno mlado meso koje mora hvatati bilo što. A šta ću? :zecocry:
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 15:49

E, Stiču, ovi daju 10 kuna po kartici za lekturu, to okej?
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 22 Mar 2013, 15:54

Ako je tvz. ofcina kartica :rofl: onda teško da je okej ... :zubo:
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 16:00

Karl Jozef » wrote:Ako je tvz. ofcina kartica :rofl: onda teško da je okej ... :zubo:
:rofl:

A ne, Ofcine kartice ne daju pojedincima, za to je potreban čitav konzilij. :zubo:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 22 Mar 2013, 16:05

To bi mislim prije pripadalo pod prijevod na hrvatski. :D Kad se odluči s kojeg jezika onda se možeš pogađati za cijenu. :o
Stitch
Head Honcho
Post 22 Mar 2013, 16:05

Zekoslawa » wrote:E, Stiču, ovi daju 10 kuna po kartici za lekturu, to okej?
Hah, nije. Ali s obzirom na to da ne možeš dobiti više, jest. :zubo:
Potpisi su za budale.
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 16:07

Stitch » wrote:
Hah, nije. Ali s obzirom na to da ne možeš dobiti više, jest. :zubo:
E pa dobro, znaš na šta sam mislila. :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 22 Mar 2013, 16:10

Meni je 15 najniža cijena, ne idem ispod toga. Obično tražim 20. Za finije i teže stvari i više, jasno. Rekord mi je 40, ali to je bila zahtjevna knjiga. Provjerio sam ne svaku riječ i termin nego svaki zarez. :D
Potpisi su za budale.
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 16:13

Šta smo se ovdje došli malo hvaliti, a? :zecorolleyes:

Muči, dobro je i 10 nekome moga značaja. Treba nekako ovu struju i pričuvu platiti. :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 22 Mar 2013, 16:16

Zekoslawa » wrote:Šta smo se ovdje došli malo hvaliti, a? :zecorolleyes:
Ma ne, kažem kako stoje stvari.

Ne volim raditi s pikzibnerima. Što više plate, to me više cijene. A moram paziti i na reputaciju, napokon. :D

No ima ljudi koji rade za sedam, zamisli. Ja se za te novce ne bih dizao iz kreveta. Opet, ja imam bogatu ženu, boli mene tintilinić. :cerek:
Potpisi su za budale.
Zekoslawa

Post 22 Mar 2013, 16:19

Stitch » wrote:
Ma ne, kažem kako stoje stvari.

Ne volim raditi s pikzibnerima. Što više plate, to me više cijene. A moram paziti i na reputaciju, napokon. :D

No ima ljudi koji rade za sedam, zamisli. Ja se za te novce ne bih dizao iz kreveta. Opet, ja imam bogatu ženu, boli mene tintilinić. :cerek:
E pa ja nemam ni reputaciju ni bogatu ženu i šta da ja onda radim, aj reci. :zecocry:

Ne bih ni ja radila za sedam, bogami. Ustati iz kreveta teško mi je i za stotinu, ako ćemo pravo, ali raditi za sedam, to već ne. :zubo:

A ništa, idem onda prihvatiti još jedan posao za koji nisam sigurna hoće li mi biti plaćen. :zecocry:
..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 16:57

Stitch » wrote:Ja sam posljednji takav posao odbio. Uključivao je prevođenje i lektoriranje i bio je, s obzirom na količinu posla, debelo podcijenjen. Nisu me zanimali nikakvi izgovori, ni njihovi troškovi, ni predviđeni proračun, ništa. Rekoh: "Siguran sam da ćete naći nekoga tko će vam to napraviti jeftinije i lošije."

Ali ja se rijetko cjenkam. Frendovima mogu dati popust, mogu im raditi i besplatno, ne bi bilo prvi put - ali profesionalci su profesionalci i posao je posao. Ako im je teško, nek zatvore firmu.
..ah. :cerek:

..ja bi im to napravio bolje od tebe i to za pet. jedini uvjet bi mi bio da ti daju jedan besplatan primjerak, da kazu kolko su platili i da ne kazu ko je radio i da prenesu moje rijeci..sve sta vam on bude ponudio, ja cu napravit bolje, brze i jeftinije..kogajebe. to je moja cijena. :zubo: :zubo:

Eks

Post 22 Mar 2013, 16:57

Sad sam pročitala sve zaostatke.

Ne znam. Mislim, ok, prihvatila si, štaš drugo, ali ne sviđaju mi se. Ja sam radila za sitniš, ne taj tvoj sitniš nego doslovan sitniš dva mjeseca i poslala sve u kurac na ružan način. Mrzim te muljatore, imam alergiju na njih. Kurac ne mogu platiti. Ajme, bolje da šutim.

Ajd, i to je početak, valjda će sve bit ok. Prihvati to što se sad nudi, kasnije ćeš bit Stič u minici. :undazec:
..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 17:03

Zekoslawa » wrote:Ajme, umorna sam ko pas sada.

Nemam pojma, muljaža očito.

Oukej, evo mi upravo stigla ponuda na mejl od još jednih. :gaah: Već imaju dva posla lekture za mene? Šta je ovo? :gaah:
..sve uzimaj. sve. a stas drugo radit? :ne zna:

jedino, sad se hvataju polpozisn za ljeto. npr..evropa, zakoni, ovo ono, plus dezurne neke frkice, a svi na godisnjem.
obavijesti sve da ces radit od 15-ajst sedmog do 15-ajst osmog ako vise plate. :cheer:

cuj, neka stich odbija, to je njegovo iskustvo. ti moras sama to iskustvo proc i tek onda eventualno rec..nikad vise. :D
..a unda
Undaminator

Post 22 Mar 2013, 17:04

Zekoslawa » wrote:..

Ne bih ni ja radila za sedam, bogami. Ustati iz kreveta teško mi je i za stotinu, ako ćemo pravo, ali raditi za sedam, to već ne. :zubo:

A ništa, idem onda prihvatiti još jedan posao za koji nisam sigurna hoće li mi biti plaćen. :zecocry:
opa, a sta je..di je nestalo ono..daj sta das? :D

kazem ti, sve prihvacaj. poslije ces birat.. :D
Stitch
Head Honcho
Post 22 Mar 2013, 17:12

..a unda wrote: cuj, neka stich odbija, to je njegovo iskustvo. ti moras sama to iskustvo proc i tek onda eventualno rec..nikad vise. :D
Ma naravno. Bolje je raditi nego ne raditi, u svakom slučaju. Pogotovo ako si u stisci. Muka zakon mijenja. Ali ne treba pretjerivati s dobrotvornim pristupom. :D
ex anais » wrote:Ajd, i to je početak, valjda će sve bit ok. Prihvati to što se sad nudi, kasnije ćeš bit Stič u minici. :undazec:
Khm, bit će i bolja, ja ne stanem u minicu. :zubo: Nedopuštena prednost, nelojalna konkurencija, kako se zove taj vrag u suknji? :D
Potpisi su za budale.
  • Information