Dokumentarci - što gledati, što izbjegavati?
Dakle, trebam ideje i preporuke za dokumentarce. Preferiram povijesne i o životinjama, ali također gledam sve što NatGeo napravi.
Jučer sam pogledao "Hitler's lost battleship" koji priča o džepnom bojnom brodu Graf Spee i njegovom kapetanu. Uz par povjesničara, intervjuirani su jedan član posade i kćer kapetana Langsdorffa. Sasvim okej uradak.
Kaj da gledam sljedeće?
Jučer sam pogledao "Hitler's lost battleship" koji priča o džepnom bojnom brodu Graf Spee i njegovom kapetanu. Uz par povjesničara, intervjuirani su jedan član posade i kćer kapetana Langsdorffa. Sasvim okej uradak.
Kaj da gledam sljedeće?
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Ako nisi - Jedinicu. Jedan od najboljih dokumentaraca koje sam u posljednje vrijeme gledao. Ostavih link negdje.
Potpisi su za budale.
Pogledala sam jednu epizodu Ancient Aliena - i tako... zanimljivo, ali nedokazivo 
Dobri su mi dokumentarci s Michio Kaku-om i Alexei Filippenkom - teme koje obrađuju su astronomija / fizika, a oboje su izvrsni predavači, pod tim mislim da tako dobro objašnjavaju da je i laicima jasno

Osim toga zanimljiva je serija dokumentaraca pod nazivom Japanorama - daje prikaz modernog japanskog društva kroz različite pojave u tom društvu.
Jedan o legiji stranaca, mislim da se zove Warriors of the French Foreign Legion (fakat me zanima koji s to psihološki profil prijavljuje za tako nešto
).
Postoji serija dobrih povijesnih dokumentaraca o viktorijanskom dobu, 4 epizode, zaboravila naziv
Dobri su mi dokumentarci s Michio Kaku-om i Alexei Filippenkom - teme koje obrađuju su astronomija / fizika, a oboje su izvrsni predavači, pod tim mislim da tako dobro objašnjavaju da je i laicima jasno
Osim toga zanimljiva je serija dokumentaraca pod nazivom Japanorama - daje prikaz modernog japanskog društva kroz različite pojave u tom društvu.
Jedan o legiji stranaca, mislim da se zove Warriors of the French Foreign Legion (fakat me zanima koji s to psihološki profil prijavljuje za tako nešto
Postoji serija dobrih povijesnih dokumentaraca o viktorijanskom dobu, 4 epizode, zaboravila naziv
Obožavam ih i jako me lako zadovoljiti, skoro mi je svaki dokumentarac dobar. 
Među friškijima koje sam gledala:
Blood and Guts - A History of Surgery - povijest kirurgije, od srca do plastične kirurgije
Supersizers - o povijesti hrane u VB, par provodi tjedan po tjedan jedući isključivo hrane specifičnu za neko povijesno razdoblje
How TV Ruined Your Life - naslov govori sam za sebe
O lažima koje nam se serviraju preko televizije
Babies - cjelovečernji dokumentarac o prvoj godini života četiri bebe sa raznih strana svijeta
Među friškijima koje sam gledala:
Blood and Guts - A History of Surgery - povijest kirurgije, od srca do plastične kirurgije
Supersizers - o povijesti hrane u VB, par provodi tjedan po tjedan jedući isključivo hrane specifičnu za neko povijesno razdoblje
How TV Ruined Your Life - naslov govori sam za sebe
Babies - cjelovečernji dokumentarac o prvoj godini života četiri bebe sa raznih strana svijeta
-
Almost Rosey
Ooo, ipak nisam jedinarh4ps0dy » wrote:Blood and Guts - A History of Surgery - povijest kirurgije, od srca do plastične kirurgije
Doduše, nije za svakoga, valja imat žeuldac.
Mnogo je dobar i BBC-jev Brain story.
Pa ne znam, meni i nije bilo toliko gadljivo.Almost Rosey » wrote:
Ooo, ipak nisam jedina![]()
![]()
-
Almost Rosey
Nije ni menirh4ps0dy » wrote:Pa ne znam, meni i nije bilo toliko gadljivo.Najviše me fasciniral onaj doktor koji je šavove uvježbavao vezući na cigaret papiru.
Ne mogu izdvojiti najbolji dio. Onak, inače najvećma volim mozag, ali o ovim drugim stvarima sam manje znala pa mi je bilo fascinantnije. Ubrizgavanje parafina pod kožu
nedokazivo, ali vrlo zanimljivo, slažem se.blue » wrote:Pogledala sam jednu epizodu Ancient Aliena - i tako... zanimljivo, ali nedokazivo![]()
treća sezona doduše mi nije toliko napeta bila ko prva, a i druga sezona je bila ok.
nije baš dokumentarac, al nešto kao mini serija o lavljem čoporu Into the pride je ok za pogledat.
BEWARE OF OWNER
Probaj ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Anatomy_for_BeginnersAlmost Rosey » wrote:
Ooo, ipak nisam jedina![]()
![]()
Biti i mniti svemiropolisno
-
Almost Rosey
Gleda li tkogod norvešku seriju dokumentaraca o 2. svj. ratu "In Europa"? Kakva vam je? Ja ovaj tjedan propustila pa mi žao ko psu. Mislim, govorimo o osobi kojoj pojam "povijesne teme" ne pobuđuju baš pozitivne asocijacije.
-
Almost Rosey
Ne znam kamo bih s ovim, pa evo tu.
Gleda li tko dokumentarnu seriju Auschwitz? Ova glazba na reklami za seriju - što je to? Jako mi je poznato.
Gleda li tko dokumentarnu seriju Auschwitz? Ova glazba na reklami za seriju - što je to? Jako mi je poznato.
Na National Geographicu ide serija dokumentaraca pod nazivom Taboo - gluposti na temu ribičija što se uglavnom vrti na kanalima, ova serija dokumentaraca je barem zanimljiva
Istina da su teme obrađivane možda malo na američki način, površno i sa dozom senzacionalizma, snimano kao akcijski film; svejedno je zanimljivo na informativnoj razini 
- Aaron Burr
Jel neko pogledao"You¨ve benn Trumped"!
To mi je Vili Matula rekao da je dobro.
To mi je Vili Matula rekao da je dobro.
Post hoc ergo propter hoc
upravo gledam na HTV2 dokumentarac Lopovi po zakonu, film o ruskom krim miljeu.
Zanimljiv je, opisuje uspon i rast mafije, kako je počelo od sitnijih prestupnika, što su radili i kako su ujterivali dug, kako ulaze odvjetnici u tu organizaciju, kako postaje prava organizacija.
pogledajte ako ste blizu tevea sad
Zanimljiv je, opisuje uspon i rast mafije, kako je počelo od sitnijih prestupnika, što su radili i kako su ujterivali dug, kako ulaze odvjetnici u tu organizaciju, kako postaje prava organizacija.
pogledajte ako ste blizu tevea sad
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
Whereabout
Iz reda what-if radova, Life after people trenutno ide na RTL-u, a postoji i slična knjiga.slafko » wrote:Dakle, trebam ideje i preporuke za dokumentarce. Preferiram povijesne i o životinjama, ali također gledam sve što NatGeo napravi.
Od drugih tema, za preporuku je Stephen Fry: The Secret Life of the Manic Depressive.
.
-
- Information
-