Je l' tebi jasno da će ova provokacija mene koštat večere?Euklid » wrote:Predlaz promjenu naslova temu u: pero - unda 3:0...
reprezentacija crkve i fasizma - hrvatska 3:0..
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Ouch, nije bilo slučajno
Znači, slijedi plahta...
Uostalom, vrijeme je da i ti jednom nešto pripremiš za večeru a ne samo da nam eksploatiraš undicu
'if you fall, i'll be there' (floor)
Boli mene krasan krastavac za rezultat, ja igram iz gušta. Poslije svi idemo na pivu...a unda » wrote: ..ne znam oce li se to peri bas svidjet..
je, kao oni u saboru, nakon sto mi gledamo kako su se pomlatili skoro. ugase kamere, mi se nastavimo tuc, a oni na pivu svi zajedno.Pero » wrote: Boli mene krasan krastavac za rezultat, ja igram iz gušta. Poslije svi idemo na pivu.
cuj, napisao sam post na onaj tvopj post, ali ne mogu to editirat, a sad mi se ne da..valjda cu sutra..prekosutra..
ocaj je editirat rascjepkane posotove..ocaj. duze editiram, nego pisem..
pa cistokrvi i necistokrvni desnicari i kazu da su sad komunisti na vlasti, a to da je fasizam ne samo jos uvijek prisutan, nego i te kako prisutan, ako ti to ne vidis, ako mislis da toga nema zato jer ne postoji imenom, ne znam..fasisticka stranka ili nesto drugo sto bi ti pomoglo da nesto ne mozes izbjec imenovati fasizmom, pa eto, nemas kuda i moras rec, natjeran si rec da je to fasizam..sta cu onda ja?
ja kazem da fasizma ima i da se naslanja na crkvu. ti kazes da ga nema i ..ne znam, da se onda i nema sta naslanjat na crkvu koja je ustvari politicka organizacija, ali je toliko mocna i ima toliki utjecaj na politiku da ne mora formalno bit politicka organizacija i tako ispada da bas i nema toliki utjecaj na politiku kao sto to neko naivno moze pomislit. : D
a) naravno, odlucujes kao roditelj u kojoj ce crkvi tvoje dijete pohadjat vjeronauk, jel tako? ako ces zeca, evo ti goluba, ako ces goluba evo ti goluba. jel tako?
o nekim stvarima se uopce ne bi trebalo raspravljati, ne bi uopce trebalo doci u mogucnost da se o njima raspravlja.
kao npr o tome hoces li na ribarnici kupit sljive ili neces kupit sljive i sta je ovo uopce danas doslo, kud mi to idemo, koji im je kua kad na jebenoj ribarnici ne mos uzet kilo jebenih sljiva.

be) pa naravno da si morao. zao mi je sto si zrtva sustava i nepameti. sveti pero, mucenik marksizma.
mozemo mi o tome sada mislit sto hocemo, ali..i nije neka steta bila..marksizam je dio filozofije, tips je, ono, aj, upoznajes sustav u kojem si, kako funkcionira, jer..pa i nema bas nekog u svijetu koga bi mogao pitat kako funkcionira. onoidsz, je isto, nikakvo tragicno i beskorisno znanje ili ako je, onda su to i danasnji studiji neke..sta ono..sigurnosti, nacionalne sigurnosti, antiarmagedona..sta ono? A civilna zastita je isto suvisna ideja.
tj sta ono i dsz, kako to mozes uopce stavit u neku paralelu sa vjeronaukom?
jedino se mogu slozit da bi bilo puno korisnije da se umjesto toga uvela i/ili pojacala nastava iz logike, biologije, fizike, sociologije, kreativnog pisanja ili razmisljanja ili da se eventualno spominjalo fukoa, bodiljara..ali i ono sto si spomenuo..sa i bez dsza je bilo vec dovoljno avangardno.
ponavljam po stoti put..trojke nisi zasluzio. ocito, srecom nisi. : D
be dodatak) pero, nemoj puno kukat maljoljetnoscu jer se radi o srednjoj skoli. sre dnjoj. naveliko si vec drkao. jedno je marksizam i ostalo u srednjoj skoli, a drugo je nesto sasvim drugo u trecem osnovne. danas u srednjoj skoli, dakle u srednjoj, kako se to zove, drzavnoj skoli imas izbor izmedju etike i vjeronauka..ej. eej? pa uvedimo onda jos izbore nastave kreacionizma i eugenike, recimo. zasto ne proglasimo i to izborom, demokracijom, voljom naroda, pa sta.. nes ti..
be dodatak 2) govoriti o izboru, o stavljanju roditelja pred izbor, hoce li njihov ponos pohadjati u srednjoj etnoetiku ili kako se vec zove ili vjeronauk i o izboru gdje ce se roditeljima reci u trecem ili prvom osnovne ili mozda vrticu cak..roditelji, evo imate izbor i ajde vi sada nemojte poslat vas ponos na vjeronauk.. to nisu iste stvari, dovoljno iste da bi se usporedjivale sa tim tipsima i marksizmima. uciti na etici sto je dobro, a sto zlo, nakon desetak godina turboeshatoloskog oblikovanja, rastavljanja, pa sastavljanja osobe rutinom i metodologijom milenijskog iskustva i integriteta osobe na koju roditelji slobodnim izborom pristaju i placaju da se to vrsi i to tamo gdje se to ne bi smjelo vrsiti, e pa evala na usporedbi..
ako je nesto lose ili nedovoljno dobro, ne moze se usporedjivati s necim sto je ono, potpuno nerazumno. cak i ako je to zakonski odredjeno da je razumno, slobodno.
..ce) tilt.
ti bi uveo toj djeci ateizam? etiku? s kojim ciljem? mislim, cemu..kako.. ? ko bi im predavao..zizek?
evo, pokusava se uvest samo zdravstveni u visim razredima, pa je frka neka.
ocekujem samo jos da se pocne ucit u nasim vrlim skolama..zemlja je kugla, zemlja je kugla, zemlja je kugla (guugla, sto god), pa malo po malo i nije bas kugla, pa je kugla onda relativan pojam, pa kugla moze izgledat i kao ravna ploca..mislim, ne mora, ali moze, danas imamo slobodu izbora, pluralizam, trziste, pa kad vec moze, neka onda bude ravna ploca, tj mozes izabrat bilo koji oblik pod uvjetom da je ploca i onda zasto ne bi bila ravna ploca, sto znaci da je zemlja ravna ploca, zemlja je ravna ploca, zemlja je ravna ploca.. : D
pero, pero..marksistu moj, drustveni samozatitaru..

mogu ja to nazvat konzervativnim opredjeljenjem, ali mogu jedan dio nazvat i fasistickim, ne mislim da je citav taj neki konzervativizam nuzno i fasizam, a i jedan dio..ne znam koliki, zaviso od neke tradicije, od drustva, od.. ne znam cega, garant otpada na fasizam, rasizam, sovinizam, na bilo kakav oblik negacije razlicitosti.
mislim, ako smo mi sami individalno konstituirani od omjera tih svakakvih nasih pristupa, opredjeljenja, izbora, obrazovanja, nekako mi je logicno..ne po nikakvim organskim analogijama.., ali da i drustvo po nekim segmentima bude nekako profilirano, stratificirano, da postoje neki omjeri u kojima postoji zastupljenost raznih opcija nekih, pa i prevladavajucih opcija, podopcija, prepoznavanja, identiteta nekih..
ukratko, ponavljam sad da ne bih morao opet mozda poslije.. konzervativizam nije nuzno fasizam, ali fasizam jest nuzno konzervativizam. barem kako ja shvacam konzervativizam, kao neki uteg, suprotnost liberalizmu ili takvom necem..
pa nek svako odgaja svoju djecu kako hoce. i nek salje dijete u skolu koju hoce. u tome nije uopce nikakav problem.
ako zeli da mu dijete ide na neki od vjeronauka, molim, postoji mjesto za to, a to mjesto nije nikako drzavna skola, pa taman se ona zvala i osnovna skola eugena stepincevog starcevica plemenitog bruna budaka.
dakle, to esdepe, hadeze i kokoda, kokode, nema veze, ta dilema uopce ne bi trebala postojat ni u pomisli, ali eto, ne da ostoji u pomisli, nego je i bozanic rekao..gotovo je.
pazi, bozanic govori gotovo je. ma, meni je to jako zanimljivo, pa ponavljam, a tebe to ne zanima..ma kome je on to rekao, znas li? on je to rekao esdepe, hadeze, kokoda, kokode.. bozanic je to rekao drzavi i ustavu, urbi et orbi. zakonski i medijski. pravno i religijski. ..kao kad gazda ne zeli vise pricat kad otpusti nadnicara.. nek ode s njegovog posjeda, inace ce sad, po zakonu kojeg je nametnuo, moc zvat policiju, vojsku, zastitare, koga vec..da premjesti nadnicara nedje drugdje, nekam, nek ide nekam..
tebi je tu sve jasno, tu nema govora o nikakvom fasizmu, to je jambranje grupe ljudi, nemaju sta radit pa nekako provociraju kontakt sa sutavnim sudom da osjete da im neko poklanja nesto paznjice, a i formulacija zahtjeva nije nesto sto bi se opisalo fasizmom, nigdje ne pise, neznam, da oce snopice i sjekirice u ustav, da oce uznake na nadlakticama u ustav, ma cak nije nigdje formulirano da razliciti mogu bit razliciti samo u svoja cetiri zida i nigdje se ne moze vidjet da bi se na tu ustavnu promjenu moglo nakon nekog vremena pozvat da se striktnije odrede i razgranice neka prava, ali..ako do toga i dodje, postoje zakoni, postoji procedura, postoji demokracija, postojni civilno drustvo, postoje mehanizmi djelovanja demoktratski, vjera u te mehanizme, pa ce se o tome razgovarati ako do toga dodje, pa ako bude potrebno, opet ce se raditi peticije ustavnom sudu, opet ce se na referendum, i tako.. drzava radi suvereno svoje bez obzira sto neko mislio?
sori sto sam ti suflirao, ali tako nekako mislis, jelda? ono, nema nikakve naznake da se pokusavaju demokratskim putem provuci neke fasisticke ideje, nigdje to eksplicitno ne pise, a i ne moze se prepoznat, npr u formulaciji da se nekim zakonom.. sprijeci izjednacavanje.. ?
mislim, ukazat na paradoks, a ne da paradoks posluzi kao pravilo.
nemoj zaboravit da je toj njegovoj crkvi u kojoj je on bio sef, dakle sebi, brze bolje uzeo sve nekretnine u posjedu crkve, izvore financiranja usmjerio prema sebi.
naime, henrik, osim sta je bio veliki marulicev fan, grupi skoro, imao je I ludu srecu sto se stepinac nije rodio jedno tristotinjak godina ranije, inace, ko zna, mozda bi se danas u engleskoj na veselicama pjevalo..here is of dawn, here is of day, here is georgey, here is booby..a milanovic ne bi objasnjavao englezima sta je to hrvatska desnica na nacin, kakva je takva je, nasa je..kao da englezi i sami ne znaju kako prodat drugima fasizam, a oni da zapale lulu, uzmu salicu ti for ti i i kazu za sebe da su dzoli konzervativ..
..pa cekaaaaj malo. ne mos unaprijed rec.. zaboravi. napises i onda kazes..zaboravi. najprije sacekaj da ja kazem da mi opet nije jasno, pa onda reci da zaboravim. di ti se zuri.. : D
isao sam samo na brzinu provjerit i odma sam nasao nesto od, cini mi se da je datirano nekog 4. prosinca i nesto datirano 18. prosinca. mozda se radilo o 8. i 14. prosincu, ne znam sad. a i ima jos toga..
dakle, ako te bas toliko zanima mos lako nac, tj, vec si mogao nac, trebao nac..a mogu reci da super brzo reagiras, jedno petnajst dvajst godina ti treba. aj, bolje ikad, nego nikad.. : D

ko..ko, ko dribla? stranka, crkva..ideologija, svi zajedno? ne zna se ko je ko i kad? cas se vide, cas se ne vide, malo se pojave ovdje, malo ondje..ono, kao kju iz zvjezdanih staza? ..malo ih nazoves politickom strankom, a oni uvrijedjeno kazu..ne mi smo u timu slobode religije, oces ih maknut s terena, a oni kazu da je to protiv pravila svjetonazora, da su platili ucesce, tj stovise.. pokazu ti dokument gdje pise da si ti platio ucesce u njihovoj igri, nekako im uspijes objasnit da ne mogu ostat na terenu, a oni onda kazu da su samo navijaci, kad im kazes da i navijaci ne mogu takvi na teren, da se najprije moraju registrirat za igrat utakmice, onda se zale ustavnom sudu.u medjuvremenu, utakmica se dalje igra, neko drugi dalje igra dok ovi sta primaju golove pokusavaju dogovorit i shvatit pravila igre.. : D

ma znam na koje moje, mislim da si krivo procitao. nisam napisao ne razumijem..nego..ne. razumijem.Pero » wrote: Pa na to tvoje da je fašizam još uvijek prisutan. Čistokrvni desničari bi rekli, grozno, sad su komunisti na vlasti. :z ubo:
pa cistokrvi i necistokrvni desnicari i kazu da su sad komunisti na vlasti, a to da je fasizam ne samo jos uvijek prisutan, nego i te kako prisutan, ako ti to ne vidis, ako mislis da toga nema zato jer ne postoji imenom, ne znam..fasisticka stranka ili nesto drugo sto bi ti pomoglo da nesto ne mozes izbjec imenovati fasizmom, pa eto, nemas kuda i moras rec, natjeran si rec da je to fasizam..sta cu onda ja?
ja kazem da fasizma ima i da se naslanja na crkvu. ti kazes da ga nema i ..ne znam, da se onda i nema sta naslanjat na crkvu koja je ustvari politicka organizacija, ali je toliko mocna i ima toliki utjecaj na politiku da ne mora formalno bit politicka organizacija i tako ispada da bas i nema toliki utjecaj na politiku kao sto to neko naivno moze pomislit. : D
dakle, nekako si se ipak provukao. ili si promijenio drzavu. ne znam, nesto se desilo, ali nisi siguran jos uvijek kako nesto moze bit socijalizam, ako je komunizam, a nije socijalizam..pa onda, ko ce se tim zamarat, sve je to totalitarizam..Pa jesam lijepo napisao da mi je kvario prosjek. : D
e, ciljam. ne znam. valjda ciljam.Ako ciljaš na vjeronauk u trećem osnovne onda:
a) ne mora tvoje dijete ići na vjeronauk u 3. razredu i o tome odlučuješ ti kao roditelj.
b) ja sam svojedobno morao ići i na marksizam i na teoriju i praksu samoupravnog socijalizma i na općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu i nitko ni mene ni moje roditelje (kad sam bio maloljetan) nije pitao jel bih ja to slušao ili ne bi. I išao sam i kupio trojke. Eto.
c) ako sekularna vlast hoće promovirati drugi svjetonazor u trećem osnovne, zašto ne uvede etiku/ateizam/whatever u trećem osnovne 2 sata tjedno kao izborni predmet
a) naravno, odlucujes kao roditelj u kojoj ce crkvi tvoje dijete pohadjat vjeronauk, jel tako? ako ces zeca, evo ti goluba, ako ces goluba evo ti goluba. jel tako?
o nekim stvarima se uopce ne bi trebalo raspravljati, ne bi uopce trebalo doci u mogucnost da se o njima raspravlja.
kao npr o tome hoces li na ribarnici kupit sljive ili neces kupit sljive i sta je ovo uopce danas doslo, kud mi to idemo, koji im je kua kad na jebenoj ribarnici ne mos uzet kilo jebenih sljiva.
be) pa naravno da si morao. zao mi je sto si zrtva sustava i nepameti. sveti pero, mucenik marksizma.
mozemo mi o tome sada mislit sto hocemo, ali..i nije neka steta bila..marksizam je dio filozofije, tips je, ono, aj, upoznajes sustav u kojem si, kako funkcionira, jer..pa i nema bas nekog u svijetu koga bi mogao pitat kako funkcionira. onoidsz, je isto, nikakvo tragicno i beskorisno znanje ili ako je, onda su to i danasnji studiji neke..sta ono..sigurnosti, nacionalne sigurnosti, antiarmagedona..sta ono? A civilna zastita je isto suvisna ideja.
jedino se mogu slozit da bi bilo puno korisnije da se umjesto toga uvela i/ili pojacala nastava iz logike, biologije, fizike, sociologije, kreativnog pisanja ili razmisljanja ili da se eventualno spominjalo fukoa, bodiljara..ali i ono sto si spomenuo..sa i bez dsza je bilo vec dovoljno avangardno.
ponavljam po stoti put..trojke nisi zasluzio. ocito, srecom nisi. : D
be dodatak) pero, nemoj puno kukat maljoljetnoscu jer se radi o srednjoj skoli. sre dnjoj. naveliko si vec drkao. jedno je marksizam i ostalo u srednjoj skoli, a drugo je nesto sasvim drugo u trecem osnovne. danas u srednjoj skoli, dakle u srednjoj, kako se to zove, drzavnoj skoli imas izbor izmedju etike i vjeronauka..ej. eej? pa uvedimo onda jos izbore nastave kreacionizma i eugenike, recimo. zasto ne proglasimo i to izborom, demokracijom, voljom naroda, pa sta.. nes ti..
be dodatak 2) govoriti o izboru, o stavljanju roditelja pred izbor, hoce li njihov ponos pohadjati u srednjoj etnoetiku ili kako se vec zove ili vjeronauk i o izboru gdje ce se roditeljima reci u trecem ili prvom osnovne ili mozda vrticu cak..roditelji, evo imate izbor i ajde vi sada nemojte poslat vas ponos na vjeronauk.. to nisu iste stvari, dovoljno iste da bi se usporedjivale sa tim tipsima i marksizmima. uciti na etici sto je dobro, a sto zlo, nakon desetak godina turboeshatoloskog oblikovanja, rastavljanja, pa sastavljanja osobe rutinom i metodologijom milenijskog iskustva i integriteta osobe na koju roditelji slobodnim izborom pristaju i placaju da se to vrsi i to tamo gdje se to ne bi smjelo vrsiti, e pa evala na usporedbi..
ako je nesto lose ili nedovoljno dobro, ne moze se usporedjivati s necim sto je ono, potpuno nerazumno. cak i ako je to zakonski odredjeno da je razumno, slobodno.
..ce) tilt.
ti bi uveo toj djeci ateizam? etiku? s kojim ciljem? mislim, cemu..kako.. ? ko bi im predavao..zizek?
ocekujem samo jos da se pocne ucit u nasim vrlim skolama..zemlja je kugla, zemlja je kugla, zemlja je kugla (guugla, sto god), pa malo po malo i nije bas kugla, pa je kugla onda relativan pojam, pa kugla moze izgledat i kao ravna ploca..mislim, ne mora, ali moze, danas imamo slobodu izbora, pluralizam, trziste, pa kad vec moze, neka onda bude ravna ploca, tj mozes izabrat bilo koji oblik pod uvjetom da je ploca i onda zasto ne bi bila ravna ploca, sto znaci da je zemlja ravna ploca, zemlja je ravna ploca, zemlja je ravna ploca.. : D
pero, pero..marksistu moj, drustveni samozatitaru..
..ma evo ga na tebi. jel opet trebam sve ponavljat? ti nemos bas razlucit neke..nesto..Evo ga na. Tebi je fašističko opredjeljenje to što se nekima ne sviđa Štulhoferov program. Ne bi to mogao nazvati barem konzervativnim opredjeljenjem nego fašističkim? Da se razumijemo, ja nemam ništa protiv Štulhoferova programa ali razumijem da ima ljudi kojima nije mio.
mogu ja to nazvat konzervativnim opredjeljenjem, ali mogu jedan dio nazvat i fasistickim, ne mislim da je citav taj neki konzervativizam nuzno i fasizam, a i jedan dio..ne znam koliki, zaviso od neke tradicije, od drustva, od.. ne znam cega, garant otpada na fasizam, rasizam, sovinizam, na bilo kakav oblik negacije razlicitosti.
mislim, ako smo mi sami individalno konstituirani od omjera tih svakakvih nasih pristupa, opredjeljenja, izbora, obrazovanja, nekako mi je logicno..ne po nikakvim organskim analogijama.., ali da i drustvo po nekim segmentima bude nekako profilirano, stratificirano, da postoje neki omjeri u kojima postoji zastupljenost raznih opcija nekih, pa i prevladavajucih opcija, podopcija, prepoznavanja, identiteta nekih..
ukratko, ponavljam sad da ne bih morao opet mozda poslije.. konzervativizam nije nuzno fasizam, ali fasizam jest nuzno konzervativizam. barem kako ja shvacam konzervativizam, kao neki uteg, suprotnost liberalizmu ili takvom necem..
pa, mislim..ne vidim problem..ustavno je pravo..bla, bla..ustav, pa ustav.Ustavno je pravo da svoju djecu odgajaš kako ti hoćeš do njihove punoljetnosti. I meni je to u redu. Što bi ti da trenutna vlast propisuje kako će ih ona odgajati? Pa kad je SDP na vlasti - van s vjeronaukom iz škola, a kad je HDZ na vlasti - obavezan vjeronauk za sve? Ovo naravno karikiram.
pa nek svako odgaja svoju djecu kako hoce. i nek salje dijete u skolu koju hoce. u tome nije uopce nikakav problem.
ako zeli da mu dijete ide na neki od vjeronauka, molim, postoji mjesto za to, a to mjesto nije nikako drzavna skola, pa taman se ona zvala i osnovna skola eugena stepincevog starcevica plemenitog bruna budaka.
dakle, to esdepe, hadeze i kokoda, kokode, nema veze, ta dilema uopce ne bi trebala postojat ni u pomisli, ali eto, ne da ostoji u pomisli, nego je i bozanic rekao..gotovo je.
pazi, bozanic govori gotovo je. ma, meni je to jako zanimljivo, pa ponavljam, a tebe to ne zanima..ma kome je on to rekao, znas li? on je to rekao esdepe, hadeze, kokoda, kokode.. bozanic je to rekao drzavi i ustavu, urbi et orbi. zakonski i medijski. pravno i religijski. ..kao kad gazda ne zeli vise pricat kad otpusti nadnicara.. nek ode s njegovog posjeda, inace ce sad, po zakonu kojeg je nametnuo, moc zvat policiju, vojsku, zastitare, koga vec..da premjesti nadnicara nedje drugdje, nekam, nek ide nekam..
..evo, da ne razmisljam puno, sad mi je nafriskija ova ideja..o obitelji.Ma dobro koje to ideje - zdravstveni odgoj? : ne zna:
tebi je tu sve jasno, tu nema govora o nikakvom fasizmu, to je jambranje grupe ljudi, nemaju sta radit pa nekako provociraju kontakt sa sutavnim sudom da osjete da im neko poklanja nesto paznjice, a i formulacija zahtjeva nije nesto sto bi se opisalo fasizmom, nigdje ne pise, neznam, da oce snopice i sjekirice u ustav, da oce uznake na nadlakticama u ustav, ma cak nije nigdje formulirano da razliciti mogu bit razliciti samo u svoja cetiri zida i nigdje se ne moze vidjet da bi se na tu ustavnu promjenu moglo nakon nekog vremena pozvat da se striktnije odrede i razgranice neka prava, ali..ako do toga i dodje, postoje zakoni, postoji procedura, postoji demokracija, postojni civilno drustvo, postoje mehanizmi djelovanja demoktratski, vjera u te mehanizme, pa ce se o tome razgovarati ako do toga dodje, pa ako bude potrebno, opet ce se raditi peticije ustavnom sudu, opet ce se na referendum, i tako.. drzava radi suvereno svoje bez obzira sto neko mislio?
sori sto sam ti suflirao, ali tako nekako mislis, jelda? ono, nema nikakve naznake da se pokusavaju demokratskim putem provuci neke fasisticke ideje, nigdje to eksplicitno ne pise, a i ne moze se prepoznat, npr u formulaciji da se nekim zakonom.. sprijeci izjednacavanje.. ?
pa talasat. : DVidim, a što bi ti učinio? Ja ne znam, zaiskač. :z ubo:
mislim, ukazat na paradoks, a ne da paradoks posluzi kao pravilo.
ima to i malo drugacijih polazista..
Je, uvijek se miješala u politiku. Baš sam neki dan gledao Dvije sestre za kralja. Malo bezvezan film, ali kad je Henriku VIII pukao film, osnovao je vlastitu crkvu.
nemoj zaboravit da je toj njegovoj crkvi u kojoj je on bio sef, dakle sebi, brze bolje uzeo sve nekretnine u posjedu crkve, izvore financiranja usmjerio prema sebi.
naime, henrik, osim sta je bio veliki marulicev fan, grupi skoro, imao je I ludu srecu sto se stepinac nije rodio jedno tristotinjak godina ranije, inace, ko zna, mozda bi se danas u engleskoj na veselicama pjevalo..here is of dawn, here is of day, here is georgey, here is booby..a milanovic ne bi objasnjavao englezima sta je to hrvatska desnica na nacin, kakva je takva je, nasa je..kao da englezi i sami ne znaju kako prodat drugima fasizam, a oni da zapale lulu, uzmu salicu ti for ti i i kazu za sebe da su dzoli konzervativ..
pa sta ne kazes? jel moze sutra? cek, sutra je subota..ponedjeljak je, ono, nakon vikenda..jel moze u utorak, a? mozes li u utorak napravit reviziju tog ugovora? a kolko bi ti trebalo da ga proglasis stetnim i razvrgnes? ..do petka, a?Pa ja bih radio reviziju ugovora. To skoro stalno radim na poslu.Pa zašto ne bi i vatikanski.?
![]()
..
Ma onda zaboravi.
..pa cekaaaaj malo. ne mos unaprijed rec.. zaboravi. napises i onda kazes..zaboravi. najprije sacekaj da ja kazem da mi opet nije jasno, pa onda reci da zaboravim. di ti se zuri.. : D
.. c.. e, neeejcu, nejcu ti dat linnnnk. ne jos..Aj mi daj link, zbilja bih ga volio pročitati.
isao sam samo na brzinu provjerit i odma sam nasao nesto od, cini mi se da je datirano nekog 4. prosinca i nesto datirano 18. prosinca. mozda se radilo o 8. i 14. prosincu, ne znam sad. a i ima jos toga..
dakle, ako te bas toliko zanima mos lako nac, tj, vec si mogao nac, trebao nac..a mogu reci da super brzo reagiras, jedno petnajst dvajst godina ti treba. aj, bolje ikad, nego nikad.. : D
i onda, bem ti takvu demokraciju i slobodu, pokrenes proces tako da institucije rade svoj posao prema onima na koje ,bem ti takvu demokraciju i slobodu, ne smijes bacat kamenje i ne smijes pozivat da se baca kamenje. nek ih policija ukloni u svoja cetiri zida, pe nece ni kamenje trebat za te kriminalce & bolesnike koji se opiru zakonu i policija ih treba izolirat od ostatka drustva.E ne možeš, to nije demokracija, možeš ti trpat kamenje u džep koliko hoćeš, al ne smiješ bacati na druge. : D
odlicno. bravo. cijenim firmu. samo..preporucio bih ti da odmah razmislis kako ces se borit protiv ako prodje referendum i koliko ce ti jos demokracije ostat i ostajat u tom trendu da je ti tako energicno obranis.. od, ne znam..kako ti ono zoves sve zajedno i djuture..od konzervativizma?Prestrašna i zato ću se protiv nje boriti svojim NE na referendumu ako ga se raspiše.
..pa nisi. ja sam. malo sam samo zamislio jedan od mogucih pravaca razvoja te misli, ono..ako se vec fasizam i uoci, kako mu dat neku..demokratsku funkciju, smisao..korist.. : DGdje sam sad ja to napisao?
ne znam koji ti program gledas. ja ti jos lijepo crtam ko milka babovic, a ti opet mislis da se igra neka tvoja utakmica, po tvojim pravilima.. : DLijepo su driblali, nikog nisu potčkaljili, poštovali su trenutne propise i zabili su gol. Nije bilo ofsajda. I onda se i na stadionu na ekranu pojavi GOOOOOL. A ovi bedaci su još platili da se pojavi GOOOOL.
ko..ko, ko dribla? stranka, crkva..ideologija, svi zajedno? ne zna se ko je ko i kad? cas se vide, cas se ne vide, malo se pojave ovdje, malo ondje..ono, kao kju iz zvjezdanih staza? ..malo ih nazoves politickom strankom, a oni uvrijedjeno kazu..ne mi smo u timu slobode religije, oces ih maknut s terena, a oni kazu da je to protiv pravila svjetonazora, da su platili ucesce, tj stovise.. pokazu ti dokument gdje pise da si ti platio ucesce u njihovoj igri, nekako im uspijes objasnit da ne mogu ostat na terenu, a oni onda kazu da su samo navijaci, kad im kazes da i navijaci ne mogu takvi na teren, da se najprije moraju registrirat za igrat utakmice, onda se zale ustavnom sudu.u medjuvremenu, utakmica se dalje igra, neko drugi dalje igra dok ovi sta primaju golove pokusavaju dogovorit i shvatit pravila igre.. : D
pazi da ne bi navikao gubit, mozda ces tome samo i sluzit. mozda ti bude sok kad pobjedis. ili kad ti puste da pobjedis, a ti ces mislit da je to zato jer si postovao proceduru i bio fer. a i mogao bi poslije tekme ic na pivu od ricunusa..Za zdravstveni odgoj ne mogu ništa, zato što me niko za to ništa ni ne pita. Ja bih osobno svoju djecu pustio na takav zdravstveni odgoj, ali to je prepucavanje izvršne i sudbene vlasti u koju utakmicu je izvršna vlast očito ušla nepripremljena. Tko joj je kriv.
Za referendum mogu.
I neće mi nikad dosaditi.
Izlaziti na izbore i na referendume.
I pretežno gubiti - tj. biti u manjini.
To je ko sport, moraš naučiti i gubiti.
..ustvari..kako rec? mozda..ko malo cita, puno pise?
ali ni to nije najispravnije, jer se onda uopce ne bi trebalo pisat, buduci je sve vec napisano, nego bi se samo trebali gadjat citatima onih koji nisu dovoljno citali..
ipak, da sam prije naletio na ovaj tekst, ustedio bi mi barem jedno sedamdeset posto od ovog ovdje napisanog.
http://www.h-alter.org/vijesti/ljudska- ... lnosti-zla

ali ni to nije najispravnije, jer se onda uopce ne bi trebalo pisat, buduci je sve vec napisano, nego bi se samo trebali gadjat citatima onih koji nisu dovoljno citali..
ipak, da sam prije naletio na ovaj tekst, ustedio bi mi barem jedno sedamdeset posto od ovog ovdje napisanog.
http://www.h-alter.org/vijesti/ljudska- ... lnosti-zla
A zašto bi tebi bilo lakše nego meni...a unda » wrote:ocaj je editirat rascjepkane posotove..ocaj. duze editiram, nego pisem..
Ja ne kažem da ga nema, ali od njega ne pravim tragediju. I kao što mi je smiješno da neki budalaši od trenutne vlasti prave komunističku diktaturu, tako mi je smiješno i obrnuto mišljenje...a unda » wrote: pa cistokrvi i necistokrvni desnicari i kazu da su sad komunisti na vlasti, a to da je fasizam ne samo jos uvijek prisutan, nego i te kako prisutan, ako ti to ne vidis, ako mislis da toga nema zato jer ne postoji imenom, ne znam..fasisticka stranka ili nesto drugo sto bi ti pomoglo da nesto ne mozes izbjec imenovati fasizmom, pa eto, nemas kuda i moras rec, natjeran si rec da je to fasizam..sta cu onda ja?
Pa je, bio je totalitarizam, što nije?..a unda » wrote: dakle, nekako si se ipak provukao. ili si promijenio drzavu. ne znam, nesto se desilo, ali nisi siguran jos uvijek kako nesto moze bit socijalizam, ako je komunizam, a nije socijalizam..pa onda, ko ce se tim zamarat, sve je to totalitarizam..
Dobro, sad sam konačno razumio da je tvoja želja da se vjeronauk pohađa u crkvi, a ne u školi. Kad sam ja bio klinac, bilo je djece koji su u mom razredu išli na vjeronauk u crkvu. A sada o čisto praktičnim razlozima. Ko što je onaj peder napisao, 90% stanovnika Hrvatske se izjašnjava vjernicima, bez obzira koliko oni zbilja išli u crkvu. Većina od tih 90% su katolici. Nije li onda jednostavnije dovesti vjeroučitelja u školu, nego djecu izvan nastave slati u crkvu? Ti si tako žestok protivnik vjeronauka u školi da većini ne bi olakšao?..a unda » wrote: e, ciljam. ne znam. valjda ciljam.
Trojke sam dobivao samo zato što su mi u indeksu vidjeli druge ocjene, pa su mi dali trojke, ono, ne talasaj...a unda » wrote: be) pa naravno da si morao. zao mi je sto si zrtva sustava i nepameti. sveti pero, mucenik marksizma.![]()
ponavljam po stoti put..trojke nisi zasluzio. ocito, srecom nisi.
I slažem se s tobom da bih ja radije slušao sociologiju i logiku nego marksizam i TIPSS.
Pa dobro, ako u srednjoj školi imaš mogućnost izbora između etike i vjeronauka, zašto nešto slično ne bi imao i u osnovnoj školi?..a unda » wrote: be dodatak) pero, nemoj puno kukat maljoljetnoscu jer se radi o srednjoj skoli. sre dnjoj. naveliko si vec drkao. jedno je marksizam i ostalo u srednjoj skoli, a drugo je nesto sasvim drugo u trecem osnovne. danas u srednjoj skoli, dakle u srednjoj, kako se to zove, drzavnoj skoli imas izbor izmedju etike i vjeronauka..ej. eej? pa uvedimo onda jos izbore nastave kreacionizma i eugenike, recimo. zasto ne proglasimo i to izborom, demokracijom, voljom naroda, pa sta.. nes ti..
Priznajem da ne umem da razumem što si htio reći...a unda » wrote: be dodatak 2) govoriti o izboru, o stavljanju roditelja pred izbor, hoce li njihov ponos pohadjati u srednjoj etnoetiku ili kako se vec zove ili vjeronauk i o izboru gdje ce se roditeljima reci u trecem ili prvom osnovne ili mozda vrticu cak..roditelji, evo imate izbor i ajde vi sada nemojte poslat vas ponos na vjeronauk.. to nisu iste stvari, dovoljno iste da bi se usporedjivale sa tim tipsima i marksizmima. uciti na etici sto je dobro, a sto zlo, nakon desetak godina turboeshatoloskog oblikovanja, rastavljanja, pa sastavljanja osobe rutinom i metodologijom milenijskog iskustva i integriteta osobe na koju roditelji slobodnim izborom pristaju i placaju da se to vrsi i to tamo gdje se to ne bi smjelo vrsiti, e pa evala na usporedbi..
Zdravstveni odgoj je već uveden, samo se htio promijeniti program, pa je to izazvalo malu oluju. I ako netko hoće misliti da je Zemlja ravna ploča, neka misli, mene to ne smeta, samo me malo razveseli...a unda » wrote: ..ce) tilt.
pero, pero..marksistu moj, drustveni samozatitaru..![]()
Jest, slažem se s tobom u interpretaciji konervativizma i fašizma, al ću se opet vratiti na početak - jel fašizam neslaganje s kurikulumom?..a unda » wrote: mogu ja to nazvat konzervativnim opredjeljenjem, ali mogu jedan dio nazvat i fasistickim, ne mislim da je citav taj neki konzervativizam nuzno i fasizam, a i jedan dio..ne znam koliki, zaviso od neke tradicije, od drustva, od.. ne znam cega, garant otpada na fasizam, rasizam, sovinizam, na bilo kakav oblik negacije razlicitosti.
Opet ću se vratiti nazad na postotak stanovnika ove zemlje koji se izjašnjavaju vjernicima. Ti si tako žestok protivnik vjeronauka u školama. Zašto? Netko sili tvoje dijete da ide na vjeronauk? Ili ga se stavlja usred rasporeda, pa ono ne zna što bi 45 minuta radilo? Vot?..a unda » wrote: pa, mislim..ne vidim problem..ustavno je pravo..bla, bla..ustav, pa ustav.
Ma boli mene krasan krastavac za Bozanića. Nek govori što ga je volja...a unda » wrote: dakle, to esdepe, hadeze i kokoda, kokode, nema veze, ta dilema uopce ne bi trebala postojat ni u pomisli, ali eto, ne da ostoji u pomisli, nego je i bozanic rekao..gotovo je.
..a unda » wrote: tebi je tu sve jasno, tu nema govora o nikakvom fasizmu, to je jambranje grupe ljudi, nemaju sta radit pa nekako provociraju kontakt sa sutavnim sudom da osjete da im neko poklanja nesto paznjice, a i formulacija zahtjeva nije nesto sto bi se opisalo fasizmom, nigdje ne pise, neznam, da oce snopice i sjekirice u ustav, da oce uznake na nadlakticama u ustav, ma cak nije nigdje formulirano da razliciti mogu bit razliciti samo u svoja cetiri zida i nigdje se ne moze vidjet da bi se na tu ustavnu promjenu moglo nakon nekog vremena pozvat da se striktnije odrede i razgranice neka prava, ali..ako do toga i dodje, postoje zakoni, postoji procedura, postoji demokracija, postojni civilno drustvo, postoje mehanizmi djelovanja demoktratski, vjera u te mehanizme, pa ce se o tome razgovarati ako do toga dodje, pa ako bude potrebno, opet ce se raditi peticije ustavnom sudu, opet ce se na referendum, i tako.. drzava radi suvereno svoje bez obzira sto neko mislio?
Kad smo o snopićima i sjekiricama već u temi meni nikako nije jasno zašto je poslije drugog rata srušena tvz. Monumentalna fontana u Splitu. Ako su već fašisti svojatali liktorski snopić, zašto nisu komunisti maknuli kip na vrhu, a fontanu ostavili?
..a unda » wrote: sori sto sam ti suflirao, ali tako nekako mislis, jelda? ono, nema nikakve naznake da se pokusavaju demokratskim putem provuci neke fasisticke ideje, nigdje to eksplicitno ne pise, a i ne moze se prepoznat, npr u formulaciji da se nekim zakonom.. sprijeci izjednacavanje.. ?![]()
Pa ja se bunim protiv toga da se spriječi izjednačavanje i pedera i pederskog potencijalnog braka.
A što bi ti učinio? Ja sam radio u doba samoupravnog socijalizma i meni je direktor stornirao godišnji radi interesa firme i mogao sam se žaliti sv. Petru. Nakon 3 godine je objekat radi kojeg mi je storniran godišnji zatvoren radi nerentabilnosti.
..a unda » wrote: ima to i malo drugacijih polazista..
naime, henrik, osim sta je bio veliki marulicev fan, grupi skoro, imao je I ludu srecu sto se stepinac nije rodio jedno tristotinjak godina ranije, inace, ko zna, mozda bi se danas u engleskoj na veselicama pjevalo..here is of dawn, here is of day, here is georgey, here is booby..a milanovic ne bi objasnjavao englezima sta je to hrvatska desnica na nacin, kakva je takva je, nasa je..kao da englezi i sami ne znaju kako prodat drugima fasizam, a oni da zapale lulu, uzmu salicu ti for ti i i kazu za sebe da su dzoli konzervativ..![]()
Moj komentar je da je Henrik imao više muda nego svi političari danas. Uostalom, vidio sam mu oklop, bio je gigant za ono vrijeme.
..a unda » wrote: pa sta ne kazes? jel moze sutra? cek, sutra je subota..ponedjeljak je, ono, nakon vikenda..jel moze u utorak, a? mozes li u utorak napravit reviziju tog ugovora? a kolko bi ti trebalo da ga proglasis stetnim i razvrgnes? ..do petka, a?![]()
Može. Radit ću prekovremeno i to neću naplatiti.
..a unda » wrote: ..pa cekaaaaj malo. ne mos unaprijed rec.. zaboravi. napises i onda kazes..zaboravi. najprije sacekaj da ja kazem da mi opet nije jasno, pa onda reci da zaboravim. di ti se zuri.. : D
Samo ti polako. Natenane.
..a unda » wrote: .. c.. e, neeejcu, nejcu ti dat linnnnk. ne jos..![]()
![]()
Prije petneast godina sam imao toliko posla da nisam dizao glavu. Sad sam ostario i mogu laprdati i na poslu i dome, a i internet je bolji nego prije petnaest godina. Oš ti dat link il neš?
..a unda » wrote: i onda, bem ti takvu demokraciju i slobodu, pokrenes proces tako da institucije rade svoj posao prema onima na koje ,bem ti takvu demokraciju i slobodu, ne smijes bacat kamenje i ne smijes pozivat da se baca kamenje. nek ih policija ukloni u svoja cetiri zida, pe nece ni kamenje trebat za te kriminalce & bolesnike koji se opiru zakonu i policija ih treba izolirat od ostatka drustva.
Jeba te led, ti bi bacao kamenje. Ajde itni u Brački kanal da vidiš oće doć do Supetra.
..a unda » wrote: odlicno. bravo. cijenim firmu. samo..preporucio bih ti da odmah razmislis kako ces se borit protiv ako prodje referendum i koliko ce ti jos demokracije ostat i ostajat u tom trendu da je ti tako energicno obranis.. od, ne znam..kako ti ono zoves sve zajedno i djuture..od konzervativizma?![]()
Ako prođe referendum po sadašnjim pravilima, uzdam se u to da za promjenu Ustava treba svejedno 2/3 zastupnika u Saboru i da se neće skupiti dovoljna kritična masa bedaka za to.
..a unda » wrote: ..pa nisi. ja sam. malo sam samo zamislio jedan od mogucih pravaca razvoja te misli, ono..ako se vec fasizam i uoci, kako mu dat neku..demokratsku funkciju, smisao..korist.. : D
Nikako.
..a unda » wrote: ne znam koji ti program gledas. ja ti jos lijepo crtam ko milka babovic, a ti opet mislis da se igra neka tvoja utakmica, po tvojim pravilima.. : D
A što bi ti, sve regulirao? Tko priječi SDP da stoji iza udruge koja će skupljati potpise za referendum za izbacivanje vjeronauka iz škola? Opet zajebavam, naravno.
Par puta sam pobijedio da sada. I nisam vrtio vola na ražnju i nisam imao ništa od toga što su "moji" pobijedili na izborima i referendumima. I meni dosta. Ja zadovoljan...a unda » wrote: pazi da ne bi navikao gubit, mozda ces tome samo i sluzit. mozda ti bude sok kad pobjedis. ili kad ti puste da pobjedis, a ti ces mislit da je to zato jer si postovao proceduru i bio fer. a i mogao bi poslije tekme ic na pivu od ricunusa..
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Pero » wrote: Ako ciljaš na vjeronauk u trećem osnovne onda:
a) ne mora tvoje dijete ići na vjeronauk u 3. razredu i o tome odlučuješ ti kao roditelj.
b) ja sam svojedobno morao ići i na marksizam i na teoriju i praksu samoupravnog socijalizma i na općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu i nitko ni mene ni moje roditelje (kad sam bio maloljetan) nije pitao jel bih ja to slušao ili ne bi. I išao sam i kupio trojke. Eto.
(...)
Ustavno je pravo da svoju djecu odgajaš kako ti hoćeš do njihove punoljetnosti. I meni je to u redu. Što bi ti da trenutna vlast propisuje kako će ih ona odgajati? Pa kad je SDP na vlasti - van s vjeronaukom iz škola, a kad je HDZ na vlasti - obavezan vjeronauk za sve? Ovo naravno karikiram.
Eve priča, desila se meni i svim onima koji su išli u istu srednju ko i ja. U gimnazijama se tada (ne znam jel još uvijek tako) od drugog razreda (morebitno je i od trećeg, nisam ziher, a lijeno mi ić kopat svjedodžbe) morao odabrat jedan izborni predmet koji će se pohađat. (Ono baš morao, to ti ulazi u predviđeni fond sati, nema tu cile-mile.)Pero » wrote: Dobro, sad sam konačno razumio da je tvoja želja da se vjeronauk pohađa u crkvi, a ne u školi. Kad sam ja bio klinac, bilo je djece koji su u mom razredu išli na vjeronauk u crkvu. A sada o čisto praktičnim razlozima. Ko što je onaj peder napisao, 90% stanovnika Hrvatske se izjašnjava vjernicima, bez obzira koliko oni zbilja išli u crkvu. Većina od tih 90% su katolici. Nije li onda jednostavnije dovesti vjeroučitelja u školu, nego djecu izvan nastave slati u crkvu? Ti si tako žestok protivnik vjeronauka u školi da većini ne bi olakšao?
(...)
Pa dobro, ako u srednjoj školi imaš mogućnost izbora između etike i vjeronauka, zašto nešto slično ne bi imao i u osnovnoj školi?
Jedini izborni predmet na listi
Digresija broj 1: Et, čovjek bi mogo pomislit da je u nas tada situvacija bila sjajna glede zaposlenosti profesora svih fela i da nikog slobodnog na burzi nije bilo da nam dođe predavat bilo kakav drugi predmet. Naravno da bi se zajebo ako bi to pomislio.
Priča se nastavlja tako da svi učenici pohađaju Vjeronauk, jer jednostavno drugačije ne mogu nastavit školovanje u toj školi. Zbornica se ispričava, veliju da znaju da je nezgodno to sve ispalo, obećavaju da će sljedeće godine bit bolje i da će uistinu postojat lista izbornih predmeta.
Digresija broj 2: Neko bi mogo napomenut da su se učenici neskloni Vjeronauku mogli prebacit u drugu školu. Istina, mogli su, ali tu se postavljaju i pitanja kolko je to praktično i u interesu učenika, čiji bi se interesi trebali prvo gledat, kaki je to način i slična.
Dolazi sljedeća godina. Uistinu postoji lista, na njoj se nalaze: Vjeronauk i Zbor (ono đe se pjeva).
Digresija broj 3: Budući da se skladnije drobilice za kamen od mene glasaju, ja ostajem na Vjeronauku. Jebga, nije to samo pitanje pristojnosti (da im, jelte, ne smetam), neg mi baš i ne treba negativna ocjena iz izbornog predmeta.
Na drugoj godini nastave Vjeronauka, možda i zato što sad postoji drugi (!) izborni predmet, potežu se češće i neka pitanja ko je tu kršten i tako to...do kraja godine krsti se petnestak nekrštene djece (tj. sva koja su išla na Vjeronauk, a nisu bila krštena) u organizaciji školskog vjeroučitelja i obližnje crkve.
Digresija broj 4:
Neko bi mogo reć da se nisu morali krstit, i bio bi u pravu. Nisu morali. Pitanje je samo koliko su im drugi izbori bili a.) dostupni, b.) jasni.
Moglo bi se reć i da im krštenje nije nimalo naštetilo. Tu bi ipak svakom od njizi samom ostavila da sudi.
Al s jednakim pravom tako bi neki drugi neko mogo pitat sebe/javnost/sud dal je tu riječ o potihom nasilnom pokrštavanju.
E sad, sve što htjedoh reć je da Vjeronak i nije baš uvijek izborni predmet, a i da njegovo pohađanje može imat neke posljedice koje nikake veze sa školskim programom nemaju. Al nije bitno što nemaju veze s njim, bitno je što imaju veze s jednom drugom organizacijom čiji član postaješ. Katoličkom crkvom, jelte. Pohađanjem Zdravstvenog odgoja neš postat članom Svjecke organizacije razvratnih ateista, il čeg se već ovi protivnici Zdravstvenog već ne boje.
Lako se tebi sad veselit...al nije isto kad to o ravnoj ploči misli jedan, i to jedan na kog si slučajno naletio, i kad to misle dvojica neslučajnih.Pero » wrote: I ako netko hoće misliti da je Zemlja ravna ploča, neka misli, mene to ne smeta, samo me malo razveseli.![]()
A moglo bi bit jako nezgodno ako ih o toj ravnini počnu učit u školi.
..da, ali..iako to nije bitno, ti si prvi poceo cjepkat. mislim, nije bitno, ali da se zna..
ok, onda cu pocet zaokruzivat..
nema tragedije. nigdje nisam rekao da je tragedija. ukazivanje na fasizam nije tragedija. ok, mozda je rijec fasizam nekako anakrona pa je neko moze smatrat dramom, ali eto, koristim se tom rijeci jer mi se cini najblizom definicijom, opisom. a ti to smatras preuvelicanim, jer se radi valjda o marginalnoj, nesustavnoj pojavi.
ja te onda pitam..gdje ti zivis, jer ocito zivimo u dva odvojena drustva ili percipiramo razlicite slike radi toga sto nemamo dovoljno informacija da mozemo nesto prepoznati ili radi toga sto nam nesto odgovara, pa nije bas najpametnije biti protiv neceg od cega imamo neku korist ili jednostavno zivo neki nadzivot, problemi su nam negdje sasvim drugdje i ukratko, jebe nas se..barem do tocke za koju mislimo da je to razina frke koja ce se nekako vec rijesiti.
elemente, neke od, kojima pokusavam ilustrirati da se radi o tom, jel fasizmu, koji je, jel, logicno..sto i ti cini mi se priznajes, naslonjen na kaptol jer nece se naslonit na, ne znam..nepostojeci ssrh ili na politicku ideju koja smatra da je npr vjeronauk u skolama sve samo ne odvajanje crkve od drzave, ili kao npr krizevi na zidovima prostora koji bi kao trebali predstavljati prerogative neke drzave za koju se samim demokratskim opredjeljenjem tvrdi da je odijeljena od religije, religija..tebi su nevazni. oni su samo simbolicni, dekorativni..
stovise, mogu bit i korisni nekom tko prodaje krizeve, pa ce eto, neutralno politicki, a sasvim trgovacki orijentiran, obici najprije nmpr sve drzavne ustanove, nudeci im jeftino te simbole. za sto i kako ce ti simboli, mozda i ostale namjene bit upotrebljeni, to se tog trgovca ne tice, bitno je da mu se plati.
tako bi mozda moglo bit slicno i sa vjeronaukom. cista pragma. tj, ako jedno drustvo cini 90 posto necega, ademokratski se odlucilo da je to nesto odvojeno od drzave, onda je sasvim razumno demokratski odlucit i da tih 90 posto bude neodijeljeno od drzave jer..sama logika kaze da je tih 90 posto drzava i stoga je sasvim, ono, jasno kao dan da cemo, eh sad, malo je to.. da cemo demokratski uvest da se uvede ono sto se demokratski ne uvodi.
a demokratski se uvodi npr da se relativiziraju elementi fasizma, da budu nekako redefinirani ili nedefinirani, neprepoznatljivi, da se formalno ublaze i da postanu polako svjetonazorom, kroz odgoj npr, odgoj vecine, koji ce sutra biti dijelom tog demokratskog uvodjenja neceg sto moze bit prepoznato kao nebitno, smijesno, nesto za sto nas nije briga, a eventualno mozemo cak i imat koristi.
pragmaticno olaksavanje djeci da pohadjaju veronauk u drzavin skolama jest najobicnija ucjena..djecom. da se djeci zaista htjelo nesto olaksati, pa i njihovim roditeljima, onda ima puno stvari vaznijih koje su se trebale olaksati.
ovako je sve dovedeno u domen svrsenog cina, kaze se..gotovo je, pa se onda traze rjesenja unutar te zakonske gotovosti.
takvo pozivanje na vecinu jest diktaktura, a ne demokracija. sad bi samo trebalo jos reci..diktatura cega.
tako dolazi do uopcavanja kategorijama, jer isto kao sto je smijesno reci da je nesto masovno samo zato sto je izolirano, sporadicno, tako je smijesno reci za nesto da nije totalitarizam ili se barem zapitati je li totalitarizam, kad je ocito uopcavanjem vidljivo da je totalitarizam.
reci cu sad konkretnije, da je ista ona snaga koja je i za vjeronauk u skolama, i za ustavne promjene o neizjednacavanju braka, i protiv nekih dijelova zdravstvenog odgoja, najjaca i najupornija snaga koja zeli na bilo koji nacin ustoliciti da se u ovom drustvu dugo vremena zivjelo o totalitarizmu.
mis mo pristali na neku definiciju totalitarizma, vrlo lako i usprkos tome sto same neke razvijene demokracije, njihova znanost koje zelimo biti dijelom, ne definira totalitarizmom onako i ono sto bi mi htjeli da jest, vec to opisuje na druge nacine i radi dovoljno jasnu svijest o tome barem sto totalitarizam nije.
ali, tu se vec radi o kvalitetnijem obrazovanju, o kritickom misljenju, ne o interpretacijama poput onih koje se mogu cuti na jakim pravnim fakultetima u hrvatskoj gdje profesori jos nisu naucili da je onaj tko se bavi moralnom problematikom uglavnom svecenik, a onaj tko se bavi samo zakonskom problematikom svakako pravnik.
a drzava koja se bazira na pravu tumacenja morala, nije svjetovna drzava, a pitanje je i koliko je demokratska. ne bih se ja bas ufao u tu dvotrecinsku saborsku vecinu koja ce biti neki korektor, filter za nedemokraciju.
ustavi su podlozni promjenama, ovakvim i onakvim. zakonis u podlozni promjenama. vlade s emijenjaju..sto je u ovom slucaju ufanja u dvotrecinsku vecinu vazno, narocito ako se neka ustavna jambranja, referendumi, prcedure koje slijede dovoljno putem nekih zakona tako zgodno namjeste, koincidiraju, taman u vrijeme kad se treba donijeti odluka kakav ce biti sastav sabora ili cak do vremena kad sabor u novom sazivu, sa tri trecine odabrati neku promjenu ustavnu koja je dosla na red eto, taman kad se taj novi sastav sabora okupio.
nadalje, cak dvije trecine plus jedan glas ili plus deset glasova, mozda ce bit formalno dovoljni da ne prodju ustavne neke promjene, ali funkcionalno to oznacava procese u drustvu koje ne mozemo bas po ovom pitanju smatrat stabilnim. sad..opet, sve je stvar jel nas se za to jebe ili ne jebe.
sto se mene tice, meni ce u svakom slucaju bit isto, tj nastavit ce se trend sa loseg na gore s iluzijom boljeg, jer ti neki..moji.. do sada jos nisu nikad pobijedili. nikad. ne znam ni koji su to..moji.
zato i ja mogu rec..jebemese i upravo radi toga sto ne moram s nicim trgovat, mogu rec..jebemese sto reprezentacija crkve i fasizma vodi protiv ove drzave, jebemese tko sta govori i tko sta potpisuje pa onda govori, ja sam samo promatrac koji zeli rec ono sto vidi, a to sto vidim nije nikakva tragedija. sa strane, sa odmakom gledajuci, neke pojave su komicne, bez obzira koliko ih mi ozbiljno shvacali. ili ne shvacali.
e, i ne dam linkove. ne dam. ko ima vremena sa mnom ovdje trkeljat, ima vremena i za trazit linkove, pa makar i one koje ne zeli naci.
i baj d vej, zaboravio sam.. rekao sam vec jel ne slaganje sa kuriku..kukurikol..krukuk.,.sa tim stulhoferovim zdravstvenim odgojem, fasizam, nije li, koliko je, koliko nije..
ali, ti zelis drugacije postavit stvari. na silu. ok, onda na tvoje pitanje odgovaram onako kako zelis razumjet, sa..da.
ali.. kako je ocito koje bi pitanje ili konstataciju mogao izvuci iz tog mog ..da, onda cu odmah ustedjet vrijeme i riskirat i nadat se da neces iskoristit i reci cu da je moj odgovor na tvoje iduce pitanje ili konstataciju koje bi moglo slijediti iz ovog mog pozitivnog odgovora..ne.
e, ali dalje necu ic. i ovoliko sam vec dosta izasao u susret, iako bih ti mogao dat da ne odgovore na tvoja iduca tri pitanja ili konstatacije, vec sad, odmah.. prelaka matrica..ima samo pet pitanja.
Ja ću se samo trenovito ubacit, a vi ignorirajte ako sam se izletila. Jel vi prognozirati da će u idućih desetak godina doći do sljedeće situacije:
(prvenstveno pitam undu jer se on razumije u taj fašizam)
- ljudi neće naročito biti svjesni progresa fašizma u same strukture vlasti
- istovremeno će jačati radikalna ljevica
i onda za destak godina imamo- revoluciju komunista koji se bore protiv fašista, kapitalista, sprege jednig i drugih, a u priču bonus upadaju muslimani i imamo Drugi svjetski s ekstra flavourom terorizma.
Jel to to?
E sad mi još samo recite koju državu taj cirkus neće zahvatiti. Da znam di da pođem.
i onda za destak godina imamo- revoluciju komunista koji se bore protiv fašista, kapitalista, sprege jednig i drugih, a u priču bonus upadaju muslimani i imamo Drugi svjetski s ekstra flavourom terorizma.
Jel to to?
E sad mi još samo recite koju državu taj cirkus neće zahvatiti. Da znam di da pođem.
Elem nina, tebe neću kvotat ko undu.
Samo da pojasnim moje stajalište.
Mi imamo djecu od 5. osnovne do 4 godine faksa.
Neki su kršteni, neki nisu.
Neki su išli na vjeronauk, neki nisu.
Prestrašno mi je i da nemaš izbor da li ići na vjeronauk ili ne.
Eto.
Eto.
pa imas izbor. imao si oduvijek taj izbor. sta radis sad tragedije od nicega.Pero » wrote:Elem nina, tebe neću kvotat ko undu.
Eto.
i necemo intimizirati bas toliko temu. sta ti mislis, da mi ostali nemamo problema svojih?
nisi vidio da sam uveo rezervu? nisi otvorio onaj prije moj link ili si otvorio pa rekao..jebiga, ko ce ovo jos citat.
..kad si zadnji put dobio na kladionici?
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Aj neka.Pero » wrote:Elem nina, tebe neću kvotat ko undu.
Eto.
Al, ko bi trebo odlučivat o predmetima u školama? Mislim, ovako sad (ako se treba i usuglasit s roditeljima, tj. onima koji imaju pravo odlučivat o odgoju do djetetove punoljetnosti) ispada da se može propitivat bilo koji predmet. Zar sebi to uistinu možemo dozvolit?
Pa ja sam oduvijek izabrirao. Ovo je samo off-post. Čekaj da pročitam tvoju plahtu i odplahtiram...a unda » wrote: pa imas izbor. imao si oduvijek taj izbor. sta radis sad tragedije od nicega.
i necemo intimizirati bas toliko temu. sta ti mislis, da mi ostali nemamo problema svojih?
Ovo ću kvotat. Ko što mislim da svatko ima pravo svoje dijete odgajati do punoljetnosti kako hoće, ne vidim nikakvog razloga zašto se ne bi uvela alternativa bilo kojem izbornom predmetu. Odgojnom, ne obrazovnom. I da se nikad ne desi ono što si napisala da se tebi dogodilo u gimnaziji.nina williams » wrote:
Aj neka.![]()
Al, ko bi trebo odlučivat o predmetima u školama? Mislim, ovako sad (ako se treba i usuglasit s roditeljima, tj. onima koji imaju pravo odlučivat o odgoju do djetetove punoljetnosti) ispada da se može propitivat bilo koji predmet. Zar sebi to uistinu možemo dozvolit?
je, ja se razumijem u fasizam. mos me slobodno zvat..undace..undaduce..ex anais » wrote:Ja ću se samo trenovito ubacit, a vi ignorirajte ako sam se izletila. Jel vi prognozirati da će u idućih desetak godina doći do sljedeće situacije:
Jel to to?
prvo..ljudi nisu narocito svjesni. radi raznih razloga..
drugo..nece.
trece, cetvrto, peto, sesto..staklena kugla mi je na servisu, tako da ti ne mogu sad rec..
ali, taj fasizam, ovo ono, to su samo neki modeli ili nacini, agresija i kontrola se moze ocitovat i na druge nacine, razne, svakakve, tehnologija se danas rapidno razvija.
jedino sto ti mogu rec to je da mos pratit ako oces, neke brojcice, trendove..poput granicnog prirasta, pripadajucih troskova i jos neke druge egzogenalije, ali one su sad nebitne, ne mozemo na njih utjecat.
bilo kako bilo, mislim da nam svijet nam nikada nije bio ranjiviji nego sto je sad. sigurno je da ce doci do nekog sireg raslojavanja pa oslojavanja, diferencijacije, polarizacije i ne znam kako ce se to zvat, imenovat, prepoznat, ali sad je to jos sve u nekom procesu. mos bit mirna da ce ti ovdje jos najmanje dvadeset godina bit kako drugi oce, a to znaci da nemas nekih velikih razloga za brigu.. opusti se.
Novi Zeland.ex anais » wrote:Ja ću se samo trenovito ubacit, a vi ignorirajte ako sam se izletila. Jel vi prognozirati da će u idućih desetak godina doći do sljedeće situacije:
Jel to to?
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Igračica s klupe, Nina Lotus, zabija gol za undu i smanjuje na 4:1
Unda se budi i zabija za 4:2
Pero mi se prerano nešto opustio,
zaboravio je bio sve zajedničke akcije
zaboravio je bio sve zajedničke derneke... uff, ne to...
zaboravio je bio da se utakmica igra svih 90 min.
Ajmoooo Peroooo
Unda se budi i zabija za 4:2
Pero mi se prerano nešto opustio,
zaboravio je bio sve zajedničke akcije
zaboravio je bio sve zajedničke derneke... uff, ne to...
zaboravio je bio da se utakmica igra svih 90 min.
Ajmoooo Peroooo
'if you fall, i'll be there' (floor)
pa jesi, ali sa vjeronaukom u skolama ti oces izbor povr pogace. komodno ti je kupovat sljive na ribarnici i ti oces da ima sljiva na ribarnici, zato jer ti oces..ili da usput kad ides po djecu u skolu, mos u skoli u kabinetu za biologiju, kupit pelene, deterdzent, tenisice, zeni cvice, sebi gume za auto, pivu, mos malo slusat katekizam, potpisat neku peticiju usput i tako.. prakticno je, sta nije?Pero » wrote: Pa ja sam oduvijek izabrirao. Ovo je samo off-post. Čekaj da pročitam tvoju plahtu i odplahtiram.
..pa nije sutra dvajst godina. tj, za dvajst godina ovo sad ce ti izgledat kao da je bilo jucer
Idem, idem učit, moram prvo petat kosu...a unda » wrote: ..pa nije sutra dvajst godina. tj, za dvajst godina ovo sad ce ti izgledat kao da je bilo jucer, ali sutra je sutra i pitanje je samo sta ti mozes napravit za sebe jos danas..
-
- Information
-