Brzopotezna pitanja
Ima ovdje nešto (briše text box). Ideja je da se svi textboxovi pretvore u frames a onda se navodno frames daju lakše pretvoriti u obični tekst, brisanjem istih. Ovdje je macro koji bi trebao maknuti frames.
Znači možda u macro prvo staviti ovaj macro koji pretvara textbox u frames, pa ako to upali zamjeniti taj kod s ovime koji miče frames i ponovno pokrenuti.
Znači možda u macro prvo staviti ovaj macro koji pretvara textbox u frames, pa ako to upali zamjeniti taj kod s ovime koji miče frames i ponovno pokrenuti.
Probat ću. Hvala!Karl Jozef » wrote:Ima ovdje nešto (briše text box). Ideja je da se svi textboxovi pretvore u frames a onda se navodno frames daju lakše pretvoriti u obični tekst, brisanjem istih. Ovdje je macro koji bi trebao maknuti frames.
Kaže, Run-time error. Bad parameter. Smeta mu ovo boldano:
Dim MyBox As Shape
For Each MyBox In ActiveDocument.Shapes
With MyBox
.Select
.Line.Visible = msoFalse
.ConvertToFrame
End With
Next MyBox
Dim MyFrame As Frame
For Each MyFrame In ActiveDocument.Frames
MyFrame.Select
MyFrame.Delete
Next MyFrame
Dim MyBox As Shape
For Each MyBox In ActiveDocument.Shapes
With MyBox
.Select
.Line.Visible = msoFalse
.ConvertToFrame
End With
Next MyBox
Dim MyFrame As Frame
For Each MyFrame In ActiveDocument.Frames
MyFrame.Select
MyFrame.Delete
Next MyFrame
MIT (majti) I svi koji znate...nisam nikada.koristio one.male printere sto tiskaju na rolu...one blagajnicke...e, sad pitanje...
Meni treba taki mali I da.ima rolu. Moze termo, a moze I ne termo, ali da mi on tiska pizdarije koje cu mu ja zadati u raznim fontovima...I jos kad bi mogao I koji znak (sunce, srce, kucicu...)...ima li toga I da radi bez puno peripetija?
Pitao danas na dva mjesta po eminentnim ducanima I nisu mi znali odgovoriti.
Ha?
Meni treba taki mali I da.ima rolu. Moze termo, a moze I ne termo, ali da mi on tiska pizdarije koje cu mu ja zadati u raznim fontovima...I jos kad bi mogao I koji znak (sunce, srce, kucicu...)...ima li toga I da radi bez puno peripetija?
Pitao danas na dva mjesta po eminentnim ducanima I nisu mi znali odgovoriti.
Ha?
Tako nesto, ali jeftinije.
Zanima me.moze li se na to printati I nesto drugo.osim racuna? To bi trebala biti neka.for a.s.nekim lutkom koji "cita sudbinu" I daje odgovore na.postavljena pitanja - pisano ili nekim malim znakovima (srca, smajlici, cvjetici I tako to...
Dakle.moze.li to sljakati na dokument napisan u wordu ili je samo.za.ispis racuna I bok?
Hvala na trudu Karl.
Zna li netko spretan način da listu fajlova i foldera u nekom direktoriju pretvorim u tekst file ili tabelu ili neki drugi editable kurac?
Recimo, imam na disku filmove koje sam down... posudio od prijatelja. I sad, hoću si napraviti nekakav katalog tih filmova, koji mogu mijenjati, dodavati opaske itd. Da bude u formi teksta ili Excel ili Word tablice. Ili nešto. Samo da ne bude slika.
Mogu napraviti screenshot iz direktorija i na njemu OCR, ali to mi se čini kao da putujem u Varaždin da kupim kruh i mlijeko.
Mogu, naravno, i ručno sve prepisati.
Onda radije idem u Varaždin.
Pretpostavljam da se to može nekom rutinom u command promptu ali ja sam DOS davno zaboravio i ne bih više znao složiti kod da me jebeš. Ima li štogod jednostavnije što bi onaj 'tree' nekakvog direktorija pretvorilo u tekst ili tablicu ili nešto tome slično?
Ne, ne znam se služiti s raznim Commanderima. Tu sam vještinu zaboravio zajedno s DOS-om. S godinama sam polako devolurirao do razine Windows for Dummies. Jebiga.
Recimo, imam na disku filmove koje sam down... posudio od prijatelja. I sad, hoću si napraviti nekakav katalog tih filmova, koji mogu mijenjati, dodavati opaske itd. Da bude u formi teksta ili Excel ili Word tablice. Ili nešto. Samo da ne bude slika.
Mogu napraviti screenshot iz direktorija i na njemu OCR, ali to mi se čini kao da putujem u Varaždin da kupim kruh i mlijeko.
Mogu, naravno, i ručno sve prepisati.
Pretpostavljam da se to može nekom rutinom u command promptu ali ja sam DOS davno zaboravio i ne bih više znao složiti kod da me jebeš. Ima li štogod jednostavnije što bi onaj 'tree' nekakvog direktorija pretvorilo u tekst ili tablicu ili nešto tome slično?
Ne, ne znam se služiti s raznim Commanderima. Tu sam vještinu zaboravio zajedno s DOS-om. S godinama sam polako devolurirao do razine Windows for Dummies. Jebiga.
Otvoriš Command Prompt i onda:
Prvo se dovučeš do željenog foldera s:
I onda napišeš:
*.mkv i *.avi -> željeni tipovi podataka koje hoćeš da ti se ispišu. Kad nema ni jednog takvog parametra, ispiše se sve. A može ih bit koliko hoćeš.
/s -> uključi i sve subfoldere
/b -> "bare format" tj. ne ispisuje hrpu nepotrebnih podataka
> filmovi.txt -> ispis preusmjeri u datoteku filmovi.txt koja se nalazi u folderu u kojem si trenutno.
Prvo se dovučeš do željenog foldera s:
Code: Select all
cd {adresa(path) foldera koji ti treba}
primjer: cd c:/downloads
dir *.mkv *.avi /s /b > filmovi.txt
> filmovi.txt -> ispis preusmjeri u datoteku filmovi.txt koja se nalazi u folderu u kojem si trenutno.
Hvala! Ajmo probat.MightyMe » wrote:Otvoriš Command Prompt i onda:
Prvo se dovučeš do željenog foldera s:I onda napišeš:Code: Select all
cd {adresa(path) foldera koji ti treba} primjer: cd c:/downloads*.mkv i *.avi -> željeni tipovi podataka koje hoćeš da ti se ispišu. Kad nema ni jednog takvog parametra, ispiše se sve. A može ih bit koliko hoćeš.Code: Select all
dir *.mkv *.avi /s /b > filmovi.txt
A nema baš. Ovdje je lista tih mini printera. Najjeftiniji je oko 600kn koliko vidim.karambol » wrote: Tako nesto, ali jeftinije.
Zanima me.moze li se na to printati I nesto drugo.osim racuna? To bi trebala biti neka.for a.s.nekim lutkom koji "cita sudbinu" I daje odgovore na.postavljena pitanja - pisano ili nekim malim znakovima (srca, smajlici, cvjetici I tako to...)
Dakle.moze.li to sljakati na dokument napisan u wordu ili je samo.za.ispis racuna I bok?
Ne bih znao. Ovdje je brošura i pod rubrikom Fonts/Graphics/Symbologies piše: "Supporting user-defined fonts, graphics, formats, layouts, and logos" tako da se vjerojatno može, samo je pitanje može li baš iz Worda.
Vjerojatno se nekakav dokument napravi, prebaci u neki format koji njemu odgovara, a onda iz njega to printa. Broj kartice je recimo proročko pitanje,
Ja sam svojevremeno za nešto slično koristio ovaj dolje program tj. imam ga i sad i radi. Ima besplatna verzija, radi točno to što mislim da treba. Odabere se mapa, odabere se koje podatke se želi izlistati i klikne se kamo ih se želi izvaditi word, excel, notepad, ...
http://www.infonautics.ch/directorylistprint/
http://www.infonautics.ch/directorylistprint/
Peder. 

Probaj ovako:
To će ti samo output prebacit na desktop.
Ili pri ulasku u cmd klikni: run as administrator, to bi trebalo riješiti sve.
Probaj ovako:
dir *.mkv *.avi /s /b > USERPROFILE%\Desktop\filmovi.txt Ili pri ulasku u cmd klikni: run as administrator, to bi trebalo riješiti sve.
-
Whereabout
Nije baš how to, nego misterij: zašto mi se prilikom upisivanja usernamea na predviđeno mjesto - na raznim mjestima na internetu gdje se upisuju podaci za logiranje - osim mojih podataka (mojih nickova, mojeg imena, mojih e-mail adresa) pojavljuju (kao sugestije) i neka druga koja nemaju veze sa mnom ni mojim računalom. Te druge osobe definitivno ne koriste moj laptop i ne ulogiravaju se s istog nikamo.
Dijelim s njima internet povremeno, ali dijelim i s drugima čija imena ili adrese mi se ne pojavljuju u sugestijama. O čemu bi to moglo ovisiti?
.
-
Whereabout
Pa zar nitko?
A ja se patim ovdje. Možda sam trebala staviti na onaj topik o sigurnosti identiteta.
.
- MmeTipfeler
Valjda će me netko ovdje primijetiti... Mobitel je Samsung GT C3752, dual SIM. osnovno je kodiran na Tele2, a druga je kartica Simpina. Pitanje glasi: kako mogu blokirati nečije pozive na Simpin broj. Nigdje mi ne nudi tu mogućnost. Možda je i nema pa uzalud tražim. A ove podatke o dual SIM navodim zato što mi neke T-Comove stvarčice (primjerice, parkiranje) ne rade kao što bi radile na nekodiranom mobu ili mobu koji je kodiran na T-Com. Ne znam je li to ovdje bitno. 
Vjerojatno nemaš opciju blokiranja poziva.
Ukoliko ti neke opcije ne rade normalno onda je traljavo otključan.
pogledaj ovdje http://sim-unlock.net/simlock/Samsung/C3752_DuoS/
Ukoliko ti neke opcije ne rade normalno onda je traljavo otključan.
pogledaj ovdje http://sim-unlock.net/simlock/Samsung/C3752_DuoS/
-
- Information
-