..laptope nikad nisam bas puno volio. ne valja komp kojeg ne mos udrit da proradi. ok, osim mekovih lapotopa.

..ali, evo, imamo jednu tosibu vec..cetvrta godina.
cetiri godine se skoro ne gasi. pere dere. baterija ko nova skoro. nosalo ga se tamo amo. jedino, ima tu i tamo sad vec koji mrtvi piksel, ali nebitno nesto..mozda cetiri, pet.
mislim, ono..dodje mi kucat u drvo, nikad nista nije bilo.
ok, jednom je grom blizu udrio, upsa nije bilo i hard je malo pobucao podatke..ono sto je trebalo podataka se iscupalo, isao je format :c/u, nanovo vindoze i sta je trebalo i evo ga..
a kostao je tu negdje mislim, oko 3 keke, mozda i nesto manje, s tim sto se jos uzela neka tv kartica, rama jos, tipkovnica, mis..
ma ako je bilo i vise od 3 keke, blagoslovljena svaka kuna.
jedino, moj savjet, ako ce ista valjat jest da, ako se puno radi na kompu da se ulozi jos u
1. tipkovnica i mis
2. monitor
3. ups neki mali
4. neki mali vanjski hard za bekap, bilo sto za bekap..nesto
e, sad, sve znam, sve znam..lova uvijek problem, ali ovako..mis i tipkovnica nisu skupi, a isplati se. cuva se tipkovnica od laptopa, ma svasta se cuva.
monitor..to je vec malo, ono, tesko za objasnit, ali moj je izbor, ako se puno radi na kompu da je monitor jako vazan. oci su vaznije od kompa. dobar monitor, displej, to se zaista isplati na duge staze. za laptop narocito. stedi se ekran od laptopa, a bolje se i lakse vidi, radi, manje se naprezu oci..ono, bolje mijenjat monitor za bolji, nego dioptriju i sto cuda jos..
ups, ono..ako se ikako moze. miaslim, nije to nista tako skupo, ali znam..nije skupo ovo, nije skupo ono i nakupi se toga neskupoga u cas sto miljuna..
ok, mozda nije toliko ups nuzan za bekap kod laptopa, ali onda barem uzet onaj neki komad stekera sta ispravlja te neke vrsne napone, sta stiti mrezu od kompa..tj, obrnuto, jel

komp od mreze i u koje se moze i telefonska linija ukljucit, tako da nesto stiti i ako sta dodje sa te strane.
ali, i takav sklop, nesto malo bolji, nije ni on bas dzaba, ali eto, ikakav barem, barem nesto, pa bolje nego nista.
neki vanjski hard..ili nesto slicno, jel kartica memorijska, sta vec danas sve ima, nije uopce lose imat. a nije neki bas trosak, da se nac sasvim povoljno, nesto polovno, ne znam..
..ili barem se organizirat, pa bit uredan i koristit te neke bekap softvere, i onda svako toliko to prebacit, przit..
eto, ovo je ustvari vise sve kao pitanje, nego kao savjet. npr, radje bih danas uzeo manji neki laptop, s manjim ekranom, koji nije tezak za vuc ga okolo ako ga treba vuc nekoliko sati tamo amo na ledjima ili u rukama, a doma ga ustekas na mis tipkovnicu i monitor, displej i peres deres..
ps
cek malo, zec..moras imat licencirane windoze? word? to je ono..uvjet za posao? ono, bas licencirane, placene?