Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
nodens

Post 28 Jun 2013, 14:06

Tea Tree » wrote:Sad će nodens i Emer doći reći kako nitko ništa ne kuži, logika šteka ili smo u boljem slučaju omađijani liberalnim kurcima palcima. :D

Emeru, nesrećo jedna, gle na što si spao, spominju te sa mnom u istoj rečenici. :rofl:

Tea Tree » wrote:Ma ne možeš ti napisati nešto toliko gadno da se nodensu gadi više od jebanja u pak. :zubo:
... u MSM varijanti. :ne zna:

Ne znam što točno mislim o jebanju žena u šupak, no ovako napamet, čini mi se da je to greškica od samo 2-3 centimetra, pa onak, nije mi to baš toliko čudno... valjda. :ne zna:

No, jebat muškarca u šupak.... :facepalm: :facepalm: ili kad muškarac pusti drugog da ga jebe u šupak? Sheesh. Kome je to 'ok' ili 'razumljivo', a ono jebiga, u procjenu takvog ne vjerujem baš ništa. Ako to može svariti - što onda ne može? :ne zna: Fakat ne vidim zašto bi se netko 'zgražao' nad onom Avrilovom slikom s kozom, u tom slučaju. Pa vidi samog Avrila - mrtav 'ladan je slikao i jedno i drugo.

Image

vs.

Image

big fuckin difference, perverznjaci jedni, perverznjaci drugi. :ne zna:

Emericzy

Post 28 Jun 2013, 18:47

nodens » wrote: Emeru, nesrećo jedna, gle na što si spao, spominju te sa mnom u istoj rečenici. :rofl:
Pa, da tebe parafraziram, "perverznjak jedan, perverznjak drugi". Nije neka velika razlika, osim što smo različite pasmine perverznjaka.

Ne znam što točno mislim o jebanju žena u šupak, no ovako napamet, čini mi se da je to greškica od samo 2-3 centimetra, pa onak, nije mi to baš toliko čudno... valjda. :ne zna:

No, jebat muškarca u šupak.... :facepalm: :facepalm: ili kad muškarac pusti drugog da ga jebe u šupak? Sheesh. Kome je to 'ok' ili 'razumljivo', a ono jebiga, u procjenu takvog ne vjerujem baš ništa. Ako to može svariti - što onda ne može? :ne zna: Fakat ne vidim zašto bi se netko 'zgražao' nad onom Avrilovom slikom s kozom, u tom slučaju. Pa vidi samog Avrila - mrtav 'ladan je slikao i jedno i drugo.

big fuckin difference, perverznjaci jedni, perverznjaci drugi. :ne zna:
Ne razumijem zašto si tako homofoban. Šupak je šupak, bez obzira na spol, rod, rasu, dob, seksualnu orijentaciju, vjeru ili svjetonazor. I red je da ima jednaka prava. Čemu takva diskriminacija? Što imaš protiv Adama i Steve?
nodens

Post 29 Jun 2013, 01:56

Emericzy » wrote: Pa, da tebe parafraziram, "perverznjak jedan, perverznjak drugi". Nije neka velika razlika, osim što smo različite pasmine perverznjaka.
Pa ima u tome nešto. :rofl:

Emericzy » wrote:Ne razumijem zašto si tako homofoban. Šupak je šupak, bez obzira na spol, rod, rasu, dob, seksualnu orijentaciju, vjeru ili svjetonazor. I red je da ima jednaka prava. Čemu takva diskriminacija? Što imaš protiv Adama i Steve?
Isto što i neki drugi ljudi protiv jebanja koza, mame, sestre, tate... :ne zna: it's in the genes. Tako kažu studije, homofobija je nasljedna (bolest? LOL).

BTW, i koza i jarac imaju šupak, iliti, zašto u gornji zgodni popis nisi dodao i 'bez obzira na vrstu'. :rofl:
Emericzy

Post 29 Jun 2013, 06:04

nodens » wrote:
Pa ima u tome nešto. :rofl:

Isto što i neki drugi ljudi protiv jebanja koza, mame, sestre, tate... :ne zna: it's in the genes. Tako kažu studije, homofobija je nasljedna (bolest? LOL).

BTW, i koza i jarac imaju šupak, iliti, zašto u gornji zgodni popis nisi dodao i 'bez obzira na vrstu'. :rofl:
Eto, prodire iz mene homofobija i kad se trudim. Ne volim ti ja muške i bok. To je jače od mene.

Apropos, ima li neka blaža riječ od homofobije? Mislim, nije da se bojim muškaraca kao što se, recimo, bojim rada ili paukova ili zagorskog delanca. Nego ono, skroz me ne zanima. Zabole me kurac. Postoji li, štajaznam, homoapatija?
Whereabout

Post 29 Jun 2013, 14:18

Emericzy » wrote: Eto, prodire iz mene homofobija i kad se trudim. Ne volim ti ja muške i bok. To je jače od mene.

Apropos, ima li neka blaža riječ od homofobije? Mislim, nije da se bojim muškaraca kao što se, recimo, bojim rada ili paukova ili zagorskog delanca. Nego ono, skroz me ne zanima. Zabole me kurac. Postoji li, štajaznam, homoapatija?
Homofobija je zapravo isto što i predrasude prema homoseksualcima (negativnog predznaka) na temelju kojih se razvija tendencija ka diskriminiranju istih, ponekad i poticanju na nasilje ili mržnju.

p.s. trebalo bi vidjeti je kako se po novom definira apatija, homoapatija bi mogla biti nova homofobija, ovisi o kontekstu
.
Emericzy

Post 30 Jun 2013, 06:32

Whereabout » wrote:Homofobija je zapravo isto što i predrasude prema homoseksualcima (negativnog predznaka) na temelju kojih se razvija tendencija ka diskriminiranju istih, ponekad i poticanju na nasilje ili mržnju.
da, znam to i zato mi 'fobija' nije prikladna riječ. Kako u onom memu ispravno kaže Morgan Freeman, you are not afraid of homosexuals; you're just an asshole.
p.s. trebalo bi vidjeti je kako se po novom definira apatija, homoapatija bi mogla biti nova homofobija, ovisi o kontekstu
To bi se moglo dogoditi jer u revolucijama takve stvari uvijek odu predaleko. Ne bude više dovoljna tolerancija, nego mora biti i bratstvo i jedinstvo.

Meni se pederi, na temelju odličnog poznavanja pedera i njihovog načina života u tri različite zemlje, iz prve ruke, te dugogodišnjeg prijateljstva s dvojicom, ne sviđaju. Volio bih imati pravo da to ne moram skrivati. Ali OK; razumijem da u ovoj fazi borbe za njihova prava možda tražim previše, pa ne radim od toga problem.

Grozno me odbija činjenica da većina pedera svoju seksualnost nose uokolo kao transparent. (Ne govorim sad o borbi za prava, kad je to jedno od sredstava borbe, nego o svakodnevnom životu.) Seksualnost je privatna stvar i njezino me napadno isticanje smeta i kod heteroseksualaca; nije specifična za pedere. Generalno me smeta kad ljudi u svakodnevnom životu nose bilo kakve napadne transparente. Kad se ponašaju kao drolje.

Ova dvojica s kojima prijateljujem uglavnom nisu takvi. jedan je totalno diskretan i shvatio sam da je peder tek nakon što smo se već par godina poznavali, a ovaj drugi je malo očitiji, ali samo zato jer je mlad i jebežljiv i promiskuitetan i stalno u lovu na nešto za pojebat, pa mu je sve to skupa teško sakriti. Ali bar vidim da to ne čini namjerno, nego da to jednostavno izbije iz njega. Kurac mu viri iz očiju.
nodens

Post 01 Jul 2013, 10:11

Emericzy » wrote:Eto, prodire iz mene homofobija i kad se trudim. Ne volim ti ja muške i bok. To je jače od mene.

Homoaverzija (homoaversion), heteroseksizam, heteronormativnost - to su pojmovi koje se, pomalo šlampavo, objedinjuje pojmom tzv. 'homofobije'.

Whereabout » wrote:Homofobija je zapravo isto što i predrasude prema homoseksualcima (negativnog predznaka) na temelju kojih se razvija tendencija ka diskriminiranju istih, ponekad i poticanju na nasilje ili mržnju.
Homofobija je moderni političko-korektni termin za jednu specifičnu vrstu seksualnog tabua, kojih ima i drugih osim homoseksualnosti, npr. tabu incesta. Logički gledano, između averzije spram incesta i averzije spram homoseksualnog čina, nema neke velike razlike; i jedno i drugo je psihološka averzija spram seksualne prakse koja iskače iz 'norme' - a koja nastaje kombinacijom genetskih i kulturnih čimbenika.
Whereabout

Post 02 Jul 2013, 17:42

Ne znam, znam samo da kad bih ja imala isključive stavove i predrasude spram neke skupine, recimo homoseksualaca - kad bih bila posebno osjetljiva ne na pojedince i njihove droljnosti i nenormativnosti nego na skupine na način da se vidi obrazac da neko svoje mišljenje generaliziram i na sebi sasvim nepoznate ljude ter si prisvajam pravo da vršim neke podjele na temelju toga, i glasam za zabrane (odricanja prava i privilegija) kako bih te ljude ometala, obilježavala, isključivala i ponižavala - ne bih imala nikakvih problema s time da se moj način i stavove nazove sociološki ispravnim terminom pa makar to bila i mrzilačka homofobija. Ako je to to što jesam, onda sam to - širitelj predrasuda i diskriminator, potencijalno i mrzitelj.

Politički korektan termin? Po takvoj logici, sociologija nije ni potrebna kao znanost.
.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Jul 2013, 18:37

nodens » wrote:
Nije to nikakva fancy logika, ja sam seljak. :rofl:
Aj, nećemo se vrijeđati.
Seljak sam ja, a ti si jumfer s paučinom na kurcu.

Jerbo da si seljak, valjda bi dosad već natakario kakvu ovcu na kurčić. Ili barem patku...
Emericzy

Post 02 Jul 2013, 18:43

Whereabout » wrote:Ne znam, znam samo da kad bih ja imala isključive stavove i predrasude spram neke skupine, recimo homoseksualaca - kad bih bila posebno osjetljiva ne na pojedince i njihove droljnosti i nenormativnosti nego na skupine na način da se vidi obrazac da neko svoje mišljenje generaliziram i na sebi sasvim nepoznate ljude ter si prisvajam pravo da vršim neke podjele na temelju toga, i glasam za zabrane (odricanja prava i privilegija) kako bih te ljude ometala, obilježavala, isključivala i ponižavala - ne bih imala nikakvih problema s time da se moj način i stavove nazove sociološki ispravnim terminom pa makar to bila i mrzilačka homofobija. Ako je to to što jesam, onda sam to - širitelj predrasuda i diskriminator, potencijalno i mrzitelj.
Problem je što su isključivi stavovi uvijek produkt vjere (religiozne ili sekularne), a ne znanja i logike. Tko ima isključive stavove, u startu ima neuredan logički aparat. Znači, svašta mu se u logiku može utrpati.

Dakle, ne možeš od njega očekivati logički konzekventne pozicije kao ovu koju si opisala.

Zato su navodni promicatelji Kristove ljubavi tako često mrzitelji. Zato su navodni promicatelji bratstva i jedinstva tako lako postajali koljači te iste 'braće'.
Emericzy

Post 02 Jul 2013, 18:44

judolino » wrote:Jerbo da si seljak, valjda bi dosad već natakario kakvu ovcu na kurčić. Ili barem patku...
Osobito po ovoj vrućini. Kad zalepeće onim krilima da te lijepo 'ladi.
Perzefona

Post 02 Jul 2013, 18:46

Jel morate biti tako odvratni?
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Whereabout

Post 02 Jul 2013, 18:55

Emericzy » wrote: Problem je što su isključivi stavovi uvijek produkt vjere (religiozne ili sekularne), a ne znanja i logike. Tko ima isključive stavove, u startu ima neuredan logički aparat. Znači, svašta mu se u logiku može utrpati.
Problem je što bi homofobe trebalo nazivati pravim imenom, i ne bi trebao biti problem ni da se sami tako nazivaju. Umjesto što se skrivaju iza floskula i izgovora za mrzilaštvo (ili podjele na kojima rade). Čemu tražiti umjerene nazive? Po meni, i bolje je da se čim više i bolje definiramo i da se točno zna što tko misli. Ne vjerujem u blage homofobije, vjerujem da postoji neznanje i predrasude bazirane na neznanju, ali da mi netko ide obrazlagati ili iz inata nekog dokazivati da ne mora gajiti više od ikakve tolerancije spram homoseksualaca (kao da ih je netko tražio više) i u to mi pakirati nekakva odricanja prava u istoj državi za te ljude koji ih se uopće ne tiču - e ne može.
.
Emericzy

Post 02 Jul 2013, 18:59

Whereabout » wrote:
Problem je što bi homofobe trebalo nazivati pravim imenom, i ne bi trebao biti problem ni da se sami tako nazivaju. Umjesto što se skrivaju iza floskula i izgovora za mrzilaštvo (ili podjele na kojima rade). Čemu tražiti umjerene nazive? Po meni, i bolje je da se čim više i bolje definiramo i da se točno zna što tko misli. Ne vjerujem u blage homofobije, vjerujem da postoji neznanje i predrasude bazirane na neznanju, ali da mi netko ide obrazlagati ili iz inata nekog dokazivati da ne mora gajiti više od ikakve tolerancije spram homoseksualaca (kao da ih je netko tražio više) i u to mi pakirati nekakva odricanja prava u istoj državi za te ljude koji ih se uopće ne tiču - e ne može.
Imaš prilično isključive stavove. :)
Whereabout

Post 02 Jul 2013, 19:20

Emericzy » wrote: Imaš prilično isključive stavove. :)
Nemam, samo sam sita tog da mi se ljudi koji iz nekog razloga imaju neki problem s homoseksualcima prikazuju kao tolerantni ili da se društvene znanosti prikazuje kao "ne baš prave znanosti". To je jedna šira slika i širi problem od onog što se događalo na ovoj temi, ali izrazito bih cijenila kad bi se neke stvari rješavale unutar područja nekih ekspertiza. Zato i mislim da je promašeno da se o ovakvim pitanjima razglaba u javnim raspravama na temelju nečijih osjećaja za finoću, osjećaja za društvene znanosti ili osjećaja za osjećaj uslijed čega eto pederi ispadnu ono zadnje na čemu se testira tolerancija, i čiji prag ne mogu proći ni pokoji feministi i gorljivi revolucionari drugih vrsta (borci za selektivna prava). Ne znam zašto je to tako, ali kad već je, lijepo bih sve koji nisu pederi ili nisu doma u društvenim znanostima poslala da se bave svojim poslima. Umjesto što rade štetu onima koji ih se u životu uopće ne tiču (kao ni zapravo mene, ali ja barem ne radim štetu).
.
Emericzy

Post 02 Jul 2013, 19:34

Whereabout » wrote:
Nemam, samo sam sita tog da mi se ljudi koji iz nekog razloga imaju neki problem s homoseksualcima prikazuju kao tolerantni ili da se društvene znanosti prikazuje kao "ne baš prave znanosti". To je jedna šira slika i širi problem od onog što se događalo na ovoj temi, ali izrazito bih cijenila kad bi se neke stvari rješavale unutar područja nekih ekspertiza. Zato i mislim da je promašeno da se o ovakvim pitanjima razglaba u javnim raspravama na temelju nečijih osjećaja za finoću, osjećaja za društvene znanosti ili osjećaja za osjećaj uslijed čega eto pederi ispadnu ono zadnje na čemu se testira tolerancija, i čiji prag ne mogu proći ni pokoji feministi i gorljivi revolucionari drugih vrsta (borci za selektivna prava). Ne znam zašto je to tako, ali kad već je, lijepo bih sve koji nisu pederi ili nisu doma u društvenim znanostima poslala da se bave svojim poslima. Umjesto što rade štetu onima koji ih se u životu uopće ne tiču (kao ni zapravo mene, ali ja barem ne radim štetu).
Kao što rekoh...
N'dugu

Post 02 Jul 2013, 19:55

Nezgodno je što ovo nekima nije samo akademska rasprava, nego su spremni na svakakve svinjarije da istjeraju po svojem. Nego, da vas pitam, zašto Hrvati tradicionalisti smatraju da imaju pravo istjerivati po svojem? Jer je zemlja njihova? Na temelju kojeg prava? Prava spolnih manjina nisu u drugim zemljama ozakonjena zato što većina ima svoj interes u njihovim pravima kao takvima, nego zato što društvo nije homogeno, nego heterogeno, i svi imaju neki posebni interes koji žele zaštititi, ergo odgovara im društvo koje štiti posebne interese manjina. Ali evo, kod nas postoji "većina" od nekih 20-25% ljudi koja je navodno homogena i ima interes drugima ne davati ista prava... Interes svih ostalih koji nisu u toj navodnoj većini je da je dehomogeniziraju, jer im je u interesu imati jednaka prava, a ne manja od tih 20-25%. Utoliko nam je u interesu i podržavati sva prava spolnih manjina ako će se time smanjiti nadmoć homogenih 25%. Uostalom, većina ljudi smatra da je glupo biti homogen, ako ti je dopušteno biti heterogen. Homogenost je korisna jedino u ratu, kad pojedinačni interesi ustupaju mjesto zajedničkom interesu, koji jedino ostvaruje jedini preostali pojedinačni interes- preživjeti. A mi nismo sad u toj situaciji. Kao drugo, nezgodno je ako u društvu postoji homogena skupina bogatih, koji su se svi obogatili na isti način. Na primjer kao bankari. Zato oni postaju problem svim ostalim skupinama, jer imaju nesrazmjernu moć prema njima. Mi imamo takvu skupinu ratnih profitera, ali koji su ipak pomalo heterogeni, posvade se ponekad između sebe. U Italiji postoji mafija koja je na taj način homogena, ali ona neće ići uništavati ostatak društva od kojega i sama živi. Samo će sebi uzeti ono što smatra da joj pripada. Pa ni bankari nisu toliko pohlepni, daju i oni živjeti. E, ali naših 20-25% homogenih bi sve otjerali iz države što ne diše kao oni. Pa onda bi nam ostalo samo milijun stanovnika... bili bi manji stanovništvom od Slovenije i Makedonije?! Ali homogeni, jes, vala... :D :bicedobro:
nodens

Post 02 Jul 2013, 20:18

Whereabout » wrote:Ne znam, znam samo da kad bih ja imala isključive stavove i predrasude spram neke skupine, recimo homoseksualaca - kad bih bila posebno osjetljiva ne na pojedince i njihove droljnosti i nenormativnosti nego na skupine na način da se vidi obrazac da neko svoje mišljenje generaliziram i na sebi sasvim nepoznate ljude ter si prisvajam pravo da vršim neke podjele na temelju toga, i glasam za zabrane (odricanja prava i privilegija) kako bih te ljude ometala, obilježavala, isključivala i ponižavala - ne bih imala nikakvih problema s time da se moj način i stavove nazove sociološki ispravnim terminom pa makar to bila i mrzilačka homofobija. Ako je to to što jesam, onda sam to - širitelj predrasuda i diskriminator, potencijalno i mrzitelj.

Politički korektan termin? Po takvoj logici, sociologija nije ni potrebna kao znanost.
To što ti govoriš nije nikakva 'sociologija' nego demonstracija tvojih ideoloških postavki. Sociologija bi se MOGLA - da nije prožeta liberalnom ideologijom - jednostavno baviti proučavanjem društva i kulture, bez donošenja vrijednosnih sudova o istima. Dabome da današnja 'sociologija' uglavnom nije takva, nego vrvi vrijednosnim sudovima.

A ja sam već rekao da nemam baš ništa protiv etikete 'homofobije'. Samo objašnjavam njenu genezu. No, po 'službenoj' definiciji tog termina - naravno da jesam 'homofob'.

judolino » wrote:Aj, nećemo se vrijeđati.
Seljak sam ja, a ti si jumfer s paučinom na kurcu.

Jerbo da si seljak, valjda bi dosad već natakario kakvu ovcu na kurčić. Ili barem patku...
Paučina je na pički :facepalm:

Kurac nije rupa da se na njega hvata paučina. :rofl:
nodens

Post 02 Jul 2013, 20:23

Whereabout » wrote:Nemam, samo sam sita tog da mi se ljudi koji iz nekog razloga imaju neki problem s homoseksualcima prikazuju kao tolerantni ili da se društvene znanosti prikazuje kao "ne baš prave znanosti". To je jedna šira slika i širi problem od onog što se događalo na ovoj temi, ali izrazito bih cijenila kad bi se neke stvari rješavale unutar područja nekih ekspertiza. Zato i mislim da je promašeno da se o ovakvim pitanjima razglaba u javnim raspravama na temelju nečijih osjećaja za finoću, osjećaja za društvene znanosti ili osjećaja za osjećaj uslijed čega eto pederi ispadnu ono zadnje na čemu se testira tolerancija, i čiji prag ne mogu proći ni pokoji feministi i gorljivi revolucionari drugih vrsta (borci za selektivna prava). Ne znam zašto je to tako, ali kad već je, lijepo bih sve koji nisu pederi ili nisu doma u društvenim znanostima poslala da se bave svojim poslima. Umjesto što rade štetu onima koji ih se u životu uopće ne tiču (kao ni zapravo mene, ali ja barem ne radim štetu).
Današnja 'sociologija' nije baš prava znanost. :W

Kad već moliš.

Znanost bi se doduše valjda trebala (do neke mjere) sama pridržavati etičkih normi (da izbjegnemo kojekakve Mengele) - ali znanost ne smije donositi etičke sudove. To je izvan njene domene. Sociolozi koji pod okriljem tobožnje znanosti donose etičke sudove i hoće ih prodati pod znanost, nisu zaista 'znanstvenici' nego ideolozi koji se bave širenjem svoje ideologije.

Edit: tj. mogu biti ujedno i znanstvenici, no dok iznose etičke sudove ne nastupaju kao znanstvenici, nego kao ideolozi. I to treba jasno i glasno reći, isto kao i ovo s homofobijom, na čemu ti inzistiraš.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Jul 2013, 22:28

nodens » wrote:

Slično kao što nećeš 'dijeliti' ljude na 'ljude s 5 prstiju' i 'ljude sa 6 prstiju' - nego ćeš za potonjeg reći da ima neki rijetki poremećaj broja prstiju na ruci.
Noseks nema pimpek, noseks ima šesti prst... :vidiga:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Jul 2013, 22:30

Pero » wrote: Izbjegao si odgovor na pitanje ko što bi unda izbjegao Bozanića na cesti. :zubo:
Ja bi ga baš uvatil za dupe.
Kaj mogu, lud sam za suknjama... :rofl:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Jul 2013, 22:31

Euklid » wrote: pitaj crvene kmere...
Pizda li im materina, išel sam u nižu osnovnu s njima... :madkava:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Jul 2013, 22:43

Emericzy » wrote: Pogreška bi bila Markićku i obiteljaše shvaćati doslovno. To što oni govore da žele i da rade nema nikakve veze s onime što oni stvarno žele i rade.
Svaka čast - tko zna, zna.

Ti jebeni obiteljaši su zapravo fakin NACISTI.
Spremite ovaj post pa ga pročitajte ako dođu na vlast.
Doktorirao sam naciste, a ovi trube isto što i oni Hitlerovi.
Tea Tree

Post 03 Jul 2013, 00:08

Emericzy » wrote: Problem je što su isključivi stavovi uvijek produkt vjere (religiozne ili sekularne), a ne znanja i logike. Tko ima isključive stavove, u startu ima neuredan logički aparat. Znači, svašta mu se u logiku može utrpati.
Emericzy wrote: Imaš prilično isključive stavove. :)
Čuj, nemoj se naljutiti, mene ti ovo s isključivim stavovima pomalo podsjeća na alternativce koji ukazuju kako treba biti otvorenog uma za razne mogućnosti tipa da će se tek u budućnosti saznati što je zapravo energija iako oni već to sad kuže, a mogu i drugi skužiti ako samo malo "otvore um" i ostave prostora za druge mogućnosti.
Naravno da ti nisi taj, kao što ne podržavaš inicijativu U ime obitelji niti s homofobijom veze imaš. Ti bi samo da se pederski brak ne zove brak nego npr. krak. I da ti se ne pojavljuju previše pred očima.
A, vjerojatno, ma sigurno, sam ja nešto krivo skužila.

:giggle:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 03 Jul 2013, 11:17

judolino » wrote: Pizda li im materina, išel sam u nižu osnovnu s njima... :madkava:
ko ti je kriv kad nisi visok kao ja... :bicedobro:
'if you fall, i'll be there' (floor)
  • Information