Psihokauč - upomoć!!!!

Blago onom tko rano poludi
Eks

Post 14 Jul 2013, 19:31

Éowyn » wrote:Pobogu jel bas moram ici citati? :tuzni:

Kad kazem glupe, mislim glupe.kao sto sam ja (u toj situaciji). Ne znam koja je koliko bistra :ne zna:

Ne znam.jesi li vidjela kako je.jedna.nedavno tracala zakonitu kako lose odrzava stan :facepalm:
Vjerojatno je uvjerena kako bi mu.ona puno bolje prala gace.i kuhala i bas zato je idealna zena za njega :zubo:
Mislim da imaš padobranku za odstrel. :zubo:
Odnosno, sigurna sam. :o

Nisam, ali se sjećam nekih sličnih upisa. Meni se malo okretao želudac, iako se podsjećam da mi nije uputno glumiti moralnu vertikalu, ali neke stvari su mi gadljive. Hit mi je ovo novo s crkvom. :rofl:

elma

Post 14 Jul 2013, 20:06

umirem od smijeha na ova dva Barina posta o "uložarkama" :lol:
Éowyn

Post 14 Jul 2013, 20:07

Poslala sam je na godisnji :mig:

Meni je.najjadnije.od svega sto ona i sebe i zenu stavlja.u poziciju sluskinja i domacica. Ono, ona bolje cisti od zakonite, a on je malouman pa ne zna sam pocistiti.
Desire makes slaves out of kings.
Eks

Post 14 Jul 2013, 21:34

Éowyn » wrote:Poslala sam je na godisnji :mig:

Meni je.najjadnije.od svega sto ona i sebe i zenu stavlja.u poziciju sluskinja i domacica. Ono, ona bolje cisti od zakonite, a on je malouman pa ne zna sam pocistiti.
Neke se nadjebavaju sa svekrvom oko toga, neke sa ženom. :zubo: Isti mindset.
Éowyn

Post 14 Jul 2013, 22:17

A frajeri su im krpene lutke :zubo:

Meni nikad nisu bile jasne one koje se na temi o svekrvama zale.da im zle babe iz ciste zlobe kuhaju rucak i peku kolace :ne zna:

Znam da bih ja bila odusevljena :zubo: Jos da mi silno zeli doci pospremiti, postala bi mi najbolja prijateljica.
elma

Post 14 Jul 2013, 22:20

da je meni jedna takva zla baba koja peče kolače :S
meni nisu jasni ovi koji ne shvaćaju zašto netko ne želi dati nekome da boravi u vikendici dok njega nema.a valjda sam i ja škrta ona :zubo:
Eks

Post 14 Jul 2013, 22:21

I onda se čude što nisu sretne.

Ovo s vikendicama nisam popratila. :misli:
elma

Post 14 Jul 2013, 22:22

to je s teme o parazitima :D
Eks

Post 14 Jul 2013, 22:23

elma » wrote:to je s teme o parazitima :D
To sam davno pratila pa mi se nije dalo.. ulijenila sam se s tim glomaznim temama u nastavcima. Čitala sam zato onu što je prelijepa, a voli ružne klošare i onda oni budu ljubomorni na njenu ljepotu. :crying:
Éowyn

Post 14 Jul 2013, 22:44

Ajme.di.je.to? :D

Na temi o parazitima su poceli raspravljati o skrtosti i onda se.nasao jedan genijalac koji im je svima objasnjavao da se moraju striktno drzati teme :zubo:

Javio se i jedan.koji se hvalise da drzi parazite podaljr od svog stan koji su mu.kupili zena i.njeni roditelji. Ibjos je napomenuo.da.je taj stan.krvavo zaradio. Uopce ne zelim znati.kako :zubo:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 15 Jul 2013, 09:59

Mozda je morao jebavat zenu cak i dok ima mengu... :ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
blue
Asgard

Post 15 Jul 2013, 11:17

Perzefona » wrote:
Nisu one meni tako fascinantne. Mislim, jesu, al kao i šupendare. Ljudska je drama uvijek potresna ili barem zanimljiva. I izazove sućut i razumijevanje. Al ne treba se njima nešto diviti jer su sebe prinijele kao žrtvu oltaru ljubavi. Ne osuđujem pritom nimalo, jasno mi je da se desi. I da bude teško. I da te obilježi. Al koje te iskustvo ne obilježi?

I ne moraš se bojati da ćeš završiti kao one. To je isto kao da se bojiš da ćeš završiti, kajaznam, i u braku bez seksa, ili da ćeš biti prevarena, da ćeš imati groznu svekrvu, da ćeš završiti u zamornom, dosadnom, praznom i rutiniranom braku u kojem će te držati krediti, nekretnine, djeca, očekivanja okoline i navika. To je kao da se bojiš živjeti.

Nemoj se bojati.
Lijep post :)

I ne znam da li da napišem, ali :o postoji mogućnost da se sretne preljubničke veze ne pišu po forumuma, jer su, paaa - sretne :D A takve uglavnom nisu tema.
Euklid
old school

Post 15 Jul 2013, 11:39

Mene su banirali kad sam zadnji put pisao o tome... :ne zna:
Beau

Post 15 Jul 2013, 11:58

:rofl:

Čudno da te nisu prunali :o
Euklid
old school

Post 15 Jul 2013, 13:06

Prunacu ja tebe... :mad:
Eks

Post 15 Jul 2013, 17:52

Ma ima sretnih, ali ne na ljubavnicama nego preljubnicama, tamo je par njih uspjelo i čine se zadovoljne. Dvije, mislim. :misli: No između ljubavnice i preljubnice je cijeli svemir.
Bara huda

Post 15 Jul 2013, 23:38

Éowyn wrote:
Ma ja ih čitam jer moram. Nisu one meni fascinantne nego glupe, a bojala sam se da bi mi se moglo dogoditi da nikad ne odem iz takvog odnosa.

Ovo je prvi put da sam jednostavno otišla dok je još bilo jako puno emocija. To do sada nikad nisam bila u stanju napraviti. Prebrzo i prejako se vežem za ljude i čak i kad sam stvarno nesretna i znam da se ništa neće promijeniti jednostavno se odbijam maknuti. Čekam još malo. Nemam pojma što :ne zna:

Ne bojim se unaprijed da ću biti nesretna ili povrijeđena ili nezadovoljna. Rješavam to u hodu i mislim da se prilično dobro nosim s tim. Ali da, bojim se da ću samu sebe još puno puta mrcvariti ostajući u lošim odnosima predugo.

Iz ovog sam mogla izaći par mjeseci ranije, ali jednostavno nisam željela. Trebala sam biti baš jako jako nesretna da shvatim da nemam kuda dalje.
Ako si svjesna toga, onda se nemoj upustati u takve odnose.
Ok, znam da je lako rec a tesko napravit, ali sama sebe najbolje poznajes.
Pa onda probaj srezati prije pocetka.

Meni ne zvuci isto ako u vezu ulazis s nekim tko je kao i ti spreman na nepoznato pa sto bude ili ako ulazis s nekim tko zna da za njega nece to biti velika promjena a tebi kako bude.

Kao da biras utrku koja u startu ima prepone. Visoke. Mozda se i mogu prekociti, mozda on ostavi curu, mozda shvati da si ti the one, ali jebiga, puno je tih "mozda". :ne zna:
Bara huda

Post 15 Jul 2013, 23:48

višekratni slon » wrote:Ma ima sretnih, ali ne na ljubavnicama nego preljubnicama, tamo je par njih uspjelo i čine se zadovoljne. Dvije, mislim. :misli: No između ljubavnice i preljubnice je cijeli svemir.
Stvar je i godina u kojima se ljubavnicari.
Mlada cura koja zeli brakn i djecu i sve ono sto je , ajmo rec, ocekivano u neko doba nije u istim polozaju kao zena koja ima sve to ili ima dovoljno godina da ju takve stvari vise ne privlace i zeli samo provesti vrijeme u ugodnom drustvu.

Od mojih rastavljenih frendica nijedna ne zeli sebi novog muza.
Zgodnog prijatelja s kojim bi se nalazila i izlazila i mazila kad joj dodje, to da, ali ne i da joj se netko...kako je jedna rekla "mota po kuci" :D

Bila na forumu tema pred 6-7 godina o tome kako biti idealna ljubavnica....zenu popljuvali uzduz i popreko a meni se cinila jako razumnom i zadovoljnom svojim ljubavnickim statusom.
Ali da, bila je starija pa je valjda zato i doslo do generacijskog sukoba shvacanja zivota. :D
Eks

Post 16 Jul 2013, 00:25

http://www.libela.org/sa-stavom/3976-o- ... o-o-braku/
Zgodan tekst na tu temu.
Zapravo je logično, iako i jako poražavajuće jer ispada malo "evo ti sad ideali dok si mlada, već ćeš udariti glavom o zid, razvesti se i biti ljubavnica ili solo". Tako zvuči i vjerujem da tako i jest, ukoliko žena nije spremna pristajati na kompromise.

U tekstu i piše da se muškarci češće ponovno žene zbog skrbi. A to je porazna istina. Sredovječni muškarci se ne žele odreći komoditeta i ako već ostavljaju ženu, ako baš nisu alfa mužjaci, žele biti sigurni da će nova skrbiti jednako kvalitetno o njima.
Žene žele slobodu i ne pada im na pamet da opet skupljaju nečije čarape po podu. Možemo sad i o podjeli poslova i o tome kako brak nije to, ali jebešga, živimo gdje živimo, realnost je takva kakva jest. A sve i da ne svedemo to isključivo na to i dalje ne vidim koja je to prednost žene u četrdesetima da trune u nekakvom kompromisnom braku. Jedna žena koja piše na Preljubnicama, a nije preljubnica je opisala zbog čega joj je lakše biti u paru i sve se svodi na logistiku. Muž obavi ono što ona ne stigne i omogući joj više slobodnog vremena. I da, popričaju na kraju dana. Ok, vjerujem da kad nekoga voliš, to je super, ali nisam sigurna da je jednako super i nakon dvaist godina. Netko ti postane obitelj, više niste ljubavnici baš, čak i ako ima seksa. Barem ja to tako vidim.
A sad, ako ti je s nekim iznimno mirno i lijepo i ako ste civilizirani, možete tako do smrti. Ali često nije tako. Često tu netko trpi da očuva brak.

Šta ja znam, iako ja jesam romantična i sve to, sve mi se manje to čini pametnom idejom. Jednostavno, u ime nekakve ljubavi, spičkaš tridesete na odgoj djece (vjerujem da je to krasno i divno, ali gledam to iz svoje trenutne objektivne perspektive), četrdesete na muževu krizu srednjih godina i u pedesetima ili ste i dalje zajedno pa do kraja ili ste se razveli.

Šta ja znam. Daleko mi ljepše izgleda život žene koja putuje, bavi se onim što voli i ne mora dolaziti doma nekome tko joj je kompromis.

Svjesna sam da su ovo krajnosti. I da ima sivih zona unutar. I da ljubav na početku ovo sve čini vrijednim truda. No, na kraju vjerojatno sve dođe na isto. I ovisi tko je imao više sreće.
Eks

Post 16 Jul 2013, 00:30

Naravno, kad se jednom opet zaljubim, mozak će mi biti užegli sladoled i sve ovo ću pripisati svojoj nejebici ili tako nešto. :D
Bara huda

Post 16 Jul 2013, 00:54

Umorna sam pa cu sutra citat tekst ali samo ovo
Šta ja znam. Daleko mi ljepše izgleda život žene koja putuje, bavi se onim što voli i ne mora dolaziti doma nekome tko joj je kompromis.

Sto mislis...koliko ljudi radi ono sto voli i jos ima dovoljno para i vremena za putovanja kad namiri redovne troskove?

Znam jednu takvu, dobro placen posao, ona samica, imala nekog svalera koji se nije htio rastat i za Bozicne praznike je isla fendici u Ameriku, u posjetu, jer je to vrijeme koje joj je bilo slobodno a i to prije jer tu nije imala s kim biti a ne sto joj se posjecivalo frendicu.
I jos je pizdila na nju jer ta ima 4 djece pa da nikad nije imala mira. :D

Bila je jedinica, mama joj umrla i bila je prilicno depresivna sto nema nikog svog kad je dosla u cetrdesete.
A ta je jos imala para.

A eno tamo na trkeljanju negdje ( ne znam sad tocno gdje) pricaju ljudi kako ne vole biti sami u kuci a kamoli bi onda voljeli zivjeti sami. :ne zna:
Eks

Post 16 Jul 2013, 00:58

Iskreno, ne znam. To je jedan primjer. :ne zna: Stvarno ne znam. U ljudskoj je prirodi da želi biti s nekim, međutim, koliko i upareni puta pomisle da im se odmoriti, otići. :ne zna: Vjerujem da se s godinama taj broj kod većine povećava.
Bara huda

Post 16 Jul 2013, 12:22

Procitala sam. :D
Cini mi se senzacionalisticki napisano, vise sablonski, da je lako za citanje.
višekratni slon » wrote:http://www.libela.org/sa-stavom/3976-o- ... o-o-braku/
Zgodan tekst na tu temu.
Zapravo je logično, iako i jako poražavajuće jer ispada malo "evo ti sad ideali dok si mlada, već ćeš udariti glavom o zid, razvesti se i biti ljubavnica ili solo". Tako zvuči i vjerujem da tako i jest, ukoliko žena nije spremna pristajati na kompromise.
Ja tako vidim zivot u bilo kojoj zajednici. Ako zelis (ili moras) zivjeti s nekim, uvijek ces naci stvari na koje ces morati pristati a na koje ne bi da si izvan zajednice.
Stvar je koliko te smeta to pristajanje na kompromis.

I ti moras pristati na bakino gasenje svjetla, bucne susjede ili sta vec jer si tu di jesi.

U tekstu i piše da se muškarci češće ponovno žene zbog skrbi. A to je porazna istina. Sredovječni muškarci se ne žele odreći komoditeta i ako već ostavljaju ženu, ako baš nisu alfa mužjaci, žele biti sigurni da će nova skrbiti jednako kvalitetno o njima.
Ma nije to samo stvar skrbi u smislu cistih carapa i skuhanog obroka.
Moj je dojam da su muskarci i psihicki manje skloni zivjeti sami.
Oni ne trebaju puno drustva, cak ne moraju ni biti bliski s ljudima, ali ne vole biti usamljeni.
Njima je dovoljna zena s kojom ce makar sutjeti nego da sute uz tv.

Zene kao da usamljenist koju donosi soliranje lakse kompenziraju, bilo kroz prijateljice, drustvene obaveze, brigu o unucadi ako ih imaju.
Lakse sklapaju poznanstva i lakse toleriraju :D mane drugih pa na taj nacin uspjevaju odrzavati toplinu potrebnu za prezivljavanje usprkos povremenom smradu.
Žene žele slobodu i ne pada im na pamet da opet skupljaju nečije čarape po podu. Možemo sad i o podjeli poslova i o tome kako brak nije to, ali jebešga, živimo gdje živimo, realnost je takva kakva jest
.

Ima na selu izreka a da udovci uvenu a udovice procvjetaju. :D

A znalo se i sto je "muska kuca".
To je bilo domacinstvo bez zenske ruke, bilo da je zena umrla i ostali sami muski doma ili da se gazda nikad nije ni zenio. Takve kuce su mahom bile zapustenije od onih di je bilo zenskinja.
Nije to da muski ne bi znali brinut o kuci kao zene, ja mislim da je to prije jer nemaju volje brinut se o tim stvarima ako su samci.
:ne zna:
A sve i da ne svedemo to isključivo na to i dalje ne vidim koja je to prednost žene u četrdesetima da trune u nekakvom kompromisnom braku.
Ma to je individualno.
One koje su same u cetrdesetima, te bi da imaju familiju, koje je imaju, one bi da je nemaju. :D
Ispada da je u prirodi covjeka ne bit zadovoljan onim sto se ima.
Zezam sad, svakako da ima od svake sorte nekih.

Šta ja znam, iako ja jesam romantična i sve to, sve mi se manje to čini pametnom idejom. Jednostavno, u ime nekakve ljubavi, spičkaš tridesete na odgoj djece (vjerujem da je to krasno i divno, ali gledam to iz svoje trenutne objektivne perspektive), četrdesete na muževu krizu srednjih godina i u pedesetima ili ste i dalje zajedno pa do kraja ili ste se razveli.
Nemoj tako crno gledat, ljudi uglavnom rade ono sto im dodje da rade, za sto su motivirani.
I za sto imaju mogucnosti.
Kad im dodje da se zene i imaju familije onda to naprave i ne vjerujem da svi misle kako su spickali najbolje godine uludo. To sto poslije ne ispadne kako su zamisljali nema veze s onim sto su osjecali kad su isli u to.

Svjesna sam da su ovo krajnosti. I da ima sivih zona unutar. I da ljubav na početku ovo sve čini vrijednim truda. No, na kraju vjerojatno sve dođe na isto. I ovisi tko je imao više sreće.
Da, sreca a i sposobnost prilagodjavanja na okolnosti. Na mijenjanje sebe i prartnera.

. Bez obzira na brak, obitelj je ta koja opstaje. "Ljudi će naprosto uvijek težiti nekom obliku obiteljskog života, bilo kao samci s prijateljima, u parovima, u poligamnim oblicima ili poliamornima. Mislim da su ljudi po prirodi upravo poliamorni, ali nas društvene konvencije tjeraju na neka ograničenja, jer je tako društvu - državi i vladajućima - lakše kontrolirati naše odnose i održavati 'društveni red'."

Tu bih se slozila s tim da ce ljudi uvijek teziti nekom obliku obiteljskog zivota jer su drustvena bica a sto se tice drustvenih konvencija...pa one su i nastale iz ljudske prirode koja ih je osjecala kao svoje i onda "ugradila" u nepisane zakone.

Covjek (a i zena) je jako osjetljiv na to kad osoba koju on voli, voli i druge osobe onako kao i njega.
Pa kad je trebalo birati izmedju "konvencije" da je ok da se voli vise njih ili samo jedna osoba, opcija- one and only- se pokazala primamljivijom u odnosu na ovu drugu....svatko kako mu se cefne. :D
karambol

Post 16 Jul 2013, 13:19

Čitam već neko vrijeme vaše upise i mislim si kako da doprimesem boljitku sveopćem...i tako sam mislio i mislio (šetao i šetao... :zubo: ) i domislio se...

Evo.

http://make-everything-ok.com/
Beau

Post 16 Jul 2013, 13:23

karambol » wrote:Čitam već neko vrijeme vaše upise i mislim si kako da doprimesem boljitku sveopćem...i tako sam mislio i mislio (šetao i šetao... :zubo: ) i domislio se...

Evo.

http://make-everything-ok.com/
:zubo:

krasan doprinos :cerek:

Iskoristit ću priliku i pohvaliti upise divne mudre žene Bare :o :D
  • Information