Biće opet neki sifoni na plažiEuklid » wrote:Htio sam napisat nes pametno ali su me prekinuli.
Puno mlađi partneri ili ne baš?
Jbt, kolko ste napisali preko vikenda
Jesam li već jedno 7 ili čak 77 puta ponovio da ne tvrdim ništa slično ovom gore. 

Znači nema smisla da pitam kakvu si to nelogičnost primijetio u mom zaključivanju. (Inače, što god da si primijetio, učinilo ti se.)Euklid » wrote:Zapanjuje nacin na koji izvodis konkluzije u svojim raspravama.
Zato smatram bilo kakvu razmjenu misljenja s nekim poput tebe potpunim gubitkom vremena...
Čini se da zaista govorim nekim rijetkim dijalektom Swahilija.Perzefona » wrote:O, da bar. Ne bi se tu onda imalo što raspravljati. On tvrdi da muške ljude pali mlado žensko meso, a da ženske ljude pali staro muško meso.
Onaj tko je čitao Smrt Ivana Iljiča, teško da se može razočarati.Margarita » wrote: Nodens se treba zabrinuti. Jednog dana kad se odluči podati silno će se razočarati.
Evo ti ovdje okvirno objašnjenje tog fenomena.Perzefona » wrote:Pa oko razloga se i ne slažemo.![]()
Gle, nodens će prvi naglašavati razlike, biološke i svake druge između muškaraca i žena. Ajmo malo o onim društvenima. Promiskuitetna žena je drolja. Promiskuitetni muškarac je jebač.
Muškarac s mlađim komadom je, well, opet jebač. Žena s mlađim partnerom je... ha... meta podsmjeha i osuda. Tako da žene zaziru od mlađih partnera ne što im se ne bi sviđali, nego zato što su društveno kondicionirane u tom pravcu. Ako ih imaju kao ljubavnike, ONS ili ff partnere, ne šepure se s njima u javnosti.
Vrlo kratko: jesi li rekao da je privlačnost 25-godišnjakinje jednaka privlačnosti 50-godišnjaka? Jesi li ili nisi rekao da su te privlačnosti ekvivalentne?nodens » wrote: Čini se da zaista govorim nekim rijetkim dijalektom Swahilija.Jesam li već jedno 7 ili čak 77 puta ponovio da ne tvrdim ništa slično ovom gore.
Jesi i ovo rekao ili ti je netko provalio u account:
nodens » wrote: Muškarac od 50 (...) sasvim je usporediv nekoj ženi od 25 u naponu 'plodnosti'. Opet, to nije nikakav 'seksizam' jer ja to ne govorim u etičkom, vrijednosnom smislu, nego čisto biološkom.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Ma ne bi on to nikad.Perzefona wrote:
Vrlo kratko: jesi li rekao da je privlačnost 25-godišnjakinje jednaka privlačnosti 50-godišnjaka? Jesi li ili nisi rekao da su te privlačnosti ekvivalentne?
Jesi i ovo rekao ili ti je netko provalio u account:
Fatamorgana bice...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Samo što ja nigdje nisam rekao da je BILO KOJI pedesetogodišnjak 'jednak' po prvilačnosti 25-godišnjakinjama.Perzefona » wrote: A za što ga optužujemo, molim te? Bi li u tom svom pravedničkom i zaštitničkom nabijanju nas mogla to reć?
Ja ga optužujem da sere kad tvrdi da je privlačnost pedesetogodišnjaka jednaka privlačnosti 25-godišnjakinje.
Ak ti to nisi našla da on tvrdi, a dobro... godine, vid, kognitivne funkcije...
Nego 'onaj koji se dobro drži, i ima društveni status' - bez obzira proizlazi li taj status iz novaca, slave, uspjeha, bilo čega. Ionako je danas teško biti slavan, a ne biti istovremeno i bogat, zato spominjem novce. Ne u smislu 'sponzoruša' nego u smislu pokazatelja tog statusa.
Johnny Depp je npr. zgodan i dobro se drži - ali je uz to i slavan, i to definitivno doprinosi njegovoj 'privlačnosti' (*). Isto vrijedi i za Bowiea. S druge strane, 'slava' (neke žene) ne djeluje baš toliko na muškarce - a letimični pogled na reproduktivne razlike između spolova i očite evolucijske fenomene koji iz te razlike proizlaze, sasvim jednostavno objašnjava tu ... diskrepanciju.
(*) Za one kojima treba pojašnjenje... ovo je samo 'teorija'. Da me netko tjera puškom da biram, i dalje bih radije pojebao prosječnu 25-godišnjakinju nego Johnnyja Deppa.
Meni taj Dikan zvuči kao redikul i magnet za sponzoruše.Perzefona » wrote:To je zato što ne kužiš. Kao ni ja.Vidiš, one se pale na to kako se ostali muškaraci u Dikanovu prisustvu osjećaju snishodljivo i kako njega uvažavaju zbog statusa i tako nečeg. To ti žene pali.
Enivej, ne pratim tu našu domaću scenu pa ne bih znao komentirat je li neka od tih njegovih fufica zbilja bila 'zatreskana' u njega, ili se svima njima uglavnom sviđaju novci i jahte itd itd, a nije im bed raširit noge i mislit na Francusku. Tu i tamo, vjerojatno ne baš suviše često...
'Misleći' čovjek međutim ne zna jednostavnim riječima odgovoriti što to imaju žene od 50, što nemaju muškarci od 50.Emericzy » wrote:Ali... Ne znam da je netko govorio da to nije tako.
Problem je našeg nevinašca ovdje što on pokušava kako bi rekla moja pokojna baka, od riti napraviti polje. Od toga pokušava napraviti maltene fizikalni zakon. I pritom izvodi nevjerojatne mentalne akrobacije, uvodi menopauze, pedere, novčanike i bijeli i crni dim.
Ja sam se njegovoj tvrdnji usprotivio rekavši da je to -- dakle paljenje na nedorasle curice -- reakcija onih koji ne misle. A takva je, naravno, uvijek bila većina. Misleći muškarac (koji je, naravno, u manjini) najčešće shvaća da je to gubljenje vremena, pa traži nešto drugo.
Nego će - nagađam - pobjeći u kojekakve mistifikacije da bi izbjegao onaj očiti odgovor na to pitanje. A iz tog odgovora praktički slijedi ono što ja tvrdim.
Evo jedna lijepa dama od 57 godina, je li ti privlačna?

A onda mi odgovori kako uopće znaš da je ovo gore 'dama', a ne 'gospodin'? Tko zna, ako se zaista potrudiš, možda jednog dana čak uspiješ shvatiti zašto te pilam po gospodi od 50 godina. Iako, evo, nisam optimist.
Edit: ima jedan gospodin, inače korisnik tvrtke u kojoj radim, koji jebeno liči na Judith. Gotovo da bi ih se moglo zamijeniti.
Točno tako, ne treba me braniti, ne osjećam se ugroženo od ljudi kojima šteka logika.Tea Tree » wrote: Nitko ga nije posrao, a posebno ga nitko nije posrao zato što nije jebo.
Upravo suprotno, nema kome nije rekao da mu logika šteka, da nije siguran da uopće može razumjeti to o čemu on priča, uz ove smajlićeili u ciničnom kontekstu ove
.
Nemaš ga od čega ni od koga braniti, nije napadnut, on sam voli takve rasprave i takvu retoriku. Rekao je to sam, možda ne na ovoj temi, ali na drugim temama jest, tako da ne misliš da nagađam.
Ako sam nekom rekao da mu logika šteka, to sam zaista i mislio. U tom trenutku mu logika šteka (po mom mišljenju). To ne znači da mislim da taj netko nije 'uopće' sposoban za ispravno logičko zaključivanje. No u tom konkretnom slučaju, zaista sam mislio da mu logika šteka. Ako se netko ne slaže, slobodno nek' konstatira da meni logika šteka, iako bih ja osobno volio da to poprati i nekim argumentom. Primjerice, Euklid govori o nekakvom mom 'silovanju logike', no nigdje nisam primijetio da je objasnio gdje sam točno 'silovao' logiku. Možda samo prebrzo skačem kroz teme, ne objašnjavam genezu svake misli od stoljeća sedmog nego npr. puno toga uzmem da se podrazumijeva.
Na slici ne možeš *vidjeti* (percipirati) pitanje 'statusa'.višekratni slon » wrote:Ne, nije, nego mislim da je taj dan malo bio popizdio i provocirao.Jebatga, drag je on meni kao i prije, ali da je zabrijao tad, je, svjecki. To što ja ne znam okrenut glavu kad netko pizdi, to je već moj problem,.
![]()
No, ontopic. Dakle, žene se pale na bogate muškarce. Ne na mlade.
Dakle, što osjećate dok ovo gledate, primordijalno i visceralno?
Čeek, jebote, gledaš i ti cjelinu i tko piše, a govoriš da je problem što oni/mi gledaju/amo cjelinu u slučaju nodensa? Pa to ti i velim. Kako?
Nisam nigdje govorio o novcima, nego o statusu. Da bi statusa postala svjesna, moraš ga vidjeti u socijalnom kontekstu - npr. u načinu na koji se ponaša prema ljudima, ili načinu na koji se drugi muškarci ponašaju prema njemu - da ne govorimo da činjenica 'statusa' dosta utječe i na vlastitu samopercepciju i s time povezano samopouzdanje, šarm itd. Na sve to žene jače reagiraju nego muškarci. Postojanje Emercizyja - ukoliko ćemo mu vjerovati na riječ, evo recimo da mu dam benefit of the doubt - ništa ne mijenja na tome, govorim o statističkim pravilnostima, a ne o univerzalnim fizikalnim zakonima koji ne poznaju iznimke.
Jbt, kolika konstrukcija, a ako pogledaš ponovo gdje o tome pričam - svaki put navedem da *nije fuckin svejedno* kako izgleda!višekratni slon » wrote:Seksistički je dio gdje govori o macanima tipa ovog kojeg si linkala i odgovorno tvrdiš da ova povraća svaki treći put jer se pali na status. Da bi povraćala svaki treći put valjda bi se morala u međuvremenu paliti i na njega. Nodens smatra da se žena od pedeset, tipa recimo Nigelle, nema šta palit na mlado meso jer je za nju ovaj tvoj sa slike il neki njegov vršnjak. Staro željezo belongs to staro željezo, valjda.![]()
Muškarci ne gube funkciju jer imaju status. Pa kad se zakelje slike nositelja statusa, onda se izvrdava da se povraća svaki treći put jer je valjda macan poželjan jer mu se papci klanjaju, a žene mahom pali to, nikakav izgled. Ženi od četrdeset je pandan stari od šezdeset, a onoj od pedeset, stari od sedamdeset, a ona od šezdeset je jedino još za kopuliranje s grobovima.
Nego uvijek kažem - ako se dobro drži - pri čemu ne mora biti čak ni toliko 'dobrodržeći' kao Clooney ili Depp ili Stewart - ali ipak nije zgodno ni da bude ćelava debela mješina kao taj lik kojeg si linkala, kao primjer nečega što tobože 'ja tvrdim'.
Iskarikiraš moj stav do neprepoznatljivosti i onda se iščuđavaš nad tom svojom karikaturom i meni imputiraš nekakav 'seksizam'.
Te slike koje ti inače šalješ, pokazuju samo to da mnogim muškarcima koji imaju brdo love, uopće nije bitno *zašto* ih mlade pičke gotive. Bitno da im daju, a sad je l' to zbog love ili nečeg drugog - koga briga?
Kako je cakani
Sviđa mi se upravo zbog toga kakav je
Nisam rekao da su 'ekvivalentne', no evo, priznajem da sam tamo bio neprecizan. Tj. da se moglo iščitati kao da hoću reći da je 'bilo koji' muškarac od 50, pandan 'bilo kojoj' ženi od 25.Perzefona » wrote: Vrlo kratko: jesi li rekao da je privlačnost 25-godišnjakinje jednaka privlačnosti 50-godišnjaka? Jesi li ili nisi rekao da su te privlačnosti ekvivalentne?
Ne pazim baš doslovno na svaku rečenicu jer ih napišem 300, pa se nekako nadam da će značenje valjda biti jasno u cjelini. No čini se da sam preoptimističan.
No, da pojasnim: kad kažem 'može se usporediti', mislim doslovno to: može se usporediti. Možeš naći npr. 'vrlo privlačnog 50-godišnjaka' koji je pandan nekoj zgodnoj 25-godišnjakinji. Evo npr. Johnny Depp.
Ali nećeš naći 50-godišnjakinju kojoj je pandan neki privlačni 25-godišnjak. Good luck trying.
(No, da ponovim - to ne znači da je 'bilo koji' 50-godišnjak pandan 'bilo kojoj' 25-godišnjakinji.)
Nemoj reć?nodens » wrote:
Samo što ja nigdje nisam rekao da je BILO KOJI pedesetogodišnjak 'jednak' po prvilačnosti 25-godišnjakinjama.
A o čemu onda pričamo?
Ajmo ovako: moja ovdje osporena i logika i upitne sposobnosti raspravljanja kažu mi da je za usporedbu potrebno imati neki zajednički element po kojem se pojmovi uspoređuju.
Pa sam naivno mislila da upoređujemo privlačnost prosječne, plodne, obilno ovulirajuće 25-godišnjakinje s privlačnošću prosječnog, rećemo štoviše BILO KOJEG pedesetogodišnjaka.
Rekla bih da samo takvo uspoređivanje može biti valjano. I da onda i muškarcu i ženi možemo dodavati naslage šarma, samopouzdanja, moći, utjecaja, ugleda i svega ostalog što nije primordijalno i visceralno.
- Euklid
- old school
Evo, zato je s tobom nemoguce ozbiljnije raspravljati.nodens wrote:Znači nema smisla da pitam kakvu si to nelogičnost primijetio u mom zaključivanju. (Inače, što god da si primijetio, učinilo ti se.)
Ako se netko ne slaže, slobodno nek' konstatira da meni logika šteka, iako bih ja osobno volio da to poprati i nekim argumentom. Primjerice, Euklid govori o nekakvom mom 'silovanju logike', no nigdje nisam primijetio da je objasnio gdje sam točno 'silovao' logiku.
Ja kazem da silujes temu a ti zakljucis da to znaci silovanje logike.
Stari moj, logika siluje tebe i to opako...
Poanta je u tome da moć i utjecaj prilično slabo djeluju na mušku percepciju ženske 'privlačnosti'.Perzefona » wrote: Nemoj reć?
A o čemu onda pričamo?
Ajmo ovako: moja ovdje osporena i logika i upitne sposobnosti raspravljanja kažu mi da je za usporedbu potrebno imati neki zajednički element po kojem se pojmovi uspoređuju.
Pa sam naivno mislila da upoređujemo privlačnost prosječne, plodne, obilno ovulirajuće 25-godišnjakinje s privlačnošću prosječnog, rećemo štoviše BILO KOJEG pedesetogodišnjaka.
Rekla bih da samo takvo uspoređivanje može biti valjano. I da onda i muškarcu i ženi možemo dodavati naslage šarma, samopouzdanja, moći, utjecaja, ugleda i svega ostalog što nije primordijalno i visceralno.
Tj. mnogo jače djeluje na žensku percepciju muške privlačnosti (i to upravo na toj podsvjesnoj razini, a ne svjesno-kalkulativnoj). I to je sve što uopće tvrdim, osim onog što je tebe posebno zapeklo, vezano uz menopauzu itd.
Euklid » wrote:Evo, zato je s tobom nemoguce ozbiljnije raspravljati.
Ja kazem da silujes temu a ti zakljucis da to znaci silovanje logike.
Stari moj, logika siluje tebe i to opako...
Referirao sam se na ovaj citat:
No, evo, možda sam se zaletio. Što ti znači 'zapanjuje način na koji izvodiš konkluzije'? Ja sam to shvatio kao da hoćeš reći da neispravno zaključujem, ergo da mi je logika u banani. Je li to bio pogrešan dojam? Nisi to htio reći nego nešto drugo?Euklid » wrote:Zapanjuje nacin na koji izvodis konkluzije u svojim raspravama.
Zato smatram bilo kakvu razmjenu misljenja s nekim poput tebe potpunim gubitkom vremena...
- Euklid
- old school
Upravo ono sto sam ti citirao u gornjem postu.nodens wrote:
No, evo, možda sam se zaletio. Što ti znači 'zapanjuje način na koji izvodiš konkluzije'?
Ljudi ti kazu jedno ti to preokrenes u nesto sasvim drugo i opletes po tome
Idi, bre, trolaj ove zemske. Pusti mene, seljacinu iz Cacka...
A netko je tvrdio drugačije?nodens » wrote:
Poanta je u tome da moć i utjecaj prilično slabo djeluju na mušku percepciju ženske 'privlačnosti'.
Poanta je da moć i utjecaj ne možeš doživjeti impulsivno, primordijalno, visceralno, nagonski. Poanta je da se moć i utjecaj percipiraju i doživljavaju promatranjem i promišljanjem i zaključivanjem. Nimalo nagonski.
I poanta je da nasuprot svemu što pali žene na muškarcima (a što nije nagonski), kao što su zapažanje vrednovanje društvenog statusa, moć, utjecaj, ugled i slično; postoji i čitava lepeza muškarcima privlačnih ženskih osobina kao što su dražest, ljupkost, podatnost, gracioznost, blagost, vedrina, strpljivost, mudrost, toplina i šarm, blablabla... a kojih su neke (ili mnoge) 25-godišnjakinje lišene.
A tako ćeš sad i ti igrati? OK. Gle, nije me zapeklo. Zapravo, bocnula me tvoja namjera da me spečeš, i to ne onda nego ovo sad. Al, OK, mogu i ja gađati osobno.I to je sve što uopće tvrdim, osim onog što je tebe posebno zapeklo, vezano uz menopauzu itd.Rekoh ti, piši mail maćehi prirodi...
Cijelu si ovu temu postavio ne bi li dobio potvrdu od drugih, a nije loše ni ako sam sebe uvjeriš, da ćeš s pedeset jebat 25-godišnjakinje. Nema veze što ti život prolazi u nejebici, doći će i tebi pedeseti rođendan. Dotad ćeš marljivo steći taj nužno potrebni status i moć, a onda se plodne mladice bacaju na tebe raširenih ruku i nogu.
Ma za potrebe ove rasprave sasvim je dobro poslužilo i bez obzira na (vjerojatno) neprecizno određene godine.Margarita » wrote: Tete s plaže možda imaju i 35. Moja stara ima 74 i ne izgleda ni blizu tako ruinirano kao ova u cipelama. Ta ne može imati manje od 80 nikako.
Čekaj, čekaj.....
Ili ti to samo želiš reći da i tebe krase kvalitetni geni
:Oommmmmm.....vidim neprijateljsku konjicu kako dolazi u dimu čušpajza...:
Ja to uopće ne 'preokrenem' nego hoću pokazati implikacije njihovih tvrdnji. Čini se da često nisu svjesni kakve implikacije potežu njihove tvrdnje.Euklid » wrote:Upravo ono sto sam ti citirao u gornjem postu.
Ljudi ti kazu jedno ti to preokrenes u nesto sasvim drugo i opletes po tome
Idi, bre, trolaj ove zemske. Pusti mene, seljacinu iz Cacka...
Istina je da pri tome često preskočim par linija u 'izvodu'.
Uostalom, Emercizy vjerojatno ne može prihvatiti ovakav način komunikacije s nekim poput mene - možeš li ti? Hajde mi probaj introspekcijom objasniti što znači da si ti 'heteroseksualan'. Imaš li ikakvu ideju 'zašto' te žene privlače, tj. ŠTO točno na njima te (nagonski) privlači?
Je l' ti privlačna Judith Butler gore?
A za Emera bi me zanimalo koliko su mu privlačne Deirdre McCloskey ili Joan Roughgarden...
-
- Information
-