"It's a boy"
Užas, daMorticia » wrote:Ovo je sve otišlo u tri pizde materine.
Što uopće znači- rodno neutralan???
Pa jbte.
Odmah sam se nasekirala.
Morticia » wrote:Ovo je sve otišlo u tri pizde materine.
Pa jbte.
Odmah sam se nasekirala.
Valjda kad dijetetu kažu da je agrum, a ono odabere jel limun, naranča ili limeta...
bzvz je to...ide mi na žifce.
karambol » wrote:
Valjda kad dijetetu kažu da je agrum, a ono odabere jel limun, naranča ili limeta...![]()
bzvz je to...ide mi na žifce.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Malo me čudi da se nodens nije oglasio na ovu temu. Očekivala sam to...
Takav odgoj mi je jeziv jer djecu koristi kao pokusne kuniće. Osim toga, rod je nemoguće nametnuti i pokušaji da se to učini stvaraju grozne traume.
Postoji slučaj dječaka kojeg su odgajali kao djevojčicu jer su mu sprčkali penis pri 'rutinskoj' operaciji. Koliko god se trudili od njega učiniti žensko, nije uspjelo.
Evo linka za one koji se žele stvarno nasekirati:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -girl.html
Postoji slučaj dječaka kojeg su odgajali kao djevojčicu jer su mu sprčkali penis pri 'rutinskoj' operaciji. Koliko god se trudili od njega učiniti žensko, nije uspjelo.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
aupičku!...ili ne...Leteća » wrote:Takav odgoj mi je jeziv jer djecu koristi kao pokusne kuniće. Osim toga, rod je nemoguće nametnuti i pokušaji da se to učini stvaraju grozne traume.
A na mene rolajzate kad se grozim nad idiocijom pedera koji žele brak. Jebo ih brak. Što vajm sad tu nije jasno? Potonuli smo toliko u političku korektnost da smo zaboravili na zdravi razum.
Nemojte me jebati da rodna podjela nije normalna. Jest. Rodna neodređenost nije normalna. U sklopu postojećih i tradicionalnih društvenih mehanizama. Nemojte me jebati da je pederluk normalan. Nije. U sklopu postojećih i tradicionalnih društvenih mehanizama, on je nenormalan.
I sad idioti, umjesto da se ljudima kojima je nešto u odnosu na standard pošemereno pomogne, umjesto da im pokušamo maksimalno pomoći da usprkos tome žive normalno, da ih prigrlimo i prihvatimo, ne, mi idioti idemo tvrditi da je to normalno, dapače, da smo svi jebote zapravo takvi i da smo se desetke tisuća godina pretvarali da nismo.
Mislim stvarno...
Naravno da se onda javljaju idioti suprotnog predznaka koji fol žele 'zaštititi obitelj'. Kurac oni žele zaštititi obitelj. Oni žele ukinuti ove drukčije, ove malkice pošemerene. Što je moguće efikasnije.
I ne čudim se. Mislim, i idiota se može nagovoriti da nekako tolerira one drukčije, hvala bogu, ali bogami ga nećeš uvjeriti da je on isto tako peder. Ili da ne zna ima li kurac ili pičku. Pa dosta mu je da u gaće pogleda.
Sljedeća kampanja: neka Pi bude jednak 3. Svima će nam biti puno jednostavnije.
Nemojte me jebati da rodna podjela nije normalna. Jest. Rodna neodređenost nije normalna. U sklopu postojećih i tradicionalnih društvenih mehanizama. Nemojte me jebati da je pederluk normalan. Nije. U sklopu postojećih i tradicionalnih društvenih mehanizama, on je nenormalan.
I sad idioti, umjesto da se ljudima kojima je nešto u odnosu na standard pošemereno pomogne, umjesto da im pokušamo maksimalno pomoći da usprkos tome žive normalno, da ih prigrlimo i prihvatimo, ne, mi idioti idemo tvrditi da je to normalno, dapače, da smo svi jebote zapravo takvi i da smo se desetke tisuća godina pretvarali da nismo.
Mislim stvarno...
Naravno da se onda javljaju idioti suprotnog predznaka koji fol žele 'zaštititi obitelj'. Kurac oni žele zaštititi obitelj. Oni žele ukinuti ove drukčije, ove malkice pošemerene. Što je moguće efikasnije.
I ne čudim se. Mislim, i idiota se može nagovoriti da nekako tolerira one drukčije, hvala bogu, ali bogami ga nećeš uvjeriti da je on isto tako peder. Ili da ne zna ima li kurac ili pičku. Pa dosta mu je da u gaće pogleda.
Sljedeća kampanja: neka Pi bude jednak 3. Svima će nam biti puno jednostavnije.
Da, njega su odgajali u suprotnom spolu, ne non gender. Razlika je. Velika.Leteća » wrote:Takav odgoj mi je jeziv jer djecu koristi kao pokusne kuniće. Osim toga, rod je nemoguće nametnuti i pokušaji da se to učini stvaraju grozne traume.
Nisam sigurna oko posljedica non gender odgoja, ali to nije jednoznačno ovom što linkaš.
Prije nego kolektivno rolajzate i meni, ne, ne zalažem se za isti, samo pričam o tome.
U blažim slučajevima znači da djevojčicu ne odgajaš kao princezu u ružičastom dvorcu nego da se igra i muškim i ženskim igračkama, odnosno uglavnom rodno neutralnim tipa lego kockicaMorticia » wrote:Ovo je sve otišlo u tri pizde materine.
Pa jbte.
Odmah sam se nasekirala.
U hardkor slučajevima znači da nitko ne zna za djetetov spol, osim najbliže rodbine kako je bilo u jednom slučaju o kojem sam čitala. E sad, da li dijete zna, ne znam, missing link jebiga, moram bolje istražiti, iako, teta iz non gender vrtića tvrdi da su ta djeca itekako svjesna da su djevojčice i dječaci, samo je valjda štos da ih se odgaja u što manjim odgojnim razlikama i da se naglasak ne stavlja na spol.
Ne velim ja da je to ok, štoviše, bojim se da može imati teže psihičke posljedice, ali neću ni odmah graknuti da je nenormalno i da ih treba napalmom.
Pa ovo je normalno da normalnije ne može biti...ali mi je ovo boldano bljak, onako ajmo smislit nešto s čin se možemo preseravat i izvuć lovu od onih koji financiraju takve udruge, zaklade i slična samoreklamirajuća, navodno, napredna i pametna sranja.višekratni slon » wrote:
U blažim slučajevima znači da djevojčicu ne odgajaš kao princezu u ružičastom dvorcu nego da se igra i muškim i ženskim igračkama, odnosno uglavnom rodno neutralnim tipa lego kockicai sl.
višekratni slon wrote:
U hardkor slučajevima znači da nitko ne zna za djetetov spol, osim najbliže rodbine kako je bilo u jednom slučaju o kojem sam čitala. E sad, da li dijete zna, ne znam, missing link jebiga, moram bolje istražiti, iako, teta iz non gender vrtića tvrdi da su ta djeca itekako svjesna da su djevojčice i dječaci, samo je valjda štos da ih se odgaja u što manjim odgojnim razlikama i da se naglasak ne stavlja na spol.
Ovo mi je već brija. Slijedeće što bi se dalo je da se djecu ne uči bojama, ono - non coloured chidren, da ne kuže koja im je boja očiju ...ili cvijeća...ili već nečega....
Ja nemam ništa protiv homofobije. To je fobija poput svih ostalih fobija.Kod nekoga više ili manje vidljiva. Imam protiv agresije. Ne mislim da je Emer agresivac, čak ne mislim niti da je homofob već da protestira protiv gluposti.višekratni slon wrote:
Ja sam se referirala nasmajlić.
Retorika kojom se podvaljuje homofobija tj. njena opravdanost na temelju ovoga mi je gnjusna i nemam joj zašto esati.
Percepcija je osobna kod svakoga i mislim da se samo pokušavanjem mijenjanja percepcije možeš promijeniti svijet, a čini mi se kako Emer zapaža da si rade medvjeđu uslugu nekim potezima - odnosno, da tu percepciju krivo grade...
kako reče striček Moore...„Tvoje mišljenje je tvoje mišljenje, tvoja percepcija je tvoja percepcija – nemoj ih zamjenjivati s „činjenicama“ ili „istinom.“ Ratovi su se vodili, milijuni su umrli zbog nemogućnosti ljudi da shvate kako svi imaju različita stajališta.“
Homofobija je danas najčešće samo politička etiketa koja služi za obračune na toj sceni. Ja nemam averziju niti se bojim "pripadnika LGBT zajednice" ili pokreta, ali smatram da imaju ponekad idiotske poteze, no, nisam homofob.
Ono što bi trebalo zabrinjavati je institucionalna homofobija koja će sve te ljude zakonima (i ustavima...) gurnuti u podređeni položaj i tako ih ugnjetavati.
I mjerilo me interesira jer su, recimo, podnijete tužbe protiv holivudske filmske klike koja je homofobna, protiv ruske dume jer je homofobna...gdje je i u kojem društvu (državi) nekakva granica od koje se počinje biti ponosnim vlasnikom etikete homofoba?
Jer ću u Nigeriji završiti ćorkiran, ako iz zajebancije namignem konobaru, a negdje samo dobiti po pičci, a negdje, opet, završiti u braku....
Legići su legići, bili su to i prije nego su im lijepili te prosere "rodno neutralne".
Pametna djeca pametnih roditelja uvijek su se igrala s čime su se htjela, najčešće s rajnglama, kuhačama i poklopcima, viklerima, daljinskim upravljačima, alatom, komadićem špage ili su kotrljala naranče i žicala mamu tijesto dok je mijesila.
Pametna djeca pametnih roditelja uvijek su se igrala s čime su se htjela, najčešće s rajnglama, kuhačama i poklopcima, viklerima, daljinskim upravljačima, alatom, komadićem špage ili su kotrljala naranče i žicala mamu tijesto dok je mijesila.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Dobro, legići su samo primjer. Stvar je vjerojatno u odgoju tipa "ne plači, nisi curica", "tko je tatina princeza" i forsanju ružičastih dvoraca za curice i plavih bagera za dječake.Perzefona » wrote:Legići su legići, bili su to i prije nego su im lijepili te prosere "rodno neutralne".
Ponavljam, ne slažem se s švedskim modelom, djeluje mi preuniformirano, futuristički na loš SF način, mislim da nije dobro igrati se s mentalnim zdravljem vlastite djece s obzirom da nije još istraženo što takav odgoj može prouzrokovati, ali ne čini mi se loše osvješćivanje u smjeru da se djecu što manje izlaže stereotipnom prihvaćanju uloga bez kritike.
Nije tako velika razlika. Oboje polazi od iste pretpostavke, koja je po meni temeljno promasena.višekratni slon wrote:
Da, njega su odgajali u suprotnom spolu, ne non gender. Razlika je. Velika.
Nisam sigurna oko posljedica non gender odgoja, ali to nije jednoznačno ovom što linkaš.
Prije nego kolektivno rolajzate i meni, ne, ne zalažem se za isti, samo pričam o tome.
I pederluk mi s ovim nije uopce usporediv
Ne, ne proizlazi. To je bila fatalna greška. Nije stvar u tome da se bilo tko može odgajati u bilo kojem spolu nego da se pusti dijete da samo spozna svoj spol. Pravi spol. Neću više stavljati disklejmere da to nije ujedno i moj stav, samo pokušavam objasniti, ali primite na znanje.BoDerek » wrote: Nije tako velika razlika. Oboje polazi od iste pretpostavke, koja je po meni temeljno promasena.
I pederluk mi s ovim nije uopce usporediv
Usporediv je. Ne znam zašto misliš da nije.
Sta ti stvarno mislis da se ovo ne provodi?višekratni slon wrote:
U blažim slučajevima znači da djevojčicu ne odgajaš kao princezu u ružičastom dvorcu nego da se igra i muškim i ženskim igračkama, odnosno uglavnom rodno neutralnim tipa lego kockicai sl.
A sta je s bracom i sestrama koji na raspolaganju imaju citav arsenal musko zenskih igracaka.
Pogotovo kad drugo, mladje dijete dodje u vec postojece carstvo igracaka drukcijeg spola, i uci od starijeg se igrati?
Koje to dijete ne dobije od najranijih nogu puzzle, legice, bojice itd...
Sve je to jedna prevelika histerija...
Insinuirajuci da se odgojem moze ponistiti takvo sto. Jer da to ne misle i ovi nongenderovci, ne bi ni uvodili takav odgoj.višekratni slon wrote:
Ne, ne proizlazi. To je bila fatalna greška. Nije stvar u tome da se bilo tko može odgajati u bilo kojem spolu nego da se pusti dijete da samo spozna svoj spol. Pravi spol.
Evo ja sam uvjerena da se djecu pusta to. Tojest da svaki roditelj itekakk prepoznaje skonosti svog djeteta. Druga je stvar kako ce s tim postupati.
Ima primjera gdje ce pokoji deckic bit izrugivan zbog barbike u vlastitoj obitelji, al to treba iskorjenjavati drukcijim metodama.
Pa mene "odabir spola" ne asocira na poništavanje nužno. Imam problem s tim s jedne druge strane, a ta je to posvemašnje neuplitanje roditelja u odgoj gdje roditelji postajući statisti u odgoju vlastite djece i *CensureBlock* im isključivo tone bezuvjetne ljubavi i nadajući se da će sve ispasti ok, zapravo peru ruke od odgoja na neki način. Tako mi se čini, možda fatalno griješim.BoDerek » wrote: Insinuirajuci da se odgojem moze ponistiti takvo sto. Jer da to ne misle i ovi nongenderovci, ne bi ni uvodili takav odgoj.
Evo ja sam uvjerena da se djecu pusta to. Tojest da svaki roditelj itekakk prepoznaje skonosti svog djeteta. Druga je stvar kako ce s tim postupati.
Ima primjera gdje ce pokoji deckic bit izrugivan zbog barbike u vlastitoj obitelji, al to treba iskorjenjavati drukcijim metodama.
Odabir spola spada u tu nevoljkost da se za svoje dijete odlučuje, a htjeli ne htjeli, ako se već prihvatimo stvaranja djece, treba za njih dok ne odrastu preuzimati i odgovornost, ne samo ih pratiti u rastu i razvoju.
S druge strane, ako je samo ljubav dovoljna i biti pratitelj u razvoju, ne znam, možda ja onda griješim.
Ovisi tretiramo li dijete kao biće za koje smo odgovorni i koje odgajamo ili ga tretiramo kao posve samosvojno biće koje samo treba odlučivati o sebi od samog rođenja.
*neš sam sjebala s browserom.
Nije jednoznačno, ali kreće od iste premise da je rod posljedica odgoja. Reimerov liječnik je bio zagovornik te teze i htio ju je dokazati na klincu.višekratni slon » wrote:
Da, njega su odgajali u suprotnom spolu, ne non gender. Razlika je. Velika.
Ovo što Šveđani rade nije toliko drastično, pa ni posljedice neće biti toliko katastrofalne, ali svejedno je svojevrsno maltretiranje djece. Negdje u tvom linku piše da su iz rodno neutralnog vrtića protjerani autići jer bi se inače dječaci igrali samo s njima i da je ukinuto vrijeme za nestrukturiranu igru, kako se djeca ne bi igrala rodno obilježenih igara.
Po meni je to jednako loše kao kad se dečkima otimaju lutke, a djevojčice grdi zato što trče s dečkima. I ne daje željene rezultate.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Da, pročitala sam to i djeluje mi loše pa čak i fašistički. Jer nastoje izbiti spontana ponašanja "batinom".Leteća » wrote:
Nije jednoznačno, ali kreće od iste premise da je rod posljedica odgoja. Reimerov liječnik je bio zagovornik te teze i htio ju je dokazati na klincu.
Ovo što Šveđani rade nije toliko drastično, pa ni posljedice neće biti toliko katastrofalne, ali svejedno je svojevrsno maltretiranje djece. Negdje u tvom linku piše da su iz rodno neutralnog vrtića protjerani autići jer bi se inače dječaci igrali samo s njima i da je ukinuto vrijeme za nestrukturiranu igru, kako se djeca ne bi igrala rodno obilježenih igara.
Po meni je to jednako loše kao kad se dečkima otimaju lutke, a djevojčice grdi zato što trče s dečkima. I ne daje željene rezultate.
Mislim da je istina negdje između, kao što obično i biva. Ne može biti da je odgoj zaslužan za sve niti da su geni, uvijek je to miksano pa tako i u ovim slučajevima. Odnosno, spol je velikoj većini zaslužan za ponašanje, ali neka ponašanja možemo usmjeriti da ne pogoduju štetnim stereotipima.
"Juče sam dobio dete, i šta sad?
Živim kod babe, još sam u vojsci, kad izađem čekaću posao ko zna koliko...
dođavola, kao moj ćale, ni on nikad nije radio, valjda 50 godina čeka posao i živi od socijale...
Da bar imam majku da mi pomogne, ali đavola, skršila se u kolima sa nekim švalerom.
Žena ne radi, naravno, i još mora da pomaže lujku od sestre koja se stalno vucara po klubovima...
A ni moj burazer nije bolji, samo luduje i opija se... I šta ću sad sa detetom?"
Prince William
dođavola, kao moj ćale, ni on nikad nije radio, valjda 50 godina čeka posao i živi od socijale...
Da bar imam majku da mi pomogne, ali đavola, skršila se u kolima sa nekim švalerom.
Žena ne radi, naravno, i još mora da pomaže lujku od sestre koja se stalno vucara po klubovima...
A ni moj burazer nije bolji, samo luduje i opija se... I šta ću sad sa detetom?"
Prince William
Potjeh » wrote:"Juče sam dobio dete, i šta sad?
Prince William
Maestralno!
-
- Information
-