Euklid » wrote:
Trcanje...
Pogledaj zene koje trce po nasipu, nijedna nema probleme s venama.
Sve ću radit samo mi ne govorite da trčim.

(Dobro, aj, ni pušit ne bi prestala. Kažu da i to šteti. Možda ti ne kažu svi, al, valaj, moja mate kaže. Kazuje, čak. Glagol tu iđe u nesvršenom obliku, jelte.

)
Tito dragi, kolko ja to trčanje mrzim. Nije da nisam probala, al jedina misao koja mi se duže more zadržat u glavi dok to prakticiram je: pucaj si u mozak. Ne volim, ne podnosim...ma prezirem.
Al nešto se tješim da nije trčanje nešto što b meni oko vena pomoglo, ja ionako svaki dan bar sat i po vozam biciklić il brzo hodam. Pa se onda još tu i tamo doma anaerobno batrgam i tako to. Hoću reć da vježbakam ja tu nešto, nije da sam neaktivna i atrofirata u tom mišićnom pogledu. Samo što ne trčim.
Mislila sam više na neke ciljane vježbe, a koje nisu trčanje

, nešto tipa da...vrtim palčeve, recmo.

Po mogućnosti, jelte. Lagano nešto. I nedosadno.
Nešto što nije trčanje, u svakom slučaju.
Pješčana wrote:ne ravne cipele.
ne najlonke dokoljenke koje usporavaju cirkulaciju. ne križat noge. ne sjediti 8 sati za stolom. raditi pauze i mijenjati položaje.
prijateljica mi ima probleme s time već dobrih deset godina, ove godine je otišla na operaciju, prezadovoljna je.
meni znaju kuckat po ovim vrućinama, meni je to jako neugodno
pokušaj kad imaš prilike, dić noge na povišeno.
Cipele ne nosim te ravne, to mi ubi kičmu u onom lumbalnom dijelu. Ja sam uglavnom u tenisicama i papučama (klompe u raznim varijantama), jako sam mali dio vremena u nekoj drugoj obući, čak i zimi.
Najlonke ne nosim nikakve. Doduše nosim one sporcke sokne, one što puno stišću oko noge. Te mi prave crtu oko noge, urežu se. Okej, izbacujem to, jedino što mi je teško nać sokne koje imaju tolki udio pamuka, a da nisu te sporcke. Nema veze, il ću nać neke il ću ovima ocaparit malo onog gumiranog konca koji stišće. Pa nek tarlahaju.
To s križanjem nogu, za to znam, al slabo prakticiram. Potrudit ćem se više.
Ne sjedim na poslu baš nešto silno, bar mislim da nije silno. (Maksimalno 3 od 8 sati.) To sa mijenjanjem položaja, e na tom bi mogla poradit. Zna se desit da stojim po sat i više u mjestu, ne sjetim se koraka napravit, a nije da ne bih mogla.
Glede dizanja nogu, ja doma kavu pijem tako da noge metnem na prozorsku dasku. A dupe na stolcu.

Što će reć da noge dižem bar 2,3 sata dnevno. I da pijem puno kave.
Fala puno Pješčana, tvoji su savjeti bar provodivi u mojoj režiji.
A ne ko ono Euklidovo. Čuj njega, da trčem unaokolo. Pih.