Okej, sad kad smo to odradili
Čitam tako savjete po raznijem forumima, časopisima i sl., i mahom se nekim tamo usamljenim, tužnim srcima, ljudima niskog samopouzdanja, bulimičnim djevojkama, osobama s invaliditetom ili jednostavno regular Joeovima i Janeama savjetuje - da zavole sebe., kako bi na taj način riješili neki problem na koji se na te iste forume dođu požaliti.
Uglavnom, svi smo to vidjeli, neki su i savjetovali (čak i ja, više nego jednom), no zanima me - kako se zavoli sebe? Kako se postigne da se jedan dan probudiš i budeš si okej sam sa sobom, s krivim nosom, krivim nogama, mlitavom kosom, malim penisom, nemanekenskom linijom ili jednostavnim "he's just not that into you" - uglavnom, svim onim sitnicama (i "sitnicama") koje nam je nekad netko utuvio u glavu da nisu okej?
Kako se osjećati dobro u vlastitoj koži?
Kako postići da se dogodi svojevrsni famozni "klik" u glavi o kojem toliko slušamo/čitamo?
I ja znam nekad napisati nekome da "to (*umetni problem*) mora riješiti sam/-a sa sobom", ali automatski dodajem disklejmer da zbilja ne znam kako se to postiže
Da se razumijemo, ne bih htjela da se ovo shvati kao da tražim savjet, nego me zanima što je to potrebno da osoba - samu sebe zavoli? I voljela bih čitati što konkretnije i opipljivije savjete, sastojke i recepte, budući da zazirem od moderne self-help oprahovske "psihologije".
P. S. modovi, ako zaključite da ovo spada u neku već otvorenu temu ili na neki drugi PDF, bit ću zahvalna da se spoji/premjesti