Kako zovete...ono za ono?
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 304 times
- Been thanked: 322 times
- Aberečke!
- Abertute!
- Aber koga ćete?
- Aber silnog i presilnog...
- Care, care, Govedare, kol'ko ima sati?
- Pao sat u bunar.
Hajmo:
- Ćorabake
- Žmurke
- Klisa
- Lede
- Janjine (kupusa i slanine)
- Trule kobile
- Skakavaca
- Zuce
- Cicamace
- Kamenih lica (fota)
- Se pobit'
- Abertute!
- Aber koga ćete?
- Aber silnog i presilnog...
- Care, care, Govedare, kol'ko ima sati?
- Pao sat u bunar.
Hajmo:
- Ćorabake
- Žmurke
- Klisa
- Lede
- Janjine (kupusa i slanine)
- Trule kobile
- Skakavaca
- Zuce
- Cicamace
- Kamenih lica (fota)
- Se pobit'
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
- MmeTipfeler
Ovo prvo smo zvali "lanac probijanac", to jest "igrati se lanca probijanca". Drugo je bilo, "care, care, gospodare, kol'ko ima sati", a dalje nešto znam, a nešto ne. Žmurke je igra skrivača, a pretpostavljam da je i ćorabake to isto. Klisa se i kod nas kaže, a isto tako i gtrule kobile. Ostalo ne znam.
- Šabović Adis
- Inventar
Ćorabake...svežu ti povez preko očiju, onda naćoravo trebaš uloviti nekoga od ostalih učesnika i prepoznati koga si ulovio - s povezom na očima. Ulovljeni preuzima ulogu slijepca. Igra se u zatvorenom. 
Janjine...slično truloj kobili.
Skakavaca...ko će kome na stopalo naskočiti...2-4 "skakavca" skaču istovremeno...bude i krvi.
Zuce...desnim dlanom zakloniš sebi pogled nadesno, a lijevu ruku provučeš ispod desnog pazuha. Izložiš dlan lijeve ruke udaranju i "zzzzzzz"...pogađaš ko te spičio.
Fote...k'o tombola...na ceduljicama su imena učesnika a voditelj pita "Šta da radi ova fota?".
Bude i seksa...
Janjine...slično truloj kobili.
Skakavaca...ko će kome na stopalo naskočiti...2-4 "skakavca" skaču istovremeno...bude i krvi.
Zuce...desnim dlanom zakloniš sebi pogled nadesno, a lijevu ruku provučeš ispod desnog pazuha. Izložiš dlan lijeve ruke udaranju i "zzzzzzz"...pogađaš ko te spičio.
Fote...k'o tombola...na ceduljicama su imena učesnika a voditelj pita "Šta da radi ova fota?".
Bude i seksa...
- MmeTipfeler
Fota - to smo mi zvali fant. Igrati se fanta ili igrati se fantova. Ali nisu bile ceduljice, nego predmeti.
Ma jes valaj, seksa kažeš. A to ono "šta da radi ovaj pen"? Nek poljubi Anu. A Ana sva prištava.Šabović Adis wrote: ↑31 Aug 2015, 01:54
Bude i seksa...![]()
Ma bjež kud mene nađe.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Nastavit ću ovdje, da ne oftopičarim po politici.
Ono, sjećam se tog i s F.hr-a i još uvijek ne znam što znači.
Mislim, pretpostavljam što znači. Al nisam ziher.
Pa neću reć da ne morebitno istovremeno ne ispadnem i prosta i glupa. Pri čemu mi glupost nije veća od briga. 
Ma ne to, mislila sam skroz doslovno: šta mu ga dođe džon u 'boli me džon'?
Ono, sjećam se tog i s F.hr-a i još uvijek ne znam što znači.
Mislim, pretpostavljam što znači. Al nisam ziher.
- MmeTipfeler
Aha, to. Nisam odmah shvatila. Zapravo bi trebao biti đon, ali mi to uvijek zvuči nekako premekano kad treba nekoga gaziti.nina williams wrote: ↑02 Mar 2017, 04:11Nastavit ću ovdje, da ne oftopičarim po politici.
Ma ne to, mislila sam skroz doslovno: šta mu ga dođe džon u 'boli me džon'?
Ono, sjećam se tog i s F.hr-a i još uvijek ne znam što znači.![]()
Mislim, pretpostavljam što znači. Al nisam ziher.Pa neću reć da ne morebitno istovremeno ne ispadnem i prosta i glupa. Pri čemu mi glupost nije veća od briga.
![]()
U boli me đon sigurno je u pitanju metonimija. Iako meni nikad nije bilo jasno zašto boli me kurac znači "baš me briga". Teško da će muškarcu biti svejedno ako ga to boli.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 790 times
- Been thanked: 1501 times
Metonimija je ići na koga đonom, dočim je frazem boli me đon nastao analoški, od nepristojne fraze u kojoj se spominje muški pjetlić. 
Kad smo već kod toga, kur je na staroslavenskom pijetao, a kurva je kokoš. Nastavak -ac označava umanjenicu, maloga pijetla. Pička je umanjenica od pizda, a pizda je doslovno na čemu se sjedi. Dojka je nastala od djevojke.
Ne znam jesam li što zaboravio.
Kad smo već kod toga, kur je na staroslavenskom pijetao, a kurva je kokoš. Nastavak -ac označava umanjenicu, maloga pijetla. Pička je umanjenica od pizda, a pizda je doslovno na čemu se sjedi. Dojka je nastala od djevojke.
Ne znam jesam li što zaboravio.
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
Znači Sori, bejbe, zbrinuo bih te al' me (od silnog zbrinjavanjaMmeTipfeler wrote: ↑02 Mar 2017, 06:54Aha, to. Nisam odmah shvatila. Zapravo bi trebao biti đon, ali mi to uvijek zvuči nekako premekano kad treba nekoga gaziti.![]()
U boli me đon sigurno je u pitanju metonimija. Iako meni nikad nije bilo jasno zašto boli me kurac znači "baš me briga". Teško da će muškarcu biti svejedno ako ga to boli.Đon mi je već jasniji - ne boli te taban, nego đon, a cipelu možeš i izuti.
-
- Information
-