miky0 » wrote:
Molim? Daj mi jedan jedini primjer, ali koliko se sjecam, nedavno smo nas dvojica polemizirali oko ovog, i postavio sam ti isto pitanje, ali odgovora
nisam dobio. Ova vlada kao i predhodna nista nije uradila da do kaosa ne dodje, ali bas nijedan jedini primjer nisu napravili, sto izmedju ostalog dokazuje stanje u drustvu (susjed susjeda prijavljuje linicu,...), nacionalnom (raste fasizam) i financijskom (nikad vise ovrha, a nikad prazniji proracun).
je li se uvodi red u financije, jel se pocela naplacivat dugogodisnja dugovanja? jel smanjena nelikvidnost? jel uveden red u drzavne firme?
ajde, a sta bi ti htio da ova vlada napravi? kako? i odakle? koji su prioriteti? gdje kidat? kome dat? koliko? i odakle? odakle?? i s kim? ciju bi ti politiku da ova vlada vodi? hadezeovu? kaptolsku? ciju? tvoju? koju tvoju?
vec sam ti odgovorio na tvoja pitanja, ali ti nisi na nijedna. ono sto si ti rekao,po tome ne mos ni kafic vodit, a kamoli drzavu..
ti jednostavno ne zelis slusat i gledat..ko junac zapizdis i oces i bas oces jer oces..
ona vlada i one vlade i hadeze sa drzavotvornim prirepcima i podrepcima je dovela do kaosa ili do korak do kaosa koji je vise neizbjezan nego izbjezan i sad je tebi ove dvije godine krivo, a zadnjih dvajst si sutio kao picka..ili, tj, grintao si kao i sto sada grintas i onda je drugi kriv za neki kaos?
mislim, jel ti uopce znas sto ti hoces..i kako to napravit? i u kojem roku? ti kao da zivis negdje daleko i onda gledas na televiziji ili slusas necije price sto se ovdje zbiva..
kazem ti opet.. ko je po tvom ukusu, koga zelis da formira vladu i od koga? koja to stranka moze sama formirat vladu u hrvatskoj, aj koja?
koja ce to opcija preuzet vlast ako ova sutra ode? koja to? jel to zelis? da ili ne, bez puno b b b .. mm mm m m.. pppbucanja, kad ne mogu izgovorit zamuckivanja..
ti fino grintaj na svaku vladu dok ne dodje ona koja bude po tvojoj volji, ako upoce neko do tada prezivi.
u ovakvim drustvenim stanjima, skrece se na desno. u pravilu. i na tu se kartu islo. jel tebi to jasno ili je sve jedan veliki izlog iz kojg cest ti birat ono sta ti odgovara?
naravno da susjed susjeda treba prijaviti linicu. pitanje je, zasto se to do sada nije radilo? ne linicu nego sukeru?
za ovrhe je glasalo te je biralo ovo biracko tijelo nekoliko vec puta. cak se i ratovalo da se taj institut uspostavi.
ukratko, ovaj kaos ili buduci kaos je demokratski izabran. nekoliko puta. previse puta. nitko nam nije kriv. nitko. ova vlda ima odgovornost onoliku koliku ima, ali to nije ni sto dvadeset posto, ni sto posto, ni ne znam koliko posto. u najboljem slucaju srazmjerno onoliko koliko je vladala.
S kradezeom i kukuleleom NIKAD.
ok. dakle, s kim? i kada? aj, gukni vise..
U gornjem pasusu sam objasnio i argumentirao da je to ista politika razlicitih imena.
ma jel tebi jasno da nisi ama bas nista argumentirao. to sto ti mislis nesto, nije argument. to si ti pokupio negdje, cuo, pa ti je bilo zgodno.
jednostavno, ne razumijes.nacin na koji bi mogao najbolje i najbrze razumjet jest da te neko stavi u tu neku vladu i da onda nakon mjesec dana da stavis prstic u usta i kazes.. aaaaa, pa nisam ja znao da je to tako, nisam ja znao o cemu se radi..
ali, nitko od toga ne bi imao koristi jer bi se ti tri puta gore ponasao cim bi zasjeo, garant..
I to s potupin pravom. Jebes vladu koju smjenjuje kakakaamarko
a duplo jebes onu koju ti smjenjujes. stovise jebes ostatke onoga sto karamarko jebe.

mislim, ono mocna ti je pozicija.. taman negdje izmedju nigdje, a i to je mozda, a mozda i nije..
Dakle, osiromasivanje stoji jer je to nastavak lose ekonomske politike predhodnih, bez ikakve zelje da se postojece stanje promjeni. S obzirom da je narodna pljacka pocela 1.danom samostalnosti, do danas se nije skrenulo s tog autoputa, tako da danas imamo svakim danom sve vise ovrha stanova, poslovnih prostora, nekretnina opcenito, sve vise ljudi na burzama, i ljudi koji rade a ne primaju place. To je sustavan rad svih politickih garnitura, a ne samo nekih, a tom u prilog ide da ta losa politika nije osudjena od vladajucih kad su bili oporba i obrnuto.
koja losa ekonomska politika? nema tu lose ekonomske politike. tj kako za koga. to je obicna namjerna politika, pa tako i ekonomska. onom ko se takvom politikom obogatio, ta im je politika super i najvjerojatnije moze i tebe i mene kupit nekoliko puta zajedno sa dugovima.
ta politika o kojoj ti govoris nije od jucer ili prekjucer, to je citava doktrina i nema u njoj nista lose za onoga ko je provodio i za sljedbenike te politike.
i opet isto. trendovi, negativni trendovi, ne zaustavljaju se tako da se bacih pod njih i kazes..stani, ju sel not pas.
nijedan proces se ne moze prekinut naglo bez nekog rizika po sustav, a i pitanje je ako sustav udje u krizu, hoce li nakon krize funkcionirati po drugacijem modelu.
kako ti mislis da se zakoni donose i primjenjuju? zadnji put kad se to naglo, preko noci, nisko ceono te suzene svijesti radilo, imali smo cetri godine rata i evo, petnajst godina ostalog sranja koje ti hoces preko noci od obaveznog takvog, ponekad i toplog obroka, hoces pretvoriti unesto dostojanstveniji a la kart meni?
dakle, koje ti to politicke elite hoces? di se ona nalazi? di to ima za kupit? u politikarnici?
ponavljam, nakon neke povrsinske razine, ti vise ne razumijes, tebi je sve to isto, svi isto uzgledaju, svi su isto obuceni, a ne vidis nikoga ko bi ih mogao zamijenit, sto bi trebalo bit odlucni ne kaosu i opcem krkljancu.
Osiromasivanje se moglo zastaviti tako da se sve trebalo radit obrnuto od onog sta je radila ova vlada. Pa nije da nisam upozoravao da ce porezna presija dovest do kaosa. A jesam, lijepo sam to govorio, i bio sam u pravu. Da se islo s poreznim rasterecenjem, firme bi imale u opticaju vise novaca, radnici ne bi gubili radna mjesta, a proracun bi bio puniji. U 5. razredu postoji jedna lekcija iz matematike koja sw mislim zove obrnute porporcije, i tamo je lijepo objasnjeno da sta je manje, zapravo u konacnici znaci vise.
sta. povecat potrosnju? s cim? ma s cim milu mu onu da mu dragu? s kojim novcem? potrosnju na sto? na uvoz?
jel drzava ima pravo naplatit se? ima. jel to radila ona vlada. nije. jel to radi ova vlada? radi.
i za tebe je to porezna presija? pa jel ti zelis red ili nered? sto ti vise odgovara? koji je tvoj interes?
te firme su, ako je tebi vjerovat da se sad vrse porezne presije, dakle, prije bile pod slabijom poreznom presijom i to tako sto nisu placale obaveze i cak i tako, osim sto je to i vise nego sumnjiva radja, kukale su kako im je tesko poslovat.
fiskalna teorija je malo slozenija nego sto je to peti razred osnovne. zato smo i imali takvu fisklanu politiku dok je suker vodio, a koja je tebe ocito zadovoljavala i koja je dovela do ovog, ustvari raskrinkala nesposobnost ove vlade.
uostalom, jesmo li za trziste? jesmo. nasi radnici su skupi, nasi proizvodi su skupi i ako se ne isplati proizvodit i ako je rad skup, uvozimo i zaposlimo nekog tko ze radit za manje novaca..nekog iz kine, indije, afrike..ima ih koji ce dzaba skoro radit.
ako se ne isplati imat ovdje firmu, nek se firma preseli u..ne znam..negdje gdje je povoljnije, u rumunjsku, moldaviju, maleziju, rodeziju..sta sad treba puno kukat sto neko nije ostvario profit kakav je zelio. pa nije se kapital valjda ozenio za hrvatsku.
Ovo je zesca glupost, racanova vlada je darovala nase banke danasnjim pravim vlasnicima danasnjih banaka. Da su ratovali, jesu, ali ne oko boljitka za gradjane, vec za vlastite provizije.
racanova vlada? jes ti cuo za skegru ikad? za prku npr? jes ti sta cuo o pretvorbama, privatizacijama tih nekih banaka, pe be zea, zagrebacke. sta je trebao racan..proglasit prije potpisane ugovore nevazecima?
mislim, kad si ti uopce poceo zivjet i gledat svijet oko sebe i pocet se pitat sto se dogadja?
ono, racan dao banke..
to je valjda isto kao i sad..sve je ta vlada kriva. deset godina se ssutavno itemeljito unistavalo sve sto se imalo unistit i onda je dosao racan i dao banke. o mjkti mile, treba stvarno imat visoko mislje o sebi za ovako nesto rec..
Apsolutno, ipak mi je hugo chavez uzor.
a jel ti i njihova nafta uzor? mislim, nemoj segmentirano razmisljat, kad vec usporedjues, usporedjuj do kraja. kad imas uzore, imaj ih do kraja.
jel ti stvarno mislis, da je ova ili ijedna druga vlada danas u hrvatskoj u mogucnosti nacionalizirat, ne znam, banke..nakon sto ih je prodala, uzela novce i sve to bez ikakvih posljedica? bez nekog kaosa, recimo?
jesi li se ikad zapitao kakva je bila aktiva i pasiva banaka kad su se pretvorbizirale, cega su sve bile te banke vlasnici, na koji nacin, sto se sve pretvorbiralo i o kojim se iznosima tu radilo..ciframa?

uostalom, ako se te banke i nacionaliziraju, sto onda s njima? ko ce ih vodit, cemu ce sluzit?
sumnjam da znas sto govoris.
uostalom, nisam siguran jel ti zelis jaki utjecaj drzave ili ne?