O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 20 Dec 2013, 18:08

8 godina su ceskali jaja u hladovini.
Od cega bar zadnje dvije su znali da ih ceka pobjeda na izborima.

Dosli su na vlast potpuno nepripremljeni i bez ikakve strategije.
Osim praznih floskula kako strategiju imaju.

Gospodarske mjere su im najblaze receno katastrofalne.
Pa cak je i Kosoricina vlada nasla put iz recesije sto je ovima SF.

Zasrali su cega god su se dotakli.
Od Lex Perkovica do danasnje 2 situacije (odluka Ustavnog suda glede strajka lijecnika, smjena totalno nesposobne i lopovske ravnateljice NP Plitvice koju je postavio ministar Zmajlovic a cija je prva mjera bila nabavka skupocjenog dzipa).

Potpuno neiskoristen efekt ulaska u EU, kako na gospodarskom tako i na turistickom i bilo kojem drugom planu.

Ni milimetar se nisu pomakli u reformi lokalne uprave iako to stoji u planu 21. Vjerojatno i to kosta milijarde necega ili je kriva bivsa vlada :facepalm:

Strana ulaganja - nula bodova. Kriv je hdz, dabome.

Ma mogo bi do jutra nabrajat.

I moram se slozit s Teom da nisu isti kao i oni prije.

Za mene su sto puta gori jer sam u njih polagao kakve takve nade.

S hadezeom bar znas da te ceka rasulo...

'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 20 Dec 2013, 18:15

miky0 » wrote:
Molim? Daj mi jedan jedini primjer, ali koliko se sjecam, nedavno smo nas dvojica polemizirali oko ovog, i postavio sam ti isto pitanje, ali odgovora nisam dobio. Ova vlada kao i predhodna nista nije uradila da do kaosa ne dodje, ali bas nijedan jedini primjer nisu napravili, sto izmedju ostalog dokazuje stanje u drustvu (susjed susjeda prijavljuje linicu,...), nacionalnom (raste fasizam) i financijskom (nikad vise ovrha, a nikad prazniji proracun).
je li se uvodi red u financije, jel se pocela naplacivat dugogodisnja dugovanja? jel smanjena nelikvidnost? jel uveden red u drzavne firme?
ajde, a sta bi ti htio da ova vlada napravi? kako? i odakle? koji su prioriteti? gdje kidat? kome dat? koliko? i odakle? odakle?? i s kim? ciju bi ti politiku da ova vlada vodi? hadezeovu? kaptolsku? ciju? tvoju? koju tvoju?
vec sam ti odgovorio na tvoja pitanja, ali ti nisi na nijedna. ono sto si ti rekao,po tome ne mos ni kafic vodit, a kamoli drzavu..
ti jednostavno ne zelis slusat i gledat..ko junac zapizdis i oces i bas oces jer oces.. :D

ona vlada i one vlade i hadeze sa drzavotvornim prirepcima i podrepcima je dovela do kaosa ili do korak do kaosa koji je vise neizbjezan nego izbjezan i sad je tebi ove dvije godine krivo, a zadnjih dvajst si sutio kao picka..ili, tj, grintao si kao i sto sada grintas i onda je drugi kriv za neki kaos?
mislim, jel ti uopce znas sto ti hoces..i kako to napravit? i u kojem roku? ti kao da zivis negdje daleko i onda gledas na televiziji ili slusas necije price sto se ovdje zbiva..

kazem ti opet.. ko je po tvom ukusu, koga zelis da formira vladu i od koga? koja to stranka moze sama formirat vladu u hrvatskoj, aj koja?
koja ce to opcija preuzet vlast ako ova sutra ode? koja to? jel to zelis? da ili ne, bez puno b b b .. mm mm m m.. pppbucanja, kad ne mogu izgovorit zamuckivanja..

ti fino grintaj na svaku vladu dok ne dodje ona koja bude po tvojoj volji, ako upoce neko do tada prezivi.

u ovakvim drustvenim stanjima, skrece se na desno. u pravilu. i na tu se kartu islo. jel tebi to jasno ili je sve jedan veliki izlog iz kojg cest ti birat ono sta ti odgovara?
naravno da susjed susjeda treba prijaviti linicu. pitanje je, zasto se to do sada nije radilo? ne linicu nego sukeru?

za ovrhe je glasalo te je biralo ovo biracko tijelo nekoliko vec puta. cak se i ratovalo da se taj institut uspostavi.
ukratko, ovaj kaos ili buduci kaos je demokratski izabran. nekoliko puta. previse puta. nitko nam nije kriv. nitko. ova vlda ima odgovornost onoliku koliku ima, ali to nije ni sto dvadeset posto, ni sto posto, ni ne znam koliko posto. u najboljem slucaju srazmjerno onoliko koliko je vladala.

S kradezeom i kukuleleom NIKAD.
ok. dakle, s kim? i kada? aj, gukni vise.. :kokice:

U gornjem pasusu sam objasnio i argumentirao da je to ista politika razlicitih imena.
ma jel tebi jasno da nisi ama bas nista argumentirao. to sto ti mislis nesto, nije argument. to si ti pokupio negdje, cuo, pa ti je bilo zgodno.
jednostavno, ne razumijes.nacin na koji bi mogao najbolje i najbrze razumjet jest da te neko stavi u tu neku vladu i da onda nakon mjesec dana da stavis prstic u usta i kazes.. aaaaa, pa nisam ja znao da je to tako, nisam ja znao o cemu se radi..
ali, nitko od toga ne bi imao koristi jer bi se ti tri puta gore ponasao cim bi zasjeo, garant.. :zubo:

I to s potupin pravom. Jebes vladu koju smjenjuje kakakaamarko :facepalm:
a duplo jebes onu koju ti smjenjujes. stovise jebes ostatke onoga sto karamarko jebe. :zubo:
mislim, ono mocna ti je pozicija.. taman negdje izmedju nigdje, a i to je mozda, a mozda i nije..

Dakle, osiromasivanje stoji jer je to nastavak lose ekonomske politike predhodnih, bez ikakve zelje da se postojece stanje promjeni. S obzirom da je narodna pljacka pocela 1.danom samostalnosti, do danas se nije skrenulo s tog autoputa, tako da danas imamo svakim danom sve vise ovrha stanova, poslovnih prostora, nekretnina opcenito, sve vise ljudi na burzama, i ljudi koji rade a ne primaju place. To je sustavan rad svih politickih garnitura, a ne samo nekih, a tom u prilog ide da ta losa politika nije osudjena od vladajucih kad su bili oporba i obrnuto.
koja losa ekonomska politika? nema tu lose ekonomske politike. tj kako za koga. to je obicna namjerna politika, pa tako i ekonomska. onom ko se takvom politikom obogatio, ta im je politika super i najvjerojatnije moze i tebe i mene kupit nekoliko puta zajedno sa dugovima.
ta politika o kojoj ti govoris nije od jucer ili prekjucer, to je citava doktrina i nema u njoj nista lose za onoga ko je provodio i za sljedbenike te politike.

i opet isto. trendovi, negativni trendovi, ne zaustavljaju se tako da se bacih pod njih i kazes..stani, ju sel not pas.
nijedan proces se ne moze prekinut naglo bez nekog rizika po sustav, a i pitanje je ako sustav udje u krizu, hoce li nakon krize funkcionirati po drugacijem modelu.
kako ti mislis da se zakoni donose i primjenjuju? zadnji put kad se to naglo, preko noci, nisko ceono te suzene svijesti radilo, imali smo cetri godine rata i evo, petnajst godina ostalog sranja koje ti hoces preko noci od obaveznog takvog, ponekad i toplog obroka, hoces pretvoriti unesto dostojanstveniji a la kart meni?

dakle, koje ti to politicke elite hoces? di se ona nalazi? di to ima za kupit? u politikarnici?
ponavljam, nakon neke povrsinske razine, ti vise ne razumijes, tebi je sve to isto, svi isto uzgledaju, svi su isto obuceni, a ne vidis nikoga ko bi ih mogao zamijenit, sto bi trebalo bit odlucni ne kaosu i opcem krkljancu.

Osiromasivanje se moglo zastaviti tako da se sve trebalo radit obrnuto od onog sta je radila ova vlada. Pa nije da nisam upozoravao da ce porezna presija dovest do kaosa. A jesam, lijepo sam to govorio, i bio sam u pravu. Da se islo s poreznim rasterecenjem, firme bi imale u opticaju vise novaca, radnici ne bi gubili radna mjesta, a proracun bi bio puniji. U 5. razredu postoji jedna lekcija iz matematike koja sw mislim zove obrnute porporcije, i tamo je lijepo objasnjeno da sta je manje, zapravo u konacnici znaci vise.
sta. povecat potrosnju? s cim? ma s cim milu mu onu da mu dragu? s kojim novcem? potrosnju na sto? na uvoz?
jel drzava ima pravo naplatit se? ima. jel to radila ona vlada. nije. jel to radi ova vlada? radi.
i za tebe je to porezna presija? pa jel ti zelis red ili nered? sto ti vise odgovara? koji je tvoj interes?
te firme su, ako je tebi vjerovat da se sad vrse porezne presije, dakle, prije bile pod slabijom poreznom presijom i to tako sto nisu placale obaveze i cak i tako, osim sto je to i vise nego sumnjiva radja, kukale su kako im je tesko poslovat.
fiskalna teorija je malo slozenija nego sto je to peti razred osnovne. zato smo i imali takvu fisklanu politiku dok je suker vodio, a koja je tebe ocito zadovoljavala i koja je dovela do ovog, ustvari raskrinkala nesposobnost ove vlade.

uostalom, jesmo li za trziste? jesmo. nasi radnici su skupi, nasi proizvodi su skupi i ako se ne isplati proizvodit i ako je rad skup, uvozimo i zaposlimo nekog tko ze radit za manje novaca..nekog iz kine, indije, afrike..ima ih koji ce dzaba skoro radit.
ako se ne isplati imat ovdje firmu, nek se firma preseli u..ne znam..negdje gdje je povoljnije, u rumunjsku, moldaviju, maleziju, rodeziju..sta sad treba puno kukat sto neko nije ostvario profit kakav je zelio. pa nije se kapital valjda ozenio za hrvatsku.
Ovo je zesca glupost, racanova vlada je darovala nase banke danasnjim pravim vlasnicima danasnjih banaka. Da su ratovali, jesu, ali ne oko boljitka za gradjane, vec za vlastite provizije.
racanova vlada? jes ti cuo za skegru ikad? za prku npr? jes ti sta cuo o pretvorbama, privatizacijama tih nekih banaka, pe be zea, zagrebacke. sta je trebao racan..proglasit prije potpisane ugovore nevazecima?
mislim, kad si ti uopce poceo zivjet i gledat svijet oko sebe i pocet se pitat sto se dogadja?
ono, racan dao banke.. :rofl:
to je valjda isto kao i sad..sve je ta vlada kriva. deset godina se ssutavno itemeljito unistavalo sve sto se imalo unistit i onda je dosao racan i dao banke. o mjkti mile, treba stvarno imat visoko mislje o sebi za ovako nesto rec.. :D

Apsolutno, ipak mi je hugo chavez uzor.
a jel ti i njihova nafta uzor? mislim, nemoj segmentirano razmisljat, kad vec usporedjues, usporedjuj do kraja. kad imas uzore, imaj ih do kraja.

jel ti stvarno mislis, da je ova ili ijedna druga vlada danas u hrvatskoj u mogucnosti nacionalizirat, ne znam, banke..nakon sto ih je prodala, uzela novce i sve to bez ikakvih posljedica? bez nekog kaosa, recimo?
jesi li se ikad zapitao kakva je bila aktiva i pasiva banaka kad su se pretvorbizirale, cega su sve bile te banke vlasnici, na koji nacin, sto se sve pretvorbiralo i o kojim se iznosima tu radilo..ciframa? :kokice:
uostalom, ako se te banke i nacionaliziraju, sto onda s njima? ko ce ih vodit, cemu ce sluzit?
sumnjam da znas sto govoris.
uostalom, nisam siguran jel ti zelis jaki utjecaj drzave ili ne? :kokice:
Euklid
old school

Post 20 Dec 2013, 18:44

Hrvatski zdravstveni sustav doživjet će krah, čeka nas amerikanizacija: Samo će se bogati moći liječiti!

Bravo za Ostojića i najavljeno smanjenje listi čekanja...

Ustavni sud protiv Vlade: Donijeli su nezakonitu odluku! Ukidamo radnu obvezu

Kakvi nesposobni lakrdijaši. Uveli su radnu obvezu na temelju zakona koji ne vrijedi već 7 godina :facepalm:

Sad mi se već i likovi poput Ivice Kirina čine kao oličenje sposobnosti.
Euklid
old school

Post 20 Dec 2013, 18:48

Svećenicima u bolnicama Milanović daje dodatnih 6 milijuna!!!

Usrano govno, to je naša vlada.

Splenda, daj mi neku dobru fotku :mad:
..a unda
Undaminator

Post 20 Dec 2013, 19:02

Beau » wrote: Jasno mi je to :D

Al ne zadovoljavam se samo takvim objasnjenjem.

Oni mogu jednostavno ne radit nista i ne imat nikakav plan oporavka, a koristit takav izgovor :ne zna:

Zelim nesto konkretno i opipljivo. Jednu fakin stvar.
..jos smo zivi. danas barem. :zubo:

pa imaju plan. koji ne funkcionira. :zubo:
jednostavno, skupi smo..sto je nekako manji sam po sebi problem, ali tu su i ogromni dugovi, sto zajedno sa tom skupocom cini problem znatno slozenijim.
mi nista se stvaramo, ne prozvodimo, tj sve je to na nekim skoro granicnim, minimalnim ili drustveno neisplativim vrijednostima, a i imamo ogromne balaste izdataka unutar drzave koji ce uskoro, ako vec nisu, premasiti troskove servisiranja i egsistencije same drzave.
da bi se to nekako pokrilo, drzalo nos nad povrsinom vode, potrebna su dodatna zaduzenja koja su dodatno skuplja samom to nasom rizicnosti postojanja i dodatno zaduzuju ono sto je vec prezaduzeno.

jedino od cega se ovdje zivi (i to nije slucajno doslo do toga) jesu trgovina nekretnina i spekulacije takvog dijela trzista.

u takvoj situaciji hrvatska nije u mogucnosti da postavlja neke uvjete i da se cjenka. kapital i investicije stoje pred vratima i cekaju kad ce nam cijena toliko past da ne da necemo moc ista prodat, nego cemo jos molit da uzmu.

pa nekako, meni je zao sto to moram rec, ali nadam se da ce to bit sto prije. sad je to tako.
a da se do toga dodje, treba najprije uvest reda.

i sad dolazimo do politike, jer nekom to nije u interesu. navikao je na nered. mislio je, planirao je sam sebi skupo prodat i to isto od samog sebe jeftino kupit. i to bez poreza. i to na nacin da mu drzava jos pokloni nesto. :D

ali, kad se veliki svadjaju, mali najebu, a treceg rjesenja nema, jer patuljci pojma nemaju. tj ima, mozda cetvrtog rjesenja, ali iskreno, nece me bit briga ako do njega dodje. ovaj put cu ga pratit preko sienena, jest pekorino i pijuckat kjanti.. :D
..a unda
Undaminator

Post 20 Dec 2013, 19:07

Euklid » wrote:Svećenicima u bolnicama Milanović daje dodatnih 6 milijuna!!!

Usrano govno, to je naša vlada.

Splenda, daj mi neku dobru fotku :mad:
ovo je jedna od boljih vijesti. za 6 milijuna se malo sto moglo bolje kupit.. investirat. treba ovu vijest vrtit do besvijesti, dok u ganglije ne udje.
ako je ono sto ja mislim da jest, ovo je vec, ono.. svidja mi se. odlican potez. nema, dakle, predaje.. :top:
Euklid
old school

Post 20 Dec 2013, 20:00

..a unda wrote: ovo je jedna od boljih vijesti. za 6 milijuna se malo sto moglo bolje kupit.. investirat. treba ovu vijest vrtit do besvijesti, dok u ganglije ne udje.
ako je ono sto ja mislim da jest, ovo je vec, ono.. svidja mi se. odlican potez. nema, dakle, predaje.. :top:
slazem se,
ljudi s desnice i centra davno su iskezili zube prema ovoj vladi

vrijeme je da i svim uistinu socijaldemokratski orijentiranim ljudima postane jasno o kakvoj bandi nitkova i nesposobnjakovica je ovdje rijec

ovako se uvlaciti ideoloskom neprijatelju samo da bi mu se dodvorio... :rigo:
..a unda
Undaminator

Post 20 Dec 2013, 20:04

Euklid » wrote:8 godina su ceskali jaja u hladovini.
Od cega bar zadnje dvije su znali da ih ceka pobjeda na izborima.

Dosli su na vlast potpuno nepripremljeni i bez ikakve strategije.
Osim praznih floskula kako strategiju imaju.
ovo nije bitno..
Gospodarske mjere su im najblaze receno katastrofalne.
mogle su bit i gore. da je ona vlada ostala.

Pa cak je i Kosoricina vlada nasla put iz recesije sto je ovima SF.
sta je nasla? kako? gdje?..cime?
Zasrali su cega god su se dotakli.
neizbjezno.
Od Lex Perkovica do danasnje 2 situacije (odluka Ustavnog suda glede strajka lijecnika, smjena totalno nesposobne i lopovske ravnateljice NP Plitvice koju je postavio ministar Zmajlovic a cija je prva mjera bila nabavka skupocjenog dzipa).
nista to nije zasrano. steta minimalna. nikakva. za plitvice govorim. puno veca steta je bila uklanjanje mirele holi. puno veca.

perkovic je slozeniji i tu se samo radi o pritisku na ovu vladu. jednom od.
strajk lijecnika je samo ucjena vrlo niskog koeficijenta elasticnosti. sto se mene tice, strajkaju oni vec godinama. od hrvatskog zdravstva ovo drustvo ima jako malo koristi.
stovise, rekao bih da su stete vece.
Potpuno neiskoristen efekt ulaska u EU, kako na gospodarskom tako i na turistickom i bilo kojem drugom planu.
turizam valja ukuniti. ako se ne ukine, bit ce jos gori. sanacija tih steta bit ce uskoro nemoguca.
sto se tice eu..koliko ima u hrvatskoj ljudi koji znaju pripremiti i ponuditi neki projekt, napisati ga, koji ce ga moci pratiti? di su sad nasi dragi prosvjedni seljaci? ocu im ja pisat projekte? dzabe?
Ni milimetar se nisu pomakli u reformi lokalne uprave iako to stoji u planu 21. Vjerojatno i to kosta milijarde necega ili je kriva bivsa vlada :facepalm:
to stoji. i na tome se radi. koju bi tinpr ukinuo opcinu? i po kojem kriteriju? uopce, koliko bi ti ljudi preko noci u drzavnoj i lokalnoj upravi dao otkaz, ada ta reforma ima relativno brze i vidljive efekte. pozitivne efekte, ne govorim sad o nekoliko tisusa na birou preko noci, plus ko zna kakvim su sve ugovorima opskrbljeni.
Strana ulaganja - nula bodova. Kriv je hdz, dabome.
naravno. da je hadeze htio, mogao i znao dovesti strana ulaganja, onda bi to napravio kad su barem naoko bila bolja vremena.
ali, kazem, naporavitn ce se prostor za ulaganja, ta tzv strana, i to vjerujem ubrzo, ali bas me zanima sta ce se onda prigovarat i sto ce onda iskrsnut io za sto ce se onda sva optuzivat..
Ma mogo bi do jutra nabrajat.
mozes, ali mogao si to i prije deset petnajst godina. ali nisi. nije te bilo briga.
I moram se slozit s Teom da nisu isti kao i oni prije.

Za mene su sto puta gori jer sam u njih polagao kakve takve nade.

S hadezeom bar znas da te ceka rasulo...
dakle, ne znam zasto i na osnovi cega si imao nade? ova vlada je jaka onoliko koliku podrsku ima. da zna da iza nje stoji biracko tijelo na koje moze racunat, sigurno bi mogla vuc i jace potece, brze..ali nema.
evo, sam kazes.
da su sutra izbori za koga bi glasao? ne trebas odgovorit. tvoja nemoc je ista kao ove vlade i to ne zbog nje.
a sad znas i sto nas, rekao mi miki0, an zeneral ceka. mozes ti sljedecih sto godina optuzivat ovu vladu, ali sam znas da to nece bit iskreno.

mislim, jel jasno, ono..jel jasno da ja ovu vladu ne branim? nije jasno? e, u tome i jest problem.
ja mislim da nije uopce vrijeme za igru i da mozemo mislit.. pa sta, nek dodje druga vlada, nek se mijenjanju kao rukavice.
nismo mi drustvo koje je toliko za to sposobno.
problem je, dakle, u tome sto je politicka pismenost onih koji napadaju ovu vladu ista kao i njene trenutne opozicije, a to su hadeze, kaptol, belaj stozerlije, markickoidi..
meni je zao sto vam to ja moram rec kad nece niko drugi, ali ista je retorika isti argumenti..dakle sto rec..hoda kao patka, kvace kao patka..valjda ima i pacje interese? :D

ovoj vladi je sad potrebna noga u guzicu, ali put naprijed, ne put van. na neki nacin, trebalo bi izaci na ulice, pred sabor, onoliko ljudi koliko je glasalo za ovu vladu i rec..koji kurac vi radite? cega se bojite? ovi desnicari i klerikalci, nek vas ne brinu, to je nas posao, ne treba vam policija, nece ni primirisat dalje od maksimira, a vi imate napravit ono sto ste rekli..to, to, to i to..ne za tjedan, ne sutra, nego sad, sad..jel jasno? amo, zivlje malo, trcecim korakom! ..ti dole, sta sjedis, sta si zasjeo? jel si ti u vladi? ajde bedevijo, doma sidi ako ces sidit, amo njisti i galopom, brze, ori.. :D

ali, ko ce to izac na ulice? mlitavo biracko tijelo, mlitava vlada. nikako mi nije jasno zasto se od drugih ocekuje ono za sto sami nismo spremni. i jos se onda pitamo jel smo mi to zasluzili. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 20 Dec 2013, 20:13

Euklid » wrote:slazem se,
ljudi s desnice i centra davno su iskezili zube prema ovoj vladi

vrijeme je da i svim uistinu socijaldemokratski orijentiranim ljudima postane jasno o kakvoj bandi nitkova i nesposobnjakovica je ovdje rijec

ovako se dodvoravati ideoloskom neprijatelju samo da bi mu se dodvorio... :rigo:
moguce, ali sumnjam da ne znaju sto je sve u igri. na nos ce im izac tih set milijuna kuna. nisam mislio da ce izac na vladin nos.. :kokice:
visekratni klon

Post 20 Dec 2013, 22:03

Isti pisci, iste ploče. :kokice:

Dobro, šta, znači propadamo bez povrata? Nema nam pomoći, šta? Ma ne vjerujem. :zubo:
Euklid
old school

Post 20 Dec 2013, 22:17

..a unda » wrote: moguce, ali sumnjam da ne znaju sto je sve u igri. na nos ce im izac tih set milijuna kuna. nisam mislio da ce izac na vladin nos.. :kokice:
evo, već je počelo izlaziti...

Image

Image

(Powered by frubar.net)
Euklid
old school

Post 20 Dec 2013, 22:19

ak nemate šta pametnije za novu godinu:

Image

(Powered by frubar.net)
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 21 Dec 2013, 00:11

..a unda » wrote:
je li se uvodi red u financije, jel se pocela naplacivat dugogodisnja dugovanja? jel smanjena nelikvidnost? jel uveden red u drzavne firme?
Moj kurac su se poceke dovodit u red financije, toliko da je danas blokirano vise ljudi i firmi nego prije tog reda. Al ako smatras da je to uvodjenje reda, onda si u potpumom pravu.
..a unda » wrote:
ajde, a sta bi ti htio da ova vlada napravi?
Dovede tehnicku vladu, u kojoj je prioritet struka a ne politika. Puno trazim?

..a unda » wrote:
ona vlada i one vlade i hadeze sa drzavotvornim prirepcima i podrepcima je dovela do kaosa ili do korak do kaosa koji je vise neizbjezan nego izbjezan i sad je tebi ove dvije godine krivo, a zadnjih dvajst si sutio kao picka..ili, tj, grintao si kao i sto sada grintas i onda je drugi kriv za neki kaos?
mislim, jel ti uopce znas sto ti hoces..i kako to napravit? i u kojem roku? ti kao da zivis negdje daleko i onda gledas na televiziji ili slusas necije price sto se ovdje zbiva..
Pizdarije opet govoris. Ja sam kao mladac jos govorio da mi je nacin vodjenja hadezeja drzavepotpuno neprihvatljiv, i da od njih ocekujem totalni fijasko u vodjenju drzave. No, ja sam kao clan SDPa svim silama zelio da racan 2000 te godine dodje na vlast, sto se i dogodilo. I sto se dogodilo? miky0 se potpuno razocarao jer nije ispunio ocekivanja, kako moja, tako i naroda koji ih je izabrao, a pali su na glavnom izbornom obecanju, a to je REVIZIJA PRIVATIZACIJE. Mozes li mi rec rezultat te revizije?...Od tad oni vise nisu moji, nego hadezeovi igraci. A kako se povijest ponavlja, isto rade i danas s planom 21. Mozes li mi rec, koji su ostvarili? I to sto ja ocekujem od njih, nije nista drugo od onog sto su govorili da ce napravit.
..a unda » wrote:
ti fino grintaj na svaku vladu dok ne dodje ona koja bude po tvojoj volji, ako upoce neko do tada prezivi.
S velikim zadovoljstvom :S
..a unda » wrote:
u ovakvim drustvenim stanjima, skrece se na desno. u pravilu. i na tu se kartu islo. jel tebi to jasno
Je, potpuno mi je jasno, i to je potpuno logicno, a to sam i naveo na ovom forumu s onom temom koju sam otvorio o jacanju extremizma. Inace, nije problem desnice sto raste njihova potpora, vec problem lezi u ljevici, a pogotovo ljevice koju zastupa desnija stranka od hdza, tj, sdp :facepalm:
..a unda » wrote:
naravno da susjed susjeda treba prijaviti linicu. pitanje je, zasto se to do sada nije radilo? ne linicu nego sukeru?
A vidljivi su rezultati tog prijavljivanja kroz prazan proracun, koji se btw, poceo punit tjednim zaduzivanjem :facepalm:

I stvarno ne vidis problem u potpuno krivoj poreznoj politici?
..a unda » wrote: ma jel tebi jasno da nisi ama bas nista argumentirao. to sto ti mislis nesto, nije argument. to si ti pokupio negdje, cuo, pa ti je bilo zgodno.
A je, to sam skupio dok sam prolazio ulicom kad me pogodio meteor. Aj, mislim daje bilo dosta ad homiena. Govorimo o cinjencama, a one su takovesa su za ovo stanje kaosa krivi hdz u bar 70%, a sdp u 30%, i da je vrijeme da ovaj narod i jednu i drugu veleizdajnicku ekipu odjebe. Pitanje je, zasto to ne zelis?
..a unda » wrote:

koja losa ekonomska politika? nema tu lose ekonomske politike. tj kako za koga. to je obicna namjerna politika, pa tako i ekonomska. onom ko se takvom politikom obogatio, ta im je politika super i najvjerojatnije moze i tebe i mene kupit nekoliko puta zajedno sa dugovima.
ta politika o kojoj ti govoris nije od jucer ili prekjucer, to je citava doktrina i nema u njoj nista lose za onoga ko je provodio i za sljedbenike te politike.
Bravo, sad upravo potvrdjujes sto ja govorim. Da, govorimo o govnima.
..a unda » wrote:
politikarnici?
U akademskoj zajednici koju ne financira proracun. I ja zadovoljan. TEHNICKA VLADA, a jedina alternativa njima jest skup managera iz svijeta koje ces financirat date izbave iz govana.
..a unda » wrote:
sta. povecat potrosnju? s cim? ma s cim milu mu onu da mu dragu? s kojim novcem? potrosnju na sto? na uvoz?
jel drzava ima pravo naplatit se? ima. jel to radila ona vlada. nije. jel to radi ova vlada? radi.
i za tebe je to porezna presija? pa jel ti zelis red ili nered? sto ti vise odgovara? koji je tvoj interes?
Ne. Jaka drzava, siromasan narod, slaba srzava, bogat narod.
miky0
ST Leader

Post 21 Dec 2013, 00:26

..a unda » wrote:
Moj kurac su se poceke dovodit u red financije, toliko da je danas blokirano vise ljudi i firmi nego prije tog reda. Al ako smatras da je to uvodjenje reda, onda si u potpumom pravu.
..a unda » wrote:
ajde, a sta bi ti htio da ova vlada napravi?

..a unda » wrote:
Pizdarije opet govoris. Ja sam kao mladac jos govorio da mi je nacin vodjenja hadezeja drzavepotpuno neprihvatljiv, i da od njih ocekujem totalni fijasko u vodjenju drzave. No, ja sam kao clan SDPa svim silama zelio da racan 2000 te godine dodje na vlast, sto se i dogodilo. I sto se dogodilo? miky0 se potpuno razocarao jer nije ispunio ocekivanja, kako moja, tako i naroda koji ih je izabrao, a pali su na glavnom izbornom obecanju, a to je REVIZIJA PRIVATIZACIJE. Mozes li mi rec rezultat te revizije?...Od tad oni vise nisu moji, nego hadezeovi igraci. A kako se povijest ponavlja, isto rade i danas s planom 21. Mozes li mi rec, koji su ostvarili? I to sto ja ocekujem od njih, nije nista drugo od onog sto su govorili da ce napravit.
..a unda » wrote:
..a unda » wrote:
u ovakvim drustvenim stanjima, skrece se na desno. u pravilu. i na tu se kartu islo. jel tebi to jasno
Je, potpuno mi je jasno, i to je potpuno logicno, a to sam i naveo na ovom forumu s onom temom koju sam otvorio o jacanju extremizma. Inace, nije problem desnice sto raste njihova potpora, vec problem lezi u ljevici, a pogotovo ljevice koju zastupa desnija stranka od hdza, tj, sdp :facepalm:
..a unda » wrote:
A vidljivi su rezultati tog prijavljivanja kroz prazan proracun, koji se btw, poceo punit tjednim zaduzivanjem :facepalm:

..a unda » wrote:

ma jel tebi jasno da nisi ama bas nista argumentirao. to sto ti mislis nesto, nije argument. to si ti pokupio negdje, cuo, pa ti je bilo zgodno.
A je, to sam skupio dok sam prolazio ulicom kad me pogodio meteor. Aj, mislim daje bilo dosta ad homiena. Govorimo o cinjencama, a one su takovesa su za ovo stanje kaosa krivi hdz u bar 70%, a sdp u 30%, i da je vrijeme da ovaj narod i jednu i drugu veleizdajnicku ekipu odjebe. Pitanje je, zasto to ne zelis?
..a unda » wrote:

..a unda » wrote:
politikarnici?
U akademskoj zajednici koju ne financira proracun. I ja zadovoljan. TEHNICKA VLADA, a jedina alternativa njima jest skup managera iz svijeta koje ces financirat date izbave iz govana.
..a unda » wrote:
miky0
ST Leader

Post 21 Dec 2013, 00:30

..a unda » wrote:

racanova vlada? jes ti cuo za skegru ikad? za prku npr? jes ti sta cuo o pretvorbama, privatizacijama tih nekih banaka, pe be zea, zagrebacke. sta je trebao racan..proglasit prije potpisane ugovore nevazecima?
mislim, kad si ti uopce poceo zivjet i gledat svijet oko sebe i pocet se pitat sto se dogadja?
ono, racan dao banke.. :rofl:
Nevjerovatan si. Jesam, cuo sam za skegru i ostalu bandu, i racan je dobio izbore 2000 godine jer je rekao da revizija pretvorbe ide punom parom. I sto se dogodilo? On umjesto da ponisti stetne ugovore, on ih sprovede, i napravi sto su oni htjeli :facepalm: . I dalje ti nije to nastavak iste politike?
..a unda » wrote:

a jel ti i njihova nafta uzor? mislim, nemoj segmentirano razmisljat, kad vec usporedjues, usporedjuj do kraja. kad imas uzore, imaj ih do kraja.
Iamo vodu, a ona je vrijednija od nafte. :) A imamo i nesto plina i nafte na jadranu...jok, to smo isto darovali, zaboravio sam...
..a unda » wrote:
jel ti stvarno mislis, da je ova ili ijedna druga vlada danas u hrvatskoj u mogucnosti nacionalizirat, ne znam, banke..nakon sto ih je prodala, uzela novce i sve to bez ikakvih posljedica? bez nekog kaosa, recimo?
jesi li se ikad zapitao kakva je bila aktiva i pasiva banaka kad su se pretvorbizirale, cega su sve bile te banke vlasnici, na koji nacin, sto se sve pretvorbiralo i o kojim se iznosima tu radilo..ciframa? :kokice:
uostalom, ako se te banke i nacionaliziraju, sto onda s njima? ko ce ih vodit, cemu ce sluzit?
sumnjam da znas sto govoris.
Ova vlada ne, niti jedna politicka opcija s nase scene isto ne. Ali moja, chavezova ili titova da.
..a unda » wrote:
uostalom, nisam siguran jel ti zelis jaki utjecaj drzave ili ne? :kokice:
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

miky0
ST Leader

Post 21 Dec 2013, 00:32

Ispricavam se sta se ova kobasica razvukla kroz nekoliko postova, ali je bar vidljivo i citkije nego sta je bilo maloprije. Inace ne mogu izbrisat jedan od 2 ista posta.
..a unda
Undaminator

Post 21 Dec 2013, 02:09

miky0 » wrote: Moj kurac su se poceke dovodit u red financije, toliko da je danas blokirano vise ljudi i firmi nego prije tog reda. Al ako smatras da je to uvodjenje reda, onda si u potpumom pravu.
pa kako nisu. jel do sada bio nered. nije se znalo ko pije, ko placa, koliki je uopce dug ove drzave.
jel sada to barem jasnije? ubijte glasnika?
zassto su ljudi blokirani? zasto su firme blokirane? mislim, ono, zasto? sta je po tebi trebalo? stancat pare, sta?
..a unda » wrote:
cekaj..vlada da dovede vladu? pa ovo i je tehnicka vlada. ne smije ni prnut, a da se ne skupi pola miljuna glasova protiv za neki referendum.
svi bi htjeli da ova vlada nesto napravi, a kad ide nesto napravit, onda ne valja. i od takvog ludog naroda se ocekuje da mu vlada bude pametna?
mislim, koga bi ti od struke? imas nekog frenda ili onako..neko ti se svidio na televiziji sta prica?
a kome cemo onda dat da se bavi politikom ako ne nekoj vladi?

e, a.. dobro je da si ti govorio. drugi su govorili drugo i hadeze je vladao decenijama ili tu negdje.
i kako to mislis da hadeze dozivi potpuni fijasko i da ova drzava ostane na nogama?
pa ti, kao clan esdepea 2000-te, sigurno imas onda nekih insajderskih podataka? s cim se prvo sudarilo u kad se islo gledat privatizaciju?
jel se ti sjecas ko je onda bio u koaliciji i sta se radilo?
nadalje, jel ti mislis d aovo sto linic radi nema veze s tom privatizacijom? ono, bas nema nikakve veze, linic ne zna sta ce nego ide po svijetu i skropi porezima i disciplinom?
kako ti mislis nesto revidirat nakon sto je tri puta promijenilo vlasnika? nakon sto se nije ni moglo uc uopce u vlasnicke odnose i ko koga jebe?
ja cu opet ponovit pitanje..sto je prvo sanader naprtavio kad je dosao na vlast? sto je prvo ukinuo. ti to kao clan esdepea moras znat. moras znat sta je radio crkvenac i sta je radila anticevicka. ja nisam, pa znam.
pa eto, daleko cemo..:D
ali nema ljevice. ono, kujis, nema. nema mjesta za ljevicu. svaka ta ljevica na koju ti mislis kod nas je unaprijed pecatirana kao staljinisticka.
uostalom, meni se cini da tebi uopce nije jasan pojam socijaldemokracije.
s druge strane, ova drzava dise desnicarski. od jada, od tupezi, od lopovluka, od cega god, ali desnicarski.
ova vlada mora to uzet u obzir. mora se s tim nosit.
pa vidljivi su. nego kako ti mislis sredit financije bez zaduzivanja? nitko nista ne radi, ne stvara se nova lova, nego uvijek ista se vrti i to je jos sada manje, jer se neko eto sjetio da bi trebalo platit neki porez? neko se napokon sjetio da eto, drzava zivi od poreza?
naravo da vidim, kao sto vidim te skromno znam da porezna politika, bilo koja, sama za sebe ne znaci nista. ama bas nista. citave nase financije su odavna jos bazirane na nekoj cvrstoj kuni. na osnovi cega je ta kuna cvrsta? odakle to? zasto? ko je to izmislio? po kojem to bedepeu, po kojoj strukturi bedepea, po kojim i kavim prihodima?
ta takva i cvrsta kuna ima svoju cijenu. ta cijena je laz. ta laz sada dolazi na naplatu. smanji poreze, pustaj sve i za koliko vremena ce se vidjet..ako se bude uopce vidjelo, to ne moze nitko garantirat, da ce ta neka potrosnja pocet pokazivat efekte? sta ti mislis, da ce to bit za petnbajst dana? mjesec? dva? u tom medjuvremenu, odakle npr isplacivat mirovine? ili neke druge izdatke pokrivat, npr troskove zdravstva, policije, jel, da ne idem sad u neke razmazenosti poput skolstva. ono, odakle..odakle? kako?

osim toga ima tu jos jedan detalj, onako nepopularan nesto, ali ga mogu razumjet, tj odakle ovako velika drzavna uprava? kako smanjit troskove drzave? ono, brzo i efikasno? jel se smiju, mogu otpustit npr svi ti kadrovi koje je hadeze doveo i nagomilao? ono, ajte ca, ne trebate nam, samo ste trosak? :kokice:

ne, argument niakakv nisi dao. to su argumneti koje svatko od nas moze dat ako procita dva dana novine..
neka je odjebe, ali u odnosu 70-30. p'rije nogo sto se obracunas s ovom vladom, bilo bi fer, ljudski da se najprije obracunas s onom vladom, jel tako?
ali, ne smijes, ne mozes, bojis se. po ovoj mozes srat koliko oces, lakse je, pa je onda lakse naturit njoj i ono za sto nema bas ama nikakve veze.

jos uvijek ostaje pitanje u zraku, ako se ova vlada rastjera, ko ce taj prazan prostor ispunit?
jel tebi jasno to pitanje, a i odgovor?
ovdje bi, u ovoj situaciji najpametniji neki savjet bio onaj.. pazi sto zelis, mozda ti se ispuni.
ono sto meni uopce nije jasno ovdje jest da ne vidim sto se uopce zeli..a ne vidim bas ni sto se ne zeli. ono, izgubljenost totalna.
kao sto se euklid nadao da ce ova vlada bit bolja, tako se sad ti nadas da ce bez ove vlade bit bolje.
a nemas nikakve slutnje ideje tko bi to mogao zamijenit ovu vladu, a da bude po tvom gustu.
onako, da nas dvoje sjedimo negdje s dvije koke (najmanje dvije) na reunion nekom otoku i gledamo more pijuci batidu de koko sanel i da mogu nekako bozanski utjecat, rekao bih ti zlurado da se idemo malo igrat i vidjet sto ce bit i daljinski bih pokrenuo algoritam ili holodek i maknuo ovu vladu. ne bih se upce obazirao na svaku tvoju recenicu tipa.. a nisam znao..nisam tako mislio dfa ce bit.. ja sam se nadao..samo bih rekao ovoj do mene da mi stavi jos malo leda u casu i da mi prica o tome kakve je boje more.. .:kokice:
da. o nama. :kokice:

koja je to akademska zajednica koju ne financira proracun? di je to? ko je financira? ko su ti?
jel mislis na neku nasu tu akademsku zajednicu? jel se ti to salis?
i sta ti znaci ta tehnicka vlada? a ova je kakva? ti mislis da je vodit firmu neku i drzavu jedno te isto?
a te strane menadzere imas. to ti je mmf. svaki dan mogu uc. stovise, ne znam sto se ceka? :kokice:

na koga to mislis? na njemacku, svicarsku? svedsku? ..norvesku?
ti bi onda da ova drzava, ova vlada potpuno sve pusti? ono, fridman bi bio beba zvecka da je tebe pitat? hadezeovci bi se poceli fejspalmat i govorit..pa i miki nas je presisao. :zubo:

cuj, govnasti narod, govnasta drzava, govnasta nada, govnasti zivot. to ti se zove..matematika. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 21 Dec 2013, 02:14

visekratni klon » wrote:Isti pisci, iste ploče. :kokice:

Dobro, šta, znači propadamo bez povrata? Nema nam pomoći, šta? Ma ne vjerujem. :zubo:
kako to mislis bez povrata? ako budes imala prava, ostvarit ces i povrat, ali moras ispunit prijavu do konca veljace.. :zubo:

ne treba to tako sve bas tragicno gledat. sve je to zivot. sto god bude bilo, ko prezivi, pricat ce..:D
..a unda
Undaminator

Post 21 Dec 2013, 02:31

.
..a unda
Undaminator

Post 21 Dec 2013, 02:32

miky0 » wrote:
Nevjerovatan si. Jesam, cuo sam za skegru i ostalu bandu, i racan je dobio izbore 2000 godine jer je rekao da revizija pretvorbe ide punom parom. I sto se dogodilo? On umjesto da ponisti stetne ugovore, on ih sprovede, i napravi sto su oni htjeli :facepalm: . I dalje ti nije to nastavak iste politike?
racan je dobio izbore slicno kao sto je milanovic sad dobio izbore. drzava je bila pred paralizom. placanja su se izvrsavala i do godinu i pol dana. i to ako.

kako mislis da se to ponistavaju stetni ugovori? procitas ugovor. kazes..ovo je stetno i ponistis ga?
ono, citas vatikanski ugovor, kazes..ma nemoj me zajebavat i iskidas ga?
sad cu ti opet ponovit. sta je radila marticevicka u onoj vladi, sto se napravilo i sto je prvo sanader ukinuo?
pa ima valjda neki slijed, valjda se nesto mora napravit prije neceg drugog? a za to je potrbno vrijeme, to je proces, ne ide to preko noci, ne ide to lako cak i kad te ne saplicu.

po tvojemu, ova vlada nastavlja istu politiku kao i kralj aleksandar ili franjo josip ili neki drugi josip..
i opet ponavljam, zadnji put kad su se tako kidali ugovori, imali smo neki kao ono..rat, jel.
Iamo vodu, a ona je vrijednija od nafte. :) A imamo i nesto plina i nafte na jadranu...jok, to smo isto darovali, zaboravio sam...
dakle, ne razumijes. venecuela pumpa vise nafte od saudijske arabije. kontekst chaveza i milanovica je razlicit koliko je udaljena i vencuela od hrvatske. pa ti sad imaj uzore.
Ova vlada ne, niti jedna politicka opcija s nase scene isto ne. Ali moja, chavezova ili titova da.
dakle, sta. da proglasimo uniju sa venecuelom? hik rodus, hih salta. tita uopce necemo spominjat. dok je bilo tita, bilo je i sita. sta se dobro napravilo, napravilo se onda. bilo pa proslo, bilo pa se u ovoj hrvatskoj pokralo i pretocilo u nekolicinu dzepova. chavez je, dakle, daleko, ima nafte vise nego mi vode, a i ocito ga biracko tijelo dosta podrzava..stoga, s njim se besmisleno usporedjivat.
ta tvoja politicka opcija ne postoji. tj postoji, ali u tragovima. zasto? sto stoji na putu? koji to strukturni grijeh na putu? :kokice:
miky0
ST Leader

Post 21 Dec 2013, 02:43

Sutra cu odgovorit...moram doc sebi, vino i tako to...

ovaj, ujutro oko podne ako bog da...
Tea Tree

Post 21 Dec 2013, 03:13

miky0, evo ideje:
odjebat EU i uci u savez s Venezuelom.
Udaljenost nije problem u danasnje vrijeme kad ljudi idu u svemir iz zajebancije.

A onda objaviti rat Kini. Opljackati ih, sta drugo. Nakesali su se k'o niko u zadnje vrijeme.
Njih pobit, sto se ne stigne - pokorit, a onda pokrstit. :zubo: Ili cak pokrizit. :raspa:
Onda cemo dalje po Hugovom receptu. Za to se ne bojim.

miky0 ce raditi 8 sati tjedno, samo nedjeljom. Drzat ce govore na nacionalnoj i jedinoj televiziji i pricati o tome kako je uspio sve sto Milanovic nije. :D
Emericzy

Post 21 Dec 2013, 09:38

Euklid » wrote:Srpski mediji izvjescuju: Pusic se sastala s Kurcem...
Ne po prvi put
Emericzy

Post 21 Dec 2013, 09:46

Svi vi drugi skupa, pa puta dva, i Unda je još uvijek pametniji.

Iako se s njime ne slažem.
Euklid
old school

Post 21 Dec 2013, 10:02

Milanovic je instaliran od iste agenture koja je dovela i Sanadera i mnoge druge prije njih.

Jedini cilj im je upropastavanje Hrvatske radi sto lakse njihove penetracije u ovaj prostor i resurse.

Neoimperijalizam metastazira i prodire diljem svijeta ne vise snagom oruzja (osim gdje ne ide drukcije) nego putem domacih, korumpiranih politickih elita.

Puno je jeftinije zagospodariti nekim prostorom putem medija i tajnim sluzbama od kojih jedni kontroliraju javno mnijenje a drugi domace kvislinge nego drzati 100 000 stacioniranih vojnika.

Ovaj se recept koristi od Indonezije do Hrvatske.

Kome to jos nije jasno meni ga je zao...
  • Information