Sama u 49.

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
aisling

Post 17 Oct 2011, 15:27

Ma kužim ja to, anais, nije da ne, samo ne volim čuti takve izjave 'pa što je mogla očekivati' jer kad se krene tako onda to ide ko tsunami, a kad taj tsunami tebe poklopi nije više baš ni zabavno :)

Ono što kaže Nikolajevna je nekako i moja misao, ono što se događa između dvoje ljudi znaju samo oni, možemo mi pretpostavljati, igrati se pogađanja, misliti što bi mi i kako, ali tvrditi bilo što je prepovršno čak i za macchiato.

Kad stvar ode kvragu lako je reći da ništa drugo se nije moglo ni očekivati. Al kad je sve počinjalo i kad je bilo lijepo onda se godine i slične pizdarije nisu gledale kao fatalne već kao sporedne. Ko i u svakoj vezi, lako je na kraju biti prorok.

Happy Easter!
Margarita

Post 17 Oct 2011, 15:29

Nikolajevna » wrote:
Pa jebemu sve. :zubo: Nakon dvadeset godina taj netko vam nije samo muž/žena nego obitelj. Obitelj, ljudi moji. Kao što su vam mater i ćaća obitelj. Hoćete li s njima raskrstiti nakon što vam dosade i prestanu odgovarati. Biste li djecu frknuli nakon što se promijene, a znamo kako se drastično djeca mijenjaju.
Pa ja i bivšeg muža volim kao obitelj. Zato i je bivši. Imam puno rodbine, partnera želim voljeti kao ljubavnika.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Eks

Post 17 Oct 2011, 15:31

aisling » wrote:Ma kužim ja to, anais, nije da ne, samo ne volim čuti takve izjave 'pa što je mogla očekivati' jer kad se krene tako onda to ide ko tsunami, a kad taj tsunami tebe poklopi nije više baš ni zabavno :)

Ono što kaže Nikolajevna je nekako i moja misao, ono što se događa između dvoje ljudi znaju samo oni, možemo mi pretpostavljati, igrati se pogađanja, misliti što bi mi i kako, ali tvrditi bilo što je prepovršno čak i za macchiato.

Kad stvar ode kvragu lako je reći da ništa drugo se nije moglo ni očekivati. Al kad je sve počinjalo i kad je bilo lijepo onda se godine i slične pizdarije nisu gledale kao fatalne već kao sporedne. Ko i u svakoj vezi, lako je na kraju biti prorok.
Ja sam mislila da komentiramo žuti članak.
Ne da mi se. Nije osobno, naprosto mi se ne da. Uvijek u takvim raspravama netko nagazi na minu, ako nije dovoljno pažljiv.
Da, neke se stvari zaista mogu očekivati. Ne pada mi na pamet alibirati ni vlastitu, a kamoli tuđu glupost.
Morticia

Post 17 Oct 2011, 15:33

Margarita » wrote: Pa ja i bivšeg muža volim kao obitelj. Zato i je bivši. Imam puno rodbine, partnera želim voljeti kao ljubavnika.
Jesi li ga ikad voljela kao ljubavnika, onako istinski i strastveno?
Kako se i kad dođe do toga da ljubavnika počneš voljeti kao plišanog medvjedića?
Mislim, što se ljudima dogodi?
Ne, nisam ni cinična ni išta slično, uistinu me zanima.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
aisling

Post 17 Oct 2011, 15:34

klonka » wrote: Nešto slično sam i ja napisala šmokljanu na onih sedam. :zubo: Samo, jedno je biti u finom partnerskom odnosu, a drugo je biti u braku reda radi jer eto, ljudi se žene i to je u mom selu normalno i imate neku djecu i što sad ima veze što te on vara s babom Mandom iz sokaka i što se izdere na tebe kad je ručak prehladan, ta, tko se vidio rastavljati, to je sramota. A ako misliš da takvih brakova danas nema i da ne spadaju u ove brakove iz inercije ili poštivanja nekih nepisanih normi, jako se varaš. Za ilustraciju, pogledaj samo onaj depresivni ŽuD na Forum.hr-u. Muka me uhvati svaki put kad tamo zavirim. To su duboko, duboko nesretni ljudi.

I svaka ona osoba koja se nakon 15 godina relativno sretnog i 5 godina nesretnog braka odluči odseliti i nabaviti psa i kanarinca umjesto muža (ili žene), po meni zaslužuje aplauz velik ko Biokovo.

(Kako je Mamutica u sekundi narasla na Biokovo? : :lol: )
Ja bi se s tobom složila kad bi gledala samo sebe. Samo ima jedna kvaka u cijeloj priči, a to je što one stvari koje meni jesu bitne, nekog drugom ne moraju biti.
Ono što je tebi ili meni 'reda radi' nekome drugom je upravo to ono što je najbitnije. Zato ne treba takve brakove nazivati nefinima ako su onima koji jesu u njima zadovoljavajući, njihov odabir. Različit od našeg, nekad teško razumljiv, al ipak je to nečiji odabir. Reći za nečiji tuđi brak da je loš i da bi toj osobi bilo bolje da ode negdje sama je jako hrabro iz razloga što jednostavno pojma nemaš kako bi ta osoba uopće funkcionirala sama - da zna i umije vjerojatno i bi, no dosta ih ne zna, pa je ostanak u braku koji tebi ili meni ne liči na nešto za neke ipak najbolji izbor.
Happy Easter!
Morticia

Post 17 Oct 2011, 15:37

Mislim da ste malo zabrazdile. :zubo:
Naime, čini mi se da klonka nigdje nije rekla da oni koji su zadovoljni u braku trebaju iz istog otići, samo zato što se nama čini da taj brak nije dobar.
Ali oni koji ostaju u braku u kojem nisu zadovoljni, čak i kad nama djeluje da bi trebali biti zadovoljni jer imaju "sve"... E takvi su kukavice.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Margarita

Post 17 Oct 2011, 15:39

Morticia » wrote:
Jesi li ga ikad voljela kao ljubavnika, onako istinski i strastveno?
Kako se i kad dođe do toga da ljubavnika počneš voljeti kao plišanog medvjedića?
Mislim, što se ljudima dogodi?
Ne, nisam ni cinična ni išta slično, uistinu me zanima.
Ne sjećam se, bilo je davno.
Počnete previše ličiti jedan drugome. Postane nešto kao incest.
aisling

Post 17 Oct 2011, 15:39

Nije teško zabrazdit kad se priča o tuđim brakovima :zubo:
Happy Easter!
Morticia

Post 17 Oct 2011, 15:41

Margarita » wrote: Ne sjećam se, bilo je davno.
Počnete previše ličiti jedan drugome. Postane nešto kao incest.
Uistinu se ne sjećaš početaka?
Ne znaš da li ste se željeli, da li si gorjela za njim, da li su ti se gaćice vlažile na samu pomisao o njegovom dodiru?
Pfuf... Zar je moguće čak i takve stvari s godinama zaboraviti? :tuzni:
Margarita

Post 17 Oct 2011, 15:43

Morticia » wrote:
Uistinu se ne sjećaš početaka?
Ne znaš da li ste se željeli, da li si gorjela za njim, da li su ti se gaćice vlažile na samu pomisao o njegovom dodiru?
Pfuf... Zar je moguće čak i takve stvari s godinama zaboraviti? :tuzni:
Misim da smo oduvijek bili jako dobri frendovi.
Morticia

Post 17 Oct 2011, 15:46

Da, sad mi je jasnije.
Neću dalje u tvoju intimu, hvala ti na odgovoru.

Ne kažem da se ljudima koji su imali uistinu strastven početak ne može dogoditi da s vremenom "usahnu", ali gledajući oko sebe sve više vjerujem da iz prijateljstva ne može nastati ljubavnička ljubav.
Ako me razumijete.
Nikolajevna

Post 17 Oct 2011, 15:47

bliss » wrote:
Ne probude se ljudi jednog dana i odjednom shvate da su prestali voljeti. Možda se probude i tog jutra odluče da im je dosta i da će nešto promijeniti, ali put do toga je sigurno proces koji traje određeno vrijeme.
Rečenice koje sam quotala mi nemaju smisla. Ako nekog prestanete voljeti nakon 20 godina, nikad niste nikoga voljeli? Kojom logikom? Ako nekoga zavoliš, to ne znači da ćeš ga voljeti čitav život..
Pa eto, meni ipak nije jasno. Ako nekoga toliko zavoliš kako ga možeš prestati voljeti? Zato sam i rekla da ti ta osoba postaje obitelj. Ne prestaješ nikada voljeti niti sestru/tatu/dijete. Niti naglo niti kroz dugotrajan proces. Kad nekoga zavoliš njegova ti sreća obično bude i ispred tvoje, teško da se to može promijeniti. Govorim, dakle, o brakovima u kojima se ljudi vole a ne otpočetka glume da vole.

klonka wrote: Nešto slično sam i ja napisala šmokljanu na onih sedam. :zubo: Samo, jedno je biti u finom partnerskom odnosu u kojem se međusobno gradite, a drugo je biti u braku reda radi jer eto, ljudi se žene i to je u mom selu normalno i imate neku djecu i što sad ima veze što te on vara s babom Mandom iz sokaka i što se izdere na tebe kad je ručak prehladan, ta, tko se vidio rastavljati, to je sramota. A ako misliš da takvih brakova danas nema i da ne spadaju u ove brakove iz inercije ili poštivanja nekih nepisanih normi, jako se varaš. Za ilustraciju, pogledaj samo onaj depresivni ŽuD na Forum.hr-u. Muka me uhvati svaki put kad tamo zavirim. To su duboko, duboko nesretni ljudi.
Nisam niti pričala o takvoj lažnoj ljubavi, o brakovima koji u startu ne valjaju.

Margarita wrote: Pa ja i bivšeg muža volim kao obitelj. Zato i je bivši. Imam puno rodbine, partnera želim voljeti kao ljubavnika.
Kad kažem voljeti kao obitelj, ne govorim o neseksualnoj ljubavi već o dubokoj ljubavi i privrženosti. Kao prema najbližim članovima obitelji.
Kad ti je do nekoga, kao što sam gore rekla, stalo kao i do sebe same. U onom ako netko od nas dvoje treba dobiti rak neka to budem ja smislu. :zubo:
klonka

Post 17 Oct 2011, 15:50

aisling » wrote: Reći za nečiji tuđi brak da je loš i da bi toj osobi bilo bolje da ode negdje sama je jako hrabro iz razloga što jednostavno pojma nemaš kako bi ta osoba uopće funkcionirala sama - da zna i umije vjerojatno i bi, no dosta ih ne zna, pa je ostanak u braku koji tebi ili meni ne liči na nešto za neke ipak najbolji izbor.
Nema problema, njihov život, njihova stvar. Samo, pitanje nije bilo što bismo im savjetovali nego što o tome mislimo. A iz moje (nego iz čije ću?) perspektive, ostajanje u vezi koja me čini nesretnom samo iz straha da neću naći ništa bolje je sranje. :D
gonj špadi
bliss

Post 17 Oct 2011, 15:50

Zbunjujete me. Hoćete reći da je prva osoba koju ste ikad zavoljeli kao ljubavnika i dalje vaš partner/ljubavnik i stvarno vam je nepojmljivo da možete prestati nekog kog ste voljeli i vlažili se na njega i svašta nešto?
aisling

Post 17 Oct 2011, 15:51

Nikolajevna » wrote: Ne prestaješ nikada voljeti niti sestru/tatu/dijete. Niti naglo niti kroz dugotrajan proces. Kad nekoga zavoliš njegova ti sreća obično bude i ispred tvoje, teško da se to može promijeniti. Govorim, dakle, o brakovima u kojima se ljudi vole a ne otpočetka glume da vole.
Zašto misliš da se ne može prestati voljeti braću ili roditelje, partnera? Itekako se može.
Happy Easter!
Morticia

Post 17 Oct 2011, 15:53

Ne.
Samo sam pitala, misleći da je Margarita možda imala takav početak s mužem, što se dogodilo i gdje je krenulo krivo. :ne zna:
Meni se recimo još do sad nije dogodilo da me osoba koja mi je u startu bila jako napaljujuća jednostavno prestala paliti.
Dogodilo se da smo se klali, uz dobar seks, npr. Ali ona sirova strast se nije tek tako ugasila.
Ponavljam s jedne druge teme, nisam bila u jako dugim vezama, svega par godina, pa možda zbog toga i nisam kompetentna o tome govoriti, ali zato sam i pitala onu za koju mi se učinilo da ima više iskustva.
aisling

Post 17 Oct 2011, 15:53

klonka » wrote: Nema problema, njihov život, njihova stvar. Samo, pitanje nije bilo što bismo im savjetovali nego što o tome mislimo. A iz moje (nego iz čije ću?) perspektive, ostajanje u vezi koja me čini nesretnom samo iz straha da neću naći ništa bolje je sranje. :D
Ma naravno, slažem se :D

Samo hoću reći da nam se često desi da na neki odnos gledamo kroz svoje kriterije. Kad nam je netko stvarno rekao da je nesretan i da ostaje u toj vezi jer se boji? Obično sami prosudimo da su ljudi nesretni jer bi mi bili u toj situaciji nesretni. Al ne mora značiti, samo to hoću reći, niš više :D
Happy Easter!
klonka

Post 17 Oct 2011, 15:54

Nikolajevna » wrote: Nisam niti pričala o takvoj lažnoj ljubavi, o brakovima koji u startu ne valjaju.
Nisam ni ja. Pričala sam o odnosima koji se s vremenom mijenjaju.
aisling » wrote:Kad nam je netko stvarno rekao da je nesretan i da ostaje u toj vezi jer se boji?
Zadnji slučaj, frend baš prije par mjeseci. On nju voli ovo ono, ali im ne ide i on nju vara na sve strane, a izgleda da i ona njega. Nedavno ga je napucala, bio je u šoku, ipak je uložio pet godina u tu vezu, mislio je da će se ženiti. :D
gonj špadi
Margarita

Post 17 Oct 2011, 15:58

Morticia » wrote: Meni se recimo još do sad nije dogodilo da me osoba koja mi je u startu bila jako napaljujuća jednostavno prestala paliti.
Dogodilo se da smo se klali, uz dobar seks, npr. Ali ona sirova strast se nije tek tako ugasila.
A, može i to. Ali je druga priča. Strastvena ljubav i strastveno klanje. Pa ti se zgadi sve skupa. Ali taj onda dobije miris odbojnosti a ne obitelji.
Morticia

Post 17 Oct 2011, 15:59

Margarita » wrote: A, može i to. Ali je druga priča. Strastvena ljubav i strastveno klanje. Pa ti se zgadi sve skupa. Ali taj onda dobije miris odbojnosti a ne obitelji.
Da, to se recimo meni dogodilo u jednoj vezi, tj. s jednom osobom.
I taj dio poznajem i razumijem.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 17 Oct 2011, 16:00

klonka » wrote:Koji glupi naslov, odmah mi je digao tlak. Sama u dvajšestoj. Sama u trispetoj. Pa što ako je sama u pedesetoj? Ljudi si nađu partnere i u staračkim domovima. Eno tamo Žuži Jelinek, udala se po ne znam koji put, a skoro je duplo starija od Demi.
Trideset devet mi je godinica - još malo :D - i nisam oženjen, nemam djece, nemam ni curu. I opet, ne brinem se. Ljubav će doći. Bitno je da sam ostao optimist, unatoč svemu, i da sam i dalje voljan davati. Ljubav, povjerenje, vrijeme, što god. Prošao sam sito i rešeto, ali vjeru izgubio nisam.

Budem usamljen katkad, istinabog. No znam što tražim i neću se smiriti dok to ne nađem. Za ekshibicije baš i nisam - ali to opet ne znači da neću grlom u jagode uletjeti u nešto. I ljubav i seks meni su stvar trenutka, inspiracije, pa i kocke. Dugo mogu igrati na sigurno - a onda odjednom sve stavim na stol. Tako funkcioniram.

No svaku sam vezu započinjao s namjerom da traje tisuću godina. Čak i FF odnose. Zaljubim se, jebiga.
klonka » wrote:Ako se odmaknemo od prizme godina... da sam zatelebana ko tele i da me momak vara i da mi se nakon toga poželi vratiti, a ja zatelebana ko tele i, kako oni pišu, slomljena, osramoćena (?) i povrijeđena, vjerojatno bih bila toliko šupendarasta da iskoristim njegovu grižnju savjesti da se pomirimo. Neovisno o godinama.
Meni oprostiti znači zaboraviti. A ja nikad ništa ne zaboravljam. Prijevaru pogotovo. Poždere me iznutra. I onda mi takva veza ne treba. Ako nema povjerenja, nema ni ljubavi.

Ne znam što bi se moralo dogoditi da prijeđem preko toga.
Potpisi su za budale.
Morticia

Post 17 Oct 2011, 16:01

Ja sam preveliki egoist da bih mogla preko prevare.
Uništila bih i sebe i njega tim svojim "oprostom".
Možda bih i pokušala, ali život bi nam nakon toga bio pakao.

I istinski, istinski se divim ljudima koji su u stanju pružiti pravi, iskreni oprost i krenuti dalje.
Smatram da je za to potrebna velika snaga, samopouzdanje i mir.
Nikolajevna

Post 17 Oct 2011, 16:05

aisling » wrote: Zašto misliš da se ne može prestati voljeti braću ili roditelje, partnera? Itekako se može.
Šta da? :zubo:
Imaš pravo, previše sam zapela. Prihvaćam da se može prestati voljeti te ljude. Neobično mi doduše. :D

Margarita, pa ne mora te netko prestati napaljivati ako ga zavoliš, šta pričaš ti? :zubo:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 17 Oct 2011, 16:12

Morticia » wrote:I istinski, istinski se divim ljudima koji su u stanju pružiti pravi, iskreni oprost i krenuti dalje.
Smatram da je za to potrebna velika snaga, samopouzdanje i mir.
Pa ja iskreno opraštam. I krećem dalje. Ali bez njih. :zubo:

No to ima veze s poznavanjem sebe, isključivo. Znam što mogu, znam što ne mogu. Zato odjeb u startu. Nesiguran sigurno nisam - svim sam curama uvijek govorio da rade što god ih volja. Pratio ih nisam, špijunirao ih nisam - mogle su izlaziti s kim god su htjele, kamo god su htjele. Sve su imale potpunu slobodu. Nikad mi na pamet nije palo da išta provjeravam.
Potpisi su za budale.
schmokljan

Post 17 Oct 2011, 16:52

On ima 30, ona 50. Baba. Ostavio mladić babu. Ne vidim razloga za ovu raspravu. :mwm:

Usto, nitko nije plakako u obrnutoj situaciji nad sudbinom muža Ane karenjine, a on je ipak bio ministar ruskog carstva i sasvim fin čova. : schmokljan:

P.S. Je li netko zvao mwma, je li netko od cura dobar s njim?
  • Information