Što ako budemo živjeli i do 150 godina?
Čitam danas kako znanstvenici najavljuju da bismo za 5-10 godina mogli imati lijek koji bi produljio životni vijek na kakvih 150 godina.
Čitam istom i da kod nas liječnike tjeraju u penziju iako nam liječnika fali.
Što ćemo sve morati promijeniti da bi civilizacija opstala?
Trenutno se u Americi događa bum industrije gerijatrijskih proizvoda i usluga; natalitet opada, životni vijek raste. Sindikati se diljem Europe, pa i kod nas, žustro protive razmjernom produljenju radnoga vijeka.
Do koje biste dobi bili spremni raditi ako bi vam životni vijek bio 150 godina? (Pod uvjetom, jasno, da to ne znači 70 godina Alzheimera i opće kljakavosti.) Biste li htjeli živjeti toliko dugo?
Trenutno se u Americi događa bum industrije gerijatrijskih proizvoda i usluga; natalitet opada, životni vijek raste. Sindikati se diljem Europe, pa i kod nas, žustro protive razmjernom produljenju radnoga vijeka.
Do koje biste dobi bili spremni raditi ako bi vam životni vijek bio 150 godina? (Pod uvjetom, jasno, da to ne znači 70 godina Alzheimera i opće kljakavosti.) Biste li htjeli živjeti toliko dugo?
Naravno da da, to znači 70 godina više seksa.Lastan » wrote:Čitam danas kako znanstvenici najavljuju da bismo za 5-10 godina mogli imati lijek koji bi produljio životni vijek na kakvih 150 godina.
A, rad?..pa, i to je dobro, planiram imati dovoljno love da ne radim ništa u penziji, dakle +70 godina ne rađenja i seksa..zvuči odlično.
- Nikolajevna
Starost se pomalo počinje tretirati kao bolest. Ako se zaključi da su ti kosti krhke od bolesti a ne starosti, lakše ti je utrapit lijek. Dobro, stara je to stvar.
Lijek koji produžuje život na 150 godina? A oćel moć na recept?
Lijek koji produžuje život na 150 godina? A oćel moć na recept?
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Do 50-e.Lastan » wrote:
Do koje biste dobi bili spremni raditi ako bi vam životni vijek bio 150 godina?
Ne znam. Šta se nudi?Lastan » wrote: Biste li htjeli živjeti toliko dugo?
Ma, realno, svi bi htjeli. Hrpu stvari smo izmislili jer se bojimo smrti.
E, ajd da te pitam, vezano je uz temu, a ti bi mogao znat...kako se zove SF novela(?) roman(?) u kojoj/em ljudi žive po hm...parsto(?) godina, ali gube pamćenje...ono uspjeli su postić da se fizički nosimo sa starenjem, ali memorija nam ima rok trajanja kao i današnja (70-ak, 80-ak godina). Neka znanstvenica je glavni lik...djelo mi je bilo dosadno, ali ovaj gornji koncept mi je bio zanimljiv (iako se ne razrađuje baš detaljno i čini mi se da nije nikakva okosnica radnje).
Sjajno objašnjavam, vidim.
Aj pomozi.
Znam sličnu knjigu:
Arthur C. Clarke - The city and the stars.
Kada u njoj ljudi umru, njihova pamćenja se spremaju u memoriju računala. Nakon nekog vremena se iznova rađaju ali zadržavaju pamćenja svojih prošlih života te ih nose dalje kroz život.
OT: Dakako da želim doživjeti 150 godina. Želim biti svjedok daljnjem žirenju znanja i tehnologije.
Kada u njoj ljudi umru, njihova pamćenja se spremaju u memoriju računala. Nakon nekog vremena se iznova rađaju ali zadržavaju pamćenja svojih prošlih života te ih nose dalje kroz život.
OT: Dakako da želim doživjeti 150 godina. Želim biti svjedok daljnjem žirenju znanja i tehnologije.
- nina williams
Iako ne pamtim pisce, a naslove i gore, Clarka i The city and the stars sam uspjela zapamtit. (Vesele me kratki sadržaji na kraju knjige, puno mi to pomaže da 2x ne dignem istu.)Potjeh » wrote:Znam sličnu knjigu:
Ma zanimljiva mi je bila ta ideja, a baš vezano uz ovu temu.
Mislim da bi gadno morali promijenit način na koji funkcioniramo, ako nam se gotovo udvostruči životna dob.
- schmokljan
O kontrer, samo ćemo imati više vremena za gubljenje vremena i ništa više.
I svijet će biti pun odvratno ružne, neiživljene starčadi.
I svijet će biti pun odvratno ružne, neiživljene starčadi.
- nina williams
Ma nije baš skroz tako. (E, i zašto bi bila ružna?
)
Evo sadmo jedan, već doživljen, primjer koji značajno utječe na sve sfere života: od prošlog stoljeća (otkad nam očekivana starost nije 40-ak godina) rađamo (pravite) djecu u sve kasnijoj dobi. Ne da mi se nabrajat sve što iz toga proizilazi, ali prilično je jasno da se mijenja stil života.
Da i ne govorimo o tome kako bi slogan montažnih kuća Krivaja "Gradimo u danu traje stoljeće", bio skroz promašen.
Evo sadmo jedan, već doživljen, primjer koji značajno utječe na sve sfere života: od prošlog stoljeća (otkad nam očekivana starost nije 40-ak godina) rađamo (pravite) djecu u sve kasnijoj dobi. Ne da mi se nabrajat sve što iz toga proizilazi, ali prilično je jasno da se mijenja stil života.
Da i ne govorimo o tome kako bi slogan montažnih kuća Krivaja "Gradimo u danu traje stoljeće", bio skroz promašen.
Iz toga ponajviše proizlazi produljenje životnog vijeka prirodnim putem. Lako je moguće da će se s vremenom i ulazak u pubertet, tj. početak spolnog sazrijevanja, također pomaknuti prema kasnijim godinama. Jednom možda danas ne tako rijetke ideje “ništa prije osamnaeste” postanu i smislene.nina williams » wrote:Ma nije baš skroz tako. (E, i zašto bi bila ružna?)
- nina williams
Pa da. Ne lovim te baš. Ja, možda ne baš direktno, napisah da se zeru teže nosimo s naglim promjenama. Kad je išlo postupno-bolje smo se prilagođavali. A sad svi bruje o tome kako je Europa pred izumiranjem. Npr. Afrika, u kojoj je antibiotik rijedak gost, nema takav problem.Lastan » wrote: Iz toga ponajviše proizlazi produljenje životnog vijeka prirodnim putem. Lako je moguće da će se s vremenom i ulazak u pubertet, tj. početak spolnog sazrijevanja, također pomaknuti prema kasnijim godinama. Jednom možda danas ne tako rijetke ideje “ništa prije osamnaeste” postanu i smislene.
Nego, de mi odgovaraj na postove po redu.
Mene leđa već sad bole, neću ni pomišljat šta će bit za nekih 20-30 god, a kamoli 120 
Voljela bi živjet dugo kad bi bila zdrava, ne bi morala rintat 90% životnog vijeka i kad bi se znala i mogla zabavit se to neko ekstra vrijeme. Samo mi se nekako čini da to baš ne bi išlo tako, neka kvaka bi se već našla.
Voljela bi živjet dugo kad bi bila zdrava, ne bi morala rintat 90% životnog vijeka i kad bi se znala i mogla zabavit se to neko ekstra vrijeme. Samo mi se nekako čini da to baš ne bi išlo tako, neka kvaka bi se već našla.
Happy Easter!
meni je to jako velik broj
ja planiram živjeti nekih 85, 90 godina. čini mi se dosta
pitanje je kvaliteta života u tih 150 godina. hoće li biti dovoljno hrane i mjesta za sve? hoće li biti vode? hoću li imati prava i pogodnosti da uživam u tih stoljeće i pol, ili ću morati negdje crnčiti do 110?
ja planiram živjeti nekih 85, 90 godina. čini mi se dosta
pitanje je kvaliteta života u tih 150 godina. hoće li biti dovoljno hrane i mjesta za sve? hoće li biti vode? hoću li imati prava i pogodnosti da uživam u tih stoljeće i pol, ili ću morati negdje crnčiti do 110?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
S druge strane, postoji tendencija da današnja djeca ulaze ranije u pubertet.Lastan » wrote: Iz toga ponajviše proizlazi produljenje životnog vijeka prirodnim putem. Lako je moguće da će se s vremenom i ulazak u pubertet, tj. početak spolnog sazrijevanja, također pomaknuti prema kasnijim godinama. Jednom možda danas ne tako rijetke ideje “ništa prije osamnaeste” postanu i smislene.
Tek djelomično. Ono što ja želim sebi je zadržati strast.ElliQuinn » wrote: Nije li to već pokriveno kategorijom "seks"?
Moj ujak je dobar primjer. Skoro 70.g., stolar, radi od svoje 18-te godine. On se i dan danas bavi s tim ne zato što mora već zato što voli. Dosta toga odradi prijateljima i obitelji besplatno i gušta u tome. Tek sat-dva dnevno za dobru mjeru. Njegova torba za alat je stara već 40.g. i uvijek je u autu spremna ako se ukaže prilika. To želim sebi: optimizam, dobro zdravlje, volju, snagu i prvenstveno želju.
Ah, pročitala sam nerađanja i seksa. A meni nekako nije do seksa bez rađanja. Nisam vjernika ali mi nije napaljivo ako ne zamišljam kakvu kreaciju bih uspjela stvoriti.Gazda » wrote: Naravno da da, to znači 70 godina više seksa.
A, rad?..pa, i to je dobro, planiram imati dovoljno love da ne radim ništa u penziji, dakle +70 godina ne rađenja i seksa..zvuči odlično.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
U zadnje vrijeme sam dosta razglabala o ovoj temi.
I nisam došla do nekog pametnog zaključka. Naime, u nekoj savršenoj teoriji bi to bilo super, naravno.
Ali onda pomislim na ovu našu jadnu planetu i na činjenicu da smo je već oglodali do kosti pa se zapitam koliko će nas još dugo moći i željeti trpjeti.
Ne, mislim da neće biti dobro ako budemo mogli živjeti 150 godina.
I nisam došla do nekog pametnog zaključka. Naime, u nekoj savršenoj teoriji bi to bilo super, naravno.
Ali onda pomislim na ovu našu jadnu planetu i na činjenicu da smo je već oglodali do kosti pa se zapitam koliko će nas još dugo moći i željeti trpjeti.
Ne, mislim da neće biti dobro ako budemo mogli živjeti 150 godina.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
nadam se da su interdisciplinarno razradili tu idejuLastan » wrote:Čitam danas kako znanstvenici najavljuju da bismo za 5-10 godina mogli imati lijek koji bi produljio životni vijek na kakvih 150 godina.
jerbo, što će nam 150 godina u uvjetima koje trenutno imamo?
Pješčana wrote:ja planiram živjeti nekih 85, 90 godina. čini mi se dosta
kakva je provedba ovog plana?
Ze wrote:Ma to su banke naručile da mogu početi odobravati kredite sa rokom otplate od 100 godina
Najbolji su mi ovi koji pričaju o tome kako uvijek treba raditi. To je neprirodno. Čovjekovo prirodno stanje je nerad. Svi najbolji izumi nastali su zato da se mora manje raditi. Rad uzrokuje fizičku bol. Propagacija rada je samo prevara glupe radničke klase.
-
- Information
-