Jezikoterija
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
To je, provjerljivo, naselje u sastavu grada Nina.
Potpisi su za budale.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Šta? Znači neko ko je iz Trnja ne može biti Trnjan?Stitch » wrote:Ninjanke.To je, provjerljivo, naselje u sastavu grada Nina.
Osim toga, ja sam Travnaš, a Travno je naselje u sastavu grada Zagreba...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
A nemam pojma kamo bih s ovim. Moglo bi baš i pod prijevode.
Kako se na hrvatskom kaže "Jovo nanovo"? Osim "Ivo nanovo", dakako. 
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
La Libye postkadhafiste? Hoće li "postgadafijevska Libija" proći kod jezičnih čistunaca? "Libija poslije Gadafija" jest osnovno značenje, ali nije baš isto, zar ne?
- MmeTipfeler
I meni. Zapravo, čekam da se javi netko od lektora. 
Lektori te uvijek mogu sjebat, ali meni se izraz sviđa.MmeTipfeler » wrote:I meni. Zapravo, čekam da se javi netko od lektora.
Zašto i ti ne bi smislila neku novu riječ?
Postgadafijevska. Sviđa mi se, a ne znam nikoga tko bi ti mogao osporiti taj pridjev.
Zapravo, ja baš TO volim - inovacije u duhu jezika i suvremenih jezičnih kretanja, a ne povratak u pećine.
- MmeTipfeler
Da, i ja. Zanima ju me reakcije. Tako da znam što mogu drugdje očekivati. 
Savjet staraca je dao zeleno svjetlo! Haug! 
Samo da sad Unda ne uleti palamudit: a šta kako post, jel to pošta, jel to post-it, jel to kad smiješ samo ribu itd, itd...
Samo da sad Unda ne uleti palamudit: a šta kako post, jel to pošta, jel to post-it, jel to kad smiješ samo ribu itd, itd...
- MmeTipfeler
A pazi mene kako pišem! K'o Ljiljka Vokić.MmeTipfeler » wrote:Da, i ja. Zanima ju me reakcije. Tako da znam što mogu drugdje očekivati.
Unda će, kao i obično, uletjeti kad tekst već bude u tisku pa ću ga uputiti na urednika. Neka se čovjek malo razveseli.
- MmeTipfeler
Postoji li neki poseban razlog za pisanje Beirut, a ne Bejrut? U Večernjem se, primjerice, ne mogu odlučiti: 3. 2. 2014. i 12. 2. 2014.. A posebno je zgodno što se na ovom drugom linku paralelno s Bejrutom javlja i Al-Qaïda. 
Mene boli kurac, ja pišem Bejrut s tvrdim J. Koliko znam, nazivi svih mjesta koji se oriđiđi ne pišu latinicom, pišu se fonetski. Baš sam preveo knjigu s pun kurac arapskih geografskih lokacija i sve sam ih prepjevao kak mislim da se čitaju. Dokurca i prokleti engleski, sjeme mu se zatrlo.MmeTipfeler » wrote:Postoji li neki poseban razlog za pisanje Beirut, a ne Bejrut? U Večernjem se, primjerice, ne mogu odlučiti: 3. 2. 2014. i 12. 2. 2014.. A posebno je zgodno što se na ovom drugom linku paralelno s Bejrutom javlja i Al-Qaïda.
A da vam ne pričam kako poludim kad na velikom forumu vidim mamlaze koji u istom postu napišu Ukraina, Syria, Iraq, Izrael i Rusija...
-
- Information
-