Globalno zatopljenje

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 01 Apr 2014, 10:42

Dakle, svi znamo da se nalazimo u vremenu postupka globalnog zatopljenja, ili tocnije kolapsa svijeta kojeg poznajemo. Kad ce se dogodit vrhunac katakizme, sa sigurnoscu jos ne znamo. Ono sto znamo, znamo da kao banana drzava nenamo nikakav utjecaj na svijetske velesile, te da ne mozemo urgirat na stopiranju propasti. Ali, sto mozemo uradit kao mala zajednica, da sto bolje zastitimo svoje nacionalne interese l, tj. resurse?

Clanak o ovog s jednog portala

http://www.tportal.hr/scitech/324541/Kl ... ratne.html
Znanstvenici i dužnosnici koji su se okupili na konferenciji u
Yokohami u Japanu ističu da je dokument najpotpunija i najdetaljnija
procjena utjecaja klimatskih promjena na svijet koja je ikada
napravljena. On predstavlja drugi dio trilogije izvješća UN-ova
Međudržavnog panela za klimatske promjene (IPCC), koju su
znanstvenici sastavili u posljednje tri godine, a koja obuhvaća na
tisuće akademskih članaka i državnih izvješća. O ovom dijelu vodile
su se intenzivne rasprave gotovo tjedan dana kako bi se usuglasili
naglasci i tonovi.
Konačno ga je potpisalo petstotinjak ljudi, među kojima 66
stručnjaka, 271 dužnosnik i 57 promatrača. Konferencija za medije
je tek počela, međutim, prema informacijama koje su procurile
Međudržavni panel za klimatske promjene (IPCC) upozorava da se
globalno zatopljenje već osjeća na svim kontinentima i u svim
oceanima te najavljuje da će podizanje razina mora biti veće nego
što se ranije pretpostavljalo...
Dakle, ima li drzava (politicari) ikakav plan oko ovog, kako se nasa akademska zajednica suocava s ovim problemom? Kako se nasa vojska priprema za ocuvanje nasih prehrambrenih resursa, barem ono malo sto jos posjedujemo?

Sto vi govorite na sve ovo?

Emericzy

Post 01 Apr 2014, 11:07

Kad se Grad Zagreb htio pripremiti za slučajeve katastrofe, posebice potresa, čovjeka su ismijali kao rijetko koga u povijesti. Iako je predvidio potpuno standardne mjere za scenarije koji su za Zagreb ne samo mogući nego prije ili kasnije izvjesni. Ne vjerujem da će se poslije te neslavne epizode itko ikada ovdje odlučiti za bilo kave mjere protiv bilo čega.

A i zašto bi? Što god da predvidiš, guzonje će proći OK a raja će najebati.
Pero

Post 01 Apr 2014, 18:36

miky0 » wrote: Dakle, ima li drzava (politicari) ikakav plan oko ovog, kako se nasa akademska zajednica suocava s ovim problemom? Kako se nasa vojska priprema za ocuvanje nasih prehrambrenih resursa, barem ono malo sto jos posjedujemo?
Sto vi govorite na sve ovo?
Sedamdesetih je bila naftna kriza. Pa se 40 godina nakon još vozimo na benzin/dizel. :zubo: Osamdesetih je bio par-nepar i bonovi zato što nismo imali deviza. Pa smo ih u međuvremenu nabavili. :D
Tornada su normalna pojava u Kanzasu, pa ljudi isto tamo žive.
Možda će Golfska struja promijeniti smjer, pa će Engleska postati Labrador. :mama:
A kiša će negdje drugdje padati. :D
Pa će doći do migracija.
Ko sto puta do sada.
Ti misliš da će te plan spasiti? :zubo:
Evo jednog - ja predviđam da će Sahara ponovno procvjetati i da će moji potomci sreću tražiti u Maliju. :giggle:
karambol

Post 02 Apr 2014, 00:04

Fora je u prilagodbi, a ne u spasavanju. Plan moze dobro doci ukoliko se pogodi razvoj dogadjaja, a pogoditi ga...e, tu ce biti svakakvih koeficijenata na kladionici. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 02 Apr 2014, 07:58

Manje-vise se sa izrecenim slazem, samo sto ne prihvacam cinjenicu sto se drzava ne priprema za nadolazeci period nikako. To mi nije normalno, i nije mi prihvatljivo. Jedino mogu trazit uzroke takvog ponasanja u proslosti, sto se i danas ponavlja.

Dakle, urusena je drzava iznutra, opljackana, devastirana po svim razinama (losim zakonskim aktima), da bi ju je se dovelo do stanja nepopravljivosti, a sve zavrsnim zakljuckom kako se ovo niti ne mora spasavat. Znam da ulazim u sferu teorija zavjera, ali mi itekako smrdi kako je ovdje sve lijepo iscenirano po tom kljucu.

I ima jos netko s ovog foruma, a da nije za kolektivnu tuzbu protiv politicara? :cerek:
visekratni klon

Post 02 Apr 2014, 09:34

miky0 » wrote:
I ima jos netko s ovog foruma, a da nije za kolektivnu tuzbu protiv politicara? :cerek:
Ima. :kokice: :unda: :D
miky0
ST Leader

Post 02 Apr 2014, 09:46

visekratni klon » wrote:
Ima. :kokice: :unda: :D
A zasto :misli: :ne zna:
visekratni klon

Post 02 Apr 2014, 14:43

miky0 » wrote:
A zasto :misli: :ne zna:
Tako. :kokice:

Jer je Zoki najbolji. :kuri vatru:
miky0
ST Leader

Post 02 Apr 2014, 14:49

visekratni klon » wrote:
Tako. :kokice:

Jer je Zoki najbolji. :kuri vatru:
Pa ne govorim ja ovdje o zokiju, on spada u kolektiv kojeg treba potirat sto prije iz drzave :cerek:

A da ne zacetavamo ovu temu, sad kad si me bas raspizdila, odo ja pizdit o njemu na vec postojecim temama :zubo:
blue
Asgard

Post 02 Apr 2014, 14:56

miky0 wrote: I ima jos netko s ovog foruma, a da nije za kolektivnu tuzbu protiv politicara? :cerek:
Ma kakva kolektivna tužba protiv političara :rofl:

I kakve točno pripreme za globalno zatopljenje? :rofl:

Ne kažem da se prirodne katastrofe ne bi trebale uzeti u obzir u budgetu neke normalne države, kao neka pinka za crne dane, ali mi nismo normalna država :zubo:
miky0
ST Leader

Post 02 Apr 2014, 14:59

Pa sta je jednostavno ne ugase, puste vodu da govna odu :ne zna:
blue
Asgard

Post 02 Apr 2014, 15:06

Što ugase? Državu? :misli:

Prvo, zato jer još uvijek ubrzano trpaju u džepove.
Drugo, ne znam može li se država formalno ugasiti i kako? :zubo: Može propasti, može ju se aneksirati nekoj drugoj, osvojiti, al baš da se ugasi :ne zna:
Pero

Post 02 Apr 2014, 18:08

miky0 » wrote: I ima jos netko s ovog foruma, a da nije za kolektivnu tuzbu protiv politicara? :cerek:
Evo ja. Budući ćeš vjerojatno pitati zašto - zato što mi idu besmislene stvari na živce. Onak, iz principa. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 12:28

Evo, i ove crne misli s ovog topica su se obistinile...dakle, drzava koju i manja elementarna nepogoda unisti, a pogotovo ova biblijskih razmjera...ima li uopce svoju svrhu? :crying:
Pero

Post 19 May 2014, 12:53

Da li si to napisao i na nekom bosanskom ili srpskom sajtu? :zubo:
Ili pred koju godinu na poljskom i češkom? :D
Jezična barijera? :zubo:
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 15:33

Pero » wrote:Da li si to napisao i na nekom bosanskom ili srpskom sajtu? :zubo:
Ili pred koju godinu na poljskom i češkom? :D
Jezična barijera? :zubo:
Jebiga sad, ja ne govorim o drugim drzavama, jer ne znam kako se poljaci i cesi pripremaju za geoekonomskoenergetskopoloticko strateski pripremaju za svijet buducnosti, ali ono sto znam, znam da se mi i bosanci ne pripremamo nikako. Kao da sutra ne postoji :crying: :ne zna:
Pero

Post 19 May 2014, 15:52

Znaš što, ako je vjerovat lažljivom internetu, 1964 u samom Zagrebu je bilo evakuirano 40.000 ljudi i bilo je 17 poginulih. Zamišljam tebe kao mladog novinara koji donosi tekst uredniku Vjesnika o svrsi postojanja tadašnje države i nepripremanju na sutrašnjicu iako je poplava bila i 1933.
http://www.mapiranjetresnjevke.com/kvar ... lava-1964/
Tea Tree

Post 19 May 2014, 16:11

Miki, ti sagradi apartmane u Dugopolju. Ako se digne razina mora, a vidiš da hoće, bit će ti taman. :D
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 16:22

Pero » wrote:Znaš što, ako je vjerovat lažljivom internetu, 1964 u samom Zagrebu je bilo evakuirano 40.000 ljudi i bilo je 17 poginulih. Zamišljam tebe kao mladog novinara koji donosi tekst uredniku Vjesnika o svrsi postojanja tadašnje države i nepripremanju na sutrašnjicu iako je poplava bila i 1933.
http://www.mapiranjetresnjevke.com/kvar ... lava-1964/
Hvala na linku, eto da se nesto moze i naucit iz proslosti.

Da se ne vrtimo u krug, hoce li ova prirodna nepogoda promjenit nacin razmisljanja, mislim, sto to donosi sutra? Promjene vremena su sve ucestalije, a rezultati toga su sve extremnije vremenske nepogode. Dakle, ono sto zelim pitat, moglo bi izgledat ovako otprilike

Hoce li se nasa (drzavna) ulaganja i dalje usmjeravat na dvorane, prazne autoceste, dinamo ili u zastitu od poplave, kvalitetnijim nasipima, ovim/onim, kurcom-palcom i ostalim metodama?

Ne zadovaljava me odgovor premijera kad tvrdi da ce drzava pokrivat trosak popravka ljudima narusene kuce, a u kojoj ce nedao Bog, sutra poplava opet sve razjebat :crying:
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 16:28

Tea Tree » wrote:Miki, ti sagradi apartmane u Dugopolju. Ako se digne razina mora, a vidiš da hoće, bit će ti taman. :D
O tome razmisljam od subote, jer gle slucajnosti, prije par godina smo ja i zena gledali neku zemlju od 300 m2 kupit bas u dugopolju, te me zena upitala da zasto bi to kupili, a ja joj rekao da ce jednog dana to bit prvi red od mora. Bio sam u pravu, opet :crying:
MightyMe

Post 19 May 2014, 19:03

Kako bi se ti pripremija za globalno zatopljenje? :kokice:

U OSRH bi uvea bojnu kozmetičarki šta bi išle po kućama i sređivale ženske, da nan ne bude puno ružno za gledat, pošto će svi bit u bikiniju? :kokice:
karambol

Post 19 May 2014, 19:30

Kako god se pripremiš madr nejčr će naći snage da zajebe stvar...
Iskreno, nemam pojma treba li se pripremati za pržeće sunce, sušu, bube, glad ili za ledeno doba pa slagati kožuhe i vunu te pile za led...
Ili za udar asteroida...

:ne zna:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 19 May 2014, 20:36

.. dobro pita majti, kako bi sto trebalo pripremat.. pripremit? sta mos napravit? dis pobic?
:D

inace, vec duze vremena postoje sasvim..savim..ne znam kako rec, sve realnije prognoze o efektima i utjecajima tog globalnog zatopljenja. npr, evo, ponesto aktualno vodenasto, dizanje razine morskih voda, tih nekih srednjih vrijednosti ili kako se to vec mjeri, vec za jedan metar stvara ozbiljne probleme, a svaki sljedeci centimetar vodi do citvaog preustrojavanja na ovoj kugli zemaljskoj, mogracija, pritisaka razno raznih, ratova, promjena ekonomija, energetike, itd.. :kokice:

a tu su jos i druge posljedice, drugi efekti, multiplicirajuci efekti, efekti efekata.. :kokice:

gledao sam nedavno neke dokumente, neka karta je bila za ova nasa podrucja i.. svasta nesto. s tim da je ova nasa obala jos u povoljnom podrucju, druge obale su u puno gorem stanju, neka italija, pa gore nesto, nizozemska i to. sejseli nestaju, a tamo one indije, istoci daleki.. uf, takorekuc preko noci je u pokretu, u migraciji nekoliko stotina miljuna ljudi.

ne znam sad vise o cemu se radilo, ali evo jedan slican link.. http://geology.com/sea-level-rise/
jedan metar vise mora i split znacajno mijenja svoju fizionomiju, a trogir npr, stari trogir, defakto prestaje postojat, neupotrebljiv je. :kokice:

baj d vej, jel ko sa trkeljanja poplavljen? jel ima koga od gore i put amo?
miky0
ST Leader

Post 19 May 2014, 22:28

Ne zelim pametovat, a pogotovo ne zelim u ovom trenutku politizirati, ali ja duboko vjerujem, da je na nasem podrucju stvorena npr. svicarska ili izrael, da bi oni nesto ovako s linka napravili prije miljun godina.

http://dnevno.hr/vijesti/hrvatska/12304 ... emlje.html
Sve češći dunavski ili savski poplavni val umjesto da plavi gradove i mjesta u Mađarskoj, Hrvatskoj, BiH i Srbiji s
lakoćom se mogao preusmjeriti u navodnjavanje tla za što EU plaća pola eura po kubičnom metru vode. Toliko,
naime, EU plaća kako vode ne bi plavile njene članice i do sada je taj novac uzimala jedino Nizozemska. No dok
naši političari tu svetu ideju koriste za stjecanje jeftinih predizbornih poena, Austrijanci grade efikasne sustave
koji spašavaju živote ljudi i njihovu imovinu...
Tea Tree

Post 19 May 2014, 22:47

Hoće li sad unda i miky počet nešto k'o dj-i, ono back to back? :kokice:

Na jedan undin link s geology.com ide jedan mikyjev s dnevno.hr. :D
  • Information