Zašto se raspala Juga?

Koljite se i gložite!
Pero

Post 19 Apr 2014, 11:54

Evo samo za Mikija. :zubo:
Vjerojatno je CIA imala svoje prste, samo ne znam koga je sve potplatila - Miloševića, Tuđmana, Izetbegovića, Kučana, Đukanovića.... :zubo:
Ili su se posvađali zato što nisu svi proporcionalno dobili? :zubo:

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 19 Apr 2014, 12:09

Germanski Drang nach Osten.

Na dvoru cara Franje okupila se vesela družina industrijalaca i generala pa računaju nešto.

Koliko moraju uložiti a kolika će biti isplativost da preotmu Bosanski ejalet od Turaka.

Ispada da je preskupo ići vojskom.

Šalju ekipicu da organizira domaće stanovništvo na ustanak. Posao nije težak jer ovi misle da se bore za slobodu.

Austrijska vojska ulazi kao UNPROFOR da smiri situaciju.

Nešto kasnije Austrija objavljuje i Aneksiju. Oh, kako jeftino :zubo:
Počinje eksploatacija Bosanskih resursa od strane austrijskog kapitala...

Dokumentirano u knjizi austrijskog povjesničara.

Ček, :misli: jel sam trebo pisat o raspadu Jugoslavije... :ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Pero

Post 19 Apr 2014, 12:17

Pa mogao si početi i sa Stjepanom Tomaševićem. :zubo:
Samo ne znam kako se turski kaže Drang nach Westen. :D
Edit:
Ako ništa, ono barem od boja na Kosovu. :zubo:
Euklid
old school

Post 19 Apr 2014, 12:51

A ono... ne znam kako da ti kazem... u arhivama ne postoje zapisnici sa susreta sultana Murata s bogatim turskim industrijalcima :zubo: pa bi sve ostalo na rekla-kazala... :giggle:
Pero

Post 19 Apr 2014, 12:52

Euklid » wrote:A ono... ne znam kako da ti kazem... u arhivama ne postoje zapisnici sa susreta sultana Murata s bogatim turskim industrijalcima :zubo: pa bi sve ostalo na rekla-kazala... :giggle:
Pa da, vidiš kako je to bilo dobro vrijeme - em su bili nepismeni, em su sve usmeno dogovarali. :zubo:
Pero

Post 19 Apr 2014, 13:28

Batıda Çağrısı :zubo:
Kaže Google Translate. :zubo:
karambol

Post 19 Apr 2014, 14:23

Juga se raspala jer je bila trula iznutra. Da nije ne bi se mogla raspasti. Jednostavno. Zašto se ne raspadne Njemačka? Ili Japan? Ili Brazil? Ili Švedska?...
Bilo kakva utješna objašnjenja ne postoje. Sentimentalni razlozi se ne mogu uvažiti. Sve je biologija... :zubo:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 19 Apr 2014, 14:25

Pero » wrote:Evo samo za Mikija. :zubo:
Vjerojatno je CIA imala svoje prste, samo ne znam koga je sve potplatila - Miloševića, Tuđmana, Izetbegovića, Kučana, Đukanovića.... :zubo:
Ili su se posvađali zato što nisu svi proporcionalno dobili? :zubo:
Obrazlozenje raspada juge svakako ne moze stat u jednu racionalnu plahtu, tako da sa svoje danasnje perspektive mogu barem nesto rec na tu temu (iako sam bio dijete za vrijeme najboljih juginih godina), ali cu se potrudit u sto kracim crtama.

Dakle, komunizam istocnog bloka je dosao svomu kraju, jer je jednostavno izgubio bitku sa zapadom i kapitalizmom. Tu se nasla jugoslavija koja je u tom trenutku izgubila vanjskopoliticki smisao, jer kao zemlja vodilja nesvrstanih, vise nije imala svrhu u vanjkopolitickoj sceni, te su se raznorazni agenti, bilo politicki, bilo ekonomski okomili na zemlje gladnih kapitalistickih potrepstina. No kako je u unutarnjem politickom pitanju juga jos i ranije dosla svomu kraju (mozda cak i samom smrscu Tita), te rastom nacionalizma u tom trenutku, prvenstveno srpskog, i to od strane njihove akademske zajednice, koja je dala punu potporu milosevicu, koji se u tim trenucima vraca u jugu iz amerike (gle slucajnosti!), a koji je svoj test uspjeno obavio na kosovu, te su to bile smjernice kojom ce ici kasnije i sa susjednim republikama. Naravno da rastom nacionalizma kod jednog naroda, istu reakciju dozivljavaju i drugi narodi, osjecajuci svoju ugrozu. To su CIAini agenti fnatasticno odradili preko poslusnika kao sto je milosevic, i preko vodja budaletina susjednih republika (franjo, izetbegovic, bulatovic,...) ostvarili svoje ciljeve, kao sto je ovladavanjem resursa koja posjedujemo, ili su smatrli da ih posjedujemo, te su smatrali da je lakse 22 miljuna ljudi raspodjelit na drzavice/narode, nego upravljat s 22 miljuna kretena na hrpi.

Svrha njihova rusenja juge jesu iskljucivo u vlastitim interesima, a ne intersima naroda koja tu i zive. O njihovim interesima mozemo pricat, ali ja sam misljenja da je njihov cilj ovladat nekretninama s naseg podrucja, iz nama neznanih razloga, a njima znanih. Davno sam negdje napisao da sam cuo kako je nasa mala drzavica kapacitirana za 15 miljuna stanovnika, i da svojim resursima to moze pokrivati.
Pero

Post 19 Apr 2014, 14:54

Fino, a gdje se tu tvoju teoriju uklapa rat? :zubo:
Mislim, Česi i Slovaci su se mirno razišli, i jedni i drugi ušli u EU i NATO - CIA eto ovladala i nije bilo rata. :D
Sovjetski savez se isto relativno mirno raspao, naročito s obzirom na nuklearno oružje. :zubo:
To je isto dio proračunatog plana ili je to samo kolateralna šteta? :zubo:
miky0
ST Leader

Post 19 Apr 2014, 15:27

Pero » wrote:Fino, a gdje se tu tvoju teoriju uklapa rat? :zubo:
Mislim, Česi i Slovaci su se mirno razišli, i jedni i drugi ušli u EU i NATO - CIA eto ovladala i nije bilo rata. :D
Sovjetski savez se isto relativno mirno raspao, naročito s obzirom na nuklearno oružje. :zubo:
To je isto dio proračunatog plana ili je to samo kolateralna šteta? :zubo:
Rat se uklapa u profit, a zasto se nisu zaratili i ove koje si nabroja, ne znam, mozda zato jer bi to ipak odvelo planet u WWIII, a to bi im mozda bilo malo tu mach.
Pero

Post 19 Apr 2014, 15:38

miky0 » wrote:
Rat se uklapa u profit, a zasto se nisu zaratili i ove koje si nabroja, ne znam, mozda zato jer bi to ipak odvelo planet u WWIII, a to bi im mozda bilo malo tu mach.
Ma Čehe i Slovake su baš mogli. :zubo: Još su im se mogli i Mađari pridružit, jer ih u Slovačkoj ima skoro ko što je bilo Srba u Hrvatskoj. Jedan mali lokalni ratić, koju godinicu, malo razrušiš, pa moraš obnavljati, pa krediti, ma divotica jedna. :zubo: Ili misliš da je CIA Čehoslovačku zaboravila? :zubo:
miky0
ST Leader

Post 19 Apr 2014, 15:42

Pero » wrote: Ma Čehe i Slovake su baš mogli. :zubo: Još su im se mogli i Mađari pridružit, jer ih u Slovačkoj ima skoro ko što je bilo Srba u Hrvatskoj. Jedan mali lokalni ratić, koju godinicu, malo razrušiš, pa moraš obnavljati, pa krediti, ma divotica jedna. :zubo: Ili misliš da je CIA Čehoslovačku zaboravila? :zubo:
A cuj, sad kad malo razmsilim, mozda su cak i pokusali, ali se pametni ljudi nisu uhvatili ka ovdasnji lokalci :cerek:
Pero

Post 19 Apr 2014, 15:48

miky0 » wrote:
A cuj, sad kad malo razmsilim, mozda su cak i pokusali, ali se pametni ljudi nisu uhvatili ka ovdasnji lokalci :cerek:
E pa onda - što kukaš? :zubo:
Nije valjala čim se tako raspala. :zubo:
Samo što je proces raspadanja trajao tako dugo da bi i od svakog mrtvaca samo kosti ostale. :zubo:
A i čini se da još nije gotovo. :zubo:
Euklid
old school

Post 19 Apr 2014, 16:39

karambol » wrote:Juga se raspala jer je bila trula iznutra. Da nije ne bi se mogla raspasti. Jednostavno. Zašto se ne raspadne Njemačka? Ili Japan? Ili Brazil? Ili Švedska?...
Bilo kakva utješna objašnjenja ne postoje. Sentimentalni razlozi se ne mogu uvažiti. Sve je biologija... :zubo:
Čudno kako se SAD ne raspadne :misli:

A truli su iznutra da truliji ne mogu biti...
karambol

Post 19 Apr 2014, 16:50

Euklid » wrote:
Čudno kako se SAD ne raspadne :misli:

A truli su iznutra da truliji ne mogu biti...
Ocito nisu...neka kohezivna snaga ih drzi na okupu. Juga je nije imala.
Euklid
old school

Post 19 Apr 2014, 16:57

karambol » wrote:
Ocito nisu...neka kohezivna snaga ih drzi na okupu. Juga je nije imala.
Eto, a meni se čini da su kohezivne sile bile dosta jake i da je neko (ponovo) morao probuditi aveti nacionalizma i pokrenuti ratove kako bi razbio te kohezivne sile kako bi ostvario svoje interese na ovim prostorima.

U Sarajevu smo imali katoličku crkvu, pravoslavnu crkvu, islamsku džamiju, židovsku sinagogu... i sve na par 100 metara udaljenosti.
45 godina su ljudi živjeli u miru, radili, ženili se međusobno, slavili slave jedne, druge i treće... a onda je neko probudio nacionalizme.

Ponovo, kažem. Jer recept je već višestruko provjeren...
karambol

Post 19 Apr 2014, 17:19

Euklid » wrote:
Eto, a meni se čini da su kohezivne sile bile dosta jake i da je neko (ponovo) morao probuditi aveti nacionalizma i pokrenuti ratove kako bi razbio te kohezivne sile kako bi ostvario svoje interese na ovim prostorima.

U Sarajevu smo imali katoličku crkvu, pravoslavnu crkvu, islamsku džamiju, židovsku sinagogu... i sve na par 100 metara udaljenosti.
45 godina su ljudi živjeli u miru, radili, ženili se međusobno, slavili slave jedne, druge i treće... a onda je neko probudio nacionalizme.

Ponovo, kažem. Jer recept je već višestruko provjeren...
Pa zasto ne pali u SAD-u? Ima puno vise razlika nego ih je bilo ovdje. Zar ih je tako tesko razjebati nekoj mocnoj sili, npr. Rusiji uz svu lovu i infrastrukturu koju imaju? A ne vjerujem da su nesto pametniji od nas...
Indijanci, Hispanoameri, Afroameri, Azijski i bijelacki, Zidovi...materijala koliko hoces, a nisu bas u qrcu... :misli:

Taj kohezivni faktor u Juzi je ocito bio preslab, nejak financijski, ideoloski i nacionalizmi su oduvijek bili tu i postojali, a ostali bi spavati da je bilo financijskog interesa da spavaju. Da je bilo lovice. Pusti sad tablice standarda, cijene kosarice...nije kapital imao tko stiti jer je bio niciji i svaciji, razbucan i neupotrebljiv. Belgija bi se raspala prije Juge da nemaju toliko love koliko imaju...
Euklid
old school

Post 20 Apr 2014, 11:54

karambol » wrote:
Pa zasto ne pali u SAD-u? Ima puno vise razlika nego ih je bilo ovdje.
Pa zato jer SAD nije napadnut. Što ne znači da uskoro neće biti, od strane Kine npr.
Pri tom ne mislim na oružani napad, ne.

Zašto je onda Juga napadnuta?

Kopirat ću jedan svoj post s druge teme. Možda netko shvati šta nam se desilo i šta nam se još uvijek dešava. Mada sumnjam...
Euklid » wrote: Otprilike bas ono sto smo nas dvojica govorili kad su nas prozivali da sta bi nas dvojica, tako pametnih, ucinili na mjestu premijera:
1. smanjenje javne uprave i potrosnje
2. porezno rasterecenje
3. devalvacija kune

Popoku, nismo mi ni prvi ni zadnji koji su upali u krizu, recepti za izlazak su poznati i isprobani, treba ih samo poduzeti.
No, za tako nesto treba imati vladu/e koje rade za dobrobit gradjana i drustva.

Na zalost, mi stalno imamo marionetske vlade, instalirane od izvjesnih krugova, koje rade za strani interes.

Zato su nam preuzeli glavne tvrtke (INA, Pliva, HT...) a ostalo sistematski unistavaju tjerajuci nas istovremeno u duznicko ropstvo.

Krajnji cilj je ovladavanje infrastrukturnim i prirodnim resursima.

Kolika je kolicina sljepila kod gradjana ove zemlje najbolje ce potvrditi cinjenica da ce nam vrlo brzo stranci preuzeti autoceste, HEP, Hrvatske sume, Hrvatske vode... a sve ce ici pod izlikom da smo prezaduzeni i da moramo prodavati kako bismo vracali dugove.
I nitko nece ni pisnuti jer ce sve ici pod egidom da smo sami nesposobni i da je efikasnije ako stranci upravljaju time. Kao sto se vec odigralo u bankarskom sektoru.

Eto, tako otprilike danas izgledaju neokolonijalizam i neoimperijalizam.
Nema tenkova, nema vojske, nema skupih troskova... sve sto ti treba su tajne sluzbe, mediji i potkupljena politicka "elita"...
Pero

Post 20 Apr 2014, 14:57

Euklid » wrote: Zašto je onda Juga napadnuta?
Kad je to Juga napadnuta? Računaš onaj Miloševićev frclek kad je htio Kosovare ekspedirati u Albaniju? :zubo:
Ili si ljubitelj specijalnog rata i stalnog straha od vanjskih i unutrašnjih neprijatelja koji se prepoznaju po podočnjacima zato što nikad ne spavaju? :D
Euklid
old school

Post 20 Apr 2014, 21:23

A dobro.

Onda nije napadnuta.

Sve se desilo samo od sebe.

A stranci ovladavaju resursima uzduž i poprijeko svih bivših republika 'nako, slučajno.

Evo i dan danas sve sami smišljamo kako ćemo i kud ćemo, nemaju strani okupatori veze s tim, boli njih uostalom briga šta će ovdje biti...

KREĆE LI KARAMARKO PREMA CENTRU? Savjetuju ih eksperti Angele Merkel i tim iz SAD-a

:giggle:
Pero

Post 20 Apr 2014, 22:08

Znači definitivno si ljubitelj specijalnog rata. :zubo:
Toliko da si otišao u off-topic da nam pokažeš kako peglaju imidž ovejanoj špijunčini kojem nije jasno zašto SDP-u rejting strmoglavo pada, a njemu nikako ne raste. :zubo:
A malo nazad o Jugi i bjelosvjetskim zavjerama - to me podsjeća na satove MPV (moralno-političkog vaspitanja) u JNA u kojima su mi tupili o nemjerljivom strateškom položaju Jugoslavije i shodno tome velikim aspiracijama na zemlje naših naroda i narodnosti. I onda se 4 godine zatvori autoput Zagreb-Beograd, Turci zaobiđu kroz Mađarsku i taj strateški položaj nekako postane malo manje strateškim. :zubo:
Euklid
old school

Post 20 Apr 2014, 22:13

:facepalm:
Pero

Post 20 Apr 2014, 22:15

Kopiraš undu. :zubo:
Emericzy

Post 22 Apr 2014, 16:18

Na početku je bio Tito.
Na kraju je bio Titanik.
Euklid
old school

Post 22 Apr 2014, 21:58

Taj Titanik je bio toliko dobar da mi još i danas krpamo rupe prodavajući stvari s njega.

Šta smo ono zadnje prodali od većih stvari? CO? Kapnula milijardica u državni proračun... hop.

Sad vele da će Petrokemiju Kutina... i tako... dok sve ne rasprodamo...
  • Information