Vjerojatno je CIA imala svoje prste, samo ne znam koga je sve potplatila - Miloševića, Tuđmana, Izetbegovića, Kučana, Đukanovića....
Ili su se posvađali zato što nisu svi proporcionalno dobili?
Pa da, vidiš kako je to bilo dobro vrijeme - em su bili nepismeni, em su sve usmeno dogovarali.Euklid » wrote:A ono... ne znam kako da ti kazem... u arhivama ne postoje zapisnici sa susreta sultana Murata s bogatim turskim industrijalcimapa bi sve ostalo na rekla-kazala...
Obrazlozenje raspada juge svakako ne moze stat u jednu racionalnu plahtu, tako da sa svoje danasnje perspektive mogu barem nesto rec na tu temu (iako sam bio dijete za vrijeme najboljih juginih godina), ali cu se potrudit u sto kracim crtama.Pero » wrote:Evo samo za Mikija.![]()
Vjerojatno je CIA imala svoje prste, samo ne znam koga je sve potplatila - Miloševića, Tuđmana, Izetbegovića, Kučana, Đukanovića....![]()
Ili su se posvađali zato što nisu svi proporcionalno dobili?
Rat se uklapa u profit, a zasto se nisu zaratili i ove koje si nabroja, ne znam, mozda zato jer bi to ipak odvelo planet u WWIII, a to bi im mozda bilo malo tu mach.Pero » wrote:Fino, a gdje se tu tvoju teoriju uklapa rat?![]()
Mislim, Česi i Slovaci su se mirno razišli, i jedni i drugi ušli u EU i NATO - CIA eto ovladala i nije bilo rata.![]()
Sovjetski savez se isto relativno mirno raspao, naročito s obzirom na nuklearno oružje.![]()
To je isto dio proračunatog plana ili je to samo kolateralna šteta?
Ma Čehe i Slovake su baš mogli.miky0 » wrote:
Rat se uklapa u profit, a zasto se nisu zaratili i ove koje si nabroja, ne znam, mozda zato jer bi to ipak odvelo planet u WWIII, a to bi im mozda bilo malo tu mach.
A cuj, sad kad malo razmsilim, mozda su cak i pokusali, ali se pametni ljudi nisu uhvatili ka ovdasnji lokalciPero » wrote: Ma Čehe i Slovake su baš mogli.Još su im se mogli i Mađari pridružit, jer ih u Slovačkoj ima skoro ko što je bilo Srba u Hrvatskoj. Jedan mali lokalni ratić, koju godinicu, malo razrušiš, pa moraš obnavljati, pa krediti, ma divotica jedna.
Ili misliš da je CIA Čehoslovačku zaboravila?
E pa onda - što kukaš?miky0 » wrote:
A cuj, sad kad malo razmsilim, mozda su cak i pokusali, ali se pametni ljudi nisu uhvatili ka ovdasnji lokalci
Čudno kako se SAD ne raspadnekarambol » wrote:Juga se raspala jer je bila trula iznutra. Da nije ne bi se mogla raspasti. Jednostavno. Zašto se ne raspadne Njemačka? Ili Japan? Ili Brazil? Ili Švedska?...
Bilo kakva utješna objašnjenja ne postoje. Sentimentalni razlozi se ne mogu uvažiti. Sve je biologija...
Eto, a meni se čini da su kohezivne sile bile dosta jake i da je neko (ponovo) morao probuditi aveti nacionalizma i pokrenuti ratove kako bi razbio te kohezivne sile kako bi ostvario svoje interese na ovim prostorima.karambol » wrote:
Ocito nisu...neka kohezivna snaga ih drzi na okupu. Juga je nije imala.
Pa zasto ne pali u SAD-u? Ima puno vise razlika nego ih je bilo ovdje. Zar ih je tako tesko razjebati nekoj mocnoj sili, npr. Rusiji uz svu lovu i infrastrukturu koju imaju? A ne vjerujem da su nesto pametniji od nas...Euklid » wrote:
Eto, a meni se čini da su kohezivne sile bile dosta jake i da je neko (ponovo) morao probuditi aveti nacionalizma i pokrenuti ratove kako bi razbio te kohezivne sile kako bi ostvario svoje interese na ovim prostorima.
U Sarajevu smo imali katoličku crkvu, pravoslavnu crkvu, islamsku džamiju, židovsku sinagogu... i sve na par 100 metara udaljenosti.
45 godina su ljudi živjeli u miru, radili, ženili se međusobno, slavili slave jedne, druge i treće... a onda je neko probudio nacionalizme.
Ponovo, kažem. Jer recept je već višestruko provjeren...
Pa zato jer SAD nije napadnut. Što ne znači da uskoro neće biti, od strane Kine npr.karambol » wrote:
Pa zasto ne pali u SAD-u? Ima puno vise razlika nego ih je bilo ovdje.
Euklid » wrote: Otprilike bas ono sto smo nas dvojica govorili kad su nas prozivali da sta bi nas dvojica, tako pametnih, ucinili na mjestu premijera:
1. smanjenje javne uprave i potrosnje
2. porezno rasterecenje
3. devalvacija kune
Popoku, nismo mi ni prvi ni zadnji koji su upali u krizu, recepti za izlazak su poznati i isprobani, treba ih samo poduzeti.
No, za tako nesto treba imati vladu/e koje rade za dobrobit gradjana i drustva.
Na zalost, mi stalno imamo marionetske vlade, instalirane od izvjesnih krugova, koje rade za strani interes.
Zato su nam preuzeli glavne tvrtke (INA, Pliva, HT...) a ostalo sistematski unistavaju tjerajuci nas istovremeno u duznicko ropstvo.
Krajnji cilj je ovladavanje infrastrukturnim i prirodnim resursima.
Kolika je kolicina sljepila kod gradjana ove zemlje najbolje ce potvrditi cinjenica da ce nam vrlo brzo stranci preuzeti autoceste, HEP, Hrvatske sume, Hrvatske vode... a sve ce ici pod izlikom da smo prezaduzeni i da moramo prodavati kako bismo vracali dugove.
I nitko nece ni pisnuti jer ce sve ici pod egidom da smo sami nesposobni i da je efikasnije ako stranci upravljaju time. Kao sto se vec odigralo u bankarskom sektoru.
Eto, tako otprilike danas izgledaju neokolonijalizam i neoimperijalizam.
Nema tenkova, nema vojske, nema skupih troskova... sve sto ti treba su tajne sluzbe, mediji i potkupljena politicka "elita"...
Kad je to Juga napadnuta? Računaš onaj Miloševićev frclek kad je htio Kosovare ekspedirati u Albaniju?Euklid » wrote: Zašto je onda Juga napadnuta?
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests