ja sam rođena bez cirkulacije. nemam pojma što ću ove godine nositi (bit ću sretna ako budem stala u 2-3 zimska odjevna predmeta), ali normalnih godina kad sam normalnih dimenzija, moje standardne zimske krpice izgledaju ovako: donje rublje. potkošulja (dovoljno duga da ju se zakači u gaće i da se iz njih ne izvlači čak ni kada sjednem. pamučne tajice. preko/ispod njih dokoljenke. ako je jako hladno, u martama im društvo može praviti još jedan par zokni. preko svega rifle - kroj i model ovisi o trenutnom raspoloženju, ali zimi preferiram deblji traper. gore: majica dugih rukava. preko nje majica kratkih rukava. o tome gdje i kako idem ovisi ostatak: ako idem negdje pjehe i pingvini čekaju u redu za topli čaj, na te dvije majice i potkošulju ću obući još i vesticu na kopčanje/"zipericu" (tj. majicu na zip), a potom kaput ili jaknu do koljena. ako, pak, idem na toplo mjesto autom, proći ćemo bez treće majice i obući kraću jaknicu ili kaput (manje se nagužvaju u autu).
kapu nosim pod obavezno jer imam kroničnih problema sa sinusima.
šal nosim pod obavezno, čak i u zatvorenom motam palestinku/pašminu oko vrata jer radim na takvom radnom mjestu da su mi glasnice prve na udaru. ako je jako hladno znam si omotati svoju palestinku, a onda preko nje još debeli vuneni šal do koljena.
rukavice su također obavezne, jer moja cirkulacija i ja se srećemo rijetko, a ne želim da mi prsti otpadnu od gangrene.
na nogama se čim zazimi nose marte. s duplim đonom, tako da nema te zimkulje koja mi može odozdo po tabanima udariti
inače, s manjim varijacijama, tako se oblačim cijelog života. čak ni u srednjoj školi nisam hupsala okolo bez potkošulje, golih nogu ili u onim jaknicama što ne pokriju bubrege. i svejedno imam kronične upale sinusa, mjehura, grla i bronhija. sve me strah zamisliti što bi još bilo pod upalom da sam ikad pokušala biti "frajerica".
kako nemam cirkulacije
"Madness in method, that's genius." F. Herbert