..na danasnji dan pobjede nad antifasizmom, otvaram spomenik
Ma Exy i Unda, cjenim ja to sta vi govorite, ali u ovom trenutku mi kao narod/drzava imamo goruci problem. A to je nas opstanak, i na koji nacin, ako je to ikako moguce. S obzirom da u ovom trenutku mi gubimo drzavu, a nasi sugradjani i golu egzistenciju, u kojoj Unda nece dobivat adekvatnu penziju, vec ce ona bit nekakav oblik socijalne pripomoci, i ti koja se nece imat gdje zaposlit nakon faxa, ovaj problem spomenika ustasama je smijesan.
..dobro. nego, reci ti meni, jel laburisti, splitski barem, imaju neki stav oko ovog ustaskog spomenika u sred splita ili ono, nije ih briga, bave se vaznijim stvarima?miky0 » wrote:Ma Exy i Unda, cjenim ja to sta vi govorite, ali u ovom trenutku mi kao narod/drzava imamo goruci problem. A to je nas opstanak, i na koji nacin, ako je to ikako moguce. S obzirom da u ovom trenutku mi gubimo drzavu, a nasi sugradjani i golu egzistenciju, u kojoj Unda nece dobivat adekvatnu penziju, vec ce ona bit nekakav oblik socijalne pripomoci, i ti koja se nece imat gdje zaposlit nakon faxa, ovaj problem spomenika ustasama je smijesan.
jel smiju oni uopce nesto rec protiv, ako su uopce i protiv? oce reagirat ili ce se pravit da ne vide? ..ili vide, pa im je drago, ali ce nesto reda radi ono rec, da ostane zabiljezeno za buducnost i povijest da se mogu furat kao neki antifasizam, mozda neko tu ima i ambicija postat svecem, ali nista zestoko nece reagirat, ne mos protiv sebe, jel?
baj d vej, meni je taj neki goruci problem o kojem ti govoris vec dugo vremena, pa je sad dogorilo do noktiju? na pemziju uopce ne racunam, uopce ne racunam da cu je dozivjet.
meni je odavno sve skupa dosta toga smijesno..
Sad si me zateka, eto ja nisam ima pojma za taj spomenik, a naravno da smo generalno protiv ustasluka, a oce li vrh splitskih laburista ista rec, ne znam, nevirujem. Mi se neopterecujemo ideologijama...a unda » wrote:
..dobro. nego, reci ti meni, jel laburisti, splitski barem, imaju neki stav oko ovog ustaskog spomenika u sred splita ili ono, nije ih briga, bave se vaznijim stvarima?![]()
jel smiju oni uopce nesto rec protiv, ako su uopce i protiv? oce reagirat ili ce se pravit da ne vide? ..ili vide, pa im je drago, ali ce nesto reda radi ono rec, da ostane zabiljezeno za buducnost i povijest da se mogu furat kao neki antifasizam, mozda neko tu ima i ambicija postat svecem, ali nista zestoko nece reagirat, ne mos protiv sebe, jel?
baj d vej, meni je taj neki goruci problem o kojem ti govoris vec dugo vremena, pa je sad dogorilo do noktiju? na pemziju uopce ne racunam, uopce ne racunam da cu je dozivjet.
meni je odavno sve skupa dosta toga smijesno..
a kako nisi znao? pa di ti zivis?miky0 » wrote:
Sad si me zateka, eto ja nisam ima pojma za taj spomenik, a naravno da smo generalno protiv ustasluka, a oce li vrh splitskih laburista ista rec, ne znam, nevirujem. Mi se neopterecujemo ideologijama.
dakle, po tebi i laburistima ovo nije politicko pitanje nego ideolosko? ono, nema veze jel faszam, samo da raste zaposlenost i ta neka potrosnja? jel si na to mislio? ono, nek bude fasizam ako cemo svi imat dvi iljade eura placu, na to si mislio?
tebi je spomenik imenom rafael boban, ono, ideologija?
ili ovako, jel se pricalo kod vas u stranci na koliko proustaskih glasova racunate na sljedecim izborima? na sto vise? zar postoje uopce neki drugi glasovi osim ugrozenih socijalno fasistickih sa dobrim penzijama i beneficijama?
Je ga i ti kompliciras. Generalan stav nismo iznosili jer smatramo to pitanje nepotrebnim u ovom trenutku. I racunamo na svaki glas, a najvise pucamo na socijalno najugrozenije, dakle na sve.
Da se meni sad glavom i bradom javi neki tiranin i rece, miki evo ti dva soma eurica, ali provodi moju politiku, ne bi prista jer bi onda tako nesto vec davna prihvatija od hdzsdp
Da se meni sad glavom i bradom javi neki tiranin i rece, miki evo ti dva soma eurica, ali provodi moju politiku, ne bi prista jer bi onda tako nesto vec davna prihvatija od hdzsdp
..ukratko, trta vas je.miky0 » wrote:Je ga i ti kompliciras. Generalan stav nismo iznosili jer smatramo to pitanje nepotrebnim u ovom trenutku. I racunamo na svaki glas, a najvise pucamo na socijalno najugrozenije, dakle na sve.
..pa barem, ako vas je vec strah sluzbeno rec sta mislite, ono direktno, idealna je ovo prilika za udrit po baldazaru i esdepeu..ono, ovo je prilika za pritiskat za lokalne vanredne izbore, a vi gledate gdje oblaci putuju, to je u ovom trenutku jako vazno. svugdje je dobro gledat, osim tamo gdje nam je neugodno gledat. jaka opozicija, dosljedna, nema sta..
Ocito ne znas da dosta nasih clanova posjecuje drzavne firme koje drzava zeli poslat u stecaj, a radnike na ulicu. I to s vremena na vrijeme mediji cak i prikazu. Tako da ti je to sta si sad napisa neutemeljeno.
Al, da si mi ideju, pa cu upitat naseg sefa ovdi, sta se nije oglasija oko ovog. I ako se oglasi, os nam dat glas?
Al, da si mi ideju, pa cu upitat naseg sefa ovdi, sta se nije oglasija oko ovog. I ako se oglasi, os nam dat glas?
dakle, nemate vremena za ustaske spomenike u sred splita.miky0 » wrote:Ocito ne znas da dosta nasih clanova posjecuje drzavne firme koje drzava zeli poslat u stecaj, a radnike na ulicu. I to s vremena na vrijeme mediji cak i prikazu. Tako da ti je to sta si sad napisa neutemeljeno.
ok, dobro je znat. samo se vi borite protiv stecajeva. mogli ste sacekat jos koju godinu.. i ovako se nemate protiv bog zna cega borit..
Pa zar meni oni nisu jedno te isto..a unda » wrote: ..ma ono.. malo, ajd, malo. esdepe je ipak veca katastrofa, jelda?
..pa zar jesu?
zar se nije bolje zivjelo za vrijeme hadezea? zar nije? dakle, ipak malo, jel, ono..hadeze, jel..
aj, da imas samo taj izbor, da moras nekako birat izmedju toga da dodje opet hadeze ili da ostane esdepe, aj iskreno, sta bi radje? nemoj sad pizdit i izvlacit se, ja bi ovo, ja bi ono ono, ja bi tamo, ja bi amo, nego eto, situacija je takva i moras nekako, ne znam, radi cega, odlucit. sta bi radje ? ..ono, teska srca, ali bi ipak bio za..?
Zar je tebi bitno koji ce te kurac guzit? Meni nije, jer ce me guzit kradezeov ili es de peov, pa mi je sasvim svejedno. Uistinu..a unda » wrote: ..pa zar jesu?![]()
zar se nije bolje zivjelo za vrijeme hadezea? zar nije? dakle, ipak malo, jel, ono..hadeze, jel..
aj, da imas samo taj izbor, da moras nekako birat izmedju toga da dodje opet hadeze ili da ostane esdepe, aj iskreno, sta bi radje? nemoj sad pizdit i izvlacit se, ja bi ovo, ja bi ono ono, ja bi tamo, ja bi amo, nego eto, situacija je takva i moras nekako, ne znam, radi cega, odlucit. sta bi radje ? ..ono, teska srca, ali bi ipak bio za..?
..ali ono, da je sad neka situacija da miras birat izmedju ta dva, koga bi birao?miky0 » wrote:
Zar je tebi bitno koji ce te kurac guzit? Meni nije, jer ce me guzit kradezeov ili es de peov, pa mi je sasvim svejedno. Uistinu
Kad bas zelis. Za uspjesnije. A ti odgovori koji su to. Eto, tko se zaduzivao po povoljnijoj kamati, tko se sveukupno za manje zaduzio, za cijeg mandata je vise ljudi radilo. Izguglaj, i ti napisi to ime...a unda » wrote: ..ali ono, da je sad neka situacija da miras birat izmedju ta dva, koga bi birao?
S tim, i ovim putem naglasavam, za hdz nikad u zivotu nisam glasao. Za sdp jesam
dakle, jel to znaci da ti je mrvicu ipak drazi hadeze?miky0 » wrote:
Kad bas zelis. Za uspjesnije. A ti odgovori koji su to. Eto, tko se zaduzivao po povoljnijoj kamati, tko se sveukupno za manje zaduzio, za cijeg mandata je vise ljudi radilo. Izguglaj, i ti napisi to ime.
S tim, i ovim putem naglasavam, za hdz nikad u zivotu nisam glasao. Za sdp jesam
Ne, to samo znaci da za ovaj narod zelim bolje i uspjesnije..a unda » wrote: dakle, jel to znaci da ti je mrvicu ipak drazi hadeze?
Pa zar to nije jasno? Ranije sam ti naveo kriterije koji su mi bitni.
pa pusti sad sta je meni jasno, mene zanima sta je tebi jasno. onda? ne zelis rec? mislim, ne znam cega se bojis?miky0 » wrote:
Pa zar to nije jasno? Ranije sam ti naveo kriterije koji su mi bitni.
Ali ja sam odgovorio. Sasvim jasno i razumljivo. To sto volim zagonetke je manje bitno. U svakom slucaju, trazeni idgovor ti se nalazi u mojim pitanjima...a unda » wrote: pa pusti sad sta je meni jasno, mene zanima sta je tebi jasno. onda? ne zelis rec? mislim, ne znam cega se bojis?..jel ti uvijek tako muljavis?
-
- Information
-