U prijateljske i one prijateljsko-poznaničke odnose, u poslu, na faksu, u nekakvim projektima, u hobijima? Ili posvuda dajete znatno manji postotak, ali na kraju dana imate osjećaj da sve štima (naravno, ne uvijek)?
Skužila sam da nemam balans. Da u nekim stvarima dajem maksimum, a u nekima minimum. Što nije nužno dobro, štoviše, može biti jako loše. Npr. uneseš se u neki prijateljski ili ljubavni odnos i na kraju izađeš iz istog kao olupina, iscrpljen i osiromašen. Ili, uneseš se u posao 100% iako svi drugi daju mnogo manje i onda ili i sam počneš zabušavati ili imaš nekakav feeling nepravde.
Ponekad me i strah stršati. Dati sebe 100 posto. Jest da će neki to prepoznati, doduše rijetki, ali prije zbog takvih stvari dobijem po nosu. Netko ispadne zavidan pa onda narušim i prijateljski i poslovni odnos.
Mislim da me vrlo lako povuče nešto, ako imam strast prema nečem, sklona sam izgorjeti u tome. Također, kad vidim neku priliku u nečemu, izgorjet ću na manje bitnim preprekama do cilja i do cilja ću na kraju već odustati ili uvidjeti da sam ganjala pogrešan cilj.
Dok, u nekim stvarima dajem manje od minimuma. Faks, npr. I što sa više stvari zatrpavam dan i raspored, to me sve više odvlači od istog.
Jako sam frustrirana ovih dana, otud ovaj topic. Imam nalete sreće što možda mogu naučiti nešto što sam oduvijek htjela, ali mislim da tu priliku baš i neću dobiti, bar ne u onakvom obujmu kakvom bih htjela. S druge strane, sve više se ukopavam u grad kojeg ne volim, radeći stvari koje volim na nekoj nižoj razini od one koju bih htjela. Ta niža razina mi je potrebna, zbog iskustva, ali hm, ako ne počnem davati maksimum na faksu, niti ću ikad doći do više niti ću se ikad maknuti odavde.
Nemam pojma što sam točno htjela pitati. Ali nekakav ringišpil mi je u glavi. I na momente je super. Na momente je kaos.
Svakako je bolje od letargije koja me hvatala posljednjih godinu dana. Ali, imam tisuće upitnika. Imam osjećaj da puno bolje prolazi davanje prosjeka od sebe nego istinski trud. Vjerojatno ovisi gdje.
Konkretno:
Skužila sam, nakon što sam pristala već, da sam pristala na posao za koji sam plaćena 4000 kn manje od osobe koja radi skoro isto što i ja. A da je moja prethodnica (ne ta ista osoba) radila mnogo manje stvari i manje se trudila od mene. Htjela sam zapravo razbiti strukturu dana u kojoj visim na netu i opet ništa ne učim, a zapravo sam si natovarila na vrat nešto što mi na kraju oduzima vrijeme i potencijalno živce. A opet, na neki me način veseli i puni energijom. Ambivalentna sam spram svega toga.
Možda malo i dramim. Ali samo malo.