Hrvatski laburisti - Stranka rada

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 26 May 2014, 22:20

Pero » wrote: Pa dobro, budući si se ti izjasnio da si bordo crveni, jasno je kako su svi desno od tebe desničari. :zubo: Samo mi nije jasno kako ti misliš uvjerit široke narodne mase da je bordo crvena prava opcija. :zubo: Ili ih zapravo ni ne misliš uvjeravat, tko jebe plebs, dignimo novu Oktobarsku revoluciju i bordo crvena elita će doć na vlast i svima će bit bolje. :zubo: I neš ti meni dalje prodavat demokraciju. :zubo:
..c,c,c, ..pero..evo ti jos jedno c da ih je cetiri. :D di sam se ja to izjasnio da si ti moji? :D

aj, da vidimo jednom vise kako ti radi logika. :D

..malo sam isao gledat i nije mi bas najjasnije sta oni oce. mislim, jasno mi je to sto su i oni malo izgubljeni, to mi je jasno.. :D

mislim da je jasno sto je to desno. jel jasno ili moram objasnjavat? evo, ti volis od kulin bana, pa se mos vratit i u doba francuske revolucije, ali pls, ne prije. :D

ne mislim uvjeravat nikoga u nista. sve se samo tokom vremena iskristalizira. :D
nema svrhe od uvjeravanja nikoga i nikada. postoji zgodna rijec koja je malo, jel, inflacionirala, a radi se o svijesti. :D

plebs ce reagirat kako ce reagirat onda kad ce reagirat, bez obzira na ikakvo uvjeravanje. a ni oktobarska revolucija nije bas najprikladniji izraz, iako mo je jasno da se od tog neceg strepi, nakon francuske revolucije, oktobarska je pokazala da postoji efikasan alat kad se moc umisli da joj nitko ne moze nista.

ali kako je i oktobarska bila u mnogom razlicita od francuske (cije odjeke, baj d vej, jos uvijek osjecamo, a to bi opet sa vise strana moglo bit vrlo zanimljivo zasto je to tako), tako ce i neka sljedeca revolucija tog tipa ili gabarita ili znacaja (meni se cini da je svima jasno da se radi o kad, ne o hoce li doci do nje) ili te neke definicije, biti razlicita od oktobarske.
ako nista drugo, ne znam kolko je tehnoloskih revolucija proslo od francuske do oktobarske (pa i tu bi bilo zanimljivo pogledat jel ima tu neka korelacija s drustvenim tim promjenama i kako i zasto), od doba oktobarske revolucije do danas, tehnoloski skokovi skoro su se eksponcijalno kretali ili kojom vec funkcijom mozemo opisat te procese i skokove.

demokracija se s druge strane nekako prirodno krece monopolizaciji, tj plutokracijama nekim i gubi svoj neki smisao..prema njoj se romanticno, zastarjelo, anakrono odnosimo isto kao i prema revoluciji.
ili ako vec oces, neke stvari je dobro vonegut opisao, ne samo u mehanickom pianinu, pita se on isto, sto i kako.. :D

ne vidim uopce kako bi lijeve strane, pa i te dosta lijeve, bile protiv demokracije neke, ali sasvim mi je jasno kako sve desno zeli imati demokraciju pod kontrolom.
nekako, cak bih se usudio rec da je demokracija imanentna citavoj lijevoj lepezi, bez obzira na intezitet. desnom krilu demokracija je samo nacin da se ostvari jos veca moc i razlike u drustvu. :kokice:
govoriti o demokraciji u nekom kapitalistickom ili tom nekom trzisnom kontekstu, isto je kao sto je platon govorio o demokraciji potpuno ostavljajuci kao nebitno citavu robovsku populaciju. :kokice:

..a unda
Undaminator

Post 26 May 2014, 22:33

Pero » wrote: Ne, ja sam ti u osnovnoj školi crtao brodove kojima je zastava bila otprilike jednako velika kao i brod i naravno imala je veliku crvenu zvijezdu. Uvijek je, istina, bila hrvatska zastava, ne jugoslavenska. Pomalo me smeta što danas nisam u stanju ni skicirati današnju hrvatsku zastavu (ne znam koji joj je redoslijed grbova), a ni moja djeca je ne znaju nacrtati. :D
..a sta je falilo jugoslavenskoj zastavi? mislim, briga me mogao si crtat i norvesku zastavu, ali jugoslavenska sfrj zastava uopce nije bila losa. veksiloloski je vise nego korektna, simbolicki citka i jednostavna, prepoznatljiva.
pa i heraldicki (a i poetski) je grb sfrj jedno pet puta bolje rijesen nego ovaj sad hrvatski, koji je heraldicki ono, nepismen, a naravno da ce onda i pripadajuca zastava bit takva, konfuzna.. ono, prava trzisna, svasta nesto. :D
Pero

Post 27 May 2014, 08:46

..a unda » wrote: ..c,c,c, ..pero..evo ti jos jedno c da ih je cetiri. :D di sam se ja to izjasnio da si ti moji? :D
Pa u onom postu o EU izborima, kada si zalijepio onu lepezu predviđanja rezultata.
Ovo - ili, za koga glasat da mi glas ide npr ovim, ggl/ngl, bordo crvenima?
Ili se meni krivo učinilo? :zubo: Ti si to samo hipotetski napisao, jednako te zanimaju i krajnje desne opcije. :zubo:
..a unda » wrote: nekako, cak bih se usudio rec da je demokracija imanentna citavoj lijevoj lepezi, bez obzira na intezitet. desnom krilu demokracija je samo nacin da se ostvari jos veca moc i razlike u drustvu. :kokice:
A vidiš, ako odeš dovoljno ulijevo, u Sjevernu Koreju ili Kubu, ili prije u Jugoslaviju ili Sovjetski Savez, onda nekom misterijom demokracija nestane i uvede se jednopartijski sistem jer ipak elita zna što je najbolje za narod, pa su neke druge ideje bespotrebne. :D Zanimljivo, slično se dešava ako odeš dovoljno udesno. :zubo: Nekako je to kao efekt kruga, samo što se iz nekog misterioznog razloga, dovoljno desno i dovoljno lijevo međusobno ne mogu smisliti iako bi i jedni i drugi zapravo voljeli ukinuti demokraciju - brate samo smeta. :zubo:
..a unda » wrote: govoriti o demokraciji u nekom kapitalistickom ili tom nekom trzisnom kontekstu, isto je kao sto je platon govorio o demokraciji potpuno ostavljajuci kao nebitno citavu robovsku populaciju. :kokice:
Lijepo, a u kojem bi ti kontekstu govorio o demokraciji? Atenska nevalja zato što su postojali robovi. Kapitalistička nevalja zato što postoji privatno vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju i iskorištavanje čovjeka po čovjeku. :zubo: U socijalizmu je nije bilo. Ni u nacizmu ili fašizmu. Što sad, nijedno društveno uređenje ne odgovara - ajmo pričekat da se izmisli neko novo, pa da demokracija ima smisla. Ili je zapravo uopće ni ne treba, samo bezveze troši resurse i izaziva teške riječi između političkih protivnika? :zubo:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 27 May 2014, 10:37

Ajmo se vratit na temu.

Dakle, sto recimo ako se laburisti stvarno raspadnu, tko ce preuzet njihovo mjesto kao nekakve trece opcije u zemlji?

Uzmimo u obzir cinjenice, a to znaci da je lesar najauktalniji zastupnik, a laburisti stranka s najvise zakonskih prijedloga, i stranka s najvise pitanja u aktualnom prijepodnevu.
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2014, 10:58

Pero » wrote: Pa u onom postu o EU izborima, kada si zalijepio onu lepezu predviđanja rezultata.
Ovo - ili, za koga glasat da mi glas ide npr ovim, ggl/ngl, bordo crvenima?
Ili se meni krivo učinilo? :zubo: Ti si to samo hipotetski napisao, jednako te zanimaju i krajnje desne opcije. :zubo:

A vidiš, ako odeš dovoljno ulijevo, u Sjevernu Koreju ili Kubu, ili prije u Jugoslaviju ili Sovjetski Savez, onda nekom misterijom demokracija nestane i uvede se jednopartijski sistem jer ipak elita zna što je najbolje za narod, pa su neke druge ideje bespotrebne. :D Zanimljivo, slično se dešava ako odeš dovoljno udesno. :zubo: Nekako je to kao efekt kruga, samo što se iz nekog misterioznog razloga, dovoljno desno i dovoljno lijevo međusobno ne mogu smisliti iako bi i jedni i drugi zapravo voljeli ukinuti demokraciju - brate samo smeta. :zubo:

Lijepo, a u kojem bi ti kontekstu govorio o demokraciji? Atenska nevalja zato što su postojali robovi. Kapitalistička nevalja zato što postoji privatno vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju i iskorištavanje čovjeka po čovjeku. :zubo: U socijalizmu je nije bilo. Ni u nacizmu ili fašizmu. Što sad, nijedno društveno uređenje ne odgovara - ajmo pričekat da se izmisli neko novo, pa da demokracija ima smisla. Ili je zapravo uopće ni ne treba, samo bezveze troši resurse i izaziva teške riječi između političkih protivnika? :zubo:
pa ne vidim bas sta fali tim bordo crvenima. doduse, kazem, nisu bas ni oni sigurni sta im fali u smislu da znaju sta ce i kako ce. :D
za razliku od desne lepeze koja tocno zna sta, kako i zasto.
..ali, da bi tim bordo crvenima trebalo dat vecu sansu i utjecaj u eu, to svakako mislim. velike su razlike u eu i te razlike bi trebalo nekako popeglati, inace.. postoje drugi procesi na koji drustvo moze pulsirati, a kolko je to dobro, ne znam. mozda je dobro, mozda nije dobro, mozda nije ni dobro ni nedobro.. mozda jednostavno tako mora bit.

evo, malo stvaram jedan koncept kamikaza glasanja..npr, pokusavam simulirat sto bi bilo da u hrvatskoj na sljedecim izborima ogromnu, ali ogromnu vecinu, nevidjenu do sad, dobije hadeze. ili neka stranka koja ce tomasicku neprikosnoiveno postavit na celo vlasti.
mislim da sam sposoban glasat za to, a sad, kolko ce oni bit moji, ne znam.. :D

kao sto ne znam cega bi se trebalo bojat da ti bordo crveni u eu dobiju nekih trideset, cetrdeset ili pedeset ili vise posto vlasti, sto je naravno nemoguce u ovakvom ekonomsko pravnom okruzenju ili sustavu. tu desne opcije kolo vode, nema tu nikakve sumnje.

jednostavno, ne mogu usporedjivat rusiju, kubu, koreju sjevernu s ondasnjom jugoslavijom. cak bih se mogao upitat kolko je to tamo bilo lijevo, jel uopce bilo, kad, u kojoj mjeri? sto se tice ondasnje juge, procesi, pa i demokratski cak eto, iako se mogu slozit da su bili suspendirani, ipak su se ne neki nacin pokusali provodit, ta neka volja naroda, ali nije bas bilo odjeka nekog, puno je tu bilo opterecenja, sa dosta strana, ali kretalo se nekako naprijed sto se tice, ne znam, nekog medijana ili mozda modalno nekako. distribucija dobara je bila nekako ravnomjernija.
sad, o uzrocima mozemo, ali cinjenica je da do ratova ovdje doslo uvodjenjem demokracije. postojala je demokratska volja za ratom.. pa evo, i za fasizmom.

meni je zaista tesko tako olako poput tebi usporedjivat socijalizam i nacizam, fasizam. narocito sto se tice one jugoslavije.
ne vidim, barem sto se tice tih nekih odnosa, pravne regulative, pa i eto, neke prakse kojom se, ajd, eto, tjeralo doslovno na tu vrstu demokracije da se odlucuje sto je najbolje za sebe u okviru drustva, zajednice, a pod tim mislim od administrativnog ustroja (ne samo republike, nego i nize) pa do npr zoura, samoupravljanja.. mislim ono, pa da je to u praksi se odrzalo i razvijalo, pa koju bi ti vecu ili visu demokraciju prizeljkivao, koji je to bolji princip demokratskog odlucivanja? :D

..elita ko elita, trebala bi znat sto je najbolje za narod, narocito ako se ide s tim nekim socijalistickim pristupom. kojim mehanizmnima kontrolirat tu elitu u takvom nekakvom pristupu, e sad je to za razglabanje.
u trzisnom, kapitalistickom smislu, sve je to malo drugacije, citav sustav se osniva na doktrini sto vecih razlika, a ta neka demokracija samo je alat da se takav sustav odrzi.

nema tu bas nekih misterija. misterija je samo zasto to ne priznat sebi. :D

pa, mogao bih govoriti o demokraciji u okviru drustva u kojem nece postojat robovi ili gdje ce se oni uzet u obzir ili neka druga vrsta nametnute ovisnosti ili citave te igre u kojoj je cilj biti s one gore strane.
mislim, cak bih mogao rec da ne bih imao nista protiv toga, ako se pravila te igre javno nekako obznane, prikazu, pa onda, ko koga ili kako volim to rec.. neka igre otpocnu. cega se to bojimo? :D
..e, ali tu je neki misterij, zasto se ta pravila ne uce od najmanjih nogu? u cemu je kvaka? zasto jedno pricamo, drugo radimo? jel to neki politicki sustav vlaske furbarije, sto li? :D

o privatnom vlasnistvu ili tom nekom vlasnistvu sredstava za proizvodnju, sada ne bih. morao bih onda i i agrarnim reformama, pa i o napoleonu. :D
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2014, 11:02

miky0 » wrote:Ajmo se vratit na temu.

Dakle, sto recimo ako se laburisti stvarno raspadnu, tko ce preuzet njihovo mjesto kao nekakve trece opcije u zemlji?

Uzmimo u obzir cinjenice, a to znaci da je lesar najauktalniji zastupnik, a laburisti stranka s najvise zakonskih prijedloga, i stranka s najvise pitanja u aktualnom prijepodnevu.
ma nece se raspast, sta sad kukas. :D

a i ako se raspadnu, uvijek ce bit nesto. nije ni lesar pao s neba, on je isto dosao do laburista nekim raspadom. :D

a ako i dodje do toga, sta, naci ces novu stranku i eto. mislim, sta ti fali ic u orah. holica je savim ok. da sam na tvom mjestu, prebacio bi se u orah. :D

ali da su laburisti treca neka opcija..ne znam, ne znam. pa sam govoris da su esdepe i hadeze isti, dakle, mislio si valjda na laburiste kao na drugu opciju? :D
miky0
ST Leader

Post 27 May 2014, 11:18

..a unda » wrote: ma nece se raspast, sta sad kukas. :D

a i ako se raspadnu, uvijek ce bit nesto. nije ni lesar pao s neba, on je isto dosao do laburista nekim raspadom. :D

a ako i dodje do toga, sta, naci ces novu stranku i eto. mislim, sta ti fali ic u orah. holica je savim ok. da sam na tvom mjestu, prebacio bi se u orah. :D

ali da su laburisti treca neka opcija..ne znam, ne znam. pa sam govoris da su esdepe i hadeze isti, dakle, mislio si valjda na laburiste kao na drugu opciju? :D
A cuj, nisam bas tip koji bi se prebaciva iz stranke u stranku, a opet iako mi je holica draga, nekako se bavi ekologijom sto meni nije bas zanimljiva tocka, tako da sta ja znam, nemam nekih mikro interesa u orahu. Ali da ih pidrzavam, da, volija bi da izrastu u pravu stranku.

A o drugoj, trecoj opciji, ok, mada sam to rekao u ocima biraca, a biracima sdpa i hadezeja njihove stranke nisu jedno te isto.
MightyMe

Post 27 May 2014, 11:29

miky0 » wrote:
A cuj, nisam bas tip koji bi se prebaciva iz stranke u stranku, a opet iako mi je holica draga, nekako se bavi ekologijom sto meni nije bas zanimljiva tocka, tako da sta ja znam, nemam nekih mikro interesa u orahu. Ali da ih pidrzavam, da, volija bi da izrastu u pravu stranku.

A o drugoj, trecoj opciji, ok, mada sam to rekao u ocima biraca, a biracima sdpa i hadezeja njihove stranke nisu jedno te isto.
Pa šta se ne bi pribacija, nije da te puno briga za program ove sad stranke, zašto bi te bilo briga za program OraHa? :kokice:
Pero

Post 27 May 2014, 11:32

miky0 » wrote:Ajmo se vratit na temu.

Pa već su preuzeli. Orah je pokupio razočarane SDP-ovce, a Savezu za Hrvatsku je malo falilo da uzme jedan mandat HDZ-u. Malo te ne razumijem - ti bi od stranke koja je lijeva očekivao da je treća opcija? Misliš da bi HDZ-ovci, pravaši, HSS ili HDSSB glasali za nju?
miky0
ST Leader

Post 27 May 2014, 11:55

MightyMe » wrote:
Pa šta se ne bi pribacija, nije da te puno briga za program ove sad stranke, zašto bi te bilo briga za program OraHa? :kokice:
Ne majti, ja sam se uclanio u laburiste jer mi je njihov program najblizi. A osobno ne volim politicare koji se pribacuju iz stranke u stranku. Takvima volim rec, da kojim slucajem kinezi dodju na vlast ovdi, da bi se ti politicari odmah slijedeceg dana probudili kosooki :giggle:
miky0
ST Leader

Post 27 May 2014, 11:59

Pero » wrote: Pa već su preuzeli. Orah je pokupio razočarane SDP-ovce, a Savezu za Hrvatsku je malo falilo da uzme jedan mandat HDZ-u. Malo te ne razumijem - ti bi od stranke koja je lijeva očekivao da je treća opcija? Misliš da bi HDZ-ovci, pravaši, HSS ili HDSSB glasali za nju?
Pa da Pero, jer su laburisti rekli da ih u principu podjela na lijevo-desno ne zanima. Tako da teoretski za nas mogu glasat obespravljeni radnici desno orijentiranog svjetonazora.
Pero

Post 27 May 2014, 12:06

miky0 » wrote:
Pa da Pero, jer su laburisti rekli da ih u principu podjela na lijevo-desno ne zanima. Tako da teoretski za nas mogu glasat obespravljeni radnici desno orijentiranog svjetonazora.
He-he, nedavno sam slušao Lesara u nekom intervjuu na nekoj televiziji u kojem je eksplicitno otklonio bilo kakvu mogućnost koaliranja s HDZ-om. A Vuljanić se u EU parlamentu učlanio u one undi drage bordo crvene, ljevije od socijaldemokrata. I onda kao laburiste podjela na lijevo-desno ne zanima. Ispalo je da ih zanima i to više nego se deklarativno iskazuje. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 27 May 2014, 12:12

Pero » wrote: He-he, nedavno sam slušao Lesara u nekom intervjuu na nekoj televiziji u kojem je eksplicitno otklonio bilo kakvu mogućnost koaliranja s HDZ-om. A Vuljanić se u EU parlamentu učlanio u one undi drage bordo crvene, ljevije od socijaldemokrata. I onda kao laburiste podjela na lijevo-desno ne zanima. Ispalo je da ih zanima i to više nego se deklarativno iskazuje. :zubo:
Da, ali u pocetku stranke, takve podjele smo odbijali.
Pero

Post 27 May 2014, 12:18

miky0 » wrote:
Da, ali u pocetku stranke, takve podjele smo odbijali.
Jebi ga, na početku HDZ-a je i Franjo zagovarao pomirenje sinova i unuka partizana i ustaša. :zubo: I razmišljao je kakav simbol da stavi na zastavu, da se razlikuje od Nizozemske, a da ne vuče na NDH, pa smo dobili ovu komplikaciju koju smo dobili, pa opet nije ništa pomoglo. :zubo: Pomalo ste se svrstali ljevije od SDP-a, a očito je da je ideologija još uvijek kod nas jača od bilo čega drugoga. :D
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2014, 12:58

miky0 » wrote:

sta nisi tip? kako nisi tip? stovise, trebao bi se uclanit i u orah, bit u dvije stranke, pa sta. jel demokracija i pluralizam il nije.
pa u japanu ima vise vjernika nego stanovnika i sta im fali. :D

meni je sasvim moguica ta neka buducnost te neke demokracije da netko bude clan, ne znam, pet stranaka. :D
nema tu vise konvertitstva. konvertitstvo je zavrsilo negdje sa formiranjem hadezea gdje je masu njih doslo iz ka pe ju ili ka pe ha.
a i es de pe je povukao u sebe ne bas malo tih nekih liberala i desnicara.

a kakvih interesa imas u laburistima? jel imas ti neke koristi od njih? daju neku lovu, dozvole neke, koncesijicu, posao neki? ..ono, natjecaj neki pa za tebe postelan? :D
..ili, jel se tamo sta placa? ono, ko su sve profesionalci u toj stranci? cuj, za tri, cetr iljade kuna mogao bih bit sasvim korektan laburist u splitu. ono, odradio bih posao solidno. ojacali bi laburisti. :D

ali, aj, gle ovo. aj, malo razmisli. evo, da je neke pameti..neki bi rekli vizije neke, maste, malo volje..evo, imamo sad tu neku politcku sliku u hrvatskoj kakvu imamo i ovi eu izbori su nekako bili kao neko istrazivanje marketinsko na tom nasem politickom terenu.
i sad, imas tu taj hadeze i esdepe. sto im je slicno? pa eto, da sad ne idemo tvojim nekim graktajucim putem, slicno im je sto su to jedine stranke koje nekako mogu formirat vladu. ono, imaju tog nekog politickog, birokratskog iskustva i kadra. hadeze je to, kako sam rekao, pokupio malo od bivsih clanova neke ka pe i crkve i nekih tih desnih politickih umova koji su uvijek mislili kako bi oni mogli vladat i omrsit se, kapitalizirat svoju ogranicenost.
i tu se na njega slepaju citave te neke politcke bagre, panj kaaramarki, neki haespeovi, djapici, petirke, crkve, haesesovi, tomasicke, citav taj neki hrvatski mejnstrim zajedno sa tim glavasevim hdspp, zavjetima za hrvatsku, savezima za hrvatsku..piskemlematere, svi nahrupili za dom i svoj dzep spremni. :D

imamo i taj neki es de pe s nekim liberalima, ideesom, haenesom, umirovljenicima i ta zbrda zdola ukurcu ekipa vise posvadjana medju sobom nego prema ostalima, i oni oce svoje mjesto pod suncem gdje para pada s neba kao mana bozja. :D

i sad, imas tog karamarka,taj hadeze koji je ostavio spaljenu zemlju za sobom i kojem je vec jednom uspjelo zajebat i sefa i stanicu nakon sto je vec jednom zasrao & sasrao do balcaka i to, slazem se, sasvim zlocinacki i cudim se da nije i kriminalno, ne znam sta se ceka i zasto (mislim da znam zasto, ali pravim se da ne znam :D) i sad, nakon sto je ovaj kukuriku obavio najveci dio prljavog posla, sad hadeze opet misli svetacki opran malo opet zajasit iu krenut opet od tamo gdje je stao.

tu imamo ovu sad koaliciju na vlasti, koja ne moze obuzdat ni sebe i, vjerovao ko ili ne, dosta reda je napravio, svinjca, kotac pocistio, napravio je ono ssto hadeze nije mogao (ili nije ni htio, dapace) i da je hadeze to krenuo cistit imali bi ovdje, ono, malo je rec ulicne nerede, sranja na sve strane bi bilo i to je bio zadatak ove vlasti da to napravi.
i, ponavljam, krenut ce ova sva nasa ekonomska slika malo na bolje, sasvim uskoro, sasvim vidljivo, ne radi neke sposobnosti ili ingenija ove vlade, nego jednostavno sto i vrijeme, kao i neki drugi procesi i odnosi, rade u tom nekom smjeru, da je bilo koja druga vlada bila, isto bi bilo (ok, osim kazem, ako se ne uzme u obzir taj neki opravdani animozitet prema hadezeu i ekipi koji koliko god bio opravdan, ipak nije bio toliko masovan i odlucan i jasan, politcki jasan), vrijeme cini svoje i negdje pri kraju ovog mandata ove vlade (ili neke druge) nakon cetiri godine, ipak bi se vidjeli neki pomaci.
tu sad ne zelim govorit o tim nekim referentnim pokazateljima za koje se volimo jako drzat, poput nekih izoliranih i popabircenih brojki nekog jebenog bedepa, zaposlenosti i ostale kapitalististicke metrije, jer se i tu vise radi o politici, a manje o nekom raciju. te brojke, narocito za hrvatsku, sad jesu sad nisu, preko noci se promijene zavisno od nekih sasvim drugih odluka i procesa na koje hrvatska moze malo ili nista utjecat.
ali eto, neka baza za koju bi se mogao uhvatit taj neki liberalno kapitalisticki ekonomski napredak, pomak, dosta je ovom vladom ociscena i spremna i u funkciji.

ova vlada zna da joj je namijenjena kamikaza uloga i ima vec jedno iskustvo, lose iskustvo i sad..napravila je sto je napravila, nema sta vise se tu nesto radit, sad se treba posvetit kako ostat na vlasti i ko ce ostat, ko ce bit vlast.

i tu sad opet imamo tog karamarka koji vec dvije godine najavljuje ovo sto pokusava radit, okupit desnicu, tu ovi neki kao lijevu stranu, ne znam zasto se zove lijeva, ali ajd, kao neka protuteza je hadezeu i toj vrsti nacioidemokrscantva naseg, i nekako razjedinjenija je ta strana, u vecoj nekoj panici, ali, usprkos toj nekoj desnoj slici, ne cveta cvetje ni u njihovo desno preduzetje i pustaju se sasvim jasni baloni o mogucoj koaliciji hadezea i esdepea.

a ta neka koalicija bi bila moguca samo kao neki oblik neke kao vlade nacionalnog spasa, jedinstva, neki taj kurac palac na koji ide i ovaj tudum kujundzic, taj politicki proizvod, savez neki za hrvatsku, a takva neka koalicija je moguca samo ako se situacija u zemlji prezentira kao takva za koju je potrebno da se svi ujedine radi..ne zna se radi cega, radi toga valjda da se vlkast i moc raspodijeli medju njima tako da nema velikih gubitnika.
tj, ne bih se cudio da se nekako..ne znam, nekako ta situacija isforsira ka nekoj frci.

tu jos postoje dvije ili tri pod varijante, ceka se, procjenjuje, gleda ko je u boljoj poziciji za zajebat onog drugog (ili prvog ili treceg ili bilo koga, samo da je zajebat) ili ga prigrlit, pa ga poslije zajebat. :D

...
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2014, 12:58

...

e, citava ova gore pisanija je samo uvod, pokusaj da skiciram gdje tu vidim neku sansu, pa i za laburiste, ali ja bih rekao sansu za dobru zajebanciju, kad se vec gleda ko sve, kako i kad koga zajebat. :D

dakle, imamo te neke etablirane strane, znaju tehnologiju, imaju resurse, kadrove, nou hau, tj, tesko tu i da ima nekog izbora i ako tako gledam, na drugoj strani, narocito sad u ovoj nekoj situaciji nezadovoljstva nekog opceg, imamo svega i svacega, podijeljenog, usitnjenog, dekoraciju neku demokracije ili kako bi netko rekao..ukras oko demokracije. :D

to su sve te neke stranke i strancice koje se batrgaju protiv mejnistrimova, desne burzoazije i lijeve malogradjanstine, a sve skupa pod jakim utjecajem kaptola.
a i te stranke i strancice oce moc, vlast i eto, ne vidim razloga da se i njima ne pruzi prilika. a ta prilika, ovakvim njihovim nacinom rada i razmisljanja, nece se pruzit. protiv mejnstrima se ne ide ponosom, ne mos na tenk kopljem, stvara se vlastiti tenk, vlastiti mejnstrim.

tako da sad tu vec imamo neki jel, orah, pa te laburiste, pa ima neki taj srp, pa socijalisti, pa evo, bit ce i es ka ha mozda, pa imamo i zelene, pa imamo tu i neke regionalne stranke, lokalne cak, pa imamo pirate, pa imamo tu neke kajine, pa ce tu bit i neki koji ce napustit svoje stranke, te neke izamortizirane rutine i nac svoj neki interes u ovakvim nekim odnosima, pa imamo od izbornog tijela glasace apstinente, nezadovoljne, slabovoljne, oni koji se lako daju nagovorit ili ucijenit, imamo i bezvoljne, nezainteresirane, ma ima tu svasta i dosta toga, savim dosta, u smislu dovoljno.

tu je sad veliki problem u raznoraznim nekim suprotstavljanjima medjui tim strankama, kazem, socijalisti bi radje koalirali sa hadezeom, nego sa srpom, neke stranke su skoro privatne prcije poput zelenih, male stranke se lakse unutar sebe posvadjaju i uniste.. mislim, ima tu blaga kolko oces. :D

e, a ja tu vidim priliku i sad je nekako dobar tajming. kad bi se sve te neke stranke koje sam naveo, nekako odrzale neki plenum, uspjele se dogovorit, napravit neki koncenzus, odustale od svojih ega, cak se i zrtvovale, izasle s nekom zajednickom idejom, kad bi to malo razradili, kad bi uspjeli stvorit neku vladu u sjeni s kojom bi kao kosturom mogli preuzeti neke odgovornosti, vrsiti neku vlast negdje, kad bi se uspjeli solidarizirati sa sobom, kad se neke stvari odluce, pa nakon toga tko se ne slaze, neka otpadne, a ostali se drze medjusobnmo postignutog dogovora..e, pa ja tu vidim nesto vrlo zanimljivo. sasvim zanimljiva igra.

meni ta ideja izgleda dosta izazovno, ne bih je bas tako lako odbacio. stovise, uz skromnu naknadu i pokrivanje troskova :zubo: , mislim da bi uz pristanak par tih ili nekih stranaka krenuo na teren u pregovore, u moderiranje, u privoljavanje svih tih stranaka da se nekako pod nekim nazivnikom ujedine, mislim cak, eto, da bih mogao nesto napravit.
ne bas ko tito sa frakcijama, ali..mozda cak i bolje.. :zubo: :D

mogao bih zainteresirat potencijalno zainteresirane, da im ukazem koja je tu njihova dobit, koja bi mogla bit cijena i sta bi to sve moglo znacit i za njih i za drustvo, malo im objasnit njihovu ulogu, pa i povijesnu, malo im rec kolko su vazni, malo im dat poticaj, ohrabrenje, vjeru.. :D

ne znam, mene bi ta igra da je vidim na nasoj politickoj sceni, veselila. volio bih da se zaigra u tom smjeru. garantiram veselje i zabavu i sarenilo, svasta nesto. i eto, cak i uspjeh mi izgleda vjerojatan, cak ne nuzno da se osvoji vlast, ali jebena bi to opozicija bila, jebena.
i kad bih uspio pokrenut ih, onda bi ih pustio, dalje bi znali sami, a ja bih gledao sve to sa strane i gustao. i kako ovi fino kezjuel guraju naprijed i kako ovi etablirani, skvice u cudu.. :kokice:

:D
Pero

Post 27 May 2014, 13:11

unda, a ne razmišljaš o tome kako nagovorit 3 od 4 stanovnika Hrvatske da izađu uopće na izbore. :D To ti je veći potencijal od ovih koji su izašli. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2014, 13:22

Pero » wrote:unda, a ne razmišljaš o tome kako nagovorit 3 od 4 stanovnika Hrvatske da izađu uopće na izbore. :D To ti je veći potencijal od ovih koji su izašli. :zubo:
pa evo, ovako. :D

moras ljudima dat izbor, izlog. ako nema zanimljivo u izlogu ili ako izlog ne postoji, ako izlog nije saren, osvjetljen, zanimljiv, nece ga ni primjetit. stas ic kupit u butigu koja ne postoji?
radi se o motiviranosti, o zelji, o akciji.. o igri na koncu konca, ne o tome da se motiv izlaska na izbore bude ucjena.. :D
Pero

Post 27 May 2014, 15:22

..a unda » wrote: pa evo, ovako. :D

moras ljudima dat izbor, izlog. ako nema zanimljivo u izlogu ili ako izlog ne postoji, ako izlog nije saren, osvjetljen, zanimljiv, nece ga ni primjetit. stas ic kupit u butigu koja ne postoji?
radi se o motiviranosti, o zelji, o akciji.. o igri na koncu konca, ne o tome da se motiv izlaska na izbore bude ucjena.. :D
Nekima moraš dati i neke bonove da bi izašli. :zubo: Ti si svoj trošak procijenio na jedno 200kn po kružiću. :zubo: Meni se nije dalo produžavat osobnu. :D A većina izgleda ne smatra izloge dovoljno zanimljivima - oće reć nema unutra ničega što bi im trebalo, osim ako već nisam član stranke ili zaposlen u državnoj ili lokalnoj upravi ili javnom poduzeću. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2014, 16:34

Pero » wrote: Nekima moraš dati i neke bonove da bi izašli. :zubo: Ti si svoj trošak procijenio na jedno 200kn po kružiću. :zubo: Meni se nije dalo produžavat osobnu. :D A većina izgleda ne smatra izloge dovoljno zanimljivima - oće reć nema unutra ničega što bi im trebalo, osim ako već nisam član stranke ili zaposlen u državnoj ili lokalnoj upravi ili javnom poduzeću. :zubo:
..neberobatan si. ti isto volis pretjerivat i obrcat. :D

nije dvjesto kuna po kruzicu nego sto. stoposto si falio. a lipo li je onom kome ti nesto prodas. sretan sta je zaradio. :D

nadalje, meni se dalo ic glasat, ali ne mos. ono, nemos jebiga. jel ti mos shvatit da nema benzina za napravit najmanje sto kilometara. ne ide ti u glavu? eto, ne mos shvatit i ne mos, benzina mora bit, jel tako. :D

nekom se radi o nezanimljivosti, nekom o prioritetima. mislim, jebes izbore. a kao drugo, zasto se izbori ne bi napravili zanimljivima? zasto se ne bi zainteresiralo ljude da glasaju? ono, cisti marketing, ali cisti.. cas posla to napravit ako je nekom u interesu.
e, sad je pitanje kome je to u interesu, zasto je, ako nije zasto nije.. ima i tu raznih postavki i kalkulacija i strahova i mozda je bolje drzat izbore pod nekom kontrolom, svasta se kod ovog ludog naroda moze otet kontroli. :D

enivej, ako se izboru budu shvacali kao osobna korist..tj ne da se direktno tutne u dzep neka lova (kao sto je hadeze radio vise puta, ja vidio da se daje tristo kuna, ja svjedocio, ja.. :D), posao (znam najmanje njih sto koji su glasali za nekog da odrze posao i dobiju posao od drzave, drzavnih tvrtki, etc..bez onih koji rade u drzavnim sluzbama), nego ako se budu shvacali kao mogucnost da sira i uza zajednica prosperira i da tako svi nekako budu zadovoljniji, onda ce ljudi ic glasat i ne samo glasat, pomlatit se ako treba.. sta malo, neka.. :D

ovo sve vec skupa postaje vrlo depresivno i mucno, ljudi jednostavno ne znaju vise za sto ce glasat, ne samo za koga. izbor izmedju esdepa, te koalicije koju esdepe vodi, na mjestu i sa mjesta kojeg vodi.. kako sam nekidan cuo za esdepe da je to stranka koja, kako ono.. zauzima prostor socijaldemokraciji, a ja se s tim dovoljno slazem, s tim da bih isao na to da zauzima, opstruira prostor citavoj lijevoj politickoj hrvatskoj strani (vani je isto slicno), dakle, za tu neku zaista nekako nevoljnu i depresivnu opciju i izmedju hadeze mas utup pokreta demokrscanskog sa svim svojim postneoklerofasistickim satelitima, ono, frustracija samo takva.
odavno vec zelim napravit izlozbu slika ili fotki grana, pravih grana, na stablu, zgodnih grana, jedno dva, tri metra duzine, bogatih grana koje su vrlo prakticne za vitlat s njima i pomest sve te ogrezle politicke, birokratske neke elite i frustrirajuce izbore. :D
mislim da bi mi stabla oprostila, to je i u njihovom interesu. :D

obicno se to zeli rec da ljudi zele promjene, kao sto je to jucer rekla notorna dubravka sujica, i u toj izjavi ne vidim ama bas nikakvog cinizma, nego patologiju, izivljavanje, patologiju nje koja je to izjavila i tretiranje ljudi, gradjana, glasaca kao pacijenata i to mentalno insuficijentnih pacijenata. ironija je sto neki umjesto u zatvor idu u eu pralament. vise od ironije je, pokazatelj je to bolesnog drustvenog stanja kad jedna tomasicka ode u eu s toliko prefrencijalnih glasova. to vise nije demokracija, to su neki puno vise razvijeni stadiji. :D

promjene moraju bit drugacije, ne vise tako linearne da se govori o trecoj nekoj opciji, nego se mora radit o nekom kontaktu bliskom trece vrste, sasvij neka duga dimenzija ili razina.. :D
i to se mora.. mislim, mora, ne mora, ali mislim da bi se trebalo nekako ponudit, organizirano ponudit, jer bi se moglo desit da se pocne nesto neorganizirano nudit, a to je daljnjih deset godina tavorenja i blata, prezivljavanja, uskuvanja, kulturne retardacije ili retrogradacije.

to se vec neko vrijeme vidi i osjeca, pa i milanovic cak ima informacije o tome i o tome vrlo lukavo govori i ponovi li to jos koji put, koliko god mozda bio u pravu, nesto to o alternativi, nealternativi i tim stvarima, tako ce mi sjest na volej da ce se ostavit politike uopce i preci ce u eu cinovnistvo. :D

kad ljudi budu vidjeli smisao vlastitih postupaka, pa i odgovornost, kad osjete interakciju, kad im se pokaze da njihovo djelovanje ia ktivnost necemu sluzi, kad vide da mogu npr jednu dubravku sujicu tako izolirat da ce ona bjezat iz zemlje, zajedno sa tomasickom, a ne da drugi bjeze iz zemlje radi toga sto ona sebe smatra promjenom nekom i neceg, kad se ljudima pokaze da ce to tako bit, da ce se kretat u tom smjeru, izaci ce oni na izbore, izac.. sa fibrom ce na izbore odlazit, ako se vec ne uvede glasanje preko interneta.. :D

radi se o tome da se birace nase izborima vodi na pojilo, a ja kazem da im se treba pruzit prilika da plivaju i ledjno ako oce, a to je vec nesto.. :D

naravno, ovo je samo jedan od mojih pristupa. kazem, ima jos to kamikaza glasanje, a jos uvijek ostaje i mogucnost neglasanja i nevazeceg glasanja, usprkos svim kritikama takvog ponasanja.
stvar je samo da se to nekako uoblici i marketinski proturi, osmisli, omasovi i sva ta ponasanja, cak i u kombinaciji mogu bit vrlo dobra.. vrlo dobra. puno efikasnija i cak nekako.. legitimnija da se tako izrazim, svrsishodnija nego sto to mozda ovako na brzinu izgleda. :kokice:
Pero

Post 27 May 2014, 16:59

Dakle, ako ti treba toliko benzina za glasanje, vjerojatno imaš nekih različitosti u vezi tvog pravog boravišta i onoga koje ti piše na osobnoj. :zubo: Uostalom, što je sto kuna više, manje, ionako kažeš kako si sam svjedočio. :zubo: Al smo mi otišli debelo izvan teme, samo što Miki sa svojim preuzimanjem laburista i orijentiranjem na radikalnu ljevicu vjerojatno misli za sljedeće izbore uzet glasove SRP-u i onemogućit da KPH postane parlamentarna stranka. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2014, 17:10

Pero » wrote:Dakle, ako ti treba toliko benzina za glasanje, vjerojatno imaš nekih različitosti u vezi tvog pravog boravišta i onoga koje ti piše na osobnoj. :zubo: Uostalom, što je sto kuna više, manje, ionako kažeš kako si sam svjedočio. :zubo: Al smo mi otišli debelo izvan teme, samo što Miki sa svojim preuzimanjem laburista i orijentiranjem na radikalnu ljevicu vjerojatno misli za sljedeće izbore uzet glasove SRP-u i onemogućit da KPH postane parlamentarna stranka. :zubo:
pa ima razlicitosti, naravno da ima. pa jel ja moram disat da bi zivio ili zivit da bi disao? :D

a nije ni mijenjanje osobne dzaba. :D

nije sto kuna vise manje. nije to vise manje, vidis da ne razumijes. :D

pa da, svjedocio, slucajno al svjedocio. meni nisu te pare nudjene. onda. danas bi ih uzeo da mi ponudi neki hadezeovac, zasto ne? ono, neko ti da pare, jesu opljackane, ali barem da mi se dio mali vrati.. :D

ne mislim da kod nas postoje radikalne ljevice. ne mislim da uopce postoji neke normalne ljevice.
za razliku od desnica i radikalnih desnica koje i te kako kod nas postoje, aktivne su, djeluju, zive sasvim dobro..

kod nas ne postoji tome neka ravnoteza. :kokice:

kapeha bi bila dobra neka opcija, ali treba vidjet sto ona oce i kako. ako misli diplit kao da je ovo 1970. ili 1980. ili 1943. onda jebiga, nema nista od toga.. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 27 May 2014, 19:17

Unda, ne mozes bit clan vise stranaka, vec samo jedne, mozes prec iz jedne u drugu, ali se iz predhodne moras izbrisat. A to mi nije cilj, vidit cemo sto buducnost nosi, i koliko je realno da stanem iza nekog igraca koji moze bolje vodit stranku od lesara.
..a unda
Undaminator

Post 27 May 2014, 19:56

miky0 » wrote:Unda, ne mozes bit clan vise stranaka, vec samo jedne, mozes prec iz jedne u drugu, ali se iz predhodne moras izbrisat. A to mi nije cilj, vidit cemo sto buducnost nosi, i koliko je realno da stanem iza nekog igraca koji moze bolje vodit stranku od lesara.
..pa sta ja znam jel se moze il ne moze bit clan vise stranaka. jel se potpisuje neka izjava, sta? jel se provjerava? :D

ja sam da se to mijenja. bezveze je u danasnje vrijeme puno i prepuno demokracija i i trzista i sloboda bit clanom samo jedne stranke.. :D

..ali, sta ti ovo znaci..kolko je realno d astanes iza nekog igraca u stranci? ko to moze znat kolko je to realno? :D

jel ti to nesto kalkuliras, trazis nekog koga ces podrzat, pa da ti on to nekako vrati, jel na to mislis? :D
..ili mislis da je lesar ovaj potez napravio da se vidi ko mu je vjeran? :D

nemam pojma za sitaciju u laburistima. onako, njih par nesto kao pratim i mora bit da ima neko u toj stranci ko je moze vodit. ipak, ne bih rekao da je lesarovo vrijeme proslo.
ovo sto je on dao ostavku, to mi se cini kao korektan i odgovoran potez, ali malo predramatican i nepotreban.
moguce je da mu se i ostavka ne prihavti, tj da ga se nagovori da ostane, mozda lesar oce da ga se nagovara, mozda cak i ne radi nekog ega.
a uvijek je moguce da se jednom opet vrati za predsjednika stranke. kako je budisa ili ko ono.. tri puta je isao ca, pa se vracao, na ovaj ili onaj nacin.. :D

..ti moras bit nacisto sa samim sobom, vidjet sta ti oces, pusti druge, nes ti zivjet njihove probleme.
ili, jel, ako ne mislis sad da ti je ovo neka prilika.. :D

eto, ja nekako sumnjam da ce lesar ic ca, osim ako nisu u pitanju neke druge stvari, zdravlje, napor, ne da mu se vise backat.. bakcat, oce covjek u penziju, itd.. :D
miky0
ST Leader

Post 27 May 2014, 20:39

..a unda » wrote: ..pa sta ja znam jel se moze il ne moze bit clanh vise stranaka. jel se potpisuje neka izjava, sta? jel se provjerava? :D
Potpisujes dokument u kojem garantiras da ne pripadas ni jednoj drugoj stranci.
..a unda » wrote:
ja sam da se to mijenja. bezveze je u danasnje vrijeme puno i prepuno demokracija i i trzista i sloboda bit clanom samo jedne stranke.. :D
Tako je kako je.
..a unda » wrote:
..ali, sta ti ovo znaci..kolko je realno d astanes iza nekog igraca u stranci? ko to moze znat kolko je to realno? :D
Ma zapravo bi volija da preuzme stranku neko koga znam, da se ne zahebajem ja kao anonimus.
..a unda » wrote:
jel ti to nesto kalkuliras, trazis nekog koga ces podrzat, pa da ti on to nekako vrati, jel na to mislis? :D
Pa uvik se mora kalkulirat. A ne, ne zelim nikakvu protuuslugu, pa nismo hdzsdp.
..a unda » wrote:
..ili mislis da je lesar ovaj potez napravio da se vidi ko mu je vjeran? :D
A ko zna? Moze bit.
..a unda » wrote:
nemam pojma za sitaciju u laburistima. onako, njih par nesto kao pratim i mora bit da ima neko u toj stranci ko je moze vodit. ipak, ne bih rekao da je lesarovo vrijeme proslo.
ovo sto je on dao ostavku, to mi se cini kao korektan i odgovoran potez, ali malo predramatican i nepotreban.
moguce je da mu se i ostavka ne prihavti, tj da ga se nagovori da ostane, mozda lesar oce da ga se nagovara, mozda cak i ne radi nekog ega.
a uvijek je moguce da se jednom opet vrati za predsjednika stranke. kako je budisa ili ko ono.. tri puta je isao ca, pa se vracao, na ovaj ili onaj nacin.. :D
Sigurno ima ljudi koji mogu preuzet stranku, a da ostane normalna, samo je pitanje koliko su ljudi motivirani.
..a unda » wrote:
..ti moras bit nacisto sa samim sobom, vidjet sta ti oces, pusti druge, nes ti zivjet njihove probleme.
ili, jel, ako ne mislis sad da ti je ovo neka prilika.. :D
Ja da nakon lesara preuzmen stranku, ne bi bilo dobro za stranku jer sam nepoznat, jedino bi uspio spasit stranku agresivnim nacinom, dovodeci parlamentarnu demokraciju u pitanje.
..a unda » wrote:
eto, ja nekako sumnjam da ce lesar ic ca, osim ako nisu u pitanju neke druge stvari, zdravlje, napor, ne da mu se vise backat.. bakcat, oce covjek u penziju, itd.. :D
A ko zna, mada mislim da se covik razocara u motiviranost ljudi za boljim sutra.
  • Information