To su već bezobrazna pitanja, znaš da sam bila na popravnom iz fizike.MightyMe » wrote:E, šta ti misliš kako nama izgleda ta dimenzija koju mi vidimo kao vrijeme?
O vladi Zokija M.
-
visekratni klon
cuj, najdalje za kolko ono, miljardu godina, nece vise bit ovog svijeta.MightyMe » wrote: Pa to je smisao ove derivacije. Problem je u tome šta se ne slažemo oko ovog zadnjeg.
mislim, cijenim taj filozofski pristup, ali neki nasi razmjeri i redovi velicina i zivoti mi ne daju bas puno nade i optimizma koje tvoje rijeci nose.
kad sam bio mali, mislio sam da..u cemu je problem..neki marsovi, kolinje..sori..kolonije
..ali. ali. malo je to drugacije islo. pa uostalom, postojalo je i nesto sto se zove prosvjetitelstvo, nesto sto je doslo tisucu i pol godina ili vise, nakon nekih sokratovaca ili predsokratovaca, jel i onda se nesto smanjivalo? sto se to s danasnje tocke gledista i koliko toga promijenilo danas u odnosu na to prosvjetiteljstvo? imamo sta..komunikacije, interenet..trehnologiju imamo? i? cemu nam je posluzila?
mozemo govorit o toj vrsti promjena, ali to je neko tehnolosko ili inzenjersko gledanje koje potpuno zanemaruje citav dio onoga sto se zove drustvenim znanostima, citav jedan pristup ili cak citavu jednu bit. ili cak samo.. bit, jer tehnologija sluzi, ona je alat, a ne obrnuto.
dakle, kako je to od prosvjetiteljstva utjecaj religije pao? usprkos mnogocemu.
to sto treba mijenjat, rusit, trba mijenjat sad i ovdje, da bi sutra i negdje se napravio neki korak u pravom smjeru.
ili kako kaze marfi.. stvari prepustene same sebi krecu se od zla na gore..
pa ne znam bas da je aka. vjeronauk us kolama je jedan od vaznih dijelova citave neke te, jel, zamisli ili sustava. vitalno je vazan, nije on samo indikator, nesto sto ce nam pokazat stanje sustava.Pa zato kažem da bi to mogao biti indikator. Aka. Manifestacija.
Al definitivno mislim da bi neko iz vrha trebao skupit muda i zatražit izmjenu tih čudesa. Čini mi se da sam negdje čitao da je ovaj Papa sad umirovio najluđe kardinale. Je, vjerojatno će to tebi bit demagogija i ovo i ono, al pusti me da se nadam da će s ovim tipom krenit na bolje. Nakon šta je reka svoje da će počet i radit konkretne stvari.
eto, neko bi trebao imat snage.. pa o tome se i radi. nema se snage, volja vecine je drugacija, moze na sto nacina onemogucit nesto ako to zeli, a zeli.
i tko je taj iz vrha da bi trebao skupit muda i to nesto zatrazit?
evo, uzmimo npr milanovica ili ovu koaliciju prije izbora. da je ona u svom programu navela da ce trazit izmjenu vatikanskih ugovora ili da ce ukinut vjeronauk u skolama, sta mislis, koliko bi glasova dobila?
ili, da je energicno pocela radit na tome kad je dosla na vlast, sta mislis, koliko bi potrajala?
pa cak je, a ja mislim vise nego znacajno, cak i presudno, ali o tom potom, kostalo uvodjenje jednog zdravstvenog odgoja od par sati mjeseceno i to ne citavog predmeta, neko nekoliko recenica..
jel tebijasno da je onaj referendum bio udar na vladu? da je taj referendum pokazao da ova vlada nece moc i smjet ama bas nista napravit ako se to nekom ne bude svidjalo.
pa ko onda ovdje vlada?
i jos se netko uvrijedi ili misli da je pretjerivanje ako se ova drzava i ovo drustvo prozove katolibanskim?
a pa kad je. nego koje je drugo?
znam da tebe more druge neke brige, da te neke stvari ne zanimaju i da mislis da stoga nisu uopce bitne, ali ako oces gledat cjelinu, onda cjelina nije samo ona strana koju ti osvijetlis iz svog kuta..
..ah da, mi dalmosi..
..ja sam uvijek. i svudgdje. ono ukratko, jesam. onaj sam koji sam.
-
visekratni klon
star ko biblija, štono bi rekli.
Ma šta miljardu, kako smo krenili za 500 godina ćemo svi bit lešani koliko je vruće...a unda » wrote:
cuj, najdalje za kolko ono, miljardu godina, nece vise bit ovog svijeta.![]()
mislim, cijenim taj filozofski pristup, ali neki nasi razmjeri i redovi velicina i zivoti mi ne daju bas puno nade i optimizma koje tvoje rijeci nose.
kad sam bio mali, mislio sam da..u cemu je problem..neki marsovi, kolinje..sori..kolonije, mjeseci, tehnologije, prestanak ratova, pa to je samo pitanje godina, desetljeca, sve cu ja to vidjet i dozivjet.
![]()
Al nemoš mi reć da nisi vidija puno toga da se drastično prominilo. Zadnjih 100 godina društvo je na steroidima tako da je svašta moguće doživit. (Pusti, još san mlad.
Fun fact: Putovanjem blizu brzine svjetlosti, moguće je u proizvoljno kratkom intervalu(duljina ljudskog života) doputovat nekom letjelicom na bilo koji kraj svemira.
Normalno da neće se situacija razvit ka šta si mislija. U ljudskoj prirodi je da nikad nije dovoljno. Inače bi još sidili na grani i čisto bi nam se jebalo za ostale majmune 2000 kilometara dalje...ali. ali. malo je to drugacije islo. pa uostalom, postojalo je i nesto sto se zove prosvjetitelstvo, nesto sto je doslo tisucu i pol godina ili vise, nakon nekih sokratovaca ili predsokratovaca, jel i onda se nesto smanjivalo? sto se to s danasnje tocke gledista i koliko toga promijenilo danas u odnosu na to prosvjetiteljstvo? imamo sta..komunikacije, interenet..trehnologiju imamo? i? cemu nam je posluzila?
mozemo govorit o toj vrsti promjena, ali to je neko tehnolosko ili inzenjersko gledanje koje potpuno zanemaruje citav dio onoga sto se zove drustvenim znanostima, citav jedan pristup ili cak citavu jednu bit. ili cak samo.. bit, jer tehnologija sluzi, ona je alat, a ne obrnuto.
dakle, kako je to od prosvjetiteljstva utjecaj religije pao? usprkos mnogocemu.
to sto treba mijenjat, rusit, trba mijenjat sad i ovdje, da bi sutra i negdje se napravio neki korak u pravom smjeru.
ili kako kaze marfi.. stvari prepustene same sebi krecu se od zla na gore..
Evo sad se mogu bavit s time, nije da će i ovako i onako dobit izbore.pa ne znam bas da je aka. vjeronauk us kolama je jedan od vaznih dijelova citave neke te, jel, zamisli ili sustava. vitalno je vazan, nije on samo indikator, nesto sto ce nam pokazat stanje sustava.
eto, neko bi trebao imat snage.. pa o tome se i radi. nema se snage, volja vecine je drugacija, moze na sto nacina onemogucit nesto ako to zeli, a zeli.
i tko je taj iz vrha da bi trebao skupit muda i to nesto zatrazit?
evo, uzmimo npr milanovica ili ovu koaliciju prije izbora. da je ona u svom programu navela da ce trazit izmjenu vatikanskih ugovora ili da ce ukinut vjeronauk u skolama, sta mislis, koliko bi glasova dobila?
ili, da je energicno pocela radit na tome kad je dosla na vlast, sta mislis, koliko bi potrajala?
Al ako se uvate toga, imaju moj glas.
Jasno je to. Al mislin da i dosta ljudi koji su glasali za nisu to tako doživili. Bili su obmanuti onom babetinon,pa cak je, a ja mislim vise nego znacajno, cak i presudno, ali o tom potom, kostalo uvodjenje jednog zdravstvenog odgoja od par sati mjeseceno i to ne citavog predmeta, neko nekoliko recenica..
jel tebijasno da je onaj referendum bio udar na vladu? da je taj referendum pokazao da ova vlada nece moc i smjet ama bas nista napravit ako se to nekom ne bude svidjalo.
Pa demos, ko će drugi.pa ko onda ovdje vlada?
Ja mislin da ipak nemoš tako. Ono san se za puške bija zajebava, al opet ne mislin da je tolika ugroza. Je da podsjeća tu i tamo, ali mi se čini to previše.i jos se netko uvrijedi ili misli da je pretjerivanje ako se ova drzava i ovo drustvo prozove katolibanskim?
a pa kad je. nego koje je drugo?
Ma mene brine šta iman literature kada filozofiju studiran, a ne ovo. Cca 2000 stranica u ove dvi godine.znam da tebe more druge neke brige, da te neke stvari ne zanimaju i da mislis da stoga nisu uopce bitne, ali ako oces gledat cjelinu, onda cjelina nije samo ona strana koju ti osvijetlis iz svog kuta..
I napisa bi još puno toga više, al ne mogu, spava mi se, jedva san i ovo nabada.
Zoki, reprezentacija nam je ispala, a posto smo te ostavili na miru od nase prve utakmice, a tomu je proslo cak 10 dana, a u tom periodu od pocetka mundijala, pa do danas nista kvalitetno i hvalevrijedno za narod nisi napravio, od tebe ocekujem ostavku, cim prije. Po mogucnosti sad i odmah.
kreni miki, sad ili nikad.miky0 » wrote:Zoki, reprezentacija nam je ispala, a posto smo te ostavili na miru od nase prve utakmice, a tomu je proslo cak 10 dana, a u tom periodu od pocetka mundijala, pa do danas nista kvalitetno i hvalevrijedno za narod nisi napravio, od tebe ocekujem ostavku, cim prije. Po mogucnosti sad i odmah.
Krecem...
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=756474
Financial Times : Hrvatska je nova Grčka,
zemlja najnesposobnije vlade i socijalne
katastrofe
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=756474
Financial Times : Hrvatska je nova Grčka,
zemlja najnesposobnije vlade i socijalne
katastrofe
SPOR i bolan oporavak grčke ekonomije nakon katastrofalne dužničke
krize nameće zanimljivo pitanje. Koja zemlja je sada preuzela titulu
ekonomski najnesposobnije siromašne europske zemlje koja treba
pomoć drugih EU zemalja? Odgovor je definitivno Hrvatska, piše
Financial Times.
Hrvatsko gospodarstvo i nije tako sunčano, tim riječima Financial Times
na početku svoje analize opisuje sliku sunčane hrvatske plaže .
" Hrvatska je mala zemlja koja je tek prošle godine ušla u Europsku uniju,
a nije ni dio eurozone . Ima prekrasne otoke i plaže gdje je život naizgled
ugodan . Zbog toga Hrvatska i njezini gospodarski problemi često ostanu
nezapaženi" .
No , zemlja je već šestu godinu u recesiji , a za to vrijeme izgubila je
gotovo 13 posto svog BDP-a . Nezaposlenost se kreće na razini od oko
17 posto, a među mladima doseže gotovo 50 posto .
Vladi nedostaje energije u provođenju reformi, to je socijalna
katastrofa
To je socijalna katastrofa koja se ne razlikuje previše od one koja je u
posljednjih pet godina zadesila Grčku i Španjolsku. U Hrvatskoj , baš kao
i u Grčkoj, postoji neučinkovit javni sektor sa zaposlenima na poslovima
koji očito ne služe javnom interesu te samo prikrivaju pravu razinu
nezaposlenosti. Ovaj problem je uvećan nedostatkom kompanija iz
privatnog sektora koje mogu stvoriti radna mjesta uspješno se natječući
na EU tržištu.
Jasno , opća slabost europskog gospodarstva objašnjava neke od
hrvatskih poteškoća , ali ne sve . Kada je agencija za kreditni rejting
Moody' s snizila rejting Hrvatske na razinu "smeće" prošle godine, kao
jedan od glavnih razloga navela je inertnost vlade u provođenju reformi .
Bila je to poštena ocjena.
Vladi lijevog centra nedostaje energije, želje i samouvjerenosti u
izvršavanju esencijalnih reformi kao što su velike promjene u državnom
sektoru i stvaranje poduzetničke klime koja bi bila atraktivna stranim
investitorima. Programi privatizacije nemaju nikakav smjer. No kada je
konzervativna oporba bila na vlasti njihov rezultat bio je mrvicu bolji.
Ipak, svi oni troše previše vremena igrajući se politike u vlastitu korist ,
što je posebice bilo očito u SDP -ovom izbacivanju bivšeg ministra
financija Slavka Linića iz stranke koji se usudio govoriti u korist
ekonomskih reformi .
Kada će Hrvatska napokon zasukati rukave i modernizirati državu ?
Nije slučajnost što zemlje poput Makedonije , Srbije i Slovenije, koje su
također poput Hrvatske nekad bile dio Jugoslavije, imaju velikih
poteškoća u prihvaćanju ekonomskih reformi u proteklih 20 godina.
Tradicija zapošljavanja u državnom sektoru po političkoj liniji teško
izumire u jugoistočnoj Europi.
Članstvo u Europskoj uniji trebalo je pomoći zemljama središnje i
istočne Europe opskrbljujući ih milijardama eura kroz fondove
regionalne pomoći kako bi se ti novci uložili u modernizaciju
infrastrukture i slične projekte. Odličan primjer je Poljska koja je
pametno iskoristila novac , kao i Španjolska 1990 -ih .
Međutim, Hrvatska se pokazala izuzetno sporom u korištenju sredstava
koje im je EU stavila na raspolaganje u svrhu razvoja sedam godina prije
priključenja samoj EU . Država hitno treba učinkovite menadžere i jasan
pravni okvir .
" Učinkovita uporaba EU sredstava bit će ključna za izvlačenje Hrvatske iz
vlastitih navika. Ali najvažnije od svega , Hrvatska treba dašak svježeg
zraka u svojim političkim i administrativnim redovima . Bilo bi previše od
njih očekivati da priznaju svoje nedostatke i pogreške iz prošlosti . No
mogu li barem zasukati rukave i započeti već odavno zakašnjelu
modernizaciju hrvatske države?" , pitanjem tekst o hrvatskom
gospodarstvu zaključuje Financial Times.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
NOVI PAD POPULARNOSTI VLADAJUĆIH
VLADI VJERUJE JOŠ SAMO 13 POSTO HRVATA Milanović po prvi put negativniji od Karamarka
HDZ - 25%
SDP - 17%
kradezeovci se ne sjećaju kad su imali ovakvu prednost...
miky i euklid dovode Karamarkićku na vlast...
ultrasposobni zoka nije ništa kriv...
VLADI VJERUJE JOŠ SAMO 13 POSTO HRVATA Milanović po prvi put negativniji od Karamarka
HDZ - 25%
SDP - 17%
kradezeovci se ne sjećaju kad su imali ovakvu prednost...
miky i euklid dovode Karamarkićku na vlast...
ultrasposobni zoka nije ništa kriv...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Kakvu je kaznu zasluzio zoki za unistenje stranke koja je glasila kao jedina svijetla tocka u nasoj politici?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-mi ... 56617.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-mi ... 56617.aspx
Milanović je svjestan da je njegova premijerska karijera završila
PREMIJER Zoran Milanović prestigao je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na ljestvici popularnosti i od njega preuzeo titulu najnepopularnijeg političara, stoji tako u istraživanju Ipsos Pulsa koje je objavila NOVA TV. U istraživanju provedenom u prvoj polovini ovog mjeseca samo 13 posto ispitanih izjavilo je da vjeruje Vladi, dok ih 79 posto ne vjeruje. To je najlošiji rezultat od dolaska Kukuriku koalicije na vlast.
"Očito je da je svima u Hrvatskoj jasno da se s Milanovićem ne može ništa, to se vidjelo kad je probao napraviti rekonstrukciju Vlade pa mu nitko nije pristao preuzeti ministarsko mjesto osim Varge i Mornara, od kojih je jedan bio u sustavu, a drugi se pokazuje smiješnim iz dana u dan... Jasno je da ničije povjerenje taj čovjek više nema, osim što ima proceduralni legitimitet u svojoj stranci, a isto tako kontrolira kako zastupnički klub SDP-a tako i zastupničke klubove koalicijskih partnera što znači da ćemo ga po svemu sudeći morati trpjeti do prvog ispita na kojemu Vlada mora pokazati nekakav kapacitet, a to je izglasavanje proračuna za iduću godinu", komentira za Index politički analitičar Davor Gjenero.
"Da je hrvatska ostala suverena država i taj ispit bi prošao, ali ovako sasvim sigurno da s ovim timom ne može sastaviti proračun koji bi zadovoljavao europske kriterije suočavanja s prekomjernim deficitom. Za utjehu, negdje u kasno proljeće ili rano ljeto iduće godine riješit ćemo sve, a dotad će Hrvatska i dalje tonuti i do smjene vlasti doći će u još lošijoj ekonomskoj situaciji nego što je današnja", nastavlja Gjenero.
Milanovića će stranački i koalicijski ljudi podržavati do kraja jer su svjesni da bi njihova politička karijera mogla završiti
"Bojim se da Milanovića nitko neće pozvati na ostavku. Nezadovoljni SDP-ovci i koalicijski partneri nisu ljudi skloni riziku. Koalicijski partneri znaju da bi rezultat traženja ostavke moglo biti raspuštanje parlamenta odmah, a to znači kraj njihovih političkih karijera, ljudi imaju kredite koje su digli na osnovu velikih plaća, a njihova tržišna vrijednost ne iznosi niti trećinu onoga što zarađuju u parlamentu, tako da će svi do kraja mandata podržavati Milanovićevu vladu.", komentira Gjenero.
Josipović gubi izbore u prvom krugu
"Ne vjerujem niti u nekakav angažman Josipovića koji bi mogao pokušati potražiti nekog novog premijera u SDP-u ili nekog hrvatskog Marija Montija, dakle nestranačku osobu koja bi završila mandat. Iako je Josipoviću to o glavu, jer ako Josipović uđe u predsjedničke izbore s Milanovićem kao premijerom onda je sigurno da će ti izbori biti riješeni u prvom krugu, kao što Josipović najavljuje, samo što on neće biti pobjednikom tih izbora. U takvim uvjetima s Milanovićevom Vladom koja će tada biti na deset posto, Josipović može računati na to da se pozdravi s predsjedničkim mandatom nakon prvog kruga.", smatra Gjenero koji dodaje i da ne vjeruje da Josipović ima kapaciteta pokrenuti akciju smjenjivanja Milanovića.
Milanović je svjestan da je njegova premijerska karijera završila
"Pomalo je groteskno da je Josipović koji je već najmanje mjesec dana u kampanji punom snagom još uvijek nije kandidat svoje stranke za predsjednika države, a gospođa Kolinda Grabar Kitarović, koja će tek ujesen početi s kampanjom, što mislim da je potpuno normalno, ima formalni kandidatski status. Ali to govori isto tako o tehnici Zorana Milanovića, po svemu sudeći on zna i svjestan je da je njegova premijerska karijera završila, i on će prije svega biti usmjeren na ponižavanje i isključivanje svojih protivnika iz političkog života kako bi eventualno na čelu stranke preživio izborni poraz pa onda čekao nekakvu buduću šansu. Sve u toj stranci je trenutno podređeno njegovoj karijeri, njegovim interesima i njegovom komoditetu, a to je naravno katastrofalno", zaključuje Gjenero.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
AFP: Strana ulaganja pala za 60 posto, jedini krivac - HDZ-va vlada
''Vlada lijevog centra na čelu sa premijerom Zoranom Milanovićem nadala se da će članstvo u Uniji potaknuti strana ulaganja, ali u odnosu na godinu prije pristupanja prošlog srpnja, izravna strana ulaganja u 2013. u Hrvatskoj pala su za 60 posto.
Stručnjaci kažu da investitori zaziru od čestih izmjena zakona, visokih nameta, krutih zakona o radu i nesigurnosti investicija, navodi agencija.''
...
''Investitori za ovakvu situaciju ne krive EU, već hrvatske vlasti, koje su spore u poduzimanju prijeko potrebnih reformi, pogotovu s obzirom na neučinkovit i preglomazan javni sektor koji zapošljava oko 400.000 ljudi.''
Eto, a kad miky i ja pričamo ove stvari onda smo šarlatani...
''Vlada lijevog centra na čelu sa premijerom Zoranom Milanovićem nadala se da će članstvo u Uniji potaknuti strana ulaganja, ali u odnosu na godinu prije pristupanja prošlog srpnja, izravna strana ulaganja u 2013. u Hrvatskoj pala su za 60 posto.
Stručnjaci kažu da investitori zaziru od čestih izmjena zakona, visokih nameta, krutih zakona o radu i nesigurnosti investicija, navodi agencija.''
...
''Investitori za ovakvu situaciju ne krive EU, već hrvatske vlasti, koje su spore u poduzimanju prijeko potrebnih reformi, pogotovu s obzirom na neučinkovit i preglomazan javni sektor koji zapošljava oko 400.000 ljudi.''
Eto, a kad miky i ja pričamo ove stvari onda smo šarlatani...
'if you fall, i'll be there' (floor)
A da ja i euklid to nekako unovcimokarambol » wrote:Čini me ponosnim što ljudi u svijetu čitaju trkeljanje.
Evo kako se suzbija korupcija u kini
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=757420

Tajna seks snimka direktora i ljubavnice
pokrenula istragu u farmaceutskom divu
Nisam li ja svojedobno prizivao kineze...Osramoćeni direktor je na odobrenje kompanije pokrenuo "Projekt
Škorpion" ne bi li saznali tko je postavio skrivene kamere i poslao mail.
Unajmili su istražitelja Petera Humphreyja , no u srpnju je istražitelj
zajedno sa svojom suprugom Yu Yingzeng uhićen.
Gotovo istodobno kineske vlasti su pokrenule istragu o korupciji u
GlaxoSmithKlineu . Ukoliko Reillyja proglase krivim, prijeti mu doživotni
zatvor.
Cekaj miki, ti stvarno msilis na osnovu ovog clanka da je je Kina jedna fina zemlja u kojoj korupcija i nepotizam nemaju sansi?miky0 » wrote:Evo kako se suzbija korupcija u kini
Nisam li ja svojedobno prizivao kineze
Ne, to samo znaci da se veleizdajnicima sudi na pravi nacin.Bara huda » wrote: Cekaj miki, ti stvarno msilis na osnovu ovog clanka da je je Kina jedna fina zemlja u kojoj korupcija i nepotizam nemaju sansi?
Stvarno to ne znaci da ce se korupcija i nepotizam iskorjenit, vec samo znaci da ce se za taj cin sudit, sudit, sudit,...
Vlade ne samo sto su veleizdajnicke, vec su i genocidne prema vlastitom narodu
http://www.vecernji.hr/hrvatska/crne-pr ... oda-947909
U Hrvatskoj nikad manje
djece, nikad više razvoda
Ove godine su pobili cca 11 000 ljudinastavljen je i trend
negativnog prirodnog prirasta. Rođeno je 39.939 djece, čak
1832 novorođenčadi manje nego 2012. godine, dok je broj
umrlih – 50.386 stanovnika
http://www.vecernji.hr/hrvatska/crne-pr ... oda-947909
A tebi je hico nesto u rodu, cim zagovaras pobijanje neinteligentnijihMightyMe » wrote:Pa vidlismo da narod ima cca ajkju od 90, pa bolje da ih je manje.
-
- Information
-