..prosvjed protiv vatikanskih ugovora..

Monoteistički i politeistički sustavi vjerovanja
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 20 Sep 2014, 16:45

Sad sam došao s Cvjetnog. Slabo je sve to... :(

Da je bio prosvjed koji se zalaže da se proglasi katolička džamahirija došlo bi ne 1000 nego 100 000 ljudi...

'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 20 Sep 2014, 16:49

Euklid wrote:Sad sam došao s Cvjetnog. Slabo je sve to... :(

Da je bio prosvjed koji se zalaže da se proglasi katolička džamahirija došlo bi ne 1000 nego 100 000 ljudi...
Ma dobro je, cim je jedan normalni razvalija gubicu jednoj klerofasistickoj babi :S
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 20 Sep 2014, 17:14

Euklid wrote:Sad sam došao s Cvjetnog. Slabo je sve to... :(

..isao si ti trazit salonitanu, znam ja. briga tebe za ugovore.. :D

cuj, slabo. moglo je bit i slabije. :D
nadam se da si malo svjesniji gdje zivimo. cesto se to zaboravi.

to je tek pocetak. bit ce bolje. u hrvatskoj, ovo je borba, recimo, davida i golijata da malo odem u te vode. mislim, neravnopravna borba najblaze receno, a jest borba jer je crkva potpuno militantno organizirana, ali nema pusaka, ona nagovara i ucjenjuje druge da pucaju i da ginu u njeno ime. mislim, ono, takve su religije i inace, ne samo ova vatikanska.
i jasno, kad kazem borba, ne radi se o borbi oruzjem, na perfidnost treba odgovoriti inteligencijom i mudroscu, ali i stavom, hrabroscu.

sto ocekivati nakon dva i pol desetljeca apsolutne drustvene i politicke agresije i dominacije crkve u hrvatskoj, plus ogromna financijska sredstva, nasuprot ovim protagorama i libelama i ko je jos tu, sve financiraju ono, doslovno iz svog dzepa i koji su jedva jedvice uz puno problema i medjusobnih nesporazuma i naravno, pocetnickih gresaka, cak uspjeli organizirat ovaj prosvjed.

ono sto je bitno da sad se ne smije stat, treba odrzavat dinamiku, kontinuitet, ne samo ovakvih nekakvih prosvjeda, nego se angazirat, ulazit u polemike, doslovno, ali doslovno osvjescivat, prosvjecivat, educirat koliko god i kako god se moze, ohrabrivat one koji to i formalno mogu, koji imaju kvalitetan pristup javnosti da izlaze pred tu javnost, da senzibiliziraju, da kriticki govore o kakvom golemom problemu se tu radi, informirat, dolazit do informacija, raskrinkavat, ukazivat..

plus sto ce trebat mijenjat pristup i nacin, ponasanje i retoriku prema ovim sluzbenim kaptolskim krizarima i njihovim formalnim politickim eksponentima, nositeljima kaptolske politike u medij demokracije gdje je doslovno siluju.

trtebalo bi nekako okupit sve te, nazovimo ih za sad.. antiklerikalne drustvene snage u jedan front, uhvatit se za jedan stap bez obzira oistale politicke ideje koje promoviraju i za koje se zalazu.
tek kad se razracuna sa kaptolom, kad ga se stavi tamo gdje mu je mjesto, kad ovo drustvo bude bilo sposobno drzat ga pod kontrolom, tek onda mozemo ovdje govorit o nekoj demokraciji, o razvoju demokracije, uopce pocet se pitat sto je to demokracija i trazit neki put, tek onda se svete politicke snage i stranke mogu od te platforme odvojit u uc u kvalitetan dijalog ili konflikt, nije bitno, tek onda drustvo moze takvom dijalektikom birat i razvijat svoj put, popravljat svoj zivot, stvarat bolje uvjete.. :kokice:

dok nam je crkva za vratom..tj na vratu, dok nas jase, nema ovdje srece, agonija je to koja se moze otegnut u nedogled.. :kokice:
Euklid
old school

Post 20 Sep 2014, 17:19

Eh, da nam je jedan sposoban premijer... ili barem šef neke socijaldemokratske stranke... pa da organizira i povede svu tu inteligenciju i mladost.

Al daće Bog... jednog dana...
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 17:21

miky0 wrote:
Ma dobro je, cim je jedan normalni razvalija gubicu jednoj klerofasistickoj babi :S
nije to dobro. ali je znakovito. to je bila cista provokacija. one ce sad bit krscanske mucenice, one samo mole i nista drugo i radi toga su napadnute.

u slicnom takvom slucaju, doduse dosta gorem i napetijem, od strane crkve je receno.. dobile su sto su zasluzile.
ali, naravno, spustat se na njihovu razinu nije nikako dobro. crkva ima dugog iskustva u provociranju da bi ispala zrtvom i tako pokupila simpatije, ostvarila moc, itd..
ne treba na sjedat na takve provokacije, treba trazit druge nacine kako odgovorit na njih, ukazat na to da crkva nije zrtva nego agresor. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 17:37

Euklid wrote:Eh, da nam je jedan sposoban premijer... ili barem šef neke socijaldemokratske stranke... pa da organizira i povede svu tu inteligenciju i mladost.

Al daće Bog... jednog dana...
opet pricas gluposti. to nije posao premijera, kao prvo. kao drugo, sam si rekao, slabo, slabo.. koga ce organizirat? vas tristo? kako ce vas organizirat? sta? jel tebi treba neko koga ces slijedit, to oces? ono, os da malo izpsihoanaliziram to? :D

tu se radi o dugotrajnijim i mukotrpnijim procesima, generacijskim. prije svega radi se o obrazovanju, tek trebaju stasati generacije koje ce kriticki razmisljat, a za to treba uklonit utjecaj crkve.. ok, ne samo utjecaj nego celicni stisak crkve na obrazovanje.
eto, poikusalo se, pokusava se nesto, dovija se, trace se sitni neki prolazi gdje bi se i kako moderno obrazovanje, edukacija, informacija sustavno uvela, pa taman i proturila ili uvukla u obrazovni sustav, ali ocito tesko to ide, ne da crkva ono sto je zapisala i da ne kazem sto jos drugo.
meni je isto smijesno, apsurdno da jedna drzava se mora dovijat kako se bavit onim sto joj je jedan od osnovnih zadataka, a to je da odvoji drzavu od religije, ali to je kod nas tako, za raskid vatikanskih ugovora danas ih se skupilo tristo, za neraskid vatikanskih ugovora u sbvakom trenutku ih se moze skupit najmanje tri hiljade, to je nasa realnost i u takvoj realnosti se mora kretat i ova vlada, radit ono sto moze. ona prije vlada je stvarala tu realnost.

mislim, moglo bi se tu nesto pokusat barem napravit, ali cim se pocne uopce o tome razmisljat, crkva vec ima barem jedno tri kontre kojima moze ucjenjivat bilo koga.
osim toga, ne moze se sve rec javnosti otvoreno, mora se malo i odigrat nesto, pokusat odigrat, ono, malo okolo, ali i tu su puti zatvoreni.. :kokice:

zato je eto, npr, vazan bio onaj referendum. ono je jasna bila poruka vladi sto gazda nece tolerirat i na sto je sve spreman. nemas bas tu namjestu vlade nekog velikog izbora sto radit i kako. i skim. :kokice:

a bog nam je vec dao. :D
Euklid
old school

Post 20 Sep 2014, 17:44

za početak... bilo bi dovoljno da se bar pojavio tamo :bicedobro:

al dobro... nije valjda čovjek imao vremena...

doće on kad ustaše budu podizali spomenik Juri, vitezu i Francetiću... esdepeovci ne propuštaju takve društvene događaje... :giggle:
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 17:51

Euklid wrote:za početak... bilo bi dovoljno da se bar pojavio tamo :bicedobro:

al dobro... nije čovjek imao vremena...

doće on kad ustaše budu podizali spomenik Juri, vitezu i Francetiću... esdepeovci ne propuštaju takve društvene događaje... :giggle:
..vidi, ne smije se pojavit. ono, ne smije, iz vise razloga. nije ni vrijeme, ni mjesto. nije da mi ne bi to bilo zanimljivo gledat sto bi se sve pisalo, dogadjalo, kako bi se reagiralo da je dosao, kud bi to vodilo, ali ne moze, ne smije doc u smislu da kao premijer daje podrsku tom skupu ili cemu vec. mislim, bilo bi glupo stovise.. :D

milanovic nije bio na otvaranji nikakvih ustaskih spomenika. jel je? :kokice:

tebi cak ni danas, nakon sto si bio tamo na cvjetnom, nisu jasni izbori koje milanovic kao premijer ima? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 18:02

..evo, jedna recenica sa indeksa koja je zaboldirana kao podnaslov ili naslov odlomka..

Ugovori su nastali jer je tada HDZ-u i Franji Tuđmanu odgovaralo da uza se imaju moćnu filijalu - Crkvu

..eto, tesko je dalje ista pricat, objasnjavat ako se ide s ovakvim izjavama, informacijama, ako se to usvoji kao cinjenica. jednostavno, ovo gore nije istina. ono, nije istina. sasvim obrnuto, laz je.

naime, nemam nikakvu namjeru branit tudjmana, ali onako, ako pokusam ga sagledavat u nekom kontekstu, ako se pokusam stavit na njegovo mjesto, nije tudjmanu nista odgovaralo, nije njemu trebala nikakva filijala, on je bio filijala.

tesko mi je govorit, ali nadam se da ce ti izac jednom u necijim meomarima. ja ih ne mogu pisat jer bi to onda bili memoari memorara, ali mozda i to bude jednom :D ..tudjmanu je devestrece mislim, mozda kasnije, imam cak negdje i zapisano, izravno receno, nedostajat ce tri rijeci, mislim, da bude citat.. kako smo te doveli, tako cemo te i maknut. :kokice:
Euklid
old school

Post 20 Sep 2014, 18:07

..a unda wrote: ..vidi, ne smije se pojavit. ono, ne smije, iz vise razloga. nije ni vrijeme, ni mjesto. nije da mi ne bi to bilo zanimljivo gledat sto bi se sve pisalo, dogadjalo, kako bi se reagiralo da je dosao, kud bi to vodilo, ali ne moze, ne smije doc u smislu da kao premijer daje podrsku tom skupu ili cemu vec. mislim, bilo bi glupo stovise.. :D
šta? oli bi izgubio izbore da se pojavio?

:rofl: :rofl: :rofl:
..a unda wrote: milanovic nije bio na otvaranji nikakvih ustaskih spomenika. jel je? :kokice:
pa kad se u Zagrebu još nisu podizali

u Zagrebu čak ne daju Trg Maršala... :raspa:

ustaški se spomenici podižu tamo gdje je SDP na vlasti, jel nije tako?
i nema materi da bi dali partizanima koju uličicu, siokak, kalu... :giggle: :giggle: :giggle:

e, pa kad SDP pobjedi u Zagrebu unda će se i Zoka pojavit na otvaranju ustaškog spomenika :rofl: :rofl: :rofl:

..a unda wrote: tebi cak ni danas, nakon sto si bio tamo na cvjetnom, nisu jasni izbori koje milanovic kao premijer ima? :kokice:
Bojim se da tebi nije jasno.

Zoka više nema nikakvih izbora. On je pluskvamperfekt. To već znaju i djeca ezdepeovaca.
Čeka se samo da izgubi izbore i da mu uruče vritnjak... :giggle: :giggle:
Euklid
old school

Post 20 Sep 2014, 18:09

..a unda wrote:..evo, jedna recenica sa indeksa koja je zaboldirana kao podnaslov ili naslov odlomka..

Ugovori su nastali jer je tada HDZ-u i Franji Tuđmanu odgovaralo da uza se imaju moćnu filijalu - Crkvu

..eto, tesko je dalje ista pricat, objasnjavat ako se ide s ovakvim izjavama, informacijama, ako se to usvoji kao cinjenica. jednostavno, ovo gore nije istina. ono, nije istina. sasvim obrnuto, laz je.

naime, nemam nikakvu namjeru branit tudjmana, ali onako, ako pokusam ga sagledavat u nekom kontekstu, ako se pokusam stavit na njegovo mjesto, nije tudjmanu nista odgovaralo, nije njemu trebala nikakva filijala, on je bio filijala.

tesko mi je govorit, ali nadam se da ce ti izac jednom u necijim meomarima. ja ih ne mogu pisat jer bi to onda bili memoari memorara, ali mozda i to bude jednom :D ..tudjmanu je devestrece mislim, mozda kasnije, imam cak negdje i zapisano, izravno receno, nedostajat ce tri rijeci, mislim, da bude citat.. kako smo te doveli, tako cemo te i maknut. :kokice:
i tako... veliš... otkrio si toplu vodu... Tuđman je bio filijala

epohalno otkriće... epohalno...

a kad smo miky i ja pisali da su i Tuđman i sva ostala ekipica instalirani na ove prostore radi određenih interesa onda je bilo čuj ovu dvojicu šta lupetaju... :giggle: :giggle: :giggle:
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 18:16

Euklid wrote:
šta? oli bi izgubio izbore da se pojavio?

pa, ima do izbora. zasto trcat pred rudo? :D

ali, ne radi se samo o tome.jednostavno, ne moze se on tu pojavit.
evo, recimo da je dosao, sta bi bilo? sto bi to znacilo ili sto bi to sve znacilo? sto bi on time dobio?
aj, zamisli tu situaciju i napisi svoju vrlu i pronicljivu politicku analizu tog detalja, simuliraj malo, spekuliraj... :D

mos i u vise verzija..zamisli da si butkovic, miklenic, dujmovic i puhovski i napisi po dvije tri recenice o tom posjetu milanovica prosvjedu umjesto svakog od njih.

znas, meni je dosadilo tebe poticat na razmisljanje. ne zelim tebe tjerat na nesto sto ti ne zelis i cemu se opires.. :D
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 18:19

Euklid wrote:
i tako... veliš... otkrio si toplu vodu... Tuđman je bio filijala

epohalno otkriće... epohalno...

a kad smo miky i ja pisali da su i Tuđman i sva ostala ekipica instalirani na ove prostore radi određenih interesa onda je bilo čuj ovu dvojicu šta lupetaju... :giggle: :giggle: :giggle:
nisam ja nista otkrio. meni su otkrili. :D

ali indeks otkriva ocito nesto drugo. ni ti ni miki ne znate jel instaliran, od koga i kako. trljate brljate i citate dnevno hr i iluminati njuz. :D
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2014, 18:19

..a unda wrote:..evo, jedna recenica sa indeksa koja je zaboldirana kao podnaslov ili naslov odlomka..

Ne znan kako ti je ovo uspilo, ali ovo sta si napisa je bas ono sta ja i euklid godinama govorimo :)
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 18:21

miky0 wrote:
Ne znan kako ti je ovo uspilo, ali ovo sta si napisa je bas ono sta ja i euklid godinama govorimo :)
pa sta ako govorite? sta to znaci? sta bi vi s tim? sto to vama upce znaci? :D

e, da je vama jos svasta znat, pa vi bi doslovno poludili. bolje vam je sto manje govorit. :D
Euklid
old school

Post 20 Sep 2014, 18:22

miky0 wrote:

:top:

vidiš da ima nade za undu... samo ga trebamo educirat... svaki dan po malo... ;)
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 18:23

Euklid wrote:

vidiš da ima nade za undu... samo ga trebamo educirat... svaki dan po malo... ;)
molim vas, samo me nemojte educirat. imam ja dovoljno vec problema. jos mi samo to fali. :D

pa kad ste znali, mislim, rodili ste se s tim znanjem, kako vam je to promaklo na indeksu, a i ne visite nigdje drugdje. ok, osim na dnevnohr, iluminati njuz.. :D
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2014, 18:24

..a unda wrote: pa, ima do izbora. zasto trcat pred rudo? :D

ali, ne radi se samo o tome.jednostavno, ne moze se on tu pojavit.
evo, recimo da je dosao, sta bi bilo? sto bi to znacilo ili sto bi to sve znacilo? sto bi on time dobio?
aj, zamisli tu situaciju i napisi svoju vrlu i pronicljivu politicku analizu tog detalja, simuliraj malo, spekuliraj... :D

mos i u vise verzija..zamisli da si butkovic, miklenic, dujmovic i puhovski i napisi po dvije tri recenice o tom posjetu milanovica prosvjedu umjesto svakog od njih.

znas, meni je dosadilo tebe poticat na razmisljanje. ne zelim tebe tjerat na nesto sto ti ne zelis i cemu se opires.. :D
Milanovic se nije poavija jer on niti ne zeli raskinit te ugovore. Nema on muda za to.
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 18:26

miky0 wrote:
Milanovic se nije poavija jer on niti ne zeli raskinit te ugovore. Nema on muda za to.
naravno. uzeo bi te ugovore i razdrapao bi ih, gazio nogama i govorio..evo vam sad na, evo vam sad na..

tako se to radi, tako, jelda miki? :D :D
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2014, 18:26

..a unda wrote: pa sta ako govorite? sta to znaci? sta bi vi s tim? sto to vama upce znaci? :D

e, da je vama jos svasta znat, pa vi bi doslovno poludili. bolje vam je sto manje govorit. :D
To znaci da postajes normalan, i da ces tim stopama s razlogom odjebat sdp. Ima nade za tebe, a potom i za ovu drzavu :)
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2014, 18:27

Euklid wrote:

Kad bi se jos prikljucija koji clan laburista, di bi nam bija kraj :giggle:
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 18:28

miky0 wrote:
To znaci da postajes normalan, i da ces tim stopama s razlogom odjebat sdp. Ima nade za tebe, a potom i za ovu drzavu :)
o ne, ne, ako je to bit normalan, onda ocu ostat nenormalan. previse ste vi normalni za mene..ono, previse. neki bi rekli da ste prava norma. za nesto. bilo sto. :D
..a unda
Undaminator

Post 20 Sep 2014, 18:29

miky0 wrote:
Kad bi se jos prikljucija koji clan laburista, di bi nam bija kraj :giggle:
kako gdje bi vam bio? ma gdje vam je vec? :D :D
Euklid
old school

Post 20 Sep 2014, 18:30

miky0 wrote:
Nije se pojavio jer je obična ignorantska ljenguza.
Boli njega kua i za sotonske ugovore i za građane Hrvatske i za probleme.
Sjednice vladu mu traju između 4 i 11 minuta.
Rekord im je 19 minuta :facepalm:

Bitno mu je da ga svaki dan čekaju ručkić i buteljica u omiljenom restorančiću... gdje se svako malo slučajno sretne s Pavićem u WC-u. :rofl: :rofl: :rofl:

I da ima super cool jaknicu za obilazak poplavljenih područja... :zubo:
miky0
ST Leader

Post 20 Sep 2014, 18:32

..a unda wrote:
naravno. uzeo bi te ugovore i razdrapao bi ih, gazio nogama i govorio..evo vam sad na, evo vam sad na..

tako se to radi, tako, jelda miki? :D :D
Znas kako se to radi? Dovede se 400 iljada nezaposlenih sa cjelokupnom familijom, cca miljun ljudi, i das im vojsku na raspolaganje, i sa potpunom ratnom spremom pred kaptolom zatrazit bezuvjetni raskid ugovora na njihovu stetu.
  • Information