Abortus u "sekularnoj" državi

Sve od javnog i tajnog interesa
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 17 Oct 2014, 11:37

Margarita wrote: Nije jednako. Ni slično. U Zg su Petrova i Sv. Duh najveće ginekologije. Pa, nećeš ići na Jordanovac za abortus. Faktički, kao da su ga zabranili za pola grada.
I nimalo me ne zanima što ti isti liječnici rade privatno. Zanima me ono što rade u javnom zdravstvu koje plaćamo i mora biti dostupno svima.
Što je sljedeće, u pola zagrebačkih škola učitelji biologije zbog priziva savjesti neće predavati evoluciju?
Svasta.

Pa di je iko zabranio pobacaje? :ne zna:

Ti stvarno vjerujes da su na Sv. Duhu iznenada svi postali zagrizeni katolici?
I da je prigovor savjesti pravi razlog?

:rofl:

A kako su nam sposobni ministri ni ovo za skole nije iskljuceno... :giggle:

'if you fall, i'll be there' (floor)
Beau

Post 17 Oct 2014, 11:43

nodens wrote:
'mi izaberemo' znači 'većina izabere'. :zubo:

Jasno ti je da su izbori većinski? Da vladaju oni koje VEĆINA izabere?

I ti koji vladaju se zovu 'predstavnici', oni doslovno 'provode' volju većine - svoj legitimitet (za vladanje) upravo i crpe iz te većine. A ne iz 'stručnosti' lol. Dakle, većina sasvim jednostavno može odabrati takve ljude, koji će onda donijeti zakone kakve većina želi.

Razumijem da bi trebala još malo razmišljati o tome. :cerek:

uh, nodense, teško mi je s tobom raspravljati. prezahtjevno je
lakše bi mi bilo upisat i završit neki faks za to vrijeme :rofl:

jasno mi je da većina izabere.
ali isto tako mi je jasno da taj većinksi izabran, kolko god bio protivan mojim stavovima, bi trebao bit educiraniji, stručniji i etičniji od joze koji ga je izabrao.
e pa onda ne želim da jozo direktno odlučuje o svakom kurčevom predmetu u državi.

izborili smo se za legalizaciju abortusa.
upravo o tome se i radi, zato smo se i uzjogunili što nam je jasno da se to može poništiti.
a ako se poništi to neće biti zato jer 90% ljudi misli da je ab ubojstvo, kao što i sam znaš.
nego jer smo licemjerna stoka.
i onda kako se ne bih raspizdila kad postanem svjesna da ovisim o takvima?
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 17 Oct 2014, 11:47

nodens wrote:
Ne, to nije točno. Povijest ti može pomoći da malo razbistriš te pojmove. Primjerice, za vrijeme Rimljana pater familias je jedno vrijeme imao *legalnu* mogućnost, nakon što ugleda dijete svoje 'zakonite žene' - naprosto ga ne priznati. Jer jer npr. kržljavo, boležljivo, jer npr. ne liči na njega, jer mu se digao kurac to jutro, itd itd nebitno. I tada bi tu djecu 'izlagali vremenu', što znači, ostavili negdje u polju da umru od žeđi ili da ih nešto npr. pojede.

Što misliš kad bi netko filozofirao u stilu 'pa ako ti misliš da je to nehuman postupak, tko te tjera da to radiš? Ali ostavi mogućnost onih 10% koji to žele, da slobodno rade tako kako misle da treba'. :o
uspredba ti nema veze. dobro se jos nisi pozvao na stari zavjet i tamo opisane obicaje.. :D

da, ako netko misli da je to nehuman postupak, neka ga ne radi. ne moze pop odlucivat o necijem tijelu. malo im je sto zeli odlucivat o necijem duhu, mislima, pa bi jos i o necijem tijelu odlucivao. mislim, to je vise nego robovlasnicki mentalitet, puno vise.
a ko neko misli da je isus krist, neka misli, ali to u zakone jedne drzave ili ustav ne smije uci. u nikakvom obliku, pod nikakvom izlikom i lukavoscu.
ukratko, svim zenama koje se odluce na abortus (sto samo krajnje neosjetljivi kreten moze mislit da je to laka odluka), trba im to omoguciti u svim bolnicama u hrvatskoj koje su u sustavu tom hhzoa, koje se financijarju iz proracuna, koje nisu privatne, katoklicke, itd,. koje imaju..ne znam sad kako se to strucno zove, razvijene odjele ginekologije, a opce bolnice to moraju po svom opisu posla, po definiciji valjda imat, takve bolnice moraju itakve operacije vrsiti, a prigovor savjesti bi morao bit iznimka, a ne pravilo.

sve ostalo je suludo do znacajne drustvene opasnosti cak.
Poanta je da ogromna većina ljudi takav gore postupak smatra apsolutno neprihvatljivim. Eventualno postojanje ljudi koji to ne smatraju, nego bi njima to bilo 'ok' - naprosto nije bitno, i njima će također biti zabranjeno to raditi, zato što ogromna većina tako vjeruje. I u tome nema ništa loše. Bilo bi puno zeznutije kad bi mišljenja o tome drastično varirala. Recimo, kad bi 60% ljudi mislilo da je ovo gor 'strašno', a 40% da je 'zapravo posve ok'. Ili obrnuto. :zubo:
u tome ima i te kako lose. ne moze vecina odlucivati hoce li neka zena izvrsiti abortus ili nece.
mislim, moze odlucivat, ali onda se to zove nesto kao talibanije, katolibanije itd.. enivej, nesto sto ima neke negativne konotacije. mislim, zdravom razumu negativne konotacije.
a razumu koji samo vjeruje, njemu demokracija ne znaci nista. apsolutno, nista. nnjemu uopce logika ne znaci nista. logika je opasnost stovise za to vjerovanje neko.

Bi li znala objasniti iz čega točno proizlazi ovo što si rekla, da je 'država obavezna zaštititi slabije'? :cerek: Vidim da imaš neke svoje postulate o čijoj genezi uopće nisi zapravo razmišljala, nego ih nekako uzimaš 'zdravo za gotovo'...

Država je 'obavezna' zaštititi slabije UPRAVO ZATO što građani, tj. društvo koje čini tu državu - *smatra da tako treba* (štititi slabije). A ne zato što je to objava letećeg špageti čudovišta, ili 3-4 genijalca od prije 200 godina.
ja bih mislim, znao, alo i nije problem toliki u toj..kako je ti zoves.. genezi, problem je sto su neke stvari vec trebale bit usvojene, automatizmoim nekim kao sto je to npr tablica mnozenjam, a ne da se ponovno ucimo i ucimo ono sto smo trebali nauciti prije dvjesto ili vise godina.
neke stvari je odavno trebalo stavit ad akta. ali, to, ocito cemo birat tezi put i prezvakavat ono vec odavno prezvakano.. :kokice:
Beau

Post 17 Oct 2014, 11:50

evo unde da me spasi :lux:

ja više nemam šta reć, odoh na kavu :cerekava: :w
Margarita

Post 17 Oct 2014, 11:52

Euklid wrote:
Svasta.

Pa di je iko zabranio pobacaje? :ne zna:

Ti stvarno vjerujes da su na Sv. Duhu iznenada svi postali zagrizeni katolici?
I da je prigovor savjesti pravi razlog?

A kako su nam sposobni ministri ni ovo za skole nije iskljuceno... :giggle:
Ako im je dopušteno da cijela bolnica to ne želi raditi onda ima i poruku i posljedica kao da je zabranjeno.
Sasvim mi je svejedno za njihova vjerska uvjerenja. Ne zanima me licemjernost liječnika, nego društva koje im to dopušta.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 12:00

Margarita wrote:
Ako im je dopušteno da cijela bolnica to ne želi raditi onda ima i poruku i posljedica kao da je zabranjeno.
Sasvim mi je svejedno za njihova vjerska uvjerenja. Ne zanima me licemjernost liječnika, nego društva koje im to dopušta.
A zašto ne žele? Zbog prigovora savjesti? Ma, hajde...

Ko im je dopustio da prijepodne ne žele obavljati pobačaje a popodne žele ali za masnu lovu?
Društvo? Bozanić? Euklid?

Ili nesposobni ministri koji dozvoljavaju ovakve muljaže?

Meni je stara operirala rak kože prije par godina. Liječnik joj je rekao da će čekati 8 mjeseci na operaciju. Kad je stara popizdila rekao je da može sutra na toj i toj klinici ali će je koštati.

Štok i vjeverica kad je taj isti doktor bio sutradan tamo.

Ma 100% je kriva crkva što se sve ovo dopušta... :bicedobro:
..a unda
Undaminator

Post 17 Oct 2014, 12:54

Euklid wrote:..

Ma 100% je kriva crkva što se sve ovo dopušta... :bicedobro:
..ne dopusta. ucestvuje. generira. stvara. ucjenjuje. pritisce. tlaci. prijeti. :kokice:
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 13:33

..a unda wrote: ..ne dopusta. ucestvuje. generira. stvara. ucjenjuje. pritisce. tlaci. prijeti. :kokice:

Je... ono... biskup Komarica je došao giniću na Sv. Duh i reko mu da ne smije prijepodne obavljat pobačaje zbog prigovora savjesti al da popodne smije u privatnoj praksi.

Mora da Kaptol ubire crkvenu destinu od privatnih klinika... :rofl: :rofl:

Kako to da ucjene, pritisci, tlaka i prijetnje koje Kaptol tako revno sprovodi nemaju nikakvog uspjeha na privatnim klinikama gdje se obavljaju pobačaji a u državnim ima?

Nije vam tu ništa čudno? :giggle: :giggle: :giggle:
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 13:45

Silajn wrote:U Splitu, po statistikama, praktički nema abortusa :zubo:, ali to je samo zato jer doktori imaju prigovor savjesti i šalju te na razgovor svećeniku kad su na poslu u državnoj bolnici. Taj isti prigovor savjesti nemaju u privatnoj klinici gdje također rade, a ti se abortusi ne bilježe.
:top:
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 13:45

blue wrote:Kako bi ih ja lansirala iz državne bolnice u privatni sektor, pa nek tamo rade mirne savjesti :puke:

Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 13:47

Perzefona wrote:Pa gle, vidim da si ljuta, zato ću oprezno: ti su doktori zadnja govna, al ono smrdljiva odvratna govna.

Jer prema zakonu, pobačaj je dopušten. Zašto oni žene šalju toj udruzi, to je prilično sumnjivo i njušim tu neki interes, financijski, dakako.

Savjest ih ne mori, jer u svojim privatnim klinikama to obavljaju bez slanja tim udrugama.
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 13:47

nekad su ljudi bili pametniji... :crying:

ali ih je vlada upropastila... :rofl: :rofl: :rofl:
Beau

Post 17 Oct 2014, 13:52

Euklid wrote:nekad su ljudi bili pametniji... :crying:

ali ih je vlada upropastila... :rofl: :rofl: :rofl:
jebote, kako si ti krut u razmišljanjima.
totalno nefleksibilan.
fokusiran si samo na to ko je kolko strpao u džep dok mi govorimo o nekakvoj široj slici.
ono, ako su uzroci isti, posljedice nisu :ne zna:

i kolko se god pravio blesav, ne možeš poreć da su sredstva kojima se ginekolozi služe usko slizana s bozanićem.
pa kolko god oni imali isti cilj (profit) kao i drugi doktori u privatnim ordinacijama.
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 13:55

ma da... najlakše je zatvorit oči pred kriminalom i muljažom, reć crkva je kriva... i bog te veseli...
Beau

Post 17 Oct 2014, 13:57

a još je lakše svaki se dan iznova čudit i zgražat jednim te istim ljudima i vikat uhvatite lopova, za sve su oni krivi, ja s tim nemam nikakve veze.
Margarita

Post 17 Oct 2014, 14:01

Euklid wrote:

Je... ono... biskup Komarica je došao giniću na Sv. Duh i reko mu da ne smije prijepodne obavljat pobačaje zbog prigovora savjesti al da popodne smije u privatnoj praksi.
Da biskupi ne vrište i posipaju nas govnima sa svih domovinskih oltara o grijehu abortusa, ginekolozi bi si tim prigovorom savjesti mogli obrisat guzicu.
Po peti put - ne zanima me privatna praksa, nije tema.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 17 Oct 2014, 14:09

Margarita wrote: Da biskupi ne vrište i posipaju nas govnima sa svih domovinskih oltara o grijehu abortusa, ginekolozi bi si tim prigovorom savjesti mogli obrisat guzicu.
Po peti put - ne zanima me privatna praksa, nije tema.
Kako privatna praka nije tema? Ako taj isti ginekolog obavlja abortus popodne, a prijepodne ne u drzavnoj bolnici jer mu brani crkva :misli: aha, dosa sam do rjesenja, mora bit da popodne ginekolog u privatnoj praksi zaradi toliko da uplati proviziju popu koji je u crkvi do ;)
karambol

Post 17 Oct 2014, 14:11

Euklid wrote:
Mora da Kaptol ubire crkvenu destinu od privatnih klinika... :rofl: :rofl:

:giggle:
miky0 wrote:
:misli: aha, dosa sam do rjesenja, mora bit da popodne ginekolog u privatnoj praksi zaradi toliko da uplati proviziju popu koji je u crkvi do ;)
Vas dvojica ste ....burazi? :zubo:
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 14:21

Beau wrote:a još je lakše svaki se dan iznova čudit i zgražat jednim te istim ljudima i vikat uhvatite lopova, za sve su oni krivi, ja s tim nemam nikakve veze.
:ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 17 Oct 2014, 14:27

Euklid wrote:ma da... najlakše je zatvorit oči pred kriminalom i muljažom, reć crkva je kriva... i bog te veseli...
naravno da je crkva kriva, tj da ima sasvim veliki dio odgovornosti. uostalom, ona je i generirala od pocetka i kriminal, i muljazu i korupciju i pranje love. mislim, generirala.. ako i nije sama, bila je aktivni suucesnik, ortak, planer, blagoslovitelj, pokrovitelj.. :kokice:
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 14:28

Margarita wrote: Da biskupi ne vrište i posipaju nas govnima sa svih domovinskih oltara o grijehu abortusa, ginekolozi bi si tim prigovorom savjesti mogli obrisat guzicu.
Da ministarstvo zdravstva opali kazne, ili uruči radne knjižice, liječnicima koji prijepodne imaju prigovor savjesti a popodne nemaju, biskupi bi mogli svojim propovjedima jedino brisat guzicu... :kava:

Margarita wrote: Po peti put - ne zanima me privatna praksa, nije tema
Dobro, shvatili smo da te ne zanima privatna praksa... zato i ne uspjevaš uvidjeti gdje leži problem s ginićima na Sv. Duhu... mora da je problem u Duhu svetom... :giggle: :giggle:
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 14:30

..a unda wrote: naravno da je crkva kriva, tj da ima sasvim veliki dio odgovornosti. uostalom, ona je i generirala od pocetka i kriminal, i muljazu i korupciju i pranje love. mislim, generirala.. ako i nije sama, bila je aktivni suucesnik, ortak, planer, blagoslovitelj.. :kokice:
nemoć... ono... potpuna nemoć... tupilo, brale... tup-tup-tup-tup...

da, crkva je kriva što nas odrđeni broj pohlepnih liječnika sve skupa vuče za nos i pravi budalama... ok, ok... shvatili smo....
..a unda
Undaminator

Post 17 Oct 2014, 14:30

Euklid wrote:
Da ministarstvo zdravstva opali kazne, ili uruči radne knjižice, liječnicima koji prijepodne imaju prigovor savjesti a popodne nemaju, biskupi bi mogli svojim propovjedima jedino brisat guzicu... :kava:

Dobro, shvatili smo da te ne zanima privatna praksa... zato i ne uspjevaš uvidjeti gdje leži problem s ginićima na Sv. Duhu... mora da je problem u Duhu svetom... :giggle: :giggle:
..jel ti znas sto su to profesije u crnom? :kokice:
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 14:32

karambol wrote:

Vas dvojica ste ....burazi? :zubo:
jednojajčani... a silajn, blue i perze su nam dvojajčane sestrice blizanke...
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 14:33

..a unda wrote: ..jel ti znas sto su to profesije u crnom? :kokice:
bojim se da ćeš mi ti objašnjavati... :trk:
  • Information