Abortus u "sekularnoj" državi

Sve od javnog i tajnog interesa
Zekoslawa

Post 20 Oct 2014, 14:42

visekratni klon wrote:
A baš sam se iznenadila, znam da je Maja Hrgović valjda najpopularnija feministica međiu književnicama i da vodi arteist.

Znam to za pisma, svjesna sam itekako, međutim, problem je ako ne reagiramo, nema koristi.

Evo ovdje je napisan popis udruga koje su prošle godine slale otvoreno pismo. Trebalo bi im poslati mail (neke sam noćas spamala po fejsu, ne reagiraju baš, neke su šerale, par njih) i pitati da nam pomognu. http://www.libela.org/vijesti/4587-otvo ... -zdravlja/

To kad bi se omasovilo, krenulo bi samo. Jer ono, Drakulićka je u pravu, bez masovne akcije, jebiga...

Ajd, eno ljudi šalju....
A ono, možda je politika sajta da ne reagiraju na takve inicijative ili tako nešto, al svejedno, ono, moš obrisat sa zida, pa podržati osobno ili nešto. Kajgood.

Šalju ljudi, ne sumnjam da će se odazvati jedan određeni broj, ali to je zanemarivo u odnosu na mobilizaciju koja bi nastupila da imamo suprotan predznak. Da keljimo male isuseke, već bi grupa imala 6 iljada članova, u pizdu materinu. :gaah:

Ja sam poslala upravo pismo. Sad bi valjalo s tim udrugama krenuti u korespondenciju. Koordinirano, dakako, da ne spamamo. Al nije još tolika priša, tek je jedan dan prošao. Ajmo vidit kako će ići s pismima i šeranjima. Ponedjeljak je, ljude dočeka hrpa posla i tako to, ne mora sve biti odmah, jebiga. Ne dijelimo slike isuseka, štaš. :zubo:

Samo hrabro, nema malodušja. :zecorolleyes:

Edit: zašto sam ja tu metnila rolajza? :facepalm: Trebao je ići neki ohrabrujući smajlić. :gaah: Neki psiho, recimo: :psihozec:

visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 14:45

E to si u pravu, već bi grupa bila prepuna da je obratno. :zubo:
Da, imaš pravo, još je rano možda. Zasad šest pisama, polako pa ćemo vidjeti. :D

Zanima me živo tko će se sve odazvati u grupu. :o

edit: rolajz :rofl: to te ponijelo od Isuseka. :rofl:
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 14:48

Ova što je obrisala nas, lajka neretvanske mandarine. :facepalm:

a ajde, možda žena ima nešto profesionalnije u vidu kao akciju, tko zna, da ne griješim dušu. :o
Zekoslawa

Post 20 Oct 2014, 14:48

visekratni klon wrote:E to si u pravu, već bi grupa bila prepuna da je obratno. :zubo:
Da, imaš pravo, još je rano možda. Zasad šest pisama, polako pa ćemo vidjeti. :D

Zanima me živo tko će se sve odazvati u grupu. :o

edit: rolajz :rofl: to te ponijelo od Isuseka. :rofl:
:rofl: :facepalm:

Treba uzeti u obzir da ljudima zna ići na živce kad primaju notifikacije od grupa, pa zato istupe ili ne žele pristupiti. To i ja nekad radim kad me nešto baš udavi. Okej, da, takvi onda nisu zbilja zainteresirani, ali eto, štaš, moraš pazit da ne budeš nametljiv. U jebote, nije taj aktivizam uopće jednostavan. Osim za isuseke, oni se sami prodaju. :zubo:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 20 Oct 2014, 14:50

visekratni klon wrote:Euklide, to baš i nema smisla pošto se okolo mole ko ludi ispred bolnica, a i to treba spriječiti.
To se ni pod koju cijenu ne smije priječiti.

Prvo, stvorilo bi od njih žrtve.
Drugo, dokle god nisu nasrtljivi imaju pravo na ovaj vid prosvjeda jednako kao što imaju i pederi pred katedralom.
Ne možeš jednima nešto braniti a drugima dopuštati ovisno o svom svjetonazoru.
Jer onda predstavljaš nešto sasvim drugo...
'if you fall, i'll be there' (floor)
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 14:51

Zekoslawa wrote: :rofl: :facepalm:

Treba uzeti u obzir da ljudima zna ići na živce kad primaju notifikacije od grupa, pa zato istupe ili ne žele pristupiti. To i ja nekad radim kad me nešto baš udavi. Okej, da, takvi onda nisu zbilja zainteresirani, ali eto, štaš, moraš pazit da ne budeš nametljiv. U jebote, nije taj aktivizam uopće jednostavan. Osim za isuseke, oni se sami prodaju. :zubo:
Da, znam, iako nema ovdje previše toga zasad, mada da, iskaču im i kad netko pristupi grupi, to nije dobro. :misli:

Ja sam (naivno) mislila da će ljudi krenuti masu dodavati svoje frendove, ali jako malo ih je to napravilo. :zubo: Ili je ovo osjetljivije pitanje nego što mislim ili im se ne da. Ili ne shvaćaju da je ovo zadnji bus za akciju. :zubo:
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 14:52

Euklid wrote:
To se ni pod koju cijenu ne smije priječiti.

Prvo, stvorilo bi od njih žrtve.
Drugo, dokle god nisu nasrtljivi imaju pravo na ovaj vid prosvjeda jednako kao što imaju i pederi pred katedralom.
Ne možeš jednima nešto braniti a drugima dopuštati ovisno o svom svjetonazoru.
Jer onda predstavljaš nešto sasvim drugo...
Ma dobro, zaletila sam se. Treba spriječiti da Ćorušić ukine pobačaj kakav je dosad i da se žena treba savjetovati pod obavezno s popom, eto. Mada ako ga ukine, jebo popa, jebo sve.
Zekoslawa

Post 20 Oct 2014, 14:59

visekratni klon wrote:
Da, znam, iako nema ovdje previše toga zasad, mada da, iskaču im i kad netko pristupi grupi, to nije dobro. :misli:

Ja sam (naivno) mislila da će ljudi krenuti masu dodavati svoje frendove, ali jako malo ih je to napravilo. :zubo: Ili je ovo osjetljivije pitanje nego što mislim ili im se ne da. Ili ne shvaćaju da je ovo zadnji bus za akciju. :zubo:
Ae, ja sam to shvatila isto tako, pa sam svojski prionula slati pozivnice svima ikad, osim onima za koje prilično pouzdano naslućujem da im se neće dopasti. Ono, šta, ne moramo si biti najfrendovi da te pozovem da pristupiš inicijativi koja je zdravorazumska. Ali vidim da ljudi nisu baš pozvali sve ikad, nego onako selektivno. Okej, da, ljudima se ne da, mislim počni od sebe - reagiraš li ti na sve što ti ljudi nude i pozivaju, ne baš. Meni pozivi za grupe i slično znaju mjesecima stajati neootvoreni. Da ne govorim da nekad danima ne otvorim fejs. Tako da nije baš da na svakoga možeš računati kao fejs-aktivista, neki ljudi naprosto ne koriste fejs na taj način. A onda dakako i to - riješit će netko drugi. Lagala bih kad bih rekla da ja ne funkcioniram tako u velikom broju slučajeva.

A jebiga, neće biti lako pokrenuti mase. Ako oćeš laki aktivizam, šeraj đizusa, tu neš omanit. :D
Euklid
old school

Post 20 Oct 2014, 15:01

visekratni klon wrote:
Ma dobro, zaletila sam se. Treba spriječiti da Ćorušić ukine pobačaj kakav je dosad i da se žena treba savjetovati pod obavezno s popom, eto.

To svakako.

I po mogućnosti javno prozvati sve ginekologe i liječnike koji igraju dvostruku ulogu radi vlastitog financijskog probitka...
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 15:03

Zekoslawa wrote: Ae, ja sam to shvatila isto tako, pa sam svojski prionula slati pozivnice svima ikad, osim onima za koje prilično pouzdano naslućujem da im se neće dopasti. Ono, šta, ne moramo si biti najfrendovi da te pozovem da pristupiš inicijativi koja je zdravorazumska. Ali vidim da ljudi nisu baš pozvali sve ikad, nego onako selektivno. Okej, da, ljudima se ne da, mislim počni od sebe - reagiraš li ti na sve što ti ljudi nude i pozivaju, ne baš. Meni pozivi za grupe i slično znaju mjesecima stajati neootvoreni. Da ne govorim da nekad danima ne otvorim fejs. Tako da nije baš da na svakoga možeš računati kao fejs-aktivista, neki ljudi naprosto ne koriste fejs na taj način. A onda dakako i to - riješit će netko drugi. Lagala bih kad bih rekla da ja ne funkcioniram tako u velikom broju slučajeva.

A jebiga, neće biti lako pokrenuti mase. Ako oćeš laki aktivizam, šeraj đizusa, tu neš omanit. :D
Da, stoji to.
Valjda ja gledam po sebi, meni je ova buka što se digla po medijima oko najava ukidanja zbilja ozbiljna. Iskreno me čudi da nema reakcija zasad ni od nekakvih ajmo reć intelektualaca, novinara, ovih onih, onako baš mi je čudno. :ne zna: Kao da propuštam nešto. :D

Problem je što je većina vjerojatno i za ukidanje ili im je svejedno. :misli:
Euklid
old school

Post 20 Oct 2014, 15:10

visekratni klon wrote:
Da, stoji to.
Valjda ja gledam po sebi, meni je ova buka što se digla po medijima oko najava ukidanja zbilja ozbiljna. Iskreno me čudi da nema reakcija zasad ni od nekakvih ajmo reć intelektualaca, novinara, ovih onih, onako baš mi je čudno. :ne zna: Kao da propuštam nešto. :D

Problem je što je većina vjerojatno i za ukidanje ili im je svejedno. :misli:
Ukidanja nema niti će ga biti.
Zato i nema halabuke.
Čak su i protivnici abortusa svjesni koliko bi to štete donijelo (odlazak u susjedne zemlje, ilegalni pobačaji i svi problemi koji idu uz to...). Oni idu više na to da se žene na sve moguće načine odgovori od tog čina.

Pritisak treba ići na ministarstvo da napokon uvede reda a njima se to ne da.

Vrana vrani oči ne kopa...
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 15:16

Euklid wrote:
Ukidanja nema niti će ga biti.
Zato i nema halabuke.
Čak su i protivnici abortusa svjesni koliko bi to štete donijelo (odlazak u susjedne zemlje, ilegalni pobačaji i svi problemi koji idu uz to...). Oni idu više na to da se žene na sve moguće načine odgovori od tog čina.

Pritisak treba ići na ministarstvo da napokon uvede reda a njima se to ne da.

Vrana vrani oči ne kopa...
Ne vjerujem da neće, iskreno. Neće ga ukinuti posve, ali će ga ograničiti kako je rekao, po poljskom modelu. Misliš da ne postoji kritična masa koja će ga podržati? Daj. Ako ne sad, za tri godine.
Beau

Post 20 Oct 2014, 15:16

nisam u fejsgrupi, al ako treba slat pismo, nije problem :o

nekako mi se sad čini mlako pismo :nogica:
ne zahtijevamo nikakvo očitovanje, ne spominjemo medije (da ćemo i njih izvijestit o njihovom očitovanju itd..)
možda nas ne shvate ozbiljno?
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 15:19

Čak i da nema ukidanja sad odmah, pogledaj ovo, tu je sve objašnjeno: http://www.jutarnji.hr/sve-vise-javnih- ... -/1228748/ od riječi do riječi se slažem.

No uostalom nema smisla raspravljati o tome uopće, situacija je dovoljno loša da nije uopće upitno. Forumarenje o tome neće pomoći.
elma

Post 20 Oct 2014, 15:20

nisam čitala sve... jeste slale rikvest Ženskoj sobi? Centru za ženske studije?
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 15:21

Beau wrote:nisam u fejsgrupi, al ako treba slat pismo, nije problem :o

nekako mi se sad čini mlako pismo :nogica:
ne zahtijevamo nikakvo očitovanje, ne spominjemo medije (da ćemo i njih izvijestit o njihovom očitovanju itd..)
možda nas ne shvate ozbiljno?
Eh. Ja sam već sad stavila tu šprancu tamo, glupo mi je sad mijenjati je, to je trebalo prije. Mediji su ionako već izvijestili o svemu podrobno.

Ali ne mora svako pismo biti isto, ne znam, možeš slobodno po nahođenju izmijeniti. :o

Imaš tamo na drugom postu po redu mailove, evo ti kopiram i ovdje:

pitajtenas@miz.hr
cc: velibor.drakulic@miz.hr, josip.jagic@miz.hr
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 15:22

elma wrote:nisam čitala sve... jeste slale rikvest Ženskoj sobi? Centru za ženske studije?
Ženska soba je bila jako ljubazna, odgovorili su mi i šerali na svojoj stranici. Centar za žs, ništa, stoji im na fb stranici, linkali neki natječaj i nisu se obazreli.
Beau

Post 20 Oct 2014, 15:24

na sve te adrese da poašljem, jel?

ma ne ok. nije problem mlako pismo. ali ne znam šta se očekuje od fejs grupe. šta točno?
nisam na fejsu, pa ne znam kolko je moćan :rofl:
treba pritiskati vladu. i naglašavati da se od lijeve vlade očekuje da se time bave, te jesu li svjesni da se bliže izbori :Pop: :)
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 15:24

Mislim da je problem što nas još nitko ozbiljno ne shvaća.

A to je začarani krug. Da nas netko ozbiljno shvati trebamo imati dvije stvari:

ili poznate face na svojoj strani, a njima se ne da pristupiti nekoj nebitnoj grupi, ne da se ni manje poznatima, kamoli njima

ili masovnu akciju, najavu prosvjeda, onda je posve nebitno što smo amateri, anonimci. Ali to se neće desiti, vjerojatno.

Dakle, privući prve bi trebalo biti lakše čak. A i to je zajeb. Neke osobe koje i imaju dobar fejs adresar nisu baš slale ljudima osim rijetkim pojedincima. Vidjet ćemo.
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 15:25

Beau wrote:na sve te adrese da poašljem, jel?

ma ne ok. nije problem mlako pismo. ali ne znam šta se očekuje od fejs grupe. šta točno?
nisam na fejsu, pa ne znam kolko je moćan :rofl:
treba pritiskati vladu. i naglašavati da se od lijeve vlade očekuje da se time bave, te jesu li svjesni da se bliže izbori :Pop: :)
Fejs može biti moćan čak, ako grupa premaši neku brojku pa ode na index i tako to. :zubo: Ali sad sam upravo napisala, mi nemamo masovnost, nama zato trebaju što je rekla Zec, opinion makeri. :zubo: :zubo: A nekako su nevoljki, svi skupa.
Beau

Post 20 Oct 2014, 15:26

šta ja znam, ne mislim da pomoću te grupe možemo nešto. pa čak su hamed i pahuljice ostali razočarani :zubo:
nema ništa od takvih kružoka.

treba tražiti jasne odgovore ministarstva, nadležnih. provjeravati naknadno jesu li napravili to što su u očitovanju rekli da budu i obavještavati medije.
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 15:29

Beau wrote:šta ja znam, ne mislim da pomoću te grupe možemo nešto. pa čak su hamed i pahuljice ostali razočarani :zubo:
nema ništa od takvih kružoka.

treba tražiti jasne odgovore. provjeravati naknadno jesu li napravili to što su u očitovanju rekli da budu i obavještavati medije.
Meni se čini da dosta njih dijeli tvoje mišljenje. :zubo:
Ali moram priznati da sam razočarana pomalo time. Jer ono, kako ne, pa gdje će se ljudi danas okupiti prvo ako ne na glupom fejsu? :D

Ono što ja smatram jest da bi nama trebali kao onomad fejs prosvjedi. Ali to je zasad nedostižno. Jer ženska prava nisu nešto popularno.
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 15:30

Ali neka grupe, dobro je da postoji jer dosad nije bilo nijedne takve grupe. Znate da su žene u Srbiji imale i transparente i prosvjed? :D Upravo oko ovoga. Imam jednu fejs frendicu koja je aktivna u tim antifa krugovima tamo i kod njih je to dosta jače nego ovdje.
Beau

Post 20 Oct 2014, 15:30

visekratni klon wrote:
Meni se čini da dosta njih dijeli tvoje mišljenje. :zubo:
Ali moram priznati da sam razočarana pomalo time. Jer ono, kako ne, pa gdje će se ljudi danas okupiti prvo ako ne na glupom fejsu? :D

Ono što ja smatram jest da bi nama trebali kao onomad fejs prosvjedi. Ali to je zasad nedostižno. Jer ženska prava nisu nešto popularno.
ma ne sumnjam uopće u golemo okupljanje po fejsovima.
samo ne vidim da se može puno postić :zubo:

dobro, vidićemo kako će bit. iđen slat pismo.
visekratni klon

Post 20 Oct 2014, 15:31

Beau wrote: ma ne sumnjam uopće u golemo okupljanje po fejsovima.
samo ne vidim da se može puno postić :zubo:

dobro, vidićemo kako će bit. iđen slat pismo.
Bitno je za početak da se vidi da nas ima. Sve drugo, otom potom. Sad sam već to pokrenula, nema sad koristi kukati. :zubo:

Unda je vidim pobjegao s fejsa i s trkelja, ubila ga grupa. :facepalm: :rofl: :rofl:
  • Information