Abortus u "sekularnoj" državi
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Opet smo u sferi možda će na izborima pobjedit jedna opcija koja će možda mijenjat neke zakone.Silajn wrote:
Postoji opravdana sumnja pa i strah da hoće.
Ta opcija možda i pobjedi ali zabranu abortusa uvodit neće. Čak je i njima jasno kakve bi to katastrofalne posljedice imalo.
Jednako i ja mogu pisat u kojim smo aspektima napredovali.Silajn wrote:
Ako želiš, mogu ti ovdje do jutra pisati u kojim smo sve aspektima već nazadovali zadnji četvrt stoljeća
Dovoljno je pogledati prava homoseksualaca. Pametni ljudi na pametan su način iskoristili pokušaj upliva crkve na civilno društvo...
Zabranjen nije nigdje. Ni formalno ni neformalno.Silajn wrote:
ali trebali bi ti biti dovoljni napisi objavljeni u grupi koji jasno i dokazano govore o tome da abortus već jest neformalno zabranjen ili značajno otežan u mnogim sredinama.
Trenutno je otežan ili potpuno onemogućen ( što se ipak razlikuje od zabranjen) i to samo u državnim bolnicama zahvaljujući nesavjesnim liječnicima koji se, koje li ironije, pozivaju na savjest. Jedna odlučna akcija nadležnog ministarstva začas bi uklonila postojeće prepreke.
Nije nikom čudno da u privatnim klinikama ni jedna pacijentica nije odbijena i da ih tamo niko ne upućuje popovima na savjetovanje?
'if you fall, i'll be there' (floor)
-
visekratni klon
MightyMe wrote:
Marš tamo babo jedna, to je moj argument.
- Euklid
- old school
Ovo sve je odlično... osim zadnje točke.Silajn wrote:
Evo, ja ću polako (za primjer, ovo nisu ciljevi grupe):
cilj: pravo na abortus u državnim klinikama
cilj: podizanje svijesti o zdrastvenim posljedicama zabranjivanja ili otežavanja obavljanja abortusa u državnim klinikama
cilj: definiranje i otklanjanje uzroka zbog kojih je došlo do toga da se treba boriti za pravo na abortus u državnim klinikama
cilj: smanjenje utjecaja Crkve na politike ženskog zdravlja...
Ti vidiš neku koliziju tu? Obmanjivanje?
Nisam vidio da ste je negdje naglasili. Stavite i to negdje u naslov i onda neće biti nikakve obmane...
-
visekratni klon
Evo, trčim.Euklid wrote:
Ovo sve je odlično... osim zadnje točke.
Nisam vidio da ste je negdje naglasili. Stavite i to negdje u naslov i onda neće biti nikakve obmane...
- Euklid
- old school
To nisam rekao i ti dobro znaš da nisam to rekao ali se praviš glupa.visekratni klon wrote:
Ne, ti si rekao da su glavni problem privatnici koji popodne obavljaju pobačaje, ja sam rekla ili barem mislila, da procesuiranje njih nije konkretan zahtjev jer je to nemoguće bez tužbi i navođenja imena. Dakle, to nam nije glavni problem.
Problem je u liječnicima državnih bolnica koji prijepodne imaju prigovor savjesti a popodne ga nemaju dok rade u privatnim klinikama.
visekratni klon wrote:
Ali jako je lijepo od tebe što niti tri dana od grupe govoriš da obmanjujemo nekoga. Ono, drug si i gospodin.
Evo sad je Silajn iskreno napisala da je jedan od ciljeva grupe smanjenje utjecaja Crkve na politiku ženskog zdravlja.
Bilo bi lijepo da to istaknete u negdje u naslovu...
Definitivno si pijanEuklid wrote:
Ovo sve je odlično... osim zadnje točke.
Zadnja točka u mojem primjeru je eksplicite navedena točka sadržana u prvom cilju. Takvih može biti razvijeno koliko hoćeš, u raznim smjerovima, ali s obzirom na kontekst u kojem je ova grupa stvorena (hrvatsko društvo), utjecaj Crkve na politike ženskog zdravlja implicitno je sadržan i u cilju prvom.
Mala napomena: ako se ne potrudiš oko argumentacije, ne namjeravam odgovati, dosadno mi je
-
visekratni klon
ORaH.
Imate njihov odgovor upravo pejstan u grupi.
Imate njihov odgovor upravo pejstan u grupi.
trudi se, ne trudi se, malo ces bit objektivnija, malo neces, ali osnovno je sto nisi na pogresnom putu. ono, nisi.visekratni klon wrote:
![]()
Ja se trudim ostati koliko god mogu objektivna. Neću se dakle kao na forumu upuštati tamo u nikakve rasprave jer to nije cilj grupe i bilo kakvo forumašenje naširoko i nadugačko će se tamo brisati.
rasprave, pa i ovo sad ovdje, ok, mozda to tebi pomaze, ali mislim da ti vise oduzima snage koju bi mogla usmjeti u ovo sad, u tu neku grupu, nesto..
ekola kva..
Jer je cilj organizirati se i djelovati, ne pizditi.
act.. tako je. i ne znas sve i neces znati sve i kako, ali zato ima ta grupa, zato ima i poneki magarac, agrupa i magarac zna vise nego sama grupa..
to je automatika. ne trebas se previse tim zamarat. to ce samo od sebe doc na tapet kad tad. sad se treba pokusta izborit za prava zena, a ako i kad to bude da se treba bavit ili osvrnut na crkveni dio i rec ne, o tom kad dodje do toga i tu je za sad, cini mi se najmanjer petstotinjak ljudi koji ce jasno i jednoglasnoglasno rec nekom ne.Ali želim da jedna od točaka bude sekularna alternativa takvim savjetnicima. Ako jedna vjerska aktivistica i socijalna radnica može biti zaposlena na Odjelu, može i do nje biti jedan sekularni psiholog.
I to je moj angažman u vezi crkvenog dijela.
mozda nije puno, ali nisi sama. ali da si i sama, opet bi rekla ne, jelda? e, pa o tom se upravo i radi..
eto, bravo. ljudi se mijenjuju, ljude treba informirat, obrazovat, ukazivat..najlakse je silom, a i pitanje je kolko se time moze neto napravit. ovo je sad borba z informiranost, za edukaciju, da ljudi znaju da postoji i nesto drugo i da to nije lose..Neću negirati da je jedan od motiva i pokazivanje toj ekstremnoj struji da nas ima i drukčijih, je, to je i napisano tamo u jednom postu, da ne damo da nas gaze, ali neću bacati napalm niti šmajser na ikoga tamo jer to nije forum.![]()
Agresija nije opcija. Ali jasno artikuliranje što nama nije dopustivo, jest opcija i želim da bude opcija.
ali, svaki odgovor treba bit adekvatan. tj, mozes jednom pustit da te neko radi budalom..mos i drugi put, i treci..ma i cetvrti ili ne znam koji,ali jednom vise dopizdi i onda kazes..sa je, koji kua, sa os, sa?
Silajn ti je napisala, u nekoliko postova, i vrlo VRLO polako zašto to ne treba biti u naslovu, kao ni serija drugih aspekata ovog problema.Euklid wrote:
To nisam rekao i ti dobro znaš da nisam to rekao ali se praviš glupa.
Problem je u liječnicima državnih bolnica koji prijepodne imaju prigovor savjesti a popodne ga nemaju dok rade u privatnim klinikama.
Evo sad je Silajn iskreno napisala da je jedan od ciljeva grupe smanjenje utjecaja Crkve na politiku ženskog zdravlja.
Bilo bi lijepo da to istaknete u negdje u naslovu...
I stvarno se durim što ne čitaš
-
visekratni klon
Unda. 
Ne, rasprava ovakvog tipa s euklidom mi definitivno ne pomaže.
Zato odsad više ne raspravljam. 
Ne, rasprava ovakvog tipa s euklidom mi definitivno ne pomaže.
- Euklid
- old school
Znao sam da sam u pravu.Silajn wrote:
Definitivno si pijanLijepo sam napisala da je ovo primjer, da to nisu deklarirani ciljevi ove grupe.
Zadnja točka u mojem primjeru je eksplicite navedena točka sadržana u prvom cilju. Takvih može biti razvijeno koliko hoćeš, u raznim smjerovima, ali s obzirom na kontekst u kojem je ova grupa stvorena (hrvatsko društvo), utjecaj Crkve na politike ženskog zdravlja implicitno je sadržan i u cilju prvom.
Mala napomena: ako se ne potrudiš oko argumentacije, ne namjeravam odgovati, dosadno mi je
Pod krinkom borbe za pravo žene na izbor vode se neke druge bitke.
Neće vam sve skupa izać na dobro ako ne budete iskreni od početka do kraja.
Napišite lijepo da se borite protiv crkve i dobro zasučite rukave...
- Euklid
- old school
Jbt, ja ko da tjeram nekog na raspravu sa mnom.visekratni klon wrote:Unda.
Ne, rasprava ovakvog tipa s euklidom mi definitivno ne pomaže.Zato odsad više ne raspravljam.
Jesi napisala da glavni problem nije u nesavjesnim liječnicima? Jesi.
Jesi mi odgovorila što onda jest glavni problem? Nisi.
Šta ti ja sad mogu?
Budi iskrena i napiši odmah - borimo se protiv crkve i crkvenog svjetonazora a ne da se tu zajebavamo cijelu noć...
-
visekratni klon
Glavni problem je nedostupnost legalnog abortusa koji vodi do zabrane.
Hoće li netko procesuirati te nesavjesne, to nije glavni problem, bitno je da se ženama osigura tim koji će raditi ab.
Ali, džabe, da si uopće pogledao grupu koju toliko pljuješ, šutio bi.
Hoće li netko procesuirati te nesavjesne, to nije glavni problem, bitno je da se ženama osigura tim koji će raditi ab.
odlicno. i? ..sta cemo sad? ti si u pravu, rasprave vise nema.Euklid wrote:
Znao sam da sam u pravu.
..
nije valjda da ti zelis na silu nekog u nesto ovdje uvjeravat ili ga prislit da radi nesto kako ti hoces?
molim, pokreni grupu neku na fejsu koja ce se borit za ono sto ti zelis. evo, cak imas i predlozak ovdje od ove grupe od eks i mos puno toga kopirat ako ne znas nesto sam, jel.
pa eto, ono, imas fejs, znas da si u pravu..i sto sad? sto ces ces s tim tvojim pravom? kolko cemo jos puta na ovom topiku cut da si ti u pravu? u pravu si, primljeno na znanje, dat u ti ja potvrdu neku pecatiranu ako oces li cu otvorit topik gdje ce se potpist svi da si ti u pravu i stvar rjesena.
eto kako je sve lako kad se ne komplicira. ne znam sto bi ti vise od toga htio? i zasto?
- Euklid
- old school
visekratni klon wrote:Glavni problem je nedostupnost legalnog abortusa koji vodi do zabrane.
Skačeš sama sebi u usta.
Kažnjavanjem nesavjesnih liječnika (bilo novčano, bilo otkazima) ženama bi se momentalno osigurao pobačaj i u državnim bolnicama.
Opet ona o zabranama. Zabrane nema niti će je biti. U bilo kojoj privatnoj klinici koja se bavi time možeš obaviti pobačaj bez problema. Kad bi postojala neka zabrana, formalna ili neformalna, onda to ne bi bilo moguće, jel.
Gdje ja pljujem grupu?visekratni klon wrote: Ali, džabe, da si uopće pogledao grupu koju toliko pljuješ, šutio bi.
Grupa je vrlo dobra, gotovo odlična.
Pljujem neiskrenost i skrivene motive...
-
visekratni klon
Pa znam, mene pljuješ, jasno mi je.
Jesi se sad izguštao, šta ćemo sad, dokad? 
- Euklid
- old school
Htio bih da ne uprskate stvar...a unda wrote: odlicno. i? ..sta cemo sad? ti si u pravu, rasprave vise nema.
nije valjda da ti zelis na silu nekog u nesto ovdje uvjeravat ili ga prislit da radi nesto kako ti hoces?
molim, pokreni grupu neku na fejsu koja ce se borit za ono sto ti zelis. evo, cak imas i predlozak ovdje od ove grupe od eks i mos puno toga kopirat ako ne znas nesto sam, jel.
pa eto, ono, imas fejs, znas da si u pravu..i sto sad? sto ces ces s tim tvojim pravom? kolko cemo jos puta na ovom topiku cut da si ti u pravu? u pravu si, primljeno na znanje, dat u ti ja potvrdu neku pecatiranu ako oces li cu otvorit topik gdje ce se potpist svi da si ti u pravu i stvar rjesena.
eto kako je sve lako kad se ne komplicira. ne znam sto bi ti vise od toga htio? i zasto?
Pošto je tema prilično ozbiljna, ne.
- Euklid
- old school
visekratni klon wrote:Pa znam, mene pljuješ, jasno mi je.Jesi se sad izguštao, šta ćemo sad, dokad?
koštat će te ovo sve skupa... pokušaj da cijena bude što manja
-
- Information
-