15. O - prosvjed

Stare teme i začeci foruma
Ze.

Post 20 Oct 2011, 08:24

Lastan » wrote: Da, pogledaj izborne rezultate.

Pogledaj ih dobro.

Primijeti da je posljednja pobjeda HDZ-a bila iznimno tijesna i sumnjiva.
Primijeti da smo od predsjedničkih kandidata izabrali daleko najboljega. Rekao bih čak da smo od 2000. godine naovamo sustavno birali najboljeg kandidata.
(O zagrebačkom gradonačelniku ne bih jer tu i nije bilo dobrih kandidata.)

Sa strankama je teže jer zapravo i ne znaš koga konkretno biraš; biraš stranku, a ne ljude. No čim biramo ljude, uopće nam rezultat nije loš.
Predsjednički kandidati su bili smjehoviti. Bandić je bio u drugom krugu, mislim... :facepalm:

Kažem što kažem jer mislim da je ljudsko znanje kao takvo distribuirano gaussovim zvonom (valjda?), a po tom i takvom znanju i glasamo i donosimo odluke. Svi ljudi znaju sve, ali što zna onaj bulk ljudi koji donosi prevagu? Mediji nas šopaju sve šturijim, lošijim i subjektivnijim informacijama i trend kreće prema "24sata" formatu "novina", npr. Što se događa kad za izbor staviš krajnje kompleksnu temu za koju moraš biti ekspert da bi imao uvid i napravio učeni sud?

vrrrlet

Post 20 Oct 2011, 09:40

Gazda » wrote:Ja bih bacio veliku bombu na pravni fakultet u Zagrebu. Mislim da je on izvor puno problema kod nas.
A vidi njega, bombu. :rolleyes: Treba širiti ljubav, a ne rat. Umjesto bombe, bolje da ih silujemo.
schmokljan » wrote:Vjerojatno čini osjetno manje gospodarske štete. Osijek izgleda pristojno, osjetno je čišći od Splita, ali to nije neko postignuće. Nema raznih šatora po trgu i okolnim trgićima, javni prostor nije ni izbliza uzurpiran kao u Zagrebu, no to je vjerojatno zato što nitko ne pokazuje zainteresiranost. Živjela kriza i nepoduzetnost!

No, s civilizacijske strane je, po mom sudu, Bubalo još veća sramota za grad. On je lutak osuđenog i zatvorenog ratnog zločinca. Osijekom se upravlja i kadrovira iz mostarskog zatvora. Postoji izraziti pritisak na sve koji se pokušavaju zaposliti u gradu ili županiji da se učlane u stranku krezubih regional-fašista. Postavili su spomenik na kojem fićo siluje tenka, a po idejnom rješenju neobrazovanog ugostitelja i uživatelja braniteljske mirovine, opskurnog tipa prezimena Kolobarić. Đapićev Starčević je mila majka naspram ovog čuda:
http://www.slavonija-info.com/images/st ... i-tenk.jpg
Vidi ga, neće fiću... što bi ti, Isusa?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 10:10

Lastan » wrote: Da, pogledaj izborne rezultate.

Pogledaj ih dobro.

Primijeti da je posljednja pobjeda HDZ-a bila iznimno tijesna i sumnjiva.
Primijeti da smo od predsjedničkih kandidata izabrali daleko najboljega. Rekao bih čak da smo od 2000. godine naovamo sustavno birali najboljeg kandidata.
(O zagrebačkom gradonačelniku ne bih jer tu i nije bilo dobrih kandidata.)

Sa strankama je teže jer zapravo i ne znaš koga konkretno biraš; biraš stranku, a ne ljude. No čim biramo ljude, uopće nam rezultat nije loš.
Svi su izbori u Hrvatskoj završavali dobro, izborom realno najboljeg od ponuđenog -- osim onih 2007. koje je katastrofalno usrao tada neiskusni, a i danas nepolitični, Zoran Milanović. Svi su bili bar mali korak na bolje osim oni 2007. To je jedina stvarno krupna izborna greška u neovisnoj Hrvatskoj. Ja i danas tvrdim da je čak i izbor HDZ-a i Sanadera 2003. bio dobar potez. Jedino ih je 2007. trebalo srušiti, što nije bilo teško, jer su se, kao i 2000, sami rušili.
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 10:13

vrrrlet » wrote:
Ah, ja sam opljačkao samo jedan.
I ja. S 13 godina. Ispred vojske i Palića na Krešimirovom.
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 10:16

schmokljan » wrote:...Split znači bik.
Split se vjerojatno odnosi na personality.
vrrrlet

Post 20 Oct 2011, 10:37

Emericzy » wrote: Svi su izbori u Hrvatskoj završavali dobro, izborom realno najboljeg od ponuđenog -- osim onih 2007. koje je katastrofalno usrao tada neiskusni, a i danas nepolitični, Zoran Milanović. Svi su bili bar mali korak na bolje osim oni 2007. To je jedina stvarno krupna izborna greška u neovisnoj Hrvatskoj. Ja i danas tvrdim da je čak i izbor HDZ-a i Sanadera 2003. bio dobar potez. Jedino ih je 2007. trebalo srušiti, što nije bilo teško, jer su se, kao i 2000, sami rušili.
Molim?

Ako je tebi jedan Tuđman bolji od jednog Gotovca, ti nisi normalan. Mislim da si se zabunio, ne mogu vjerovati da si ti ovo napisao.
Emericzy » wrote: I ja. S 13 godina. Ispred vojske i Palića na Krešimirovom.
Ja sam imao 15, Šalata. Došao je neki Trnjanin u moj kvart i govorio da smo papci (što smo objektivno bili, ali bolje to nego budaletine), i kako on pljačka i ubija, a mi pazimo da ne gazimo po travi. Onda sam ja rekao "Hic kiosk, hic salta", na što se on izbezumio. Teškom mukom se dovukao do kioska, pokušao se i izvuć', ali ja se nisam dao. Pružio sam mu ciglu, a on ju je zafitiljio u staklo i počeo bježati. Meni je bilo žao da smo razbili staklo za bezveze, pa sam potrpao par šteka cigareta i žvake u jaknu, a onda sam i ja otišao, alarm je bio jako bučan, nisam to mogao izdržat, kao da mi Tony Cetinski reve nad glavom.
schmokljan

Post 20 Oct 2011, 10:37

Sjećam se članka Split Personality o Goranu Ivaniševiću, pa onda prikaz Splita pod istim imenom... To su toliko koristili da kad sad to čujem dobijem ospice. Dovoljno je samo izguglati "split personality croatia" i kad odbacimo sve vezano uz poremećaj, ostaje zavidna količina linkova kao spomenik ljudskom manjku mašte. Molim te, Emericzy, nemoj i ti u tu ekipu. :zubo:
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 10:43

schmokljan » wrote:Sjećam se članka Split Personality o Goranu Ivaniševiću, pa onda prikaz Splita pod istim imenom... To su toliko koristili da kad sad to čujem dobijem ospice. Dovoljno je samo izguglati "split personality croatia" i kad odbacimo sve vezano uz poremećaj, ostaje zavidna količina linkova kao spomenik ljudskom manjku mašte. Molim te, Emericzy, nemoj i ti u tu ekipu. :zubo:
Da sam ikad guglao to što si ti guglao, ne bih. Ja sam to napisao sasvim samostalno, bez pomoći, ni ne slutivši da je riječ o vršku zlokobne sante leda. :cerek: Skužaj.
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 10:54

vrrrlet » wrote:Molim?

Ako je tebi jedan Tuđman bolji od jednog Gotovca, ti nisi normalan. Mislim da si se zabunio, ne mogu vjerovati da si ti ovo napisao.
Gle, budi realan. Na koju se foru tada moglo izabrati Gotovca? Koliko bi glasova on dobio? Tvoj, moj i svoje mame. I Simonice Gotovac koja bi mislila da je on netko njezin. Drugo, ti stvarno misliš da je Gotovac (pazi, u zajednici s Budišom!) tada bio u stanju voditi Hrvatsku?

Nije Tuđman tada napravio tako loš posao baš u svemu. Recimo, vladi je dao da se bavi samo i isključivo upravom i gospodarstvom. I imao je ekipu prvorazrednih ekonomista kojima je dao otvorene ruke. Dečki su nevjerojatno vješto izfinancirali čitav rat i poslije rata stabilizaciju. Budimo objektivni.

Ono što je Tuđman stvarno jako loše napravio bilo je povezivanje s Norvalom. To je bio jezivi zajeb, otprilike na razini onog poteza kad su Saveznici u 2. Svjetskom ratu, oslobodivši Siciliju, pustili sve zatvorenike na slobodu. Tuđman je bio samo intelektualno ograničen i malkice zaluđen. A onda je, jebiga, napravio pakt sa đavlom.

Ja sam imao 15, Šalata. Došao je neki Trnjanin u moj kvart i govorio da smo papci (što smo objektivno bili, ali bolje to nego budaletine), i kako on pljačka i ubija, a mi pazimo da ne gazimo po travi. Onda sam ja rekao "Hic kiosk, hic salta", na što se on izbezumio. Teškom mukom se dovukao do kioska, pokušao se i izvuć', ali ja se nisam dao. Pružio sam mu ciglu, a on ju je zafitiljio u staklo i počeo bježati. Meni je bilo žao da smo razbili staklo za bezveze, pa sam potrpao par šteka cigareta i žvake u jaknu, a onda sam i ja otišao, alarm je bio jako bučan, nisam to mogao izdržat, kao da mi Tony Cetinski reve nad glavom.
Moj je slučaj bio obrnut. Ja sam zajebavao škvadru da nema muda. Pa su oni rekli, hajde onda ti kad si tako hrabar. Ispalo je da ipak jesam bio hrabar. :brukica:
vrrrlet

Post 20 Oct 2011, 11:52

Emericzy » wrote: Gle, budi realan. Na koju se foru tada moglo izabrati Gotovca? Koliko bi glasova on dobio? Tvoj, moj i svoje mame. I Simonice Gotovac koja bi mislila da je on netko njezin. Drugo, ti stvarno misliš da je Gotovac (pazi, u zajednici s Budišom!) tada bio u stanju voditi Hrvatsku?

Nije Tuđman tada napravio tako loš posao baš u svemu. Recimo, vladi je dao da se bavi samo i isključivo upravom i gospodarstvom. I imao je ekipu prvorazrednih ekonomista kojima je dao otvorene ruke. Dečki su nevjerojatno vješto izfinancirali čitav rat i poslije rata stabilizaciju. Budimo objektivni.

Ono što je Tuđman stvarno jako loše napravio bilo je povezivanje s Norvalom. To je bio jezivi zajeb, otprilike na razini onog poteza kad su Saveznici u 2. Svjetskom ratu, oslobodivši Siciliju, pustili sve zatvorenike na slobodu. Tuđman je bio samo intelektualno ograničen i malkice zaluđen. A onda je, jebiga, napravio pakt sa đavlom.
Dakle, tvoja je tvrdnja da intelektualno ograničena i malkice zaluđena osoba nije napravila tako loš posao? A ja čvrsto vjerujem da bi pametnija osoba od njega (a čak je i lignja Budiša bio pametniji od njega) učinila bolji posao s boljim ljudima, u svakom slučaju stručnijim.

I prije avantura u Bosni je Tuđman pokazao svoju potpunu nekompetentnost, nepristojnost, glupost i bahatost.
Ze.

Post 20 Oct 2011, 12:58

Emericzy » wrote: Gle, budi realan. Na koju se foru tada moglo izabrati Gotovca? Koliko bi glasova on dobio? Tvoj, moj i svoje mame. I Simonice Gotovac koja bi mislila da je on netko njezin. Drugo, ti stvarno misliš da je Gotovac (pazi, u zajednici s Budišom!) tada bio u stanju voditi Hrvatsku?

Ja sam mislio da mase znaju najbolje. :D
Jašta da je Gotovac bio u stanju.

Tuđman jest napravio loš posao u svemu za sve - i to mi se sve više čini.
Repove, dugovanja i usluge za financiranje rata osjećat ćemo još dugo. Zbog istih su se obogatili ljudi koji se već jesu obogatili i rasprodalo se što se već trebalo rasprodati godinama poslije.
Danke Deutchland.
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 13:06

vrrrlet » wrote:Dakle, tvoja je tvrdnja da intelektualno ograničena i malkice zaluđena osoba nije napravila tako loš posao? A ja čvrsto vjerujem da bi pametnija osoba od njega (a čak je i lignja Budiša bio pametniji od njega) učinila bolji posao s boljim ljudima, u svakom slučaju stručnijim.

I prije avantura u Bosni je Tuđman pokazao svoju potpunu nekompetentnost, nepristojnost, glupost i bahatost.
Gle. mi govorimo o politici. Zašto misliš da je pamet -- u onom smislu u kojemu tu riječ upotrebljavamo ti i ja -- nužna (ili čak korisna) u politici?

Je li Bandić pametan? U 'našem' smislu te riječi nije. A gledaj ga, uspješan da uspješniji ne može biti. Svi mu mogu jaja napuhavati. Je li Reagan bio pametan? A jedan od najuspješnijih predsjednika u povijesti. Je li Pusićka pametna? Jest, jako. A ni svoju malecnu strančicu nije uspjela voditi kako treba.

Politika je čudna zvjerka. Pokojnog sam Gotovca poštovao kao rijetko koga, ali ne bih mu u politici bio dao ni ovce nacrtane na papiru da mi čuva.
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 13:16

Ze. » wrote:Repove, dugovanja i usluge za financiranje rata osjećat ćemo još dugo.
Ne. Rat mi već jako davno financijski ne osjećamo. Naši problemi (u ekonomskom smislu) nikakve veze s ratom nemaju. Kao što nemaju ni puno veze sa svjetskom financijskom krizom. Naši stvarni ekonomski problemi počeli su poslije rata i nakon što je napravljena uspješna stabilizacija.
Zbog istih su se obogatili ljudi koji se već jesu obogatili i rasprodalo se što se već trebalo rasprodati godinama poslije.
Danke Deutchland.
A što je to važno prodano Njemačkoj osim HT-a? Propale novine? Istarski je ipsilon prodan Francuzima. Nikakve veze s ratom. Pliva Amerikancima. Nikakve veze s ratom. Pivovare Belgijancima. Ditto. Cement Meksikancima. Ditto. Nafta Mađarima. Ditto. Banke Talijanima. Ditto. Tesla Šveđanima. Ditto. Hoteli su nažalost većinom ostali u nesposobnim hrvatskim rukama. Gdje ti vidiš te silne Nijemce kojima ironično zahvaljuješ?

Da ni ne spominjem da sve te firme uspješno posluju i zapošljavaju popriličan broj visokokvalificiranih Hrvata.
Gazda

Post 20 Oct 2011, 13:34

Emericzy » wrote:Svi su izbori u Hrvatskoj završavali dobro, izborom realno najboljeg od ponuđenog -- osim onih 2007. koje je katastrofalno usrao tada neiskusni, a i danas nepolitični, Zoran Milanović. Svi su bili bar mali korak na bolje osim oni 2007. To je jedina stvarno krupna izborna greška u neovisnoj Hrvatskoj. Ja i danas tvrdim da je čak i izbor HDZ-a i Sanadera 2003. bio dobar potez. Jedino ih je 2007. trebalo srušiti, što nije bilo teško, jer su se, kao i 2000, sami rušili.
Dakle, i 1990. je HDZ bio dobar izbor? E jebiga, Mirkoviću, nemoj me zajebavat.
Ze.

Post 20 Oct 2011, 13:40

Emericzy » wrote:
Ne. Rat mi već jako davno financijski ne osjećamo. Naši problemi (u ekonomskom smislu) nikakve veze s ratom nemaju. Kao što nemaju ni puno veze sa svjetskom financijskom krizom. Naši stvarni ekonomski problemi počeli su poslije rata i nakon što je napravljena uspješna stabilizacija.

A što je to važno prodano Njemačkoj osim HT-a? Propale novine? Istarski je ipsilon prodan Francuzima. Nikakve veze s ratom. Pliva Amerikancima. Nikakve veze s ratom. Pivovare Belgijancima. Ditto. Cement Meksikancima. Ditto. Nafta Mađarima. Ditto. Banke Talijanima. Ditto. Tesla Šveđanima. Ditto. Hoteli su nažalost većinom ostali u nesposobnim hrvatskim rukama. Gdje ti vidiš te silne Nijemce kojima ironično zahvaljuješ?

Da ni ne spominjem da sve te firme uspješno posluju i zapošljavaju popriličan broj visokokvalificiranih Hrvata.
Znam da sad zvučim ko baba tračara, ali jednostavno ne vjerujem da su nas isfinancirali tek tako i zakulisne igre i dugovanja sigurno postoje. ili su postojala. Kažem da osjećamo i danas, jer to sigurno nije odmoglo osiromašivanju. Ništa nije dobiveno za džabe, u to sam duboko uvjeren. Svi koji su sufinancirali rat su se debelo namirili. Zvučim sam sebi kao conspiracy theorist, ali jednostavno mislim da je Hrvatska kao država bila dužnik u startu.
Jučerašnji švercaroši su danas tajkuni, a što se T-Coma tiče, to mi je za početak itekako dovoljno.
Visokokvalificirani Hrvati tamo rade za džabe, znam iz prve ruke.
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 14:11

Gazda » wrote: Dakle, i 1990. je HDZ bio dobar izbor? E jebiga, Mirkoviću, nemoj me zajebavat.
A tko je onda bio alternativa? Narodnjaci koji ne bi bili pronašli izlaz iz papirnate vrećice, da ih je netko u nju zamotao? SDP koji je dušu upravo bio prodao vragu? Paraga? Tko? Ja sam s mučninom u želucu glasovao za HSLS. Je li moj izbor bio dobar? Nemoj me zajebavat.
klonka

Post 20 Oct 2011, 14:13

Emericzy » wrote:I imao je ekipu prvorazrednih ekonomista kojima je dao otvorene ruke. Dečki su nevjerojatno vješto izfinancirali čitav rat i poslije rata stabilizaciju. Budimo objektivni.
Ti se, naravno, šališ? Omogućio je privatizaciju po užasno lošem modelu i pljačku čitavog državnog bogatstva.

O politici da i ne govorim.
gonj špadi
Gazda

Post 20 Oct 2011, 14:16

Emericzy » wrote: A tko je onda bio alternativa? Narodnjaci koji ne bi bili pronašli izlaz iz papirnate vrećice, da ih je netko u nju zamotao? SDP koji je dušu upravo bio prodao vragu? Paraga? Tko? Ja sam s mučninom u želucu glasovao za HSLS. Je li moj izbor bio dobar? Nemoj me zajebavat.
SSH je bila zgodna strančica, ali naravno sa svojim trezvenim idejama zanemarena.
SDP je bio stranka u fazi reformacije i čisto sumnjam da bi se s njima desila ista katastrofa. Reći da je HDZ bio dobar izbor 1990 je isto kao reći da je bio dobar izbor bilo kad drugo.
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 14:20

Ze. » wrote:Znam da sad zvučim ko baba tračara, ali jednostavno ne vjerujem da su nas isfinancirali tek tako i zakulisne igre i dugovanja sigurno postoje. ili su postojala. Kažem da osjećamo i danas, jer to sigurno nije odmoglo osiromašivanju. Ništa nije dobiveno za džabe, u to sam duboko uvjeren. Svi koji su sufinancirali rat su se debelo namirili. Zvučim sam sebi kao conspiracy theorist, ali jednostavno mislim da je Hrvatska kao država bila dužnik u startu.
Jučerašnji švercaroši su danas tajkuni, a što se T-Coma tiče, to mi je za početak itekako dovoljno.
Visokokvalificirani Hrvati tamo rade za džabe, znam iz prve ruke.
Ma kaj god. Što misliš, zašto svaka razvijena država nakon rata procvate? Samo je Hrvatska poslije rata propala. Zato jer je poslije rata počelo ono stvarno loše -- gušenje gospodarstva umjesto podsticanje.

Rat je izfinanciran na nekoliko načina. Jedan je bila privatizacija stambenog fonda. Drugi je bio otmica mirovinskih fondova. Treći je bila hiperinflacija. Četvrti su bile goleme devizne rezerve stvorene pred sam rat prodajom bezvrijednih dinara. I tako dalje. Osim toga, mi smo vodili relativno jeftin, skroman rat. Vjerojatno nas je (premda nemam podatke) više koštala socijala vezana uz rat nego samo ratovanje.
Ze.

Post 20 Oct 2011, 14:28

Lobiranje oko priznajna, dakle, šveranje i zaobilaženje embarga - to ništa?
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 14:30

klonka » wrote: Ti se, naravno, šališ? Omogućio je privatizaciju po užasno lošem modelu i pljačku čitavog državnog bogatstva.

O politici da i ne govorim.
Koliko se sjećam, privatizaciju zapravo uopće nije osmislila vlada nego onaj idiot Hrvoje Šošić, zaljubljenik u tajkune, i par lopova uz njega. Za nju priznajem da je provedena katastrofalno. Nažalost, odbačen je sasvim pristojan model Ante Markovića i zamijenjen je lopovlukom. Što jest, jest.

Međutim, i lopovske države mogu dobro funkcionirati. Tko je živio u Italiji zna to jako dobro. Najveći problem Hrvatske, začudo, nije lopovska privatizacija nego totalno nekompetentno posljeratno upravljanje gospodarstvom. Pitajte bilo kojeg menadžera privatne firme i svatko će vam potvrditi da je gušenje najveći hrvatski problem. Gušenje neshvatljivo golemom birokracijom. Gušenje idiotskim porezima i nametima. Gušenje golemom a pogrešno usmjerenom socijalom. Gušenje sprečavanjem stranih investicija. Gušenje idiotskim zakonima o radu.
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 14:33

Gazda » wrote: SSH je bila zgodna strančica, ali naravno sa svojim trezvenim idejama zanemarena.
SDP je bio stranka u fazi reformacije i čisto sumnjam da bi se s njima desila ista katastrofa. Reći da je HDZ bio dobar izbor 1990 je isto kao reći da je bio dobar izbor bilo kad drugo.
SDP ne bi bio u stanju voditi rat. Sorry. Oni nisu bili u fazi reformacije nego u fazi propasti. Posljeratni SDP Račan je dugo i oprezno izvlačio iz predratnih i ratnih govana.
Emericzy

Post 20 Oct 2011, 14:34

Ze. » wrote:Lobiranje oko priznajna, dakle, šveranje i zaobilaženje embarga - to ništa?
U kojem smislu misliš da je to bio problem? Kome je to škodilo? I koliko misliš da je to koštalo? I što misliš tko je sve žmirio?
klonka

Post 20 Oct 2011, 14:35

Emericzy » wrote: SDP ne bi bio u stanju voditi rat. Sorry. Oni nisu bili u fazi reformacije nego u fazi propasti. Posljeratni SDP Račan je dugo i oprezno izvlačio iz predratnih i ratnih govana.
Istina, falio im je ministar ratne propagande koji je pušketao tamo po civilima po slavonskim selima.
gonj špadi
.I.

Post 20 Oct 2011, 14:39

Emericzy » wrote:
pravo zboriš :s
jedini je problem kaj se ne čini da može krenuti na bolje u ikojem smislenom razdoblju. odnosno, sve ostaje isto.
BEWARE OF OWNER
  • Information