Brzopotezna pitanja

Računala, IT, nove tehnologije, gadgeti...
dexter

Post 28 Nov 2014, 12:26

da nisi negdje pokupila nesto, neki viruscic, spyware ili malware. ako si skoro nesto instalirala pa ti se uz to ubace i neki dodaci za mozillu (smajliji i tako to) u tome moze biti takvih gluposti. mozda treba i flesh da update-ujes jer zbog njega zna da zamrzava kad pustis video na netu

chrome mi nikada nije legao, kakva god mozilla bila 1000 puta mi je bolja od njega

MmeTipfeler

Post 28 Nov 2014, 15:12

Mislim da nisam. NOD uredno obavlja svoj posao, ali ga mogu natjerati da malo radi i prekovremeno. Čisto za provjeru. U međuvremenu sam se vratila na 28-icu i sve je OK.
dexter

Post 28 Nov 2014, 15:21

sta ti zamrzava uopste, mozda ti je flash potrebno update-ovati, moze biti da je do njega
MmeTipfeler

Post 28 Nov 2014, 22:11

Flash redovito apdejtam. Kad god se javi, prihvatim apdejt. Jednostavno FF prestane reagirati, miš ne radi, ne mogu se prebaciti iz taba u tab, jedino mi preostaje zatvoriti pa ga ponovo pokrenuti. Sve ostalo za to vrijeme normalno radi.

P. S. NOD je odradio prekovremeno i kaže da je sve OK.
dexter

Post 28 Nov 2014, 22:57

ne znam sta moze biti. jesi potrazila ima li jos neko takve probleme. mozda je neki problem i u firefoxu.
MmeTipfeler

Post 29 Nov 2014, 00:44

Pa eto, pitala sam ovdje. :mig:
MmeTipfeler

Post 23 Dec 2014, 09:08

Opet ja. Opet? Zapravo, pojma nemam jesam li ovdje ikada postavila kakvo pitanje, ali nema veze.

Čistila i iskopčala zvučnike iz kompa. Pa ih ne znam ukopčati. Nije prvi put, ali do sada sam valjda imala sreće. I da, nemojte postavljati glupa pitanje: ne, nisam ni zapmatila ni zabilježila gdje je što bilo zapiknuto.

Situacija je sljedeća. Od zvučnika imam ovo. Zvučnici imaju dva džeka - jedan roza, a drugi zeleni. Na kompu imam šest mjesta kamo ih mogu zapiknuti. U gornjem redu: side spk - sivo, rear spk - crno i ctr bass - narančasto, a u donjem: mic in - roza, front (mislim da to piše) - zeleno i line in - plavo.

Logično bi bilo upiknuti boju u boju, ali od toga nikakve koristi.

Nemojte mi računati broj komibinacija, nego mi recite kako da to najjednostavnije riješim.

:( :( :(

P. S. Dakako, uzeti u obzir i štene labradora koje zdušno pomaže. :cerek:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 23 Dec 2014, 09:18

Zeleni u zeleno.
A rozi iz jednog zvucnika u drugi.

Daj fotku steneta :cerek:
'if you fall, i'll be there' (floor)
MmeTipfeler

Post 23 Dec 2014, 09:45

Euklid » wrote:Zeleni u zeleno.
A rozi iz jednog zvucnika u drugi.

Daj fotku steneta :cerek:
Kaj znači iz jednog zvučnika u drugi?

Samo njezine (njihove) fotke praktično i imam na Fejsu. Ček da vidim jesam li štogod dignula na Fotokantu. :D

Evo je, dok je bila još jako mala.

Image

Image
Pero

Post 23 Dec 2014, 10:26

MmeTipfeler » wrote: Situacija je sljedeća. Od zvučnika imam ovo. Zvučnici imaju dva džeka - jedan roza, a drugi zeleni. Na kompu imam šest mjesta kamo ih mogu zapiknuti. U gornjem redu: side spk - sivo, rear spk - crno i ctr bass - narančasto, a u donjem: mic in - roza, front (mislim da to piše) - zeleno i line in - plavo.
Ako imaš to što si napisala, imaš zvučničku karticu koja podržava 7(6)+1(subwoofer) zvučnik. A ti imaš 2 zvučnika i subwoofer. Obično su 2 zvučnika zajedno već tvornički spojena i iz njih ide samo jedan džek kojeg bi trebala spojiti na front - zeleno. Subwoofer bi trebao imati svoj posebni koji bi išao na bass. Side spk(bočni zvučnici) i rear spk(stražnji zvučnici) ne upotrebljavaš jer nemaš što spojiti na njih. Mic in ti je mikrofon, ako ga imaš - dakle ulaz a ne izlaz. Line-in ti je isto ulaz za spojiti neku vanjsku opremu za reprodukciju. Možda pomogne. :D
MmeTipfeler

Post 23 Dec 2014, 10:40

Ne ide. :( Ne ide ni Euklidova ideja - zeleno na zeleno, a ostalo probaj. :( Da oba su zvučnika spojena i na kraju se žica razdvaja na roza i zeleno. Ali sjećam se da su oba džeka bila upiknuta.
Pero

Post 23 Dec 2014, 11:29

Ne kužim. Pokazala si na slici da imaš 3 zvučnika - subwoofer i dva obična. Ako su dva obična spojena zajedno i onda se na kraju granaju na dva džeka (zeleni i roza), kako se spaja subwoofer? :misli:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 23 Dec 2014, 12:01

tipfelerko, jel ti na tim djekicima od zvucnika nesto nacrtano? ono, mali neki simbolici i ikonice za mikrofon izvucnik?

mislim, ono, za slucaj da taj kod boja ipak ne odgovara. djek, konektor za zvucnik (vjerojatno zeleni) trebao bi ic u zeleno obojani utor na kompu ili onaj koji ima isti taj simbol za zvucnjak.

roza, vjerojatno mikrofon, treba ic u roza utor na kompu ili onaj s oznakom za mic, mikrofon. tj, neki zvucnici imaju i na sebi utor u kojem se moze upiknut i mikrofon, ne? :D

treba vidjet koji je simbol na tom roza konektoru od zvucnika, mozda ga treba ukljucit u taj utor u kompu na kojem ti pise..bass i eto, narancaste je boje, a sad, ko zna sta kome znaci narancasto, a kome roza. :D
kinezi su narocito po tom pitanju veseli, njima je bitno da je sareno. :D

nadalje, kad si iskljucila zvucnike, moguce je da su se postavke neke u kompu automatski promijenile i treba ih nanovo nastelat, tj kad restartas komp i kad se digne sistem, ukljuci te neke konektore u komp, pa ce te mozda nesto komp pitat, mozda se oce malo popricat. :D

ne znam koji os imas, ali tamo u nekim kontrol panelima i setinzima, mozda ima neki programcic za zvuk, nesto sto se zove realtec ili logitec, pa se to otvori i tamo ti je sve lijepo nacrtano.

ako nista od ovog sto ti je sve receno ne uspije, dakle, metodom pokusaja i pogresaka, uvijek ostaje rtfm :D, tj neki neki net, guugl, nesto do toga.. :D
Euklid
old school

Post 23 Dec 2014, 12:02

MmeTipfeler wrote:
Kaj znači iz jednog zvučnika u drugi?

Samo njezine (njihove) fotke praktično i imam na Fejsu. Ček da vidim jesam li štogod dignula na Fotokantu. :D

Evo je, dok je bila još jako mala.

Image

Image
Gle slatkicu, sama si pere zubeke... :cerek:

Kod mene jedan kabl povezuje zvucnike a jedan (zeleni) ide u comp.
Plus jedan u struju, naravno.

Mislio sam da je tak i kod ostalih... :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 23 Dec 2014, 12:15

..ne znam jel ovo pomaze, ali jel ti imas i jedan okrugli kao razdjelnik*, nesto spojeno (ili treba spojit) na taj subvufer?
ako imas, e to isto treba tu nesto spojit, nesto se tu ukljuci, upali, mislim, sve bolje radi kad se ukljuci. :D

http://www.manualowl.com/m/Logitech/S-220/Manual/31422

*
Image
..a unda
Undaminator

Post 23 Dec 2014, 12:34

..ima i ovo..
Logitech Speaker Installation

Instructions

1

Find the speaker cables attached to each speaker. If you have only two speakers, connect the speaker cable leading out from them into your computer's line-out port directly. If you have a subwoofer included with your two speakers, connect the cable from the speakers onto the subwoofer's audio port. For 5.1 speaker systems, you must attach each speaker to its respective port. The speaker labeled "Center" goes into the "Center" connection of your subwoofer. Simply mix and match the colors and labels.
2

Connect the cable from your subwoofer to the line-out, or green, speaker port on your computer. If you have a 5.1 sound system, connect the green cable to the green port, the orange cable to the "Center/Subwoofer" port on your computer, and the black cable to the "Rear" port on your computer.
3

Connect the power cable from your Logitech subwoofer into a grounded power outlet.
4

Turn the volume up using the control pad attached to your subwoofer in order to turn on your system.

Read more : http://www.ehow.com/how_8161885_logitec ... ation.html
MmeTipfeler

Post 23 Dec 2014, 17:21

Riješeno. :top:

Dakle, ona je roza čisto bez veze, to jest to je za mikrofon, a to nemam, nego imam kameru s mikrofonom koja se spaja preko USB-a. Zeleno ide u zeleno, i to je to.

Samo što sam pogledala drajvere pa sam jedan deinstalirala i ponovo instalirala. I to je to.

Pouka: treba čitati što piše pokraj ikona, a ne samo tražiti uskličnike. Nigje nije bilo uskličnika pa sam bila uvjerena da je sve u redu, a ono uz jednu urednu i lijepu ikonicu piše "unknown system device". :ne zna:

P. S. To što ja pmatim da su oba konketora bila upiknuta, isto nema nikakve veze. Dovoljno je piknuti zeleni, ali mi je valjda onaj drugi smetao pa sam ga strpala pod odgovarajuću boju.
Euklid
old school

Post 23 Dec 2014, 18:27

Šta bi ti bez nas i naše pomoći... :hekla:
MmeTipfeler

Post 23 Dec 2014, 19:05

Euklid » wrote:Šta bi ti bez nas i naše pomoći... :hekla:
Vjerojatno se još uvijek mučila i patila. I ne bih ni primijetila koliko mi je pseto naraslo. Onaj štakorski repić na fotki sada je pravi veliki labradorski rep, a i sve ostalo razmjerno povećalo. :raspa:
MmeTipfeler

Post 08 Jan 2015, 06:55

Na Fejsu sam već odavno aktivirala ESET-ov Social Media Scanner. Iz pizdarije. I zaboravila na njega. Tek, jutros mi stiže poruka: Threats found (Automatic scan) • Post • Detected: Jan 8, 2015 12:14 AM, uz ime osobe s čijeg je sajta stigao malicious software. Što to zapravo znači? :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2015, 10:12

..moze znacit da je taj sajt zarazen. moze znacit da taj sajt namjerno i li polunamjerno salje neki program.
jel pisalo o kojem malveru se radi?
MmeTipfeler

Post 08 Jan 2015, 11:19

Ne, samo ono što sam kopirala.

Ma, nije mi jasno zato što je upućivalo na post napisan na Fejsu.
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2015, 11:43

MmeTipfeler » wrote:Ne, samo ono što sam kopirala.

Ma, nije mi jasno zato što je upućivalo na post napisan na Fejsu.
..ne znam, ne mogu predocit sebi situaciju.. jel bio neki link u tom postu, nesto, ista? :D
MmeTipfeler

Post 08 Jan 2015, 17:19

Ne. Zato mi jest nejasno. :ne zna:

P. S. Nemam zapravo pojma kako sam se sfrendala s tom osobom. Valjda me ESET htio upozoriti da pazim što radim. :cerek:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2015, 19:47

MmeTipfeler » wrote:Ne. Zato mi jest nejasno. :ne zna:

P. S. Nemam zapravo pojma kako sam se sfrendala s tom osobom. Valjda me ESET htio upozoriti da pazim što radim. :cerek:
ako ne znas, mozda te on sfrendao tim malverom.. :D
  • Information