Jezikoterija
- MmeTipfeler
Stitch će nam najprije reći da nije nedoumica, nego dvojba. 
- MmeTipfeler
Hoće, hoće. Doduše, pošto vidi tvoj traktat, možda se i predomisli...a unda » wrote: ..nece, nece..
Da bi se prevoditeljica pohvalila kako ona fino zna diskurs kojim se nije služilo ni u mladosti mog starog, pa pokojnog dede
Odabrati - kao neki općenit pojam; izabrati - iz ograničenog broja opcija, čega već?
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
HJP za izabrati veli: 1. dati komu ili čemu prvenstvo po kakvoj poželjnoj odlici, birajući izdvojiti ili uzeti [izabrati odijelo]; 2. odlučiti se za koga [izabrati muža; izabrati zastupnika]. A za odabrati: 1. a. izabrati što iz većeg broja b. uzeti ili izabrati jedno ili drugo; 2. odlučiti, biti čvrsto opredijeljen [odabrati smrt].
Potpisi su za budale.
Oprosti na smetnji Stitch, ali jeli tako da sam u pravuStitch » wrote:HJP za izabrati veli: 1. dati komu ili čemu prvenstvo po kakvoj poželjnoj odlici, birajući izdvojiti ili uzeti [izabrati odijelo]; 2. odlučiti se za koga [izabrati muža; izabrati zastupnika]. A za odabrati: 1. a. izabrati što iz većeg broja b. uzeti ili izabrati jedno ili drugo; 2. odlučiti, biti čvrsto opredijeljen [odabrati smrt].
..evo npr, leptir, jel..
nesto tu sad pricamo i ka ono.. leptir. kako se kaze na taljanski, eto, farfala..sta farfala, far ovo, far ono, far fala, ali to cu drugi put, a sad.. leptir.
malo se mislim i ima netopir, potopir, cuk..ok, ne cuk, ali eto i meni je logicno da je nekad u originalu ili po jezicnom nekom standardu bio ovdje.. letpir.
ono, ima svakakvih pireva.. pirova, ovaj vakav, onaj nakav, a ovaj.. leti. i meni je savim logicno da se nekad govorilo.. letpir, letpir.. gle letpir.. ajme lipog letpira, e, ali onda je neki vlaj cuo da to neko kaze letpir ( do tada ga je zvao.. nu mu mateebem, kus na me..) i isao se pravit pametnim i drugi put kad je bio doma na gumnu i pizdio tamo s ekipom.. vide oni letpira i ovaj se isao pravit vazan, ono, kako on zna i kaze ostalima.. nu, leptir.
ok, mozda je rekao i ..nu, lebtir, ali nema veze taj parnjak sad.
i sad ono i ostali.. a je, a nu ga, a javaga lipi odnija, pravo kazes.. leptir, bas je pravi leptir.
i tako, tokom godina, generacija, kultura, leptir, leptir i ostalo tako.. leptir i to nam je danas standard kulturni, jezicni, ovaj, onaj.. leptir.
e sve nastalo ono, bezveze, iz zajebancije, ali eto, omasovilo se, potisnuo leptir letpira i tako ostalo do danas.
i sta, ako ja pocnem opet govorit letpir, ispast cu jos i disleksican.
..disleksican, disleksican.. e, to je vec jedna druga etimoloska pricica, to cu drugi put..

nesto tu sad pricamo i ka ono.. leptir. kako se kaze na taljanski, eto, farfala..sta farfala, far ovo, far ono, far fala, ali to cu drugi put, a sad.. leptir.
malo se mislim i ima netopir, potopir, cuk..ok, ne cuk, ali eto i meni je logicno da je nekad u originalu ili po jezicnom nekom standardu bio ovdje.. letpir.
ono, ima svakakvih pireva.. pirova, ovaj vakav, onaj nakav, a ovaj.. leti. i meni je savim logicno da se nekad govorilo.. letpir, letpir.. gle letpir.. ajme lipog letpira, e, ali onda je neki vlaj cuo da to neko kaze letpir ( do tada ga je zvao.. nu mu mateebem, kus na me..) i isao se pravit pametnim i drugi put kad je bio doma na gumnu i pizdio tamo s ekipom.. vide oni letpira i ovaj se isao pravit vazan, ono, kako on zna i kaze ostalima.. nu, leptir.
ok, mozda je rekao i ..nu, lebtir, ali nema veze taj parnjak sad.
i sad ono i ostali.. a je, a nu ga, a javaga lipi odnija, pravo kazes.. leptir, bas je pravi leptir.
i tako, tokom godina, generacija, kultura, leptir, leptir i ostalo tako.. leptir i to nam je danas standard kulturni, jezicni, ovaj, onaj.. leptir.
e sve nastalo ono, bezveze, iz zajebancije, ali eto, omasovilo se, potisnuo leptir letpira i tako ostalo do danas.
i sta, ako ja pocnem opet govorit letpir, ispast cu jos i disleksican.
..disleksican, disleksican.. e, to je vec jedna druga etimoloska pricica, to cu drugi put..
- MmeTipfeler
Ima i vampir.
Koliko se sjećam, a ne da mi se provjeravati, početni je oblik lepir, a nemam pojma odakle se pojavilo t. Ovaj pir svakako je povezan s perjem, pticama i letenjem.
- MmeTipfeler
Skupine zečeva ne postoje, kunići žive u skupinama. Koliko znam, nema posebnog naziva.
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- Stitch
- Head Honcho
Kvant, kvanti = fakt, fakti. Tvorbena analogija od quantum i factum, vjerojatno.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Ma, naravno, samo gunđam. A fale mi i oblici *kvanat i *kvanata.Stitch » wrote:Kvant, kvanti = fakt, fakti. Tvorbena analogija od quantum i factum, vjerojatno.
S druge strane, kvart ima množinu kvartovi.
Majti, ti sigurno imaš ideju kako da se riješi ova nesustavnost.
-
- Information
-