A kad ides u prijatelja koji se zove Mario onda reces da gres u Mariota ali ne u Marijota.Margarita » wrote:Piši dalmatinski, nivote. A čitaj ko što se i čita, nivoje.
Jezikoterija
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Nemoj se ti petljati u njihovo prijateljstvo, pusti ljude da žive. 
Potpisi su za budale.
Jedna me rasprava potaknula na guglanje koje i nije bilo previše uspješno. Badem je u pitanju.
Ok, pretpostavljam da se badem govori uglavnom na kontinentu. U redu, ali što je s bajamom i mendulom?
U Dubrovniku je mjendula, ne? Tu na sjeveru je isto mendula.
Mislila sam da je u Splitu uvriježeno reći bajam, ali kažu da je i tamo mendula
Gdje onda počinje (i završava) bajam? Oko Zadra?
Postoji li kakva karta obale gdje je označeno tko što upotrebljava
Ok, pretpostavljam da se badem govori uglavnom na kontinentu. U redu, ali što je s bajamom i mendulom?
U Dubrovniku je mjendula, ne? Tu na sjeveru je isto mendula.
Mislila sam da je u Splitu uvriježeno reći bajam, ali kažu da je i tamo mendula
Gdje onda počinje (i završava) bajam? Oko Zadra?
Postoji li kakva karta obale gdje je označeno tko što upotrebljava
Skoro. Al Bruno i brunolika imena su još veći problem. Moraš znat odakle je čovik da bi ga moga sklanjat kako triba.Bara huda » wrote: A kad ides u prijatelja koji se zove Mario onda reces da gres u Mariota ali ne u Marijota.
E, tako je i meni ostalo u pameti od davnih dana.MightyMe » wrote:Ja koristin i jedno i drugo.
Cvale su bajame i medule istovremeno.
Sto je to bilo lipo vidit.
Shvatila sam tek kad mi vise nije bilo pod normalno.
Krokant se radio od mendula i bajame u cukru od bajama.
Ne moram znat odakle je covik nego moram znat di san ja.MightyMe » wrote:
Skoro. Al Bruno i brunolika imena su još veći problem. Moraš znat odakle je čovik da bi ga moga sklanjat kako triba.
Pa cu nekad rec da iden u Brunota a drugi put bum rekla da idem k Bruneku.
A ti se misli di sam.
- Nenia Salonitana
kako se zove čovjek koji štedi na svima, osim na sebi?
za dekana reći da je škrt je kompliment i po definiciji ne odgovara.
škȑt
škȑt prid. 〈odr. -ī, komp. škȑtijī〉
1. koji je pretjerano uzdržljiv u trošenju i davanju, pretjerano štedljiv, tvrd na novcu, opr. rastrošan
2. pren. a. oskudan, siromašan po kvaliteti, plodnosti, nedovoljan po sadržaju, količini, nedovoljno jak po intenzitetu itd. b. umjeren, suzdržan u čemu [škrt na riječima suzdržan, koji malo govori; šutljiv]
za dekana reći da je škrt je kompliment i po definiciji ne odgovara.
škȑt
škȑt prid. 〈odr. -ī, komp. škȑtijī〉
1. koji je pretjerano uzdržljiv u trošenju i davanju, pretjerano štedljiv, tvrd na novcu, opr. rastrošan
2. pren. a. oskudan, siromašan po kvaliteti, plodnosti, nedovoljan po sadržaju, količini, nedovoljno jak po intenzitetu itd. b. umjeren, suzdržan u čemu [škrt na riječima suzdržan, koji malo govori; šutljiv]
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Ma čuj, pitanje je na mjestu. Kao prvo, "stari DZ" ne znači svima istu stvar. DZ je imao više faza i ono što je Tipfelerki "staro" nije isto što i moje "ono staro". Drugo, među starim i malo manje starim stalnim posjetiteljima bilo je preko nekoliko vizija kako bi to tamo trebalo izgledati, tako da nekakav povratak izvorima ili ono čemu bismo željeli da se vrati ne znači svakome isto. Treće, nije administracija DZ ni stvorila, pa nema što željeti da ga vraća. Ono što je bila konstanta gotovo svih administratora onoga foruma, uključujući i vlasnika, jest posvemašnje nerazumijevanje i nebriga za ono tamo. A može se govoriti i o izostanku poslovnog duha i uredničkog znanja. Jerbo se od onoga odavno mogao raditi brand, nije trebalo proći ovoliko godina dok se netko toga sjeti, sada kad su se svi razbježali, kad su izgubili naviku svraćanja, dobru volju i želju da tamo pišu, a neki su nažalost i umrli. Mislim, drago meni da su im konačno neke stvari došle iz dupeta u glavu, ali pitam se ne bi li zapravo najpametnija stvar bila odjebati i tu i takvu administraciju i tog i takvog vlasnika i ne raditi im promet tamo. Jer, evo, vidimo što se dogodilo kad su se svi povukli otamo zahvaljujući njima i njihovoj vrloj uređivačkoj politici. Pa dakle nisu uopće zaslužili da išta "obnavljaju" ili "vraćaju na staro". Trebalo bi im tu kloaku ostaviti kakvom jest, na čast i na sliku i priliku. Samo, eto, štaš, kad smo svi nešto sentimentalni.
Jebeš DZ, nek se nose u pizdu materinu svi skupa. Ja se nemam namjeru tamo družiti s mladeži hadezea i ruže tomašić.
Jezik nam je ionako nepopravljivo sjeban, na državnoj televiziji apsolutno svaku riječ naglašavaju na prvom slogu.
Dabogda ova mala usrana državica nestala u ognju nuklearnom.
Pozdrav od apatrida.
Jezik nam je ionako nepopravljivo sjeban, na državnoj televiziji apsolutno svaku riječ naglašavaju na prvom slogu.
Dabogda ova mala usrana državica nestala u ognju nuklearnom.
Pozdrav od apatrida.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
- MmeTipfeler
Priznat ću ovdje, neću tamo. Za Colberticu sam ja kriva. Pogrešno sam je procijenila. Odnosno, dogodilo se ono što izreka kaže: "Daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je." Pa je Colbert postala mod na moju preporuku. I na DZ sam prestala pisati pod prvotnim nadimkom upravo zbog nje. I to ne zbog moderature u stilu koji je Perze odlično okarakterizirala kao "dajmo im da pišu", nego zato što me jedan forumaš perfidno stalkao. Moguće je da piše i ovdje, ne znam i ne zanima me, pa ga neću imenovati jer mi je dosta uvrijeđenih veličina. Ukratko, što god bih ja napisala kao odgovor bilo u JS bilo negdje drugdje, on bi ponovio za mnom, samo drugim riječima te eventualno citirao neku gramatiku ili rječnik - ne sjećam se je li u to doba HJP već bio u normalnoj uporabi. Zamolila sam Colbert da ga upozori neka prestane s time. Odjebala me po kratkom postupku, mislim da mi je čak kartonirala post u kojem sam mu se izravno obratila.[manchild]Lastan mi je rekao da je pad DZ-a počeo s modom Colbert. pa ni danas DZ ne izgleda ništa bolje, kupus tema koje nisu baš zajedničke a modovi se ionako ne trgaju za ovaj podforum.
Onda sam iskočila iz auta za koji je bilo očito da je krenuo nizbrdo. Bez kočnica. I iskreno sam se razveselila kada sam ovdje našla bar dio stare ekipe.
A DZ su bile i ostale stara ljubav. Zato su mi i zanimljivi događaji i vijesti u vezi s tim podforumom. No, kako se ono kaže - danas sam puna narodnih mudrosti: što jedna budala zabrlja, sto pametnih ne popravi.
Da je meni boldano napravila, bilo bi mrtvih...MmeTipfeler » wrote:
Priznat ću ovdje, neću tamo. Za Colberticu sam ja kriva. Pogrešno sam je procijenila. Odnosno, dogodilo se ono što izreka kaže: "Daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je." Pa je Colbert postala mod na moju preporuku. I na DZ sam prestala pisati pod prvotnim nadimkom upravo zbog nje. I to ne zbog moderature u stilu koji je Perze odlično okarakterizirala kao "dajmo im da pišu", nego zato što me jedan forumaš perfidno stalkao. Moguće je da piše i ovdje, ne znam i ne zanima me, pa ga neću imenovati jer mi je dosta uvrijeđenih veličina. Ukratko, što god bih ja napisala kao odgovor bilo u JS bilo negdje drugdje, on bi ponovio za mnom, samo drugim riječima te eventualno citirao neku gramatiku ili rječnik - ne sjećam se je li u to doba HJP već bio u normalnoj uporabi. Zamolila sam Colbert da ga upozori neka prestane s time. Odjebala me po kratkom postupku, mislim da mi je čak kartonirala post u kojem sam mu se izravno obratila.
Onda sam iskočila iz auta za koji je bilo očito da je krenuo nizbrdo. Bez kočnica. I iskreno sam se razveselila kada sam ovdje našla bar dio stare ekipe.
A DZ su bile i ostale stara ljubav. Zato su mi i zanimljivi događaji i vijesti u vezi s tim podforumom. No, kako se ono kaže - danas sam puna narodnih mudrosti: što jedna budala zabrlja, sto pametnih ne popravi.
-
- Information
-