karambol » wrote:Pa mislim na vezu ili brak. Koga briga za monogamiju, ako si sam?
Jebiga, ako se spominje monogamija onda se ne može ne spominjati brak, partner I emocije. Kad si sam koga briga na kojem ćeš se travnjaku igrati?
Do toga ćemo možda doći (iako sudeći po Stitchu, vjerojatno i nećemo).
karambol » wrote:Ukoliko ' ... someone wants a little variety...' u vezi onda je to već pitanje osjećaja. Vlastitog kao I partnerovog. Takva vrsta sebičnosti nije nezamisliva I neprovediva, ali onda opet dolazimo do famozne emocionalne zrelosti, poštenja itd... I to kod svih sudionika, kako ovih u vezi tako I ovog izvan veze (a u vezi

).
A je l' ti zaista nemaš neki onako čudan osjećaj da po tom pitanju u eteru imamo pozamašnu količinu licemjerja?
Ja sam npr. primijetio da mnoge žene tvrde da je 'posve ok' to da eto neki ljudi tako šaraju... samo ako nema laganja i pretvaranja (to ih navodno strašno muči...) - no, kad pitaš *njih osobno*, bi li njima takav aranžman odgovarao, često je odgovor 'ne baš'. Ergo, neće biti da ih samo laganje i pretvaranje muči, nego 'istinu' žele upravo zato da mogu takve zaobići u širokom luku. No onda dodaju, tko voli, široko mu polje, ne bismo mi moralizirali i sve tako u tom stilu.
Enivej, kako smo došli do 'sebičnosti'? De malo razmišljaj out of the box. Koje sebičnosti? Zamisli da ti žena/cura smatra da ne smiješ baš ništa radit s drugom ženom osim s njom. Nema pijenja kave, razgovora nasamo, igranja tenisa u parovima, you name it. Ništa, sve samo s njom i ni s kim drugim. Kako ti to zvuči? Ako ne baš dobro - e onda mi objasni zašto se i povremeno valjanje po krevetu ne može ukomponirati u ovaj popis. U čemu je zapravo 'problem'? Što stvara tu, valjda, 'povredu osjećaja'? Koliko je intenzivna da povreda? Kako nastaje? I opravdava li nečije 'podvrgavanje' da bi se ta povreda izbjegla?
karambol » wrote:Da se vratim na početno pitanje. Monogamnih muškaraca ima. No, to su postigli vlastitom odlukom. Kada bi uspjeli odvojiti čisti nagon od svega ostalog onda bih teško pronašao muškarca koji nije poželio vise žena (pa čak I na dnevnoj bazi

). Isto vrijedi I za žene. Ostvarivanje kopulacije s istima je druga priča.
No, jebiga, stvari su neodvojive pa onda možemo o njima beskonačno filozofirati.

Pa što fali, filozofiranje je super izmišljotina.
Nego, ovo što si usput spomenuo - poželio više žena na dnevnoj bazi. To sam htio čut.

Dakle, sad bi se moglo prijeći na detaljno razmatranje 'suprotnih sila'. Naime, imamo jednu prirodnu 'silu' (nagon) koji te nekako vuče na kopuliranje s tim ženama.

No, kad bi to bila jedina sila, onda kako bi bilo moguće da do toga ne dođe? To je doslovno nemoguće.

Kad samo jedna sila djeluje na neko tijelo, ono se MORA pomaknuti u smjeru u kojem djeluje sila. Ergo, ako imamo 'prirodnu silu' (sex drive) koji se ne realizira, proizlazi da postoji jedna (tj. vrlo vjerojatno mnogo različitih) sila koje djeluju u suprotnom smjeru (ili raznim smjerovima okolo LOL), koje time 'ponište' onu prirodnu silu - i zato ne dođe do kopulacije.
E, a ja razmišljam naglas o prirodi tih 'drugih sila'; ova početna mi nije nešto osobito intrigantna jer je neporeciva, jednostavna, nekontroverzna, i lako biološki objašnjiva. (Tj. kontroverzna je i intrigantna i ona, u homoseksualnoj varijanti, primjerice).