Gospodarstvo - samo dobre vijesti

Koljite se i gložite!
MmeTipfeler

Post 15 Feb 2016, 09:06

miky0 » wrote:Da ne ispada kako samo pljucam po ministrima idiotskoveleizdajnicke vlade, ima jedan clan koji mi se cini najboljim ministrom do sada ove vlade. Rijec je o...Marasu

http://www.poslovni.hr/mobile/hrvatska/ ... ste-290282
Ma, čekaj malo, Miky. Pa zar granica za PDV nije već prije dvije godine podignuta na 230.000? Meni se sve čini da ovi stručnjaci ni zakone nisu u stanju pročitati kako trba. Nevezano s ovim, ali navalili su mijenjati Zakon o HRT-u, a ne trebaju ga uopće mijenjati, samo moraju umjesto Radmana postaviti "svog" čovjeka.

Ja počinjem križati dane na zidu, kao da sam u zatvoru. :cerek:

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 15 Feb 2016, 15:31

MmeTipfeler » wrote: Ma, čekaj malo, Miky. Pa zar granica za PDV nije već prije dvije godine podignuta na 230.000? Meni se sve čini da ovi stručnjaci ni zakone nisu u stanju pročitati kako trba. Nevezano s ovim, ali navalili su mijenjati Zakon o HRT-u, a ne trebaju ga uopće mijenjati, samo moraju umjesto Radmana postaviti "svog" čovjeka.

Ja počinjem križati dane na zidu, kao da sam u zatvoru. :cerek:
Nazalost ne, iako je Maras pokusao prag pausalca sa 150 dignit na 230 iljada, prag za pasualce je i dalje samo 150 iljada :tuzni:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 15 Feb 2016, 23:10

Industrijska proizvodnja u EU pala, u Hrvatskoj porasla

''U Hrvatskoj je industrijska proizvodnja, prema kalendarski prilagođenim podacima, u prosincu 2015. godine porasla za 0,9 posto na godišnjoj razini, dok je u EU i eurozoni pala, pokazalo je najnovije izvješće Eurostata. Tako je u prosincu u Hrvatskoj nastavljen uspon industrije na godišnjoj razini već 11. mjesec zaredom, što nije zabilježeno još od 2007., dvije godine prije šestogodišnje recesije.

U Hrvatskoj je, pak, prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), industrijska proizvodnja u cijeloj prošloj godini porasla za 2,6 posto, što predstavlja rast drugu godinu zaredom, i to brže nego godinu dana prije. U 2014. industrija je, naime, ojačala 1,3 posto.
''

Dobro, nisu sad te brojke bogzna kakve ali nakon kradezeovske devastacije dobro da su ikakve.

Ta HDZ-ovska žgadija u dva je navrata upravljala Hrvatskom i oba puta ostavila gospodarsko rasulo.

Treći put nam ni Bog neće pomoći kad nas opet udese koliko god se sestra Bernardica ufala u nj...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 16 Feb 2016, 21:50

Podravka lani ostvarila rekordnu dobit od 398 milijuna kuna

Dočim su je banditi iz HDZ-a (Polančec & co.) umalo odveli u bankrot i propast, Podravka napokon diše punim plućima.
Ona je generator gospodarstva cijele ove regije a da je propala imali bismo slučaj Sisak II.

Na žalost, Zvonimr Mršić, predsjednik uprave Podravke, poznati SDP-ov kadar, niti malo nije iskorišten tijekom predizborne utrke.

Umjesto da ovakve primjere gura u prvi plan, gdje se jasno vidi kako HDZ uništava tvrtku za tvrtkom a SDP onda spašava šta se spasiti da, narcis Zoka je gurao sebe.

Znamo kako je završilo... :(
7nationarmy

Post 17 Feb 2016, 07:26

cuj ovog zadriglog laznog ljevicara kako kaki. industrijska proizvodnja, isti rast kakvim se tito hvalio kad je juga imala veci rast od svedske premda se naravno radilo o rastu kojim bi za 3000 godina dosla na pola svedskog standarda. ista prica oko ovog. podravka? tu mozes kriviti stipu mesica i budu loncara, nema ti to veze s hdz. da su sdp poslusali americke konzultante at kearney jos za racanove koalicije, podravka bi danas bila stvari regionalni lider i to je u regiji bivse juge. sve nakon toga bila je sanacija partijskog divljanja po javnim poduzecima.

gospodarsko rasulo :D steta, po tebe, da brojke ne govore tako.
AJ EM BAK!
Euklid
old school

Post 18 Feb 2016, 01:16

Čuj debilčeka... ne razumije ni da je ovo čista neto dobit, profit...

A pričao bi o brojkama... :rofl: :rofl:

Da, teško je prihvatiti činjenicu da su Polančec i HDZ umalo uništili Podravku po starom dobrom receptu kojim su uništili masu toga a da sada kad Podravkom upravlja netko iz SDP-a imamo 400 milijuna kuna čiste dobiti u samo jednoj godini... :bicedobro: :rofl:
7nationarmy

Post 19 Feb 2016, 07:25

debilcek te napravio tako da je slucajno pao na ostar kamen i prosirio se diobom ;) podravka je prezivjela racana i tedeschia zahvaljujuci upravo konzultantima koje sam spomenuo. tvrtka je spasena od cjepkanja koje je pocelo od 2000 na dalje. sadasnje rezultate samo tome mozemo zahvaliti.

svrsavas nad 400 mil dobiti, distributer njihovih proizvoda zaradio je vise. nista cudno? uspjeh? pih kad se potkapacitirani pizdeki prime analize :D
AJ EM BAK!
7nationarmy

Post 19 Feb 2016, 08:25

http://forbes.hr/biznis/podravkine-broj ... gn=rss_box

ovo je primjer uspjeha? rezanje troskova je ok, gdje je ulaganje u nove proizvode, usluge, trzista? najavljuju prodaju vode. izgleda da ce tedeschi ipak uspjet u naumu da kupi podravku, samo nek jos malo padne cijena.
AJ EM BAK!
Euklid
old school

Post 19 Feb 2016, 11:28

7nationarmy » wrote:debilcek te napravio tako da je slucajno pao na ostar kamen i prosirio se diobom ;)
čuj debilček, ako si glup ne moraš biti i nervozan... ;)
7nationarmy » wrote:podravka je prezivjela racana i tedeschia zahvaljujuci upravo konzultantima koje sam spomenuo. tvrtka je spasena od cjepkanja koje je pocelo od 2000 na dalje. sadasnje rezultate samo tome mozemo zahvaliti.
:rofl: :rofl:
7nationarmy » wrote: svrsavas nad 400 mil dobiti, distributer njihovih proizvoda zaradio je vise. nista cudno? uspjeh? pih kad se potkapacitirani pizdeki prime analize :D
ma to sam ja nešto zabucao, 400 000 000kn čiste dobiti je čisti neuspjeh :S

uspjeh je bio kad su Polančec i ekipa oštetili Podravku za 400 milja kuna :rofl: :rofl:
Euklid
old school

Post 19 Feb 2016, 11:37

7nationarmy » wrote:http://forbes.hr/biznis/podravkine-broj ... gn=rss_box

ovo je primjer uspjeha? rezanje troskova je ok, gdje je ulaganje u nove proizvode, usluge, trzista? najavljuju prodaju vode.
gle, debilček, da bi se ulagalo u nove proizvode i osvajalo nova tržišta mora se imati novac za ulaganje
da bi se imalo novac za ulaganje mora se poslovati s dobiti, velikom dobiti
sad kad su se riješili dugova i dubioza iz kradezeovskog doba može se razgovarati o ulaganjima ;)
7nationarmy » wrote: izgleda da ce tedeschi ipak uspjet u naumu da kupi podravku, samo nek jos malo padne cijena.
:rofl: :rofl: :facepalm:

pa da, logično... ako želiš da cijena tvrtki padne kako bi ju neki tajkun kupio za siću onda napraviš sve da tvrtka ostvaruje ogromnu dobit jer kad tvrtka posluje odlično onda joj cijena pada... :rofl:

joj, debilček, ajde jesi priglup ali si me bar dobro nasmijao... :rofl: :rofl:
miky0
ST Leader

Post 19 Feb 2016, 11:41

Euklid :top:

:S :S :S :S

:rofl: :rofl: :rofl:
7nationarmy

Post 19 Feb 2016, 12:09

ogromnu dobit :D ali dobro, sam sam si kriv da komuniciram sa speijalnim olimpijcem smjer kategorija zracni pistolj u koljeno.

4 godine nije hdz sjedio u podravci ali ti sad mizernu dobit pripisujes ciscenju od hdz. tako to biva kad je covjek partijski isprdak pa u svaku poslovnu odluku gura stranke, tako ti je promaklo razdoblje kad su u podravci sjedili americki konzultanti zasluzni za opstanak kompanije koaj ej vec fakticki bila rascjepkana na tri dijela. ali to je viza fizika za tebe, drzi se ti lupetanja po hdz.

miki, nema nagrade za virenje iz supka, morat ces se vise truditi.
AJ EM BAK!
Euklid
old school

Post 19 Feb 2016, 12:26

7nationarmy » wrote:ogromnu dobit :D ali dobro, sam sam si kriv da komuniciram sa speijalnim olimpijcem smjer kategorija zracni pistolj u koljeno.

4 godine nije hdz sjedio u podravci ali ti sad mizernu dobit pripisujes ciscenju od hdz. tako to biva kad je covjek partijski isprdak pa u svaku poslovnu odluku gura stranke, tako ti je promaklo razdoblje kad su u podravci sjedili americki konzultanti zasluzni za opstanak kompanije koaj ej vec fakticki bila rascjepkana na tri dijela. ali to je viza fizika za tebe, drzi se ti lupetanja po hdz.

Pa slažem se ja s tobom.

400milja kuna čiste dobiti je totalni fijasko. :S

Puno je bolje kad HDZ kadar ošteti komapniju za 400milja kuna i kad se posluje s gubicima, jel tako?

Jesenti, debilček, pravi si hadezeovac, ko iz udžbenika... :rofl: :rofl:
7nationarmy

Post 19 Feb 2016, 13:22

buci, buci, knjigu u ruke i povidi kad je napravljena rekonstrukcija tvrtke i optimizacija poslovanja koja sad donosi rezultate. ako ces i onda glupetat o hdz savjetujem da ne preskaces terapiju.
AJ EM BAK!
haram
persona non grata

Post 19 Feb 2016, 13:52

Evo 2011. već javili iz Remetinca o uspjeloj rekonstrukciji tvrtke i optimizaciji poslovanja... :rofl:
what we've got here is failure to communicate
Euklid
old school

Post 19 Feb 2016, 13:52

7nationarmy » wrote:buci, buci, knjigu u ruke i povidi kad je napravljena rekonstrukcija tvrtke i optimizacija poslovanja koja sad donosi rezultate.
čekaj, kakvi sad rezultati?

zar nisi prvo rekao da rezultata nema??? :rofl: :rofl:

ma daj, pa nećeš valjda 400 pišljivih milja smatrati rezultatom? :giggle:

aaaahahahahahaaa, joooj, debilček, uljepšao si mi dan :rofl: :rofl:
7nationarmy » wrote: ako ces i onda glupetat o hdz savjetujem da ne preskaces terapiju.
debilček, nemoj bit nervozan... tu smo te zezamo... ;)
miky0
ST Leader

Post 19 Feb 2016, 15:05

7nationarmy » wrote:
Koji je ovo idiot, ovo je strasno :facepalm:

Da ja Euklidu virim iz supka :facepalm: mislim znam da ovaj idiot nije bio tu kad smo ja i Euklid zarili i palili ovim forumom, al rec ovakvu nebulozu ne bi rekao ni idiot. Tebe prozvat idiotom je uvreda za sve idiote svijeta.

Ajde te vi lingvisticki majstori ovog foruma ovoj kuji od forumasa dajte jedno ime koje zasluzuje, aj Zec, Stich, aj i svi ostali koji su posebno nadahnuti, ajmo :D
haram
persona non grata

Post 19 Feb 2016, 17:25

A ne znam, ovo je već po malo i grdo za gledati... probajmo svi malo s vremena na vrijeme ćil-autati, čašćenja i krštenja po forumima neće ništa promijeniti. Mislim, nisam ja prvi koji može bacit kamen, al ipak... mislite barem na međunarodni ugled ovog foruma. :D
what we've got here is failure to communicate
Euklid
old school

Post 20 Feb 2016, 08:56

miky0 wrote:
Koji je ovo idiot, ovo je strasno :facepalm:

Da ja Euklidu virim iz supka :facepalm: mislim znam da ovaj idiot nije bio tu kad smo ja i Euklid zarili i palili ovim forumom, al rec ovakvu nebulozu ne bi rekao ni idiot. Tebe prozvat idiotom je uvreda za sve idiote svijeta.

Ajde te vi lingvisticki majstori ovog foruma ovoj kuji od forumasa dajte jedno ime koje zasluzuje, aj Zec, Stich, aj i svi ostali koji su posebno nadahnuti, ajmo :D
Pa vec imamo vrlo adekvatan izraz - debilcek :rofl:

Eto, nisi cak ni debile uvrijedio... :giggle:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 20 Feb 2016, 15:33

Osman Šestić HadžihasanSSedmica...
Euklid
old school

Post 20 Feb 2016, 22:13

čekaj sad ponedjeljak ujutro da mu počne šihta ;)

sigurno nas opet čeka neki kulerski odgovor... :rofl:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 21 Feb 2016, 07:16

Čekam taj famozni link na milju posljeratno potaracanih Hrvata, pa nikako...
7nationarmy

Post 21 Feb 2016, 21:08

Euklid » wrote:
čekaj, kakvi sad rezultati?

zar nisi prvo rekao da rezultata nema??? :rofl: :rofl:

ma daj, pa nećeš valjda 400 pišljivih milja smatrati rezultatom? :giggle:

aaaahahahahahaaa, joooj, debilček, uljepšao si mi dan :rofl: :rofl:

debilček, nemoj bit nervozan... tu smo te zezamo... ;)
joj joj kako je lose kad se ostrasceni pizdek ne moze skoncentrirati i razabrati izmedju glasova u glavi i onoga kaj stvarno pisem. a gdje sam ja napisao da nema rezultata? ja sam ti napisao zasto rezultata ima, glede i unatoc planu da s epodravku rascjepka i proda sto je na srecu sprijeceno na vrijeme.

afera spice je zakon, kako je ono zavrsila, gdje su presude :D

vjerujem ti da sam ti uljepsao dan, nitko ne ne primjecuje pa kad ti se netko obrati vjerojatno to objavis na fejsbuku, kao jaca kosor.
AJ EM BAK!
7nationarmy

Post 21 Feb 2016, 21:11

judolino » wrote:Čekam taj famozni link na milju posljeratno potaracanih Hrvata, pa nikako...
polako, polako, jest da sam ga vise puta stavio na forum.hr pa si ga vjerojatno vidio, cekam da se tu jos malo provede rasprava kako sam glup, zatucan i jadan :D
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 21 Feb 2016, 21:51

7nationarmy » wrote:cekam da se tu jos malo provede rasprava kako sam glup, zatucan i jadan :D
To svi znamo tako da se sigurno ne mislimo ponavljat, sto bi ti vec sad omogucilo stavljanje linka na to, i mozes odma stavit i onaj link kojim bi dokazao markovicevu rasprodaju jugofirmi. Bas se veselim citanju zanimljivog stiva nedjeljnu vecer :lux:

I btw, jesi ti sjeba onaj tamo forum :misli:
  • Information