To što radi Hilari je smiješno providna manipulacija ljudima, targetovanje grupa i dodvoravanje onim grupama koje mogu da donesu odlučujuće glasove. Latino-amerikanci i crnci, žene, i malo se zakopa u ovaj subjeli dio i super.
Sanders je rekao dosta o njoj što meni izgleda tačno a ne znam je li tačno, otkud znam šta je radila. Ali znam da mi ukupno to čovjek što je pričao u kampanji, to mi izgleda kao budućnost, i što čovjek izgleda kao neko ko vjeruje u to što priča, i što to liči na ideju i na neki plan, i ima mi smisla.
Ovo što priča Hilari isto liči na plan, i taj plan je da ona postane predsjednik, i to je majlstoun sad veli, žena je postala predsjednik Amerike, i to je sad o krucijalne važnosti. I ja ne razumijem kako je to od tolike važnosti, i ne vjerujem da su žene u današnjem civilizovanaom svijetu u tako strašnom položaju da bi to trebala da bude čitava kampanja za predsjednika Amerike, stvarno ne vjerujem.
Meni je ono što je Sanders pričao način da se priča u kampanji za predsjednika, jasno vidiš ideju, ne vidiš spin doktore iza pa i ako ih je bilo, nije bar providno. I nije bitno je li se slaže čovjek s tim ili ne sve dok vidiš da to malo liči na nešto što nije goli lični interes i bolesna borba za moć. Ne vidiš da je segmentirao svoje glasačko tržište na ove i one, pa kao ćifta da sabira koliko će od koga da dobije. To se sve jasno vidi u ovome što je Hilari radila. Vidiš House of Cards uživo.
Velim da je odvratna situacija u kojoj moraju da biraju ljudi između te dvije varijante, i zbog toga sam rekao da će vjerovatno u budućnosti prirodno morati da se odlome veliki komadi i od jedne i od druge partije. Hilari i Bajden su u suštini bliži tome što je programski bar republikanac nego tome što je demokrata. I ako bi izvadio stvari koje je Hilari pričala u prošlosti našlo bi se mnogo gore od ovoga što je Tramp pričao u kampanji. I bilo je baš i stvari koje nisu daleko od Hitlera, sa eugenikom i Planned Parenthood, pa Margaret Sanger joj je idol i to. I ono sa sravnjivanjem Irana, to ne dolazi tek onako, to dođe iz određenog načina razmišljanja.
I nije je ni Moore podržao naravno, mada je rekao da će glasati za nju, to je ta priča, glasaš manje neprihvatljivog čovjeka, i mogu i da razumijem ljude, ali da glasam tamo, ne bih se znojio do glasačkog mjesta, kao ni odje što neću.
I našao sam sad da je Rodžer Voters rekao praktično identičnu stvar o Hilari, i drago mi je da je ovo on rekao, čovjek je baja nema šta.
http://www.rollingstone.com/music/news/ ... n-20151026
I have an awful worry that she might become the first woman president to drop a fucking nuclear bomb on somebody. There is something scarily hawkish about her, and she has that politician look down of, 'You are never going to get a word of truth out of me.'"