Ja ne kuzim jugonostalgicare...

Koljite se i gložite!
haram
persona non grata

Post 08 Oct 2016, 11:33

Šabović Adis » wrote:
Problem s verbalnim deliktom, a?! :D
Pa sad, ako delikte ne sankcionišeš (još bolje ih je spriječiti, no to podrazumijeva višu matematiku) dok su još na verbalnom nivou desiće se ono što im i logički slijedi - krvni delikti. :D

http://www.forum.hr/showpost.php?p=6064 ... count=7664
Istina je i to da je ondašnji sustav često bio prebrutalan čak i prema benignim političkim neistomišljenicima i dobronamjernim kritičarima, da je sprovođenje ideja bilo zadrto do grotesknosti naročito u poratnim godinama (npr. scene kad su na 1.Maj komesari pištoljima tjerali seljake s polja), da je bilo nepravdi, karijerizma i osobnih obračuna, i to sve zahvaljujući tome što su primitivci bili i u strukturama vlasti, ali primitivizam je nemoguće preko noći iskorijeniti, i slažem se da mudro vladanje čvrstom rukom nad jednom tako golemom i šarenom strukturom kao multietnička tvorevina sa bogatom i svježom prošlosti sukoba nije najgora stvar koja ju može zadesiti.

Pogledajmo recimo Singapur: također jedan etničko-vjerski bosanski lonac, ali stabilan grad-država sa nultom stopom tolerancije prema društveno štetnim pojavama koje inače cvatu po svim društvenim uređenjima, zahvaljujući striktnom provođenju zakona. Naravno, i tamo ima grijehova strukture, poput slabe socijalne zaštite, u nekim slučajevima prebrutalnih kazni (sakaćenje) i nepravednih zakona (prema gej populaciji i žvakama), ali je dobar primjer mudrog upravljanja čvrstom rukom.

http://gorila.jutarnji.hr/vijestigorila ... avni_grad/
http://www.index.hr/vijesti/clanak/moze ... 09071.aspx
Evo šta kaže jedan siromašni Singapurac:
"... kad još odbjete troškove za hranu i transport, kući uspijem donijeti samo 300-400 dolara mjesečno" :rofl:
http://balkans.aljazeera.net/video/sing ... siromastvo
Kad netko po našim standardima siromašan odbije troškove za hranu i transport, ostaju mu dugovi.

what we've got here is failure to communicate
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 327 times
Been thanked: 352 times

Post 08 Oct 2016, 12:00

haram » wrote:
Istina je i to da je ondašnji sustav često bio prebrutalan čak i prema benignim političkim neistomišljenicima i dobronamjernim kritičarima, da je sprovođenje ideja bilo zadrto do grotesknosti naročito u poratnim godinama (npr. scene kad su na 1.Maj komesari pištoljima tjerali seljake s polja), da je bilo nepravdi, karijerizma i osobnih obračuna, i to sve zahvaljujući tome što su primitivci bili i u strukturama vlasti, ali primitivizam je nemoguće preko noći iskorijeniti, i slažem se da mudro vladanje čvrstom rukom nad jednom tako golemom i šarenom strukturom kao multietnička tvorevina sa bogatom i svježom prošlosti sukoba nije najgora stvar koja ju može zadesiti.
Pitanje je kako kritikovati najviši stadij razvoja ljudskog društva, makar i dobronamjerno, a ne prosrat' koješta. I šta ti ga dođu ovi politički neistomišljenici? Nisul' to tek obični kriminalci, koji imaju problema sa Zakonom, Ustavom, društvenim uređenjem te samo stvar napuhavaju do "političke" razine priskrbljujući (ili samo trudeći se da) sebi publicitet? Mučeništvo?!
Mislim, svima je poznat sindrom "Učiteljica me ne voli", "Mrzi me profesor". Svi znamo za loše đake...Kecovi! :D

I nabijem te za ovaj "ondašnji sustav" - nemoj mi se u perfektu izražavat' ako ne misliš na neka kraljevstva, kapitalizme, demokratije i slične pizdarije u vidu kojekakvih pokreta ograničene nedležnosti/odgovornosti i dometa. Misliću da si i ti nasjeo na medijsku patku kako je i komunizam stvar prošlosti te da je nastupila - Utopija. :rofl: :rofl: :rofl:

:top:
haram » wrote:Pogledajmo recimo Singapur: također jedan etničko-vjerski bosanski lonac, ali stabilan grad-država sa nultom stopom tolerancije prema društveno štetnim pojavama koje inače cvatu po svim društvenim uređenjima, zahvaljujući striktnom provođenju zakona. Naravno, i tamo ima grijehova strukture, poput slabe socijalne zaštite, u nekim slučajevima prebrutalnih kazni (sakaćenje) i nepravednih zakona (prema gej populaciji i žvakama), ali je dobar primjer mudrog upravljanja čvrstom rukom.

http://gorila.jutarnji.hr/vijestigorila ... avni_grad/
http://www.index.hr/vijesti/clanak/moze ... 09071.aspx
Evo šta kaže jedan siromašni Singapurac:
"... kad još odbjete troškove za hranu i transport, kući uspijem donijeti samo 300-400 dolara mjesečno" :rofl:
http://balkans.aljazeera.net/video/sing ... siromastvo
Kad netko po našim standardima siromašan odbije troškove za hranu i transport, ostaju mu dugovi.
Slabo se kužim u te tamo sistemčiće te ću si uskratit' pravo na komentar. Sekjuzmi! :brukica:
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
7nationarmy

Post 10 Oct 2016, 13:42

haram, pa evo u tvom primjeru bi samo treblo svako toliko navest naziv threada - ja ne kuzim jugonostalgicare. mozda najbolji dio je kad napises kako nikad nismo bili njemacka kao direktan odgovor na moje zaljenje da nismo kao njemacka. pravi lumen, svjetliji od titove stafete - pa nismo bili, a zasto ne bismo bili? budem ti ja odgovorio: jer s bofl robom poput tebe nista bolje ni ne mozemo biti od socijalisticke prcvarnice koja prezivljava od kredita i bespovratnih kofera love sa zapada.

ne sramoti se za brodogradilista, pojela nas koreja i kina jer su ulagali u tehnologiju dok se ovdje trcala stafeta i organizirali sletovi za ljubicicu bijelu.

kad me osobe poput tebe zovu idiotom ja sam siguran da sam na pravom putu ;)
AJ EM BAK!
Šabović Adis
Inventar

Post 10 Oct 2016, 16:50

Ne govori u naše ime kad govoriš o prčvrnicama, i mene vrijeđaš tako, nabijem te na lijevi! :rofl:

I daj malo pojasni kako to da bismo se trebali uspoređivati s državom koja je kapitulirala (vojno poražena) a da se nakon toga nije sama vojno oslobodila? To ti neka čast biti pod Rujama & Amerima?! :giggle:
haram
persona non grata

Post 10 Oct 2016, 17:10

7nationarmy » wrote:haram, pa evo u tvom primjeru bi samo treblo svako toliko navest naziv threada - ja ne kuzim jugonostalgicare. mozda najbolji dio je kad napises kako nikad nismo bili njemacka kao direktan odgovor na moje zaljenje da nismo kao njemacka. pravi lumen, svjetliji od titove stafete - pa nismo bili, a zasto ne bismo bili?
Zato što nikad nismo imali geostrategijski utjecaj ni brojnost jedne Njemačke, nismo poveli dva svjetska rata, i ni u snu nebi od Amera dobili takav tretman kao jedna od ključnih evropskih nacija, ne oni sretnici koji bi preživjeli nacionalistička divljanja i saveznička oslobađanja - nisi učio u školi da su tu jako blizu bili i neki Rusi, NDH je bila nacistička marioneta, postojala je i neka vlada u egzilu (trebali su nam Englezi isporučit kralja natrag, ili Rusi nas okupirat?)... capissi, cretino, zašto nismo mogli biti Njemačka?
7nationarmy » wrote: budem ti ja odgovorio: jer s bofl robom poput tebe nista bolje ni ne mozemo biti od socijalisticke prcvarnice koja prezivljava od kredita i bespovratnih kofera love sa zapada

Misliš na one kofere love šta su u vrijeme rata stizali HaDeZetu od dijaspore pa im se gubio trag? :rofl:
Ma čime li si samo ti zadužio ovo društvo, jel time što si prodao guzicu američkim kapitalistima i ručaš u didovom snu dok iza penzići roštaju po tvom smeću? Bofl si sam, tako moralno nakazan i nazadan.
Bajdvej, u Jugu su studenti iz čitavog svijeta dolazili na školovanje, a ne ko danas da svi koji žive od svog rada gledaju da bilo kako zdime van iz ovog raja na zemlji. :kava:
7nationarmy » wrote:ne sramoti se za brodogradilista, pojela nas koreja i kina jer su ulagali u tehnologiju dok se ovdje trcala stafeta i organizirali sletovi za ljubicicu bijelu.
Eto ceo svet te laže, brodogradilišta su propala i još prije nego su nastala jer ničeg nije bilo za vrijeme Juge :cerek: ... nije poanta samo u brodogradilištima, štošta se devastiralo i popljačkalo u pretvorbi, a to ti je malkice kontradiktorno floskulama o kamenom dobu Jugoslavije. A taj kult ličnosti je imao političku poruku onda kao što svaki sustav ima svoju, pa i ovaj naš današnji, samo su onda bila drugačija vremena i opasnije okruženje. I šta ti smeta šta je Franjo paradirao u bijeloj uniformi? :rofl:
7nationarmy » wrote:kad me osobe poput tebe zovu idiotom ja sam siguran da sam na pravom putu ;)
Ne, nisam te nazvao idiotom, rekao sam da bi to bilo uvreda za njih. A što se tiče tvog puta, sumnjam da bi Isus bio ponosan na njega.
Šabović Adis
Inventar

Post 10 Oct 2016, 20:42

haram
persona non grata

Post 11 Oct 2016, 01:04

Šabović Adis » wrote: Pitanje je kako kritikovati najviši stadij razvoja ljudskog društva, makar i dobronamjerno, a ne prosrat' koješta. I šta ti ga dođu ovi politički neistomišljenici? Nisul' to tek obični kriminalci, koji imaju problema sa Zakonom, Ustavom, društvenim uređenjem te samo stvar napuhavaju do "političke" razine priskrbljujući (ili samo trudeći se da) sebi publicitet? Mučeništvo?!
Mislim, svima je poznat sindrom "Učiteljica me ne voli", "Mrzi me profesor". Svi znamo za loše đake...Kecovi! :D

Pa, ne bih tako idealizirao niti prethodni sustav iako se slažem da je bio mnogo napredniji od ovog sadašnjeg, jer čovjek sam po sebi je društveno nesavršeno biće sa šarenom psihom i prošlošću, i uvijek bi trebalo biti prostora da se o možebitnim poboljšanjima raspravlja i eksperimentira. Ali ako se stvarno radi o intelektualno poštenoj raspravi, a ne malicioznom širenju suprotno ideološke propagande pod krinkom kritika (kao što ovdje radi taj Sedmica) - u tom slučaju se slažem da se tako nešto treba sankcionirati obzirom na potencijalne štetne posljedice.
Šabović Adis » wrote:I nabijem te za ovaj "ondašnji sustav" - nemoj mi se u perfektu izražavat' ako ne misliš na neka kraljevstva, kapitalizme, demokratije i slične pizdarije u vidu kojekakvih pokreta ograničene nedležnosti/odgovornosti i dometa. Misliću da si i ti nasjeo na medijsku patku kako je i komunizam stvar prošlosti te da je nastupila - Utopija. :rofl: :rofl: :rofl:
Ma i ja smatram da je čak i globalno ovo samo privremeno stanje, dok se opet ne skupi dovoljno velika kritična masa nezadovoljnika koja će uzrokovati političke promjene. Samo, jedan problem je što te promjene obično dolaze uz velike žrtve, a drugi, po meni još mnogo veći, što nam istječe vrijeme kao civilizaciji i da će prije reseta sve završiti u sveopćem kaosu iz kojeg je pitanje kako i kada ćemo se -i ako!- uopće izvući.
Šabović Adis » wrote:Slabo se kužim u te tamo sistemčiće te ću si uskratit' pravo na komentar. Sekjuzmi! :brukica:
To je primjer društva koje nailazi na velike kritike iz nekih tzv. bastiona demokracije koji od balvana u svom oku ne vide džunglu u vlastitom dvorištu. Ili su bar kritizirali dok nisu i sami počeli vrtit pare tamo.
7nationarmy

Post 11 Oct 2016, 07:29

Šabović Adis » wrote:Ne govori u naše ime kad govoriš o prčvrnicama, i mene vrijeđaš tako, nabijem te na lijevi! :rofl:

I daj malo pojasni kako to da bismo se trebali uspoređivati s državom koja je kapitulirala (vojno poražena) a da se nakon toga nije sama vojno oslobodila? To ti neka čast biti pod Rujama & Amerima?! :giggle:
eto, ti si shvatio, ovim mojim levicarima ide malo teze - naravno da nismo imali sanse kad se politika jugoslavije svela na sletove i jahte za nekolicinu, a svinjske polovice pred istekom roka trajanja za one mrvu jednakije od jednakih. kako u takvom sustavu proizvesti mercedes, jasno je da se samo moze proizvodit jednostavnija i losija kopija fiata.
AJ EM BAK!
7nationarmy

Post 11 Oct 2016, 07:35

haram » wrote: Zato što nikad nismo imali geostrategijski utjecaj ni brojnost jedne Njemačke, nismo poveli dva svjetska rata, i ni u snu nebi od Amera dobili takav tretman kao jedna od ključnih evropskih nacija, ne oni sretnici koji bi preživjeli nacionalistička divljanja i saveznička oslobađanja - nisi učio u školi da su tu jako blizu bili i neki Rusi, NDH je bila nacistička marioneta, postojala je i neka vlada u egzilu (trebali su nam Englezi isporučit kralja natrag, ili Rusi nas okupirat?)... capissi, cretino, zašto nismo mogli biti Njemačka?
oho ne samo idiot vec i kreten, kakav bogati vokabular, kakvo baratanje pojmovima ali i dalje corak jer osim njemacke nabrojao sam i austriju i druge zemlje ali kaj to znaci papku koji zivi u uvjerenju da su nesvrstani narodi najvece dostignuce civilizacije.
7nationarmy » wrote: budem ti ja odgovorio: jer s bofl robom poput tebe nista bolje ni ne mozemo biti od socijalisticke prcvarnice koja prezivljava od kredita i bespovratnih kofera love sa zapada

Misliš na one kofere love šta su u vrijeme rata stizali HaDeZetu od dijaspore pa im se gubio trag? :rofl:
Ma čime li si samo ti zadužio ovo društvo, jel time što si prodao guzicu američkim kapitalistima i ručaš u didovom snu dok iza penzići roštaju po tvom smeću? Bofl si sam, tako moralno nakazan i nazadan.
Bajdvej, u Jugu su studenti iz čitavog svijeta dolazili na školovanje, a ne ko danas da svi koji žive od svog rada gledaju da bilo kako zdime van iz ovog raja na zemlji. :kava:
Eto ceo svet te laže, brodogradilišta su propala i još prije nego su nastala jer ničeg nije bilo za vrijeme Juge :cerek: ... nije poanta samo u brodogradilištima, štošta se devastiralo i popljačkalo u pretvorbi, a to ti je malkice kontradiktorno floskulama o kamenom dobu Jugoslavije. A taj kult ličnosti je imao političku poruku onda kao što svaki sustav ima svoju, pa i ovaj naš današnji, samo su onda bila drugačija vremena i opasnije okruženje. I šta ti smeta šta je Franjo paradirao u bijeloj uniformi? :rofl:
kako prirodno ekavoca izgleda u vas levicara ;) kameno doba? ne, to nisam rekao - rekao sam ruralna zaostala prcija u kojoj je do osamdesetih postojao endemski sifilis. pripizdina koja je zivjela od zaduzivanja i rasprodaje sirovina, preglupi da sami proizvode.
Ne, nisam te nazvao idiotom, rekao sam da bi to bilo uvreda za njih. A što se tiče tvog puta, sumnjam da bi Isus bio ponosan na njega.
koga briga, on okrece drugi obraz.
AJ EM BAK!
Šabović Adis
Inventar

Post 11 Oct 2016, 09:10

7nationarmy » wrote: eto, ti si shvatio, ovim mojim levicarima ide malo teze - naravno da nismo imali sanse kad se politika jugoslavije svela na sletove i jahte za nekolicinu, a svinjske polovice pred istekom roka trajanja za one mrvu jednakije od jednakih. kako u takvom sustavu proizvesti mercedes, jasno je da se samo moze proizvodit jednostavnija i losija kopija fiata.
Buraz, zamisli da si ti taj koji je preživio apokalipsu. Šta bi ti radio u postapokaliptičkom svijetu? Vratio se u ista govna iz kojih si jedva živu glavu iznio (a koji si se kurac krasni onda borio protiv sila mraka & nepravde :rofl: ) ili, uzevši u obzir svoju junačku prošlost, održavao kondiciju a skupa s njom i stvoreno stanje via sport, kultura, rekreacija? Fakat imaš nešto protiv slobode?! Back to the fucking Matrix - hell no! :mirko:

I jeb'o te Mercedes - bolje je na lancu držat' vlasnika vlasnika Mercedesa nego se mučit da ga sam proizvedeš, automobilčići ti tad dođu pride, kao i sve ostalo. :rofl:
haram
persona non grata

Post 11 Oct 2016, 10:28

7nationarmy » wrote:oho ne samo idiot vec i kreten, kakav bogati vokabular, kakvo baratanje pojmovima ali i dalje corak jer osim njemacke nabrojao sam i austriju i druge zemlje ali kaj to znaci papku koji zivi u uvjerenju da su nesvrstani narodi najvece dostignuce civilizacije.
Vokabular je točno onakav kakav je i tvoj. I koliko se sjećam, nisi ti ništa nabrajao nego sam ja, a možemo nabrajati do preksutra ostat će činjenica da smo bili u specifičnom položaju prije, za vrijeme i nakon rata i nema smisla trabunjati o Hrvatskoj kao o drugoj Njemačkoj ili bilo kojoj drugoj zemlji Evrope.
A što bi trebalo biti najveće dostignuće civilizacije -jel to jedan globalni buli, oligarhijska vladavina najbezobzirnijih, nacionalšovinistički kotac... šta?
7nationarmy » wrote:kako prirodno ekavoca izgleda u vas levicara ;)
Da, to nam je u genima; ekavica, levičarenje, srbovanje i takvi bakrači -složit će se svaki slobodoumni nacifikator demokracke prominencije ;)
7nationarmy » wrote:kameno doba? ne, to nisam rekao - rekao sam ruralna zaostala prcija u kojoj je do osamdesetih postojao endemski sifilis. pripizdina koja je zivjela od zaduzivanja i rasprodaje sirovina, preglupi da sami proizvode.
No zato otkad smo nacionalno osvešteni nismo dužni ni pezosa i imamo brodogradilišta, čeličane, petrokemiju, tvornice lakih metala, vozila, namještaja, prehrambenih proizvoda itd... al se tebi neki dida napričao bajki :rofl: :cerek:
7nationarmy » wrote:koga briga, on okrece drugi obraz.
Jasno, onoga tko nema obraz ništa osim vlastite guzice ne brine.
haram
persona non grata

Post 11 Oct 2016, 10:46

Šabović Adis » wrote:
Buraz, zamisli da si ti taj koji je preživio apokalipsu. Šta bi ti radio u postapokaliptičkom svijetu? Vratio se u ista govna iz kojih si jedva živu glavu iznio (a koji si se kurac krasni onda borio protiv sila mraka & nepravde :rofl: ) ili, uzevši u obzir svoju junačku prošlost, održavao kondiciju a skupa s njom i stvoreno stanje via sport, kultura, rekreacija? Fakat imaš nešto protiv slobode?! Back to the fucking Matrix - hell no! :mirko:

I jeb'o te Mercedes - bolje je na lancu držat' vlasnika vlasnika Mercedesa nego se mučit da ga sam proizvedeš, automobilčići ti tad dođu pride, kao i sve ostalo. :rofl:
Vidiš da je njemu najveće civilizacijsko dostignuće proizvodnja mercedesa... samo mu malkice promiče ta diskrepancija da su se u SR Hrvatskoj nekad radili brodovi, a danas u suverenoj Hrvatskoj se više ne rade niti tačke.
Šabović Adis
Inventar

Post 11 Oct 2016, 11:22

haram » wrote:
Vidiš da je njemu najveće civilizacijsko dostignuće proizvodnja mercedesa... samo mu malkice promiče ta diskrepancija da su se u SR Hrvatskoj nekad radili brodovi, a danas u suverenoj Hrvatskoj se više ne rade niti tačke.
Pa ima smisla - koji'š kurac proizvodit' nešto što mo'š uvest? I što bi sam pravio svoju djecu kad imaš potentne komšije koji će ti to isto napravit'? Cijena? Prava sitnica. :rofl:
7nationarmy

Post 11 Oct 2016, 13:32

logika baj baj, citanje s razumijevanjem baj baj - ali ekavica u srcu :D
AJ EM BAK!
Šabović Adis
Inventar

Post 11 Oct 2016, 14:34

7nationarmy » wrote:logika baj baj, citanje s razumijevanjem baj baj - ali ekavica u srcu :D
Oš ja bekavicu dat' pokažem? :agrosex:
:rofl: :rofl: :rofl:
haram
persona non grata

Post 11 Oct 2016, 15:37

7nationarmy » wrote:logika baj baj, citanje s razumijevanjem baj baj - ali ekavica u srcu :D
Jašta! Saću da te karam! Karaću te, iz istinski bez foliranja, karacu te 2 sata u cugu... ma kaki, karaću te celu noc dok ti ne dođe tetka iz Bosanske Krupe! Važi? :cerek:
Šabović Adis
Inventar

Post 11 Oct 2016, 16:47

Miljenko, daj novu kosku! Ovu smo oglođali. :nogica:

:rofl:
Miljenko

Post 11 Oct 2016, 17:35

Samo gejevi i jugonostalgicari ne vole ovo
Šabović Adis
Inventar

Post 11 Oct 2016, 17:50

Miljenko » wrote:Samo gejevi i jugonostalgicari ne vole ovo
Staljin?! :eek:
:S :S

:rofl: :rofl: :rofl:
haram
persona non grata

Post 11 Oct 2016, 21:24

Miljenko, bogati, a u koju društvenopolitičku skupinu ti sebe ubrajaš, nekako si mi jako mutan? Kužiš li sebe, kad već ne kužiš jugonostalgičare i gejeve?
Šabović Adis
Inventar

Post 11 Oct 2016, 21:50

Evo, ko voli hajpersevdah nek izvoli! Atmaca; Bazalika :D

Svir'o sam i s boljima...a i protiv boljih. :mirko:
haram
persona non grata

Post 11 Oct 2016, 22:17

Šabović Adis » wrote:Evo, ko voli hajpersevdah nek izvoli! Atmaca; Bazalika :D

Svir'o sam i s boljima...a i protiv boljih. :mirko:
E kad uspiješ sam sebe poraziti, onda si pobjedio :mig:
Šabović Adis
Inventar

Post 11 Oct 2016, 22:44

haram » wrote:
E kad uspiješ sam sebe poraziti, onda si pobjedio :mig:
Alo, bre, brži sam od refleksije u ogledalu - ja Bumbarov let, a On zamuckuje. :raspa:
:rofl: :rofl:
haram
persona non grata

Post 11 Oct 2016, 22:53

Šabović Adis » wrote:
Alo, bre, brži sam od refleksije u ogledalu - ja Bumbarov let, a On zamuckuje. :raspa:
E to je mogao samo Talični Tom :D
Šabović Adis
Inventar

Post 11 Oct 2016, 23:15

haram » wrote:
E to je mogao samo Talični Tom :D
Ma laže, đubre karikirano, vazda mi je krao ideje. Tot' je do paralakse... :raspa:
  • Information