On ili ona...pitanje je SAD?

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 13 Nov 2016, 11:47

Samo cu kratko linkom pokazat kakvi su hilarini glasaci http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=931626

:zubo:

Puni ljubavi i cvijeca :tulum: :cheer:

miky0
ST Leader

Post 13 Nov 2016, 11:55

Šabović Adis wrote: Miki, jes' ti dr. Tomasović?
:rofl:
Jok, ti si :vidiga:

haram
persona non grata

Post 13 Nov 2016, 13:39

miky0 wrote:Samo cu kratko linkom pokazat kakvi su hilarini glasaci http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=931626

Puni ljubavi i cvijeca :tulum: :cheer:
Možda i treba batinama utjerat pamet u glavu u svakome ko je bio toliki idiot da glasa za tog žutog Hitlera koji će upropastit svijet do kraja. :raspa:
Ali nemoj biti toliko naivan, to je samo djelić snimke, sukob je počeo tko zna kako i kada, ljudi svašta stavljaju na jubito, i tamo se vodi propagandni rat, neki namjerno podižu tenzije kako bi opravdali vlastito nasilje... a ako iko poziva na nasilje, i ima nasilne podržavatelje -to je upravo Tramp. Jesi kad čuo Klintonicu da govori ovako nešto?

jel Klintonicu podržavaju krvožedne ekstremne paramilitantne i rasističke organizacije?
http://www.reuters.com/article/us-usa-e ... SKBN12X11R
http://www.reuters.com/article/us-usa-e ... SKBN12X2IG
Jel nešto čudno šta se mnogi inače mirni ljudi zbog Trampa osjećaju ugroženo, ili se boje za svoje bližnje, pa neki i sami izgube živce i odgovore nasiljem?
Nisam nešto pratio prijašnje američke izbore, al čini mi se da niti jedan kandidat do sada nije toliko dizao unutardruštvene tenzije kao sam Tramp. Hilari to svakako nije radila, ne na ovaj način i s takvim posljedicama.

Lik osim što je impulzivni bahati siledžija (idealan za vrhovnog zapovjednika tehnološki najrazvijenije vojne supersile, jelda?), još je i beskrajno licemjeran i bezobrazan.
Kad ćeš shvatiti da su ga i svi psihološki profileri okarakterizirali kao sociopatu? Ili neznaš šta to znači? Evo, tekst na hrvatskom:

"Kriju se među nama, nekad i kao najuspješniji ljudi u društvu, nemilosrdni su, šarmantni, bez obzira prema drugim ljudima. Vjerovatno zvuči kao neko koga poznajete? Svi znamo bar jednog.
Psihopate i sociopate su popularni psihihološki izrazi koji se koriste kako bi se opisale nasilne ličnosti iz najgorih noćnih mora.
...
Psihopate i sociopate postoje u društvu, koegizistiraju među nama, i u skladu sa prvim pasosom ovog teksta - šarmantni su, bezobzirni bez osjećaja za druge ljude, iako te emocije sigurno mogu da glume.
Imaju tendenciju da manipulišu ljudima, rade zločine i kalkulišu rizik. Majstori su manipulacije ljudima i njihovim osjećajima, ali su nesposobni da sami iskuse emocije.
Psihopate i sociopate vjerovali ili ne čine između 0.2 i 3.3 posto svakog društva. Na internetu možete pronaći tonu testova u kojima možete provjeriti da li spadate u tu skupinu, odnosno da ''sami sebi uspostavite dijagnozu''.
...
Ali, krucijalno pitanje je koja je razlika između psihopate i sociopate?
Iako te dvije tipizacije dijele mnogo karakteristika, uključujući nedostatak sažaljenja, empatije, nedostatak osjećaja krivice ili nemogućnost da preuzmu krivicu za sopstvena djela i greške, ali i brojne inklinacije ka nasilju, osnovna diferencija je obmanljiva i manipulatinvna priroda."
http://ba.n1info.com/a54258/Lifestyle/R ... opata.html

Stvarno super ideja dati jednom takvom impulzivnom neempatičnom ignorantnom liku mogućnost da u red alert situaciji odlučuje hoće li dati odobrenje za nuklearni odgovor ili ne. Recimo u situaciji kao ona znana kao Norveški raketni incident*, kad je za divno čudo Boris bio dovoljno trezan kad su mu na stol stavili kovčežić sa nuklearnim šiframa

* https://en.wikipedia.org/wiki/Norwegian ... t#Response
what we've got here is failure to communicate
haram
persona non grata

Post 13 Nov 2016, 17:03

Šabović Adis wrote: C, iste djelatnosti:

Oho! Zanimljiv film, izgleda! O virtualnom životu, dejtanju, dakle? :zubo:
Kad opet budem pri megabajtima, potražit ću gdje ima na netu da se, ovaj, posudi, ili pogleda.
Šabović Adis wrote:Umjesto da svojoj dječici lijepo objasne šta su to granice, šta je nepovredivost istih da nema nikakvo America whereever you are nego samo na sjevernoameričkom kontinentu i da ih, uopšteno govoreći, upute na poštovanje domaćina koji im pruži gostoprimstvo?!
Govorim, naravno, iz svog ćoška jer ja sam upravo tako španovan. Fabrički. :zubo:
Hehehe... a šta'š, uče dječicu i ko je bio Tomas Đeferson, ko Henri Ford, a ko Metju Peri... znanje je moć :mig:
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 310 times
Been thanked: 328 times

Post 13 Nov 2016, 18:02

miky0 wrote:Jok, ti si :vidiga:

:grli:
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
Šabović Adis
Inventar

Post 13 Nov 2016, 18:10

haram wrote:Oho! Zanimljiv film, izgleda! O virtualnom životu, dejtanju, dakle? :zubo:
Kad opet budem pri megabajtima, potražit ću gdje ima na netu da se, ovaj, posudi, ili pogleda.
Ne'š nać'. :zubo:

Ma poenta je da je Puškec teška opozicija, da mu je u više navrata život o koncu visio baš zbog vrste posla kojom se bavi (dokumentarci & igrani). :D
haram wrote:Hehehe... a šta'š, uče dječicu i ko je bio Tomas Đeferson, ko Henri Ford, a ko Metju Peri... znanje je moć :mig:
Jes', al' i tome da se vazda treba ić' borit', pogotovu kad se ne zna za šta. :rofl:
:top:
MmeTipfeler

Post 13 Nov 2016, 21:04

https://www.change.org/p/electoral-coll ... position=2

Mislim da glasovi izvan US ne vrijede. Pokušala potpisati, ali ne ide.
Šabović Adis
Inventar

Post 13 Nov 2016, 21:25

Garant si:
"Too many states prohibit 'Faithless Electors'"
.

:D
haram
persona non grata

Post 13 Nov 2016, 21:46

MmeTipfeler wrote:https://www.change.org/p/electoral-coll ... position=2

Mislim da glasovi izvan US ne vrijede. Pokušala potpisati, ali ne ide.
I ti bi glasala za promjene, a? :cerek:
E pa nije demokracki da neka dijaspora glasuje za vođstvo zemlje u kojoj ne živi. :o
MmeTipfeler

Post 13 Nov 2016, 21:48

Aha.
MmeTipfeler

Post 14 Nov 2016, 19:49

haram wrote:E pa nije demokracki da neka dijaspora glasuje za vođstvo zemlje u kojoj ne živi. :o
To su mi i Ameri rekli. Šteta je jedino što nisam njihova dijaspora pa da u Rvackoj fino živim od pemzije.

Nego, zanimljivi su mi na Fejsu. Uzburkalo se to na sve strane, javljaju se pod šifrom we the people... Jebote, isto kao i mi kad shvatimo da je vrag odnio šalu. Sad su se sjetili da people zapravo glasa samo posredno. Gdje su dosad bili? Od Deklaracije nezavisnosti ipak je prošlo koje stoljeće, zar ne? :raspa:
haram
persona non grata

Post 14 Nov 2016, 22:22

MmeTipfeler wrote:To su mi i Ameri rekli. Šteta je jedino što nisam njihova dijaspora pa da u Rvackoj fino živim od pemzije.

Nego, zanimljivi su mi na Fejsu. Uzburkalo se to na sve strane, javljaju se pod šifrom we the people... Jebote, isto kao i mi kad shvatimo da je vrag odnio šalu. Sad su se sjetili da people zapravo glasa samo posredno. Gdje su dosad bili? Od Deklaracije nezavisnosti ipak je prošlo koje stoljeće, zar ne? :raspa:
Još su daleko od toga da u punom smislu shvate kako je vrag odnio šalu, i sumnjam da je velika većina uopće sposobna shvatiti kompleksnost sadašnjih i nastupajućih problema. Al nisu jedini, na žalost. Prokleta ljudska psiha podložna egokonformističkim deluzijama. Svi će shvatit prije ili kasnije, samo kasnije će biti prekasno.
Možda im po malo dopire do malog mozga da su samo manipulirana glasačka mašina kao relikt demokracije koju su ustanovili njihovi praoci državnosti koji su imali drugačije ideje od njihovog sadašnjeg vodstva. Amerika je odavno oligarhijska struktura sa maskom demokracije, o tome čak postoje i čisto znanstveno antropološke analize, i bez doticaja ekonomsko-socijalno-političkih realiteta.

Općenito, ljudi počnu shvaćat da je vrag odnio šalu tek kad i njihovi najbliži počnu padat mrtvi ko muhe.
Šabović Adis
Inventar

Post 14 Nov 2016, 22:29

Trebal' im pomoć u i ljudstvu il' samo u naoružanju? Evo, hajmo Trampu zveknut embargo na oružje i poslat' im Štrumpfove (Plave kacige)! :rofl:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 15 Nov 2016, 03:34

Ko god je sretan što je to đubre dobilo izbore treba ga umlatiti ko štrumpfa govnjivom motkom uz tarabu... :kava:
haram
persona non grata

Post 17 Nov 2016, 22:28

Ebo saudijska beza beć priprijetila Tranpu da se ne zajebaba s njihobin biznison :cerek:
http://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Sa ... ports.html
Idući Boing bi se lako nogao parkirat u Bijelu Kuću

Što ne podsjeća na ono kad je jedan drugi Donald¸ znan kao Runsfeld¸ jabno najabio rat pentagonskoj adninistratsiji¸ jer je dotična institutsija zapreka pribatnon poduzetnišbu u US Arni¸ usput sponenubši kako tano nedostaje 2¸3 triliona zelenbaća˛˛˛ zaninljibo je što je to izjabio 10˛ rujna¸ 2001˛¸ dan prije nego što se jedan oteti putnički abijon slučeno zabio i u zgradu Pentagona

Ukratko¸ na 2¸3 triliončića se zaborabilo¸ a pribatni bojni kontraktori nlate lijepe paritse na račun drzabnog ratobanja
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... _companies

"Pronjene & Anerika će opet biti belika" - ahahahahaha! :lol:
sakeri :kava:
miky0
ST Leader

Post 17 Nov 2016, 23:04

Sta se tebi dogodilo :misli:
haram
persona non grata

Post 17 Nov 2016, 23:39

miky0 wrote:Sta se tebi dogodilo :misli:
Prolio pibo po tikobnitsi - reko beć - sad ni ne rade neke tipke :zubo:
haram
persona non grata

Post 21 Nov 2016, 16:56

Pregoreli Štrump se okružuje ekipom po svom ćefu.

"Ludi pas" novi ministar odbrane SAD!?
Novoizabrani predsjednik Donald Trump ga nazvao "vrlo impresivnim"

Trump je održao niz sastanaka u svom golf resortu u Bedminsteru, u New Jerseyu s kandidatima za funkcije u njegovoj administraciji, a u subotu se sastao s Jamesom Mattisom i Mittom Romneyem.
- General James Mattis, 'ludi pas', mogući ministar odbrane, bio je vrlo dojmljiv. Pravi general među generalima! - napisao je Donald Trump na Twitteru.
Mike Pence, novoizabrani potpredsjednik je hvalio u nedjelju na kanalu Fox "legendarnu vojnu karijeru" generala Mattisa,

http://www.avaz.ba/clanak/263144/ludi-p ... dbrane-sad

Inače, Mattis se proslavio izjavom u jednoj javnoj medijski popraćenoj diskusiji kako je zabavno pucati u ljude, a u Štrumpu tako dojmljivu vojnu karijeru mu spada i događaj od 2004. kada je pod njegovim zapovjedništvom jedno zabačeno iračko seoce blizu granice sa Sirijom prvo iz zraka izbombardirano, pa pješadija upala u njega masakriravši najmanje 42 ljudi, uključujuči 11 žena, 14 djece, mladu, mladoženju, i popularnog bagdadskog folk-pjevača.
Kanije je Mattis tvrdio da se radilo o legitimnom vojnom cilju i odbijao bilo kakvu odgovornost svojih ljudi... naime, napadnuti svatovi su pružali žestok otpor
Mattis je bio i oštar kritičar Obaminog sporazuma sa Iranom, tvrdeći kako jedino vojna intervencija može garantirati da Iran neće razviti nuklearno oružje.
https://www.theguardian.com/world/2004/may/24/iraq.usa
https://www.theguardian.com/world/2004/ ... rymccarthy
miky0
ST Leader

Post 21 Nov 2016, 18:33

Bome, govorija sam ja da je on doveden da izazove WWIII :tuzni:
MmeTipfeler

Post 23 Nov 2016, 13:43

Ne vjerujem da će Clintonica išta poduzeti, ali moglo bi biti zanimljivo. Link.
Hroboatos

Post 23 Nov 2016, 15:43

Interesantno. Moji američki internetski poznanici imaju 100% drugačija stajališta. Do te mjere da sam ih, tu i tamo, prekorio što se verbalno iživljavaju nad cvilidretama koji su se, nakon izbora, namnožili u golemim količinama.
miky0
ST Leader

Post 23 Nov 2016, 16:44

Hroboatos wrote:Interesantno. Moji američki internetski poznanici imaju 100% drugačija stajališta. Do te mjere da sam ih, tu i tamo, prekorio što se verbalno iživljavaju nad cvilidretama koji su se, nakon izbora, namnožili u golemim količinama.
Jeli mozes objasnit sto oni trkeljaju, preferiraju, vole, ma mo's zamislit sta god o's, i na koncu sta ti velis o svemu ovom :mislis:
Hroboatos

Post 23 Nov 2016, 17:25

miky0 wrote:Jeli mozes objasnit sto oni trkeljaju, preferiraju, vole, ma mo's zamislit sta god o's, i na koncu sta ti velis o svemu ovom :mislis:
Ne radi se o nekoj mojoj delikatnosti, nego- solidno sam pratio amer. izbore praktički godinu dana, vjerojatno više nego naše. To je takvo preobilje informacija da, ako se i max sažme, dovodi do toga da, makar imao kristalno jasnu sliku svega (koliko je moguće)- toga ima toliko da bi ovdje za minimalistički zapis trebao prostor sabranih djela Heideggera (100 svezaka).

No, možda nađem volje i vremena da, na rate, upišem nešto, tu i tamo...
miky0
ST Leader

Post 23 Nov 2016, 17:57

Pa ajde, ne bude ti tesko...sta mislis koliko ovaj trump puca iz coraka i jeli blizu atomski rat, ili ce sada svijetom tec med i mlijeko? Mislim da ti za to ne treba zapis enormnih razmjera :misli:
Hroboatos

Post 23 Nov 2016, 18:09

miky0 wrote:Pa ajde, ne bude ti tesko...sta mislis koliko ovaj trump puca iz coraka i jeli blizu atomski rat, ili ce sada svijetom tec med i mlijeko? Mislim da ti za to ne treba zapis enormnih razmjera :misli:
Ne, ništa od rata. Trumpa su i podržali generali upravo jer ne žele rat, a komu bi bila skolna Clintonova s ostatcima neokonzervativaca koji su se prešaltali u Dem. stranku.

O Clintonovoj, prije poraza, ovo je solidan tekst (naravno, parcijalan), no- to je ona, više-manje: http://www.unz.com/article/assange-clin ... he-saudis/
  • Information