Od Smrta.Pero » wrote:Mda, pretpostavi da je, a nije.![]()
Imam ja jednu čisto konkretnu, s osnova elektrotehnike.
Imaš 2 brda, na vrhu jednog je magarac.
Na vrh drugog opizdi munja.
Na onom prvom magarac padne mrtav na zemlju.
Od čega je umro?
Pitalice
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 322 times
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
I meni. Ima li između Sunca i Zemlje neko mjesto gdje se može pojest i popit?Euklid wrote:Bilo bi mi lakse kad bih zamislio da je judolino foton...
Ako ima, onda 3 sata i osam minuta, minimalno. Ako nema, neće ni doć.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
- MmeTipfeler
Dok trepneš okom, valjda.Quark wrote:Zamislite da ste foton. Koliko bi vam trebalo vremena od Sunca do Zemlje?
Stvar je u tome da je cila poanta specijalne teorije relativnosti da ne mogu postojat dva referentna sustava tako da se u jednom neka stvar giba brzinom svjetlosti, a da u drugom da miruje ili se giba bilo kakvom brzinom drugačijom od brzine svjetlosti.
Drugačije, ako se u jednom giba brzinom svjetlosti, giba se i u svim ostalima.
Stoga, pitanje je krivo postavljeno jer ne možemo ni u principu zamislit da smo foton jer bi to značilo da mirujemo u svome referentom sustavu, a to nije dopušteno.
Budući da takav referentni sustav ne postoji, nema smisla govorit o kordinatama tog sustava u koje spada i vrijeme.
- Šabović Adis
- Inventar
TR ne priznaje subjektivitet kao takav, stoga ko je jebe!MightyMe wrote:
Stvar je u tome da je cila poanta specijalne teorije relativnosti da ne mogu postojat dva referentna sustava tako da se u jednom neka stvar giba brzinom svjetlosti, a da u drugom da miruje ili se giba bilo kakvom brzinom drugačijom od brzine svjetlosti.
Drugačije, ako se u jednom giba brzinom svjetlosti, giba se i u svim ostalima.
Stoga, pitanje je krivo postavljeno jer ne možemo ni u principu zamislit da smo foton jer bi to značilo da mirujemo u svome referentom sustavu, a to nije dopušteno.
Budući da takav referentni sustav ne postoji, nema smisla govorit o kordinatama tog sustava u koje spada i vrijeme.
- Šabović Adis
- Inventar
Ovos' prepis'o od Šakespira.MightyMe wrote:Okej, preformulirat ću.
Potisak kojem je rapiditet beskonačno nije element Lorentzove grupe.
Jel sad bolje?
Nego, kolika je rezonantna frekvencija el. kola ukupne dužine 300.000 km, i jel' još uvijek misliš da se istosmjerna struja nemere transformisat', da nema izmjeničnu komponentu?
- Šabović Adis
- Inventar
Ma ništa, samo se zajebavam.MightyMe wrote:Kaj?
Da nije Sunčevog?Alpha Centauri je udaljena 4.4 svjetlosne godine od Solarnog sustava.
Kolikom se brzinom treba gibat tvoj svemirski brod da stigneš tamo u točno godinu dana?
4,4 puta brže nego svjetlo.
@Euklid
Ima. Al onda je jako opasna i ne treba se s njom zajebavat.Šabović Adis wrote:Ovos' prepis'o od Šakespira.
Nego, kolika je rezonantna frekvencija el. kola ukupne dužine 300.000 km, i jel' još uvijek misliš da se istosmjerna struja nemere transformisat', da nema izmjeničnu komponentu?
Ajd da ja sad tebe nešto pitam - ima li Mjesec stakleno oko ili nosi povez ko Đek Sperou?
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
- superkrkan
- nataknjivać i mislijoc
ovo je lako: dogodi se bila rupaMightyMe wrote:Inspiriran nedavnim događajima, otvaram ovu temu da bi svako mogao postaviti relativno kratko, jednostavno, zanimljivo, mistično i, povrh svega, edukativno pitanje iz područja prirodnih znanosti.
Da ne bi tema ostala prazna, ja ću prvi.
Što se dogodi s crnom rupom kad se u nju zabije svjetlost?
-
- Information
-