Izmjene i dopune (javna rasprava)

Stare teme i začeci foruma
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 21 Feb 2017, 17:37

Meni miky djeluje zdravo kapitalistički nastrojen. :D Razumije granice vlasništva i upravljanja, zdravo pragmatičan je, uspjeva okupit i drukcije ljude od sebe oko sebe... Ja ne vidim problem s vlasnistvom bas nikakav. :o A gdje si bio '91 i tko je čisti pravi trkeljas. Koga briga.

Stitch
Head Honcho
Has thanked: 810 times
Been thanked: 1540 times
Post 21 Feb 2017, 17:39

Euklid wrote:
21 Feb 2017, 15:50
U to sam vrijeme imao žešćih obaveza i vrlo malo boravio na trkelju.
Kad sam vidio Karambolovu ponudu miky se već javio i smatrao sam da nema potrebe da se guram jer je miky bio garancija trkeljaškog kontinuiteta i velikih sloboda.

Ako je do novca riječ odmah ću mikyu isplatiti sve što ga je koštalo i još nek napiše bjanko ček za sve zasluge koje ga idu.

Plaćam odmah i solarno.
Nije do novca, do muda je. Ali ako imaš love, slobodno je uloži u dobar server. :raspa:
judolino wrote:
21 Feb 2017, 15:59
Baš tako.
Euklid je spreman preuzeti Trkeljanje, a tebi i Tipfelerki nije nikakav problem otvoriti bolji, atraktivniji i daleko funkcionalniji forum u kome će glavna tema biti turizam, ugostiteljstvo, muljanje na porezu ili sve što vas u životu zanima.
Vrijedi i suprotno, valjda. Euklid može zakupiti domenu i platiti hosting, instalirati forum i raditi na njemu što god hoće. :kava:
judolino wrote:
21 Feb 2017, 16:08
Molim lijepo, ja sam organizirao referendum s pitanjem trebam li forum prepustiti nekom drugom, i čak pritom glasao za. Prema tome, imao sam razlog ne uzimati natrag forum nakon što su ga Karambol i Zečica upropastili.
Jebiga, što sam drugo mogao kad sam demokrat, a ne tamo neki diktatorski miš... :raspa:
Forum su upropastili Karambol i Zečica, ha? A ti si referendum organizirao zato što je sve bilo upravo idealno? :rofl:
Potpisi su za budale.
Leteća
babin nakurnjak

Post 21 Feb 2017, 17:40

Beau wrote:
21 Feb 2017, 17:13
Nisam se ni ja nesto provela, e.
Najvise sam mrzila spavanje i jedenje :zec:
Hjoj da mi je ova pamet i one godine :rofl:
Ti si moja izgubljena sestra blizanka, jelda. :love:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Leteća
babin nakurnjak

Post 21 Feb 2017, 17:41

MmeTipfeler wrote:
21 Feb 2017, 17:19
Ovakva je debata i izašla na otvoreni dio foruma na Euklidovo inzistiranje, Judolino se nije htio izjasniti, a ja sam se suzdržala od glasanja zato što sam sastavljala tekstove. U početku sam rekla da se zalažem za smislenije ponašanje na forumu ili kako god to hoćeš nazvati pe nisam smatrala da je umjesno miješati se u odlučivanje. Odnosno glasanje. Miky je na kraju odlučio da se ovo stavi na uvid svima.

E, to ja ne znam. Stitch je tehnički direktor. Ideja je dobra. Ako se ne može sistemski, onda to možemo odraditi ručno, samo ćemo se prvo dogovoriti o kriterijima, to jest o datumu.

Na jednom drugom forumu bili su postavljeni dvostruki podforumi - jedan aktivni, a drugi u arhivi i zaključan. Kao da ovdje imamo jedan Okrugli stol u gornjem dijelu foruma, a drugi u Arhivu, s time da su svi forumaši mogli, ako im se tema činila zanimljivom i smatrali su da bi nanjoj mogli nečime pridonijeti, od admina zatražiti da se neka od tema vrati u gornji dio. No to je bio specijalizirani forum pa je to imalo smisla.

Zar to nije napisano u posljednjoj rečenici?

I održavat ćemo ga i dalje. Dajte nam što više posla. :top:

Pa bar nam ispričaj što je bilo s njegovim laptopom. :mig:
Lažeš koliko si široka. :zubo:
Leteća
babin nakurnjak

Post 21 Feb 2017, 17:43

Stitch wrote:
21 Feb 2017, 17:39
Nije do novca, do muda je. Ali ako imaš love, slobodno je uloži u dobar server. :raspa:

Vrijedi i suprotno, valjda. Euklid može zakupiti domenu i platiti hosting, instalirati forum i raditi na njemu što god hoće. :kava:

Forum su upropastili Karambol i Zečica, ha? A ti si referendum organizirao zato što je sve bilo upravo idealno? :rofl:
Ne. Referendum je organizirao zbog frke koju je zakuhala tvoja ženka. :kava:

Čini se da nisi bio baš toliko vješt s jezikom. :bicedobro:
Stitch
Head Honcho
Post 21 Feb 2017, 17:52

Leteća wrote:
21 Feb 2017, 17:43
Ne. Referendum je organizirao zbog frke koju je zakuhala tvoja ženka. :kava:
Aha, a Emer, Perzefona, Blaze, Margarita, Lastan i ostali s kojima sam se družio ne samo virtualno nego i privatno otišli su - zbog čega točno? Baš me zanima tvoje viđenje. :kava:
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 21 Feb 2017, 17:54

Beau wrote:
21 Feb 2017, 10:46
poanta je bila u sljedećoj logici. smiješ ti biti nezadovoljna, dabome, tko ne bi bio hahaha.
ALI - pristala si administrirati forum. već postojeći. a forum - to smo mi.
pa onda ako si na kraju nezadovoljna nama, bit će da si imala prevelika ili neralna očekivanja.
treba vidit kako nas se takve kakvi smo može prikazati u što ljepšem i pravlačnijem svjetlu :popravlja frizuru: :trep:
Nisam nezadovoljna, nego u Trkeljanju vidim potencijal koji se nepotrebno odbacuje. I ja se sjećam vremena kada sam dolazila na Trkeljanje i otvarala nove postove pa svaki put imala što čitati. Prije Mikyjeve ere navraćala sam ovamo i svakodnevno nalazila poruku o tome kako nema novih postova. Eventualno bi se jednom tjedno ili netko poklao na Politici ili bi se u stvarnoj politici nešto dogodio pa bi se to prokomentiralo.
ovo opet ne znači da se nitko ne bi trebao mijenjati. treba raditi na takvoj atmosferi :mudri: :duhovni guru: :zubo:
S tim je ciljem i s tom molbom osmišljena Grupa odnosno pozvani su članovi za koje je Miky mislio da bi mogli pridonijeti oporevku foruma, a ja sam dodala dvoje ili troje, čini mi se. Kad se pokrenulo pitanje moderatorstva na pojedinim podforumima, samo su svi pogledali u zemlju. Ili počeli pogledom prelaziti po zraku i fučkati. :cerek:

Pa pitam ponovo: hoće li se tko prihvatiti moderiranja "slobodnih" podforuma? Javite se.
ja sam ZA da mi pospješimo forum na sve moguće načine. ali počnimo s gledanjem istini u oči :zubo:
to je sve. imajmo realna očekivanja. i prilagodimo tome i pravila. postepeno. ne može sve odmah.
S ovim se stavom nikako ne mogu složiti. Seamos realistas, pidamos lo imposible. Ako ne postaviš cilj više od onoga što možeš, nikamo nećeš dospjeti. U svemu je tako, mislim da to i sama znaš. Sve je ostalo životarenje. A ja ne bih da se Trkeljanje na to osudi. :(
MmeTipfeler

Post 21 Feb 2017, 17:58

Kaligula Napoli wrote:
20 Feb 2017, 20:31
Predlažem i
11. Zabranjeno je ignoriranje korisnika na "javnim raspravama". :durica:
Ako još nekome nisam odgovorila na pitanja i prijedloge, molim da me upozori. :)
Leteća
babin nakurnjak

Post 21 Feb 2017, 18:29

Stitch wrote:
21 Feb 2017, 17:52
Aha, a Emer, Perzefona, Blaze, Margarita, Lastan i ostali s kojima sam se družio ne samo virtualno nego i privatno otišli su - zbog čega točno? Baš me zanima tvoje viđenje. :kava:
Otkrivanje privatnih podataka. Počela Blaze, nastavila Perze, priključila se Eli, a vi frajeri njima za repinama. :bicedobro:
Leteća
babin nakurnjak

Post 21 Feb 2017, 18:30

MmeTipfeler wrote:
21 Feb 2017, 17:54
Nisam nezadovoljna, nego u Trkeljanju vidim potencijal koji se nepotrebno odbacuje. I ja se sjećam vremena kada sam dolazila na Trkeljanje i otvarala nove postove pa svaki put imala što čitati. Prije Mikyjeve ere navraćala sam ovamo i svakodnevno nalazila poruku o tome kako nema novih postova. Eventualno bi se jednom tjedno ili netko poklao na Politici ili bi se u stvarnoj politici nešto dogodio pa bi se to prokomentiralo.

S tim je ciljem i s tom molbom osmišljena Grupa odnosno pozvani su članovi za koje je Miky mislio da bi mogli pridonijeti oporevku foruma, a ja sam dodala dvoje ili troje, čini mi se. Kad se pokrenulo pitanje moderatorstva na pojedinim podforumima, samo su svi pogledali u zemlju. Ili počeli pogledom prelaziti po zraku i fučkati. :cerek:

Pa pitam ponovo: hoće li se tko prihvatiti moderiranja "slobodnih" podforuma? Javite se.

S ovim se stavom nikako ne mogu složiti. Seamos realistas, pidamos lo imposible. Ako ne postaviš cilj više od onoga što možeš, nikamo nećeš dospjeti. U svemu je tako, mislim da to i sama znaš. Sve je ostalo životarenje. A ja ne bih da se Trkeljanje na to osudi. :(
Bo, a da mi ovu prepustimo judolinu? On voli guzit zle babe. :unda:
Stitch
Head Honcho
Post 21 Feb 2017, 18:39

Leteća wrote:
21 Feb 2017, 18:29
Otkrivanje privatnih podataka. Počela Blaze, nastavila Perze, priključila se Eli, a vi frajeri njima za repinama. :bicedobro:
Mda. Zabavno je živjeti u paralelnoj stvarnosti, vjerojatno. :raspa:
Potpisi su za budale.
Leteća
babin nakurnjak

Post 21 Feb 2017, 18:41

Stitch wrote:
21 Feb 2017, 18:39
Mda. Zabavno je živjeti u paralelnoj stvarnosti, vjerojatno. :raspa:
Zabavnije nego pod papučom. :kava:
Kaligula Napoli

Post 21 Feb 2017, 19:13

MmeTipfeler wrote:
21 Feb 2017, 16:53
Vrijeđanje forumaša - opomena (isto kao gore), a u slučaju opetovanog odnosno grubog vrijeđanja - trodnevni ban.
Nešto toga tipa može..
ZNAČI, TEBI BI, IDIOTE JEDAN, BILO SJAJNO I SUPER KAD BI CIJELI POST BIO OVAKO NAPISAN? :facepalm: Meni baš i ne bi, ali ako se hoćete derati, derite se. Možda da i to pravilo stavimo u rezervu za neka buduća vremena, kao što je spomenula Beau - čini mi se da je to bila ona?
Pa naravno da mi ne bi bilo sjajno, ali mi je draže da se i ja i ti ko eto sad jer te caps iritira, možeš zaderat. :D
Zato zapravo na kraju i stoji onaj dodatak: do trenutka dok se netko od korisnika na njih ne požali, a zapravo pravilo i nije formulirano kao zabrana. Možda da u svjetlu ovoga što si ti napisao, a ja odgovorila završetak preinačimo u do trenutka dok se pokretač teme na njih ne požali?
Pa ja bi baš to htio. Ali to je dosta drukčija filozofija od prve verzije...
MmeTipfeler

Post 21 Feb 2017, 19:18

Kaligula Napoli wrote:
21 Feb 2017, 19:13
Pa ja bi baš to htio. Ali to je dosta drukčija filozofija od prve verzije...
Zato i raspravljamo da bismo došli do zajedničkoga rješenja. :top:
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 21 Feb 2017, 20:38

Jako mi je žao što sam u sljedećem periodu prilično ograničenog kretanja. Nešto zdravstveno . Da sam mobilnija, s veseljem bi se uputila put metropole i sve vas redom pozvala na neku kavu, kolače, piće i da se sjednemo i dogovorimo. Makar ja ne sudjelovala u rezolucijama, deklaracijama i odlukama.. Mislim da bi bila baš dobra terevenka , možda bi završila s plesom i pjesmom.
Eh,da sam bliže...

No, eto, nisam....meni žao.

Kako god, želim vam puno uspjeha u rješavanju i ovih pizdarija.
kurvanjski avatar, a
MmeTipfeler

Post 21 Feb 2017, 20:40

Chilimama wrote:
21 Feb 2017, 20:38
No, eto, nisam....meni žao.
A da mi skoknemo do tebe?

P. S. Nije ti loša ova ideja: sve nas napiješ i svi glasamo za HDZ. :p
Donna Sole

Post 21 Feb 2017, 20:45

MmeTipfeler wrote:
21 Feb 2017, 20:40
A da mi skoknemo do tebe?

P. S. Nije ti loša ova ideja: sve nas napiješ i svi glasamo za HDZ. :p
Skoknite, nije bed. Mi casa es su casa.

Nema ništa od glasovanja.

Ovo je drkelj. Anarhija čista.
kurvanjski avatar, a
Euklid
old school

Post 21 Feb 2017, 21:20

miky0 wrote:
21 Feb 2017, 16:59
Dakle, zelis kazat da ja iako sam se jedini ponudio pomoc trkeljanju nemam pravo uz dogovor s asistentom pronaci novi put za ovaj forum, zato jer si ti u vrijeme mojeg preuzimanja imao neke obaveze. Jesam li dobro shvatio :misli:
Polovično.

Nemaš nam pravo oduzeti trkelj na koji smo navikli i pretvoriti ga u nešto sterilno zbog vašeg internog dogovora.

Reći ću samo današnji primjer kako bi budući trkelj izgledao da se uredi po tipfelerkinim željama. Primjer koji mi je zbilja prelio čašu strpljenja.

Jučer je Kaligula otvorio temu vicevi napravivši sjajnu bazu. Baš sam odvalio od smijeha.

I dođe tipfelerka, ne skuži bazu i zaključa temu jer, veli, nema viceva u njoj. A genijalan vic već u 1. postu.

Osjećaš li taj zadah fe-ha-erovskog moderiranja gdje moderatori non stop brišu neki kurac i zaključavaju sve što ne razumiju?

Želim slobodan i otvoreni trkelj gdje nema autocenzure a želio si ga i ti svojedobno.
Pa nekadišnji Miky bi 1. najebao na novo zamišljenom trkelju. Ti si na svojoj koži više nego bilo ko drugi osjetio šta znači kad te se stalno briše i zaključava. I sad nam to donosiš ovdje? Miky, pa jebemu sunce...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 21 Feb 2017, 21:24

Stitch wrote:
21 Feb 2017, 17:39

Zašto? :ne zna:

Mi već imamo svoj forum koji volimo, na kojem nam je zabavno, na koji svakodnevno navraćamo već godinama, gdje slobodno pišemo što god poželimo. Zove se Trkeljanje.

Vi ste ti koji želite nešto drugo, neke nove forumaše, neki novi forum... :kava:
Euklid
old school

Post 21 Feb 2017, 21:29

miky0 wrote:
21 Feb 2017, 16:37
Okej, ja nikog nisam vezao za ovaj forum, pa ako sam ja najgori gazda ovog foruma, nek ti bude.
Daleko si ti od najgoreg ali si nakon onog vašeg druženja izgleda odlučio krenuti u tom pravcu. Žrtvovati stare forumaše koji su dali sve ovom forumu da bi se primamilo neke imaginarne nove. Tebi se to čini kao dobar put

Miky, imaš još uvijek potencijala biti najbolji... kako se i činilo na početku, ne daj da manipuliraju i s tobom i s nama :top:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 21 Feb 2017, 21:32

Leteća wrote:
21 Feb 2017, 16:27
To možemo i na Abrakadabri. :durica:
Da, na abrakadabri u Jankomiru.
Stitch
Head Honcho
Post 21 Feb 2017, 21:39

Euklid wrote:
21 Feb 2017, 21:24
Vi ste ti koji želite nešto drugo, neke nove forumaše, neki novi forum... :kava:
A to piše - gdje točno? Na plotu?

Reci ti meni, kakav je to forum na kojem jedan moderator banira forumaša na tjedan dana, a drugi mu brže-bolje preko toga zalijepi permu?

Kakav je to forum na kojem jedan moderator zatvori temu, a drugi je pet minuta nakon toga otvori?

Kakav je to forum na kojem se ne zna tko je koga banirao nego se doslovce nagađa je li forumaš baniran ili ne?

Kakav je to forum na kojem jedan moderator na pasja kola izvrijeđa drugoga umjesto da razgovara s njim i objasni mu svoje postupke?

Na posljetku, kakav je to forum koji takvu praksu ne želi spriječiti, zaustaviti, onemogućiti? A ti ga, eto, ovdje slavno zastupaš i predstavljaš?

Kako te nije sram, pizda li mu materina?
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 21 Feb 2017, 21:44

Euklid wrote:
21 Feb 2017, 21:20
Reći ću samo današnji primjer kako bi budući trkelj izgledao da se uredi po tipfelerkinim željama. Primjer koji mi je zbilja prelio čašu strpljenja.

Jučer je Kaligula otvorio temu vicevi napravivši sjajnu bazu. Baš sam odvalio od smijeha.

I dođe tipfelerka, ne skuži bazu i zaključa temu jer, veli, nema viceva u njoj. A genijalan vic već u 1. postu.

Osjećaš li taj zadah fe-ha-erovskog moderiranja gdje moderatori non stop brišu neki kurac i zaključavaju sve što ne razumiju?
Euklide, zašto su tebi uvijek svi drugi krivi? Jučer si zabrljao stvar s izdvajanjem postova s teme koju je Miky nazvao Chat - pogrešan naziv, to sam mu odmah rekla - i rekao da će na tu temu prebacivati sve postove koje bude smatrao suvišnim na Nukčevoj temi o avionskome prijevozu. Ti prvi nisi razumio na što Stitch ukazuje prijavom onoga posta pa si razbacao postove po nekoliko tema na forumu. Ja sam danas otprilike sat vremena sve to skupljala i kopirala novi naslov u svaki post da bi tema pristojno izgledala, a ne da se zove Krađa kulturnoga blaga, a u prvom odgovoru stoji Re: Avionski prijevoz. Nemoj mi, molim te, reći da se to naziva lepršavošću. :rolleyes: Jedan dio postova završio je na temi koju si nazvao Vicevi - očito si ipak otkrio način da se topik podijeli od nekoga posta nadalje. Zatvorila sam je dok ne vidim što ćemo s time i navela sam očiti razlog - doista u njoj nije bilo nijednog vica. Zajebavao si me danas na Turizmu u vezi s temom koju sam tamo ostavila pod nazivom Radna tema jer - zamisli čuda! - ni ja nemam cijeli dan vremena baviti se forumom. Kao, riješili smo problem, tema o krađi kulturnoga blaga završila je na Turizmu, ali se nisi potrudio pročitati napomenu koju sam upisala u prvi post. Sve to još uvijek stoji na Turizmu i nadam se da će Miky prvom prilikom izbrisati te suvišne postove, a u međuvremenu se svi mogu diviti kako si ti, eto, Tipfelerki pokazao što je ide.

Usput, još mi nisi odgovorio na pitanja koja sam ti ovdje postavila.

A taman sam mislil da smo počei nalaziti zajednički jezik. :(
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 21 Feb 2017, 21:45

Ne da mi se puno obrazlagati, al, nako načelno, podržavam smjer koji Mme Tipfeler predlaže.
Jer...
bez pravila sve ode ukujac
pa, eto, ovdje više nema tema, sve je jedan veliki čet pod raznim naslovima
a, bome, više nema ni forumaša
i tako to.

Žalit se na moderiranje moderatora je, nako, nepotrebno. Ovdje je (do prije mjesec-dva) prosječan moderator interveniro 2 i po puta godišnje. A moderatora je bilo...a čudo jedno, ne bi se uspjeli na prste jedne ruke radnika iz pilane nabrojat.

Prijedlog o dvi opomene=ban mi se čini prestrog, bar za početak. Možda bi se mogo uvest kad (i ako) poraste broj postova.

Beau je pisala o sadašnjim korisnicima i dnevnom boravku...možda bi se to dalo riješiti kompromisom, tako da se 'veliki četeraj' ograniči (prebacuje) na pdf Trkeljanje pa bi se ostatku foruma dala prilika da 'prodiše'?

Protiv sam Quarkovog prijedloga o zaključavanju/arhiviranju tema kojima se nije pristupilo više od nekolko mjeseci...jebga, ostat će forum sa 50 (ako) 'aktivnih' i 2300 arhiviranih tema.

I da...htjela bi...pf...hm...izrazit podršku? uputit dobre želje? tako neki urac, Tipfelerki. Nije lako volontirat i pokušavat nešto dobro napravit dok te gađaju kamenjem. Neki napadi/postovi su baš skroz ispod pojasa i nedostojni komentara.
Htjela sam reć nešto kao drž se, nemoj odustat...men će bit ljepše čitat ako urediš ovo. :p
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 21 Feb 2017, 21:46

MmeTipfeler wrote:
21 Feb 2017, 17:19
Ovakva je debata i izašla na otvoreni dio foruma na Euklidovo inzistiranje, Judolino se nije htio izjasniti, a ja sam se suzdržala od glasanja zato što sam sastavljala tekstove. U početku sam rekla da se zalažem za smislenije ponašanje na forumu ili kako god to hoćeš nazvati pe nisam smatrala da je umjesno miješati se u odlučivanje. Odnosno glasanje. Miky je na kraju odlučio da se ovo stavi na uvid svima.
Bio bi red da i obični smrtnici koji nemaju pristup Moderatorskom kutku doznaju o čemu se radi.
Jerbo, ja se nisam htio izjasniti dok mi ti ne objasniš zašto si mi skinula ovlasti, a ti se to nikada nisi usudila napisati.
I napisao sam ti da se u tom slučaju ne želim izjašnjavati, jer ipak mislim da me nadrkane klimakterične babe ne bi trebale jebati u zdrav mozak, ma kolika taj mozak bio barbarski, brutalan i otvoren.

Opet ponavljam: cijelo je sranje krenulo kad si mi ukinula ovlasti i pravila se bedasta, kao da nisi ništa učinila.

Takvi poput tebe, kojih se odrekao i Forum.hr, ne bi trebali voditi bilo koji forum - pa tako ni ovaj.
  • Information