EDIT: Sad radi, ali sporo za popizdit.
Rasprave i upiti o avionskim kartama, kompanijama i putovanjima avionom
- chillout23
- Been thanked: 2 times
Pa znaš da se tu barata informacijama prije nego ih i same kompanije izbace
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
- Tyrion Lannister
Jedan ozbiljan članak o regionalnim aerodromima: https://tangosix.rs/2017/21/03/analiza- ... -u-regiji/
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Tyrion Lannister
Kako bi ti napisao ozbiljan članak? 
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Tipa poznajem s jednog drugog foruma (zatvorenog tipa) a i čitao sam nekoliko njegovih analiza.
Uglavnom si utuvi nešto u glavu i ne popušta ni malo, makar je u krivu. Često brojke interpretira onako kako njemu paše.
A najgore je kad piše članke tipa što bi bilo kad bi bilo. Tipa Zašto bi Delta trebala uvesti direktnu liniju Zagreb - New York. I onda piše bajke.
A što se tiće pisanja ozbiljnih članaka - ja ne znam napisati ozbiljan članak, zato ih niti ne pišem. Niti ne pišem blog, niti nemam svoji internetnu stranicu. Niti fejsbuk.
Uglavnom si utuvi nešto u glavu i ne popušta ni malo, makar je u krivu. Često brojke interpretira onako kako njemu paše.
A najgore je kad piše članke tipa što bi bilo kad bi bilo. Tipa Zašto bi Delta trebala uvesti direktnu liniju Zagreb - New York. I onda piše bajke.
A što se tiće pisanja ozbiljnih članaka - ja ne znam napisati ozbiljan članak, zato ih niti ne pišem. Niti ne pišem blog, niti nemam svoji internetnu stranicu. Niti fejsbuk.
- chillout23
Našel "isti" let iz Zg za 500kn više i mislim da bum to uzel. Zajebancija do Ljubljane i natrag nebu ispod 300tinjak kn i ne isplati mi se u ovoj priči.chillout23 wrote: ↑21 Mar 2017, 12:44Našel jednu kombinaciju koja mi se sviđa...
Ljubljana-Mumbai 3000kn (Turkish - preko posrednika...inače je oko 250kn skuplje) i onda IndiGo Mumbai-Kochi 540kn ukupno povratno.
Sa odlaskom do Ljubljane i povratkom Lju-Zg taman oko 4000kn
- Nukac
- Davorich
Da, tip je mazoretar. Ako povrsno procitas tekst je ok, ali kad pocnes analizirat njegove stavove vidis da je obicno laprdalo.marko_31 wrote:
-pa kaj je to nije voditelj zg mažoretkinja??avio-analitičar??
![]()
- Tyrion Lannister
Uvijek je tako. Deja vu.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 803 times
- Been thanked: 1529 times
Vlasnik je.
Napravio je od tih Mazoretkinja odlican posao.
Napravio je od tih Mazoretkinja odlican posao.
- Nukac
- Davorich
Jel se netko sjeća sramotne prodaje slotova na Heathrowu?
Eto, nedavno je i SAS prodao slotove, ali pogledajte cijenu...
Scandinavian Airlines (SAS) has sold two pairs of London Heathrow slots to an undisclosed buyer, raising $75 million from the transaction.
Eto, nedavno je i SAS prodao slotove, ali pogledajte cijenu...
Scandinavian Airlines (SAS) has sold two pairs of London Heathrow slots to an undisclosed buyer, raising $75 million from the transaction.
- chillout23
hehe...neki dan velim ženi da nam je od ove divne države ostalo samo to. Da je divna.
- Prolaznica
Da li je netko uspio kupiti karte preko rumba u zadnje vrijeme? Meni jučer nije uspijevalo sa Dinersom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
collect moments, not things
Prekjučerašnja vijest, tek sam ju sad skužio:
https://www.nytimes.com/2017/04/10/busi ... .html?_r=1
Svi manje-više znamo za overbooking i za njegove posljedice prije ukrcavanja, no još nikad prije nisam čuo za vađenje iz aviona već ukrcanih putnika.
I to još ovako nasilno, uz pomoć murje?
Svi manje-više znamo za overbooking i za njegove posljedice prije ukrcavanja, no još nikad prije nisam čuo za vađenje iz aviona već ukrcanih putnika.
I to još ovako nasilno, uz pomoć murje?
Ni meni to nije jasno, koliko je to uopće legalno. Pošteno bi bilo da su licitirali za kompenzaciju pa da po "tržišnoj" cijeni otkupe sjedala.nvnk wrote: ↑13 Apr 2017, 10:19Prekjučerašnja vijest, tek sam ju sad skužio:
I to još ovako nasilno, uz pomoć murje?![]()
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
Točno. E, sad, putnik koji je snimio onaj glavni video iz članka tvrdi da su prvo nudili 400 dolara pred gejtom, a kasnije, kad su svi ušli, i cijelih 800 dolara. UA tvrdi da su išli i do 1000 dolara, ali da nitko nije želio izaći iz aviona. Osim što sam u jednom drugom članku pročitao da američki zakon predviđa da ta ponuda mora biti četverostruka cijena koju je putnik platio za kartu (uz limit postavljen na 1350 dolara max), treba reći da je ovdje vrlo vjerojatno u igri bio i psihološki faktor trenutka. Jedna je stvar kad ti netko tako nešto ponudi prilikom checkina, druga pred gejtom kad imaš BP u ruci, a nešto vrlo i sasvim treće kad već sjediš u avionu. 800 ili 1000 dolara jest puno novaca u Americi, nemojmo se zvaravat, ali toplo sjedalo pod guzicom je toplo sjedalo pod guzicom i UA je ovdje to sve skupa odigrao upravo katastrofalno.
Razumljivo je da su imali posadu koja je "morala" na taj let, ali je teško za razumijeti da to nisu mogli znati sat vremena prije leta, kad su se zadnji putnici još uvijek čekirali.
Da su njima u tom trenutku ponudili 800 ili soma, siguran sam da bi bilo interesenata.
I što predviđa zakon ako nitko ne pristane na max 1350 $? Izbacivanje iz aviona? btw. zar nije pisalo da je ta posada morala stići na drugi let sutradan, za 1350$ sumnjam da se nije mogao naći alternativni prijevoznvnk wrote: ↑13 Apr 2017, 10:50Točno. E, sad, putnik koji je snimio onaj glavni video iz članka tvrdi da su prvo nudili 400 dolara pred gejtom, a kasnije, kad su svi ušli, i cijelih 800 dolara. UA tvrdo da su išli i do 1000 dolara, ali da nitko nije želio izaći iz aviona. Osim što sam u jednom drugom članku pročitao da američki zakon predviđa da ta ponuda mora biti četverostruka cijena koju je putnik platio za kartu (uz limit postavljen na 1350 dolara max), treba reći da je ovdje vrlo vjerojatno u igri bio i psihološki faktor trenutka. Jedna je stvar kad ti netko tako nešto ponudi prilikom checkina, druga pred gejtom kad imaš BP u ruci, a nešto vrlo i sasvim treće kad već sjediš u avionu. 800 ili 1000 dolara jest puno novaca u Americi, nemojmo se zvaravat, ali toplo sjedalo pod guzicom je toplo sjedalo pod guzicom i UA je ovdje to sve skupa odigrao upravo katastrofalno.
Razumljivo je da su imali posadu koja je "morala" na taj let, ali je teško za razumijeti da to nisu mogli znati sat vremena prije leta, kad su se zadnji putnici još uvijek čekirali.
Da su njima u tom trenutku ponudili 800 ili soma, siguran sam da bi bilo interesenata.
I don't spend a nickel, if I can help it, unless it somehow profits my mileage account ... The miles are the goal.
-
- Information
-