Smrtna kazna

Sve od javnog i tajnog interesa
MmeTipfeler

Post 28 Mar 2017, 22:23

Quark wrote:
28 Mar 2017, 22:07
Aj ti tuda. Ispalija bi ja njima metak u čelo pa nek jebu gori na nebu.
Fakat ne čitaš što je Stitch napisao: link. Mani se emocija, uključi logičko razmišljanje.

Idemo dalje. Pobili smo sve trenutačne osuđenike na smrtnu kaznu. Kako ćemo spriječiti pojavu novih kandidata? Psihopat ne zna za strah. Strogo ćemo kontrolirati uvjete u kojima se djeca odgajaju i provjeriti DNK svakome tko želi rađati djecu? To te ni na što ne podsjeća?

Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 304 times
Been thanked: 314 times

Post 28 Mar 2017, 22:58

MmeTipfeler wrote:
28 Mar 2017, 18:47
Okej, pogrešno sam se izrazila. Pitao si je li prijetnja kad netko kaže "svi ćete umrijeti". Ili je bilo "napiše", ne znam više. Činjenica je da ćemo svi umrijeti, dakle, ako netko to kaže, samo iznosi činjenicu.
Anđeli s tobom, sinko! :Pop: Ko će, bre, umreti? Odbijam! Nije mi u karakteru! Ulažem Protestnu notu, aloooo! :rofl:

Ček', svi ćemo ili ćete umrijeti? :B
Pa nije isto smrt i smrtna kazna, pobogu.
Nije ni po zakonu, al' et'... :rofl:
Gle, ako ti smrt nije kazna kako možemo onda govoriti o smrtnoj kazni? Ono, inđeneral?! :zubo:

Bajdvej, neki moji biseri, iz bivšeg života... :rofl:
Multitasking Šabo. :D
Ju gat dat rajt! :frajer:
Stitch wrote:
28 Mar 2017, 21:47
Zato i velim da Šabović laže. :raspa:
Šabović nikad ne laže, osim kada laže. Eno ti Adisa živa pa ga pitaj! :rofl:

Kol'ko je sad rezultat, a? :frajer:
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 28 Mar 2017, 22:58

MmeTipfeler wrote:
28 Mar 2017, 09:27
Prvo. Ako se tekst početnoga posta prikazuje smao registriranim članovima, moramo li i odgovore skrivati?
Kako hocete, ja sam uvodni skrio da se znatizeljnici logiraju ;)
MmeTipfeler wrote:
28 Mar 2017, 09:27
Drugo. Raspravljamo li općenito o pitanju smrtne kazne ili o tome bi li je trebalo primijeniti na Tima Šunjergu?
Opcenito. Treba li uvest smrtnu kaznu idiotima kao sto je ovaj mali tin sunjerg.
miky0
ST Leader

Post 28 Mar 2017, 23:11

Isprike sto se nisam ranije odazvao. Jbg, trgaju me sa svih strana :tuzni:

Evo ovako, procitao sam sve vase upise, ali ste pogrijesili u osnovnom. Govorite kao da je smrtna kazna tu da smanji broj zlodjela. Ne, smrtna kazna nije tu da smanji broj zlodjela, vec je tu da takvi kreteni ne uzimaju zrak normalnima.

Imam i konkretne prijedloge zasto da smrtnoj kazni:

Zato da ubojica vrati svoj dug drustvu tako sto ce svojom smrscu spasit nekoliko bolesnih svojim organima.

I sudjenje nikako ne bi trebalo trajat duze od nekoliko minuta, a sam cin smrtne presude ne smije prec polovinu sata tekuceg sata jer je bolesnicima koji cekaju organe svaka minuta vazna.

I procitao sam jednu vasu opasku kako mnogi nisu nista korisno uradili za zajednicu pa da ne trebamo vajda i njih roknit. To je tako promasena teza jer je svaki pojedinac u drustvu bitan svojoj maloj zahednici (obitelji) i njima je sigurno od koristi.

I jos sam nesto procitao...rekli ste kako boravak u zatvoru ima ucinak popravka, odnosno korekcije u ponasanju. E pa dragi ljudi, da za neke, ali ubojica vise doprinosi drustvu mrtav tako da podjeli svoje organe. Nikakav zatvor. Nikakva korist od njega.

Kad bi se uveo ovaj moj model, mnogi bi se spasili.

Po ovom pitanju bi pokrenuo peticiju, a mozda i osnovao politicku stranku. Brijem da bi u slhedecem sazivu sabora imao sigurno nekoliko zastupnika :)
zecopas

Post 28 Mar 2017, 23:29

smrtna kazna...DA
nisam lep ko quark, al sam zajeban ko haram
Quark
Informatičar starog kova
Has thanked: 2 times

Post 28 Mar 2017, 23:37

zeco, miki i ja u sabor, a vi se jebite :)
TDK MA-XG najbolja kazeta na svitu.
MmeTipfeler

Post 29 Mar 2017, 07:00

miky0 wrote:
28 Mar 2017, 23:11
Evo ovako, procitao sam sve vase upise, ali ste pogrijesili u osnovnom. Govorite kao da je smrtna kazna tu da smanji broj zlodjela. Ne, smrtna kazna nije tu da smanji broj zlodjela, vec je tu da takvi kreteni ne uzimaju zrak normalnima.
Dakle, povratak talionskom principu.

Imam i konkretne prijedloge zasto da smrtnoj kazni:
Zato da ubojica vrati svoj dug drustvu tako sto ce svojom smrscu spasit nekoliko bolesnih svojim organima.

I sudjenje nikako ne bi trebalo trajat duze od nekoliko minuta, a sam cin smrtne presude ne smije prec polovinu sata tekuceg sata jer je bolesnicima koji cekaju organe svaka minuta vazna.
Već sam ti objasnila da je ovo s nedobrovoljnim davanje organa za transplantaciju teško izvedivo, ako ne i nemoguće, a vidim da i ne poznaješ problematiku transplantacije. Nije to kao da dođeš u mesnicu i naručiš pola kile jetrica.
I procitao sam jednu vasu opasku kako mnogi nisu nista korisno uradili za zajednicu pa da ne trebamo vajda i njih roknit. To je tako promasena teza jer je svaki pojedinac u drustvu bitan svojoj maloj zahednici (obitelji) i njima je sigurno od koristi.
Ma nemoj! Nije, osim kao brojka ili glas na izborima. Po čemu je djeci i njihovoj majci, to jest svojoj ženi, koristan notorni alkoholičar, pod pretpostavkom da ih "samo" mlati, ali pritom nikoga ne ubije? Ili ih čak i ne mlati, nego samo mirno i tiho zapije sve što stigne? Jako si uvjeren da ga svi oni vole jer im je ćaća?
I jos sam nesto procitao...rekli ste kako boravak u zatvoru ima ucinak popravka, odnosno korekcije u ponasanju. E pa dragi ljudi, da za neke, ali ubojica vise doprinosi drustvu mrtav tako da podjeli svoje organe. Nikakav zatvor. Nikakva korist od njega.
Tu se slažemo, no doživotni boravak u zatvoru bez mogućnosti pomilovanja isto tako sprečava recidiv, a baš nisu svi ni pogodni donatori organa. Što s njima?
Kad bi se uveo ovaj moj model, mnogi bi se spasili.
Mnogi je vrlo neodređeno. Koliko? Bar u postotku.
Po ovom pitanju bi pokrenuo peticiju, a mozda i osnovao politicku stranku. Brijem da bi u slhedecem sazivu sabora imao sigurno nekoliko zastupnika :)
Peticiju? Peticija se pokreće i podnosi za izgradnju dječjeg igrališta, a promjena zakona ipak je nešto ozbiljniji posao. A što se stranke tiče, ne treba - HDZ već ionako ide u sličnom smjeru, samo ne tako izravno. :cerek:

I ti i Quark raspravljate emocionalno, i to potaknuti konkretnim slučajem. Onda je anketa lažno i pogrešno postavljena: pitanje je trebalo glasiti 'jeste li za likvidaciju Tima Šunjerge?' Nijedan ti argument u prilog smrtnoj kazni racionalno ne drži vodu.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 29 Mar 2017, 07:58

MmeTipfeler wrote:
29 Mar 2017, 07:00
I ti i Quark raspravljate emocionalno, i to potaknuti konkretnim slučajem. Onda je anketa lažno i pogrešno postavljena: pitanje je trebalo glasiti 'jeste li za likvidaciju Tima Šunjerge?' Nijedan ti argument u prilog smrtnoj kazni racionalno ne drži vodu.
U tome i jest stvar: nemoguće je racionalno raspravljati a biti za smrtnu kaznu. ;)
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 29 Mar 2017, 08:52

Stitch wrote:
29 Mar 2017, 07:58
U tome i jest stvar: nemoguće je racionalno raspravljati a biti za smrtnu kaznu. ;)
Pa kad se postavi ovakvo pitanje, ja očekujem racionalnu raspravu. Zapravo od svake rasprave očekujem da bude racionalna. Ne znam kako bi se drukčije i moglo raspravljati nego argumentirano i služeći se mozgom. :ne zna:

Sve drugo tek je liječenje živaca. :facepalm:
Šabović Adis
Inventar

Post 29 Mar 2017, 09:56

Smrtna kazna - da.
Smrtna kazna za Šunjergu - ne.
MmeTipfeler

Post 29 Mar 2017, 10:01

Šabović Adis wrote:
29 Mar 2017, 09:56
Smrtna kazna - da.
Obrazloži. Inače ću te upisati u Mikyjevu stranku. :E
Šabović Adis
Inventar

Post 29 Mar 2017, 10:20

MmeTipfeler wrote:
29 Mar 2017, 10:01
Obrazloži. Inače ću te upisati u Mikyjevu stranku. :E
Ko da loži obraz, jes' ti normalna... :rofl:

Eo, smrtna kazna - zakletom neprijatelju čovječanstva
Šunjerga ≠ zakleti neprijatelj čovječanstva (valjda :rofl: )
Dakle, Šunjergi neku drugu, primjerenu kaznu. :D
zecopas

Post 29 Mar 2017, 11:03

Šabović Adis wrote:
Smrtna kazna - da.
naravno, zasto hraniti kretene i idiote...
Šabović Adis wrote:
??
ako je ubio i psa, onda ga treba 2x streljati,ako nije dosta je jednom
nisam lep ko quark, al sam zajeban ko haram
Šabović Adis
Inventar

Post 29 Mar 2017, 11:11

zecopas wrote:
29 Mar 2017, 11:03
naravno, zasto hraniti kretene i idiote...

??
ako je ubio i psa, onda ga treba 2x streljati,ako nije dosta je jednom
Ehm, ne znam kako ti, al' ja na primjer nisam uradio apsolutno ništa da to spriječim, i mogu ti reći da se ne osjećam baš najbolje zbog toga. :zubo:
MmeTipfeler

Post 29 Mar 2017, 11:16

Šabović Adis wrote:
29 Mar 2017, 11:11
Ehm, ne znam kako ti, al' ja na primjer nisam uradio apsolutno ništa da to spriječim, i mogu ti reći da se ne osjećam baš najbolje zbog toga. :zubo:
Što da spriječiš? Bez obzira na to što Zecopas iskrivljuje ili namjerno pogrešno shvaća što si napisao.
Šabović Adis
Inventar

Post 29 Mar 2017, 11:26

MmeTipfeler wrote:
29 Mar 2017, 11:16
Što da spriječiš? Bez obzira na to što Zecopas iskrivljuje ili namjerno pogrešno shvaća što si napisao.
A eto, bilo neko dvostruko ubistvo, ne znam jesil' primijetila. :nogica:
MmeTipfeler

Post 29 Mar 2017, 11:36

Šabović Adis wrote:
29 Mar 2017, 11:26
Jesam, ali ti si citirao Zecopasov post, i to cijeli. Otkuda da znam što ti je bilo na pameti. Naime, da si mislio na nešto čega u tom postu i nema. :ne zna:
Stitch
Head Honcho
Post 29 Mar 2017, 11:41

Šabović Adis wrote:
29 Mar 2017, 11:26
Iluzija je da si mogao išta spriječiti. Peticijama pogotovo. Već sam dokazao da promjene u zakonodavstvu ne pomažu.

Jedino da si bio ondje. A i to je krajnje upitno.
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 29 Mar 2017, 11:42

MmeTipfeler wrote:
29 Mar 2017, 11:36
Jesam, ali ti si citirao Zecopasov post, i to cijeli. Otkuda da znam što ti je bilo na pameti. Naime, da si mislio na nešto čega u tom postu i nema. :ne zna:
Ma ok, sad je jasnije. :)
Šabović Adis
Inventar

Post 29 Mar 2017, 11:45

Stitch wrote:
29 Mar 2017, 11:41
Iluzija je da si mogao išta spriječiti. Peticijama pogotovo. Već sam dokazao da promjene u zakonodavstvu ne pomažu.

Jedino da si bio ondje. A i to je krajnje upitno.
Poenta je da bih se, kao, trebao baviti samo posljedicama a za uzroke da se pravim blesav. Inđeneral. :nogica:
Stitch
Head Honcho
Post 29 Mar 2017, 11:54

Šabović Adis wrote:
29 Mar 2017, 11:45
Poenta je da bih se, kao, trebao baviti samo posljedicama a za uzroke da se pravim blesav. Inđeneral. :nogica:
Ako uzrok nije bolest, možeš ga rješavati. Ako jest, ne možeš. No sam nećeš mnogo napraviti. Trebaš korjenite promjene u društvu. A koliko su svi spremni za radikalne zahvate, drugo je pitanje. To nije samo stvar političke volje nego i novca.
Potpisi su za budale.
MmeTipfeler

Post 29 Mar 2017, 12:01

Šabović Adis wrote:
29 Mar 2017, 11:45
Čekaj malo. Stani. Zakleti dušmanin ljudskoga roda jest Vrag. Ako je on uzrok odnosno uzročnik, ne možeš ništa osim baviti se posljedicama. Kako, to je stvar povijesnog i društvenog trenutka.

Ako uzrok ipak potražimo u ljudskim okvirima, onda stvari uglavnom stoje onako kako Stitch kaže.

Stitch wrote:
29 Mar 2017, 11:54
Ako uzrok nije bolest, možeš ga rješavati. Ako jest, ne možeš. No sam nećeš mnogo napraviti. Trebaš korjenite promjene u društvu. A koliko su svi spremni za radikalne zahvate, drugo je pitanje. To nije samo stvar političke volje nego i novca.
Quark
Informatičar starog kova

Post 29 Mar 2017, 12:14

MmeTipfeler wrote:
29 Mar 2017, 07:00
nije nego logički. a moja logika glasi: ko ubije triba biti ubijen. također i ko siluje i ko je pedofil. nema tu emocija ni ovo ni ono ni konkretni slučaj. to je moje mišljenje hladne glave.
plus toga, svaki moj argument apsolutno drži vodu. zašto bi društvo izdvajalo sredstva za zbrinjavanje indicidua toliko s onu stranu zakona? zašto?

oćeš narodnim jezikom: ajmo radni ljudi radite da vam uzmemo pare da nahranimo i ugrijemo one koji su silovali i pedofilisali se.

i? tebi to ima logike, a ovo moje nema? daj mme... molin te
Quark
Informatičar starog kova

Post 29 Mar 2017, 12:15

i zajebi to s bolesti. objasni ti čoviku šta mu je budala silovala ćer da on nije zločest nego bolestan i da mu još uzimaš pare da silovatelj ima šta ist i pit.

društvo ima obavezu prema žrtvi, a ne prema počinitelju. metak u čelo i stvar riješena.
Stitch
Head Honcho
Post 29 Mar 2017, 12:23

Quark wrote:
29 Mar 2017, 12:14
nije nego logički. a moja logika glasi: ko ubije triba biti ubijen. također i ko siluje i ko je pedofil.
Jaka ti je logika. :kava:

Ako su ubojstvo i silovanje odraslih i djece argument za oduzimanje čijega života, onda tebe život ustvari ne zanima. Niti ga čuvaš niti za njega mariš.

Jedini ti je "argument" ekonomski: da ne treba hraniti i čuvati zločince.

Zapravo si licemjer. Jer se taj ekonomski "argument" u svakom trenutku može (zlo)upotrijebiti i za neku drugu skupinu.
Potpisi su za budale.
  • Information