Chat
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Potpuno mi je nejasna ta odluka.
Prvo radi sistema, i Hr i schengen su u istom sistemu, zasto i jedni i drugi moraju skenirat dokumente? Zar nije dovoljno da samo jedni skeniraju?
A drugo, sto su mislili postic s time? Recimo, skoro svi dosadasnji napadi su bili izvedeni od osoba koje uopce nisu prolazile granice.
Kako bi to povecalo sigurnost granica?
Ustvari samo maltretiranje putnika.
Prvo radi sistema, i Hr i schengen su u istom sistemu, zasto i jedni i drugi moraju skenirat dokumente? Zar nije dovoljno da samo jedni skeniraju?
A drugo, sto su mislili postic s time? Recimo, skoro svi dosadasnji napadi su bili izvedeni od osoba koje uopce nisu prolazile granice.
Kako bi to povecalo sigurnost granica?
Ustvari samo maltretiranje putnika.
To ti je logika tipa "Major Strasser has been shot ... Round up the usual suspects.".
Ili, drugim riječima, ajmo javnost uvjeriti da neki kurac "delamo", iako nit delamo, nit imamo pojma kaj bi trebali delat, a najmanje od svega imamo volje delat.
Ja sam u petak, inače, na malom prijelazu, izveo trik pod radnim nazivom "Begros", pa sam prošao lišo.
Za one koji nisu izveli moj trik,u petak popodne je na malom prelazu bilo dvosatno čekanje (na velikom je istovremeno bilo četverosatno).
Rigonce/Harmica je u to doba imala 40 minuta čekanja, dakle osjetno manje. Ali, za razliku od male Bregane, tamo nema mogućnosti ikakvog ozbiljnijeg trika ... Dovezeš ne na kraj reda i čekaš.
Rigonce/Harmica je u to doba imala 40 minuta čekanja, dakle osjetno manje. Ali, za razliku od male Bregane, tamo nema mogućnosti ikakvog ozbiljnijeg trika ... Dovezeš ne na kraj reda i čekaš.
- chillout23
- Been thanked: 2 times
A kakav je taj Begros trik? 
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
- Nukac
- Davorich
Zaobilaženje cijele kolone i uključivanje sa sporedne cestice.
Link na google maps
Znači, granica je tamo gdje piše Slovenska vas. Ako ideš po pravilima, dođeš po ulici Čatež ob Savi - Obrežje.
Bergos trik je da skreneš na jednom križanju prije i dođeš po ovoj cesti Obrežje i ubaciš se praktično na samom vrhu kolone. Cca 6 auta do granice imaš.
Link na google maps
Znači, granica je tamo gdje piše Slovenska vas. Ako ideš po pravilima, dođeš po ulici Čatež ob Savi - Obrežje.
Bergos trik je da skreneš na jednom križanju prije i dođeš po ovoj cesti Obrežje i ubaciš se praktično na samom vrhu kolone. Cca 6 auta do granice imaš.
- chillout23
- Been thanked: 2 times
Thx
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav
Ja sam išao u subotu prijeko, Kaštel prijelaz iz Istre. Trajalo je duže nego nego obično ali nije bilo baš toliko dramatično, valjda zato jer još nema onih gužvi kakve će uskoro početi. Po ljeti je uvijek red do Kopra za ulazak u HR i to kad samo mašu da se prođe, ne smijem niti pomisliti kako bi to izgledalo uz ovakav režim. Uglavnom u subotu nekih 15-tak auta ispred mene ali svaki su gledali barem minutu-dvije tako da je potrajalo neko vrijeme iako nije bilo gužve.
Hvala nvnk za info. Nama ja Kilimanjaro za sada ispao iz planova, nema se vremena.
- Prolaznica
Svi spominju granice sa Slovenijom, a zna li netko kako je sa Mađom? Čak ni HAK ih ne spominje, a Mađari vječito nešto je** na granici. Ja sam lani na izlazu iz Mađarske morala otvarati gepek i onda mi je još gurnuo alkotest da pušem -_-
Letim za 1.maj iz Budimpešte pa da se počnem psihički pripremati ...
Letim za 1.maj iz Budimpešte pa da se počnem psihički pripremati ...
collect moments, not things
- Nukac
- Davorich
Čuo sam od ljudi da ih dosta izbjegava Goričan upravo radi glupave mađarske policije.
Ne znam koliko je to dalje, ali ide se na Mursko Središče u Sloveniju i onda na autocestu prema Budimpešti. Na taj način izbjegavaš mađarsku policiju.
Možda bi Cartman znao reć nešto o tome.
Ne znam koliko je to dalje, ali ide se na Mursko Središče u Sloveniju i onda na autocestu prema Budimpešti. Na taj način izbjegavaš mađarsku policiju.
Možda bi Cartman znao reć nešto o tome.
Na Goričanu imaš dva prijelaza, stari i novi. Novi je u nastavku autoceste, a do starog se skidaš prije ovog. Nekak imam osječaj da na ovom starom bude dosta ležernije, mada iskreno nisam imao nikad problema ni na ovom novom osim otvaranja gepeka sto uvijek rade tu
-
- Information
-