Pišem Našice u tekicu.
Putovanja, izleti - dojmovi i preporuke
Ja imam jedan "problem" s putovanjima a to je da jako volim da mi guzica vidi puta, da, srećom, ima priliku činiti to minimalno jednom mjesečno, a gdjegod i dva, tri, četiri puta
i da mi je sve super i najljepše i najbolje ikad. 
Evo izvještaj sa zadnjih par obilazaka:
1) Budva, Crna Gora

Lijepi stari gradić, ugodni ljudi. Cijene, well, kao u prosječnom gradiću na dalmatinskoj obali
Solidan broj opcija za noćni provod. Dolazak - ni ne pomišljajte ikako drukčije nego avionom do Dubrovnika, a onda busom/rent-a-carom/taksijem (100 eura DU-BD).
2) Krasno, Velebit

Ako niste znali, ovo duuugačko selo zabijeno u bespućima Velebita je mjesto s najmanjim postotkom nezaposlenosti u Hrvatskoj. Pješačenje, planinarenje, bicikl - možete se zabavljati na razne načine, a tu je i Nacionalni park Sjeverni Velebit. Povoljan i kvalitetan smještaj možete naći u Šumarskoj kući, objeduje se kod Jure i kod Šoše, a samo radi Manjanove slatke štrudle sa sirom isplati se potegnuti do Krasna.
Dolazak moguć jedino autom.
3) Bad Urach, Njemačka

Ime ovog gradića slobodno zamijenite imenom bilo kojeg drugog gradića u južnoj Njemačkoj, nećete pogriješiti. Beskrajno šarmantna i topla mjesta, s čak relativno normalnim cijenama, i odličnom pivom. Svaki put valja sjesti u drugu malu obiteljsku gostionicu.
Doći se može svakojako, nije predaleko ni za auto, a ima povoljnih letova za Stuttgart svaki dan.
4) Susak

Čaroban mali otok, idealan za produženi vikend početkom ili krajem sezone. Ako volite pijsak u gaćama, ovo je pravo mjesto za vas.
Ima i par restorana, kafana, a samo naselje je psihodelični labirint u kome se prekrasno gubiti
Cijene - umjerene. Auto ostavljate u Malom Lošinju, a onda na katamaran ili neki izletnički brod.
Dosta za prvi post.
Evo izvještaj sa zadnjih par obilazaka:
1) Budva, Crna Gora

Lijepi stari gradić, ugodni ljudi. Cijene, well, kao u prosječnom gradiću na dalmatinskoj obali
Solidan broj opcija za noćni provod. Dolazak - ni ne pomišljajte ikako drukčije nego avionom do Dubrovnika, a onda busom/rent-a-carom/taksijem (100 eura DU-BD).
2) Krasno, Velebit

Ako niste znali, ovo duuugačko selo zabijeno u bespućima Velebita je mjesto s najmanjim postotkom nezaposlenosti u Hrvatskoj. Pješačenje, planinarenje, bicikl - možete se zabavljati na razne načine, a tu je i Nacionalni park Sjeverni Velebit. Povoljan i kvalitetan smještaj možete naći u Šumarskoj kući, objeduje se kod Jure i kod Šoše, a samo radi Manjanove slatke štrudle sa sirom isplati se potegnuti do Krasna.
3) Bad Urach, Njemačka

Ime ovog gradića slobodno zamijenite imenom bilo kojeg drugog gradića u južnoj Njemačkoj, nećete pogriješiti. Beskrajno šarmantna i topla mjesta, s čak relativno normalnim cijenama, i odličnom pivom. Svaki put valja sjesti u drugu malu obiteljsku gostionicu.
4) Susak

Čaroban mali otok, idealan za produženi vikend početkom ili krajem sezone. Ako volite pijsak u gaćama, ovo je pravo mjesto za vas.
Dosta za prvi post.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Što se Budve tiče (kao i cijele crnogorske obale) mene oduševilo. 
Iako smo išli iz Rijeke autom do Ulcinja, stajali po kampovima, planinarskim domovima i slično, nije bilo aviona u igri.
U svakom slučaju- preporučam za poduži godišnji, mi smo se dva tjedna vucarali uzduž i popreko i još nam je bilo prekratko.
Nikako nemojte propustiti Njegošev mauzolej.
Krasno... Jel' u blizini toga Lubenovac i vrh Kozjak?
Nisam sigurna da li sam bila ili nisam.
Na Susku i u Njemačkoj nisam nikad bila.
Iako smo išli iz Rijeke autom do Ulcinja, stajali po kampovima, planinarskim domovima i slično, nije bilo aviona u igri.
U svakom slučaju- preporučam za poduži godišnji, mi smo se dva tjedna vucarali uzduž i popreko i još nam je bilo prekratko.
Na Susku i u Njemačkoj nisam nikad bila.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Bio sam nedavno u dvorcu Ludwiga 2. na Herreninselu, taj je suprotan. Kraljevski krevet je posebno zabavan.Hekatonhir » wrote:
Dobro, to stoji. Dvorci mi nisu nešto, dojmljiviji su izvana nego iznutra - po unutrašnjosti je trakošćanski stoput zanimljiviji - ali perivoj je divan.![]()
Biti i mniti svemiropolisno
Do koje cijene ti je prihvatljivo?
Ima jedan u skoro samom centru, mislim da je 80€ noćenje + doručak za dvokrevetnu sobu. Novo uređen, drže ga Kinezi. Samo moram provjerit kak se točno zove i koja je bila cijena, bilo to pred godinu dana.
Ima jedan u skoro samom centru, mislim da je 80€ noćenje + doručak za dvokrevetnu sobu. Novo uređen, drže ga Kinezi. Samo moram provjerit kak se točno zove i koja je bila cijena, bilo to pred godinu dana.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Oh, Kotorski zaljev je cijeli fantazija, vrijedi makar ga proći autom kao ja, a sve bih dala da sam mogla ostati bar još tri danaMorticia » wrote:Što se Budve tiče (kao i cijele crnogorske obale) mene oduševilo.
Drugo pitanje...da, i da, najbolje je ići autom do Begovače a otamo pješke na Kozjak i do Lubenovca.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
ako netko odluči po herpinoj preporuci otići u Krasno, nemojte propustiti obići Kuterevo, selo blizu Krasna. Krasno je inače poznato po sirani, i toplo preporučam sireve škripavce i skutu, a Kuterevo ima sklonište za medvjed(ić)e. Ja kad sam tamo bila pred par godina došli su i mede iz zg zooa, a s obzirom da u zg su imali malo betoniranog prostora, ovo je bilo preobraženje.

inače, mladi jednogodišnji medo od ca. 70 kila trči jako brzo, gledala sam dva krkana kako se love i penju na jedno drvo, kojem su sve grane okljaštrili osim vrha, i na kraju su se njih dvojica ljuljali na tom drvetu koje se siroto svijalo na sve strane.
s njima unutar ograde je i jedan ćuko, koji se postavio kao vođa čopora
a mladi mede oponašaju kako on lovi jabuke po podu.
inače, volim ja mede, ali kad sam ih gledala izbliza, imaju mrtve, hladne oči. čak ne onako kako predatori poput lava i tigra imaju, ne znam, izgledali su mi ko velika prijeteća masa bez inteligencije
inače, mladi jednogodišnji medo od ca. 70 kila trči jako brzo, gledala sam dva krkana kako se love i penju na jedno drvo, kojem su sve grane okljaštrili osim vrha, i na kraju su se njih dvojica ljuljali na tom drvetu koje se siroto svijalo na sve strane.
s njima unutar ograde je i jedan ćuko, koji se postavio kao vođa čopora
inače, volim ja mede, ali kad sam ih gledala izbliza, imaju mrtve, hladne oči. čak ne onako kako predatori poput lava i tigra imaju, ne znam, izgledali su mi ko velika prijeteća masa bez inteligencije
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Treba mi jednokrevetna soba, a pošto negdje moram spavat, prihvatljiva mi je najniža cijena koja ne podrazumijeva rupčagu sa žoharima i prljavim plahtama. Ostalo može.dejzi » wrote:Do koje cijene ti je prihvatljivo?
Link?
Biti i mniti svemiropolisno
Ovaj, ali nije sigurno bio tako skup. Zbunjuje me sad.JPK » wrote: Treba mi jednokrevetna soba, a pošto negdje moram spavat, prihvatljiva mi je najniža cijena koja ne podrazumijeva rupčagu sa žoharima i prljavim plahtama. Ostalo može.
Link?
Niš, morat ćeš dalje tražit.
E onda sam bila.Herp » wrote:Drugo pitanje...da, i da, najbolje je ići autom do Begovače a otamo pješke na Kozjak i do Lubenovca.
Točnije, tri dana sam u Lubenovcu lokala i tako pregrmila jedan gadan prekid.
I da, mamurna sam dovukla na vrh Kozjaka.
Ne sjećam se baš puno toga osim onog čudaka koji živi? s vukovima ili tako nešto.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Za vikend smo bili na klopi ovdje.
Nije prvi put, ali uvijek se iznova oduševim.
Prekrasno mjesto, klopa odlična, vino fantastično, rakije još bolje.
Toplo preporučam za jednodnevni izlet/vikend.
Obavezno probati mladi, pečeni sir s maslinovim uljem.
Nije prvi put, ali uvijek se iznova oduševim.
Prekrasno mjesto, klopa odlična, vino fantastično, rakije još bolje.
Toplo preporučam za jednodnevni izlet/vikend.
Obavezno probati mladi, pečeni sir s maslinovim uljem.
Vodena » wrote:Sve divno krasno al kad pomnožim sa pet splasne mi oduševljenje.![]()
Tiče se cijene noćenja i klope.
vodena, kad poželiš otputovat prati malo kolektivu, kupi.me i slične sajtove jer se zna naći super aranžmana koji te ne oderu. mi smo tako nedavno bili u sloveniji na planini golte (ponad mozirja, a mozirje je u blizini celja), nas petero je provelo dvije noći s doručkom (u dvije sobe, dakle) za cca 1500 kuna. priroda je prekrasna, janezi ljubezni, hotel nov novcat. napuniš baterije.
ne mogu prežalit toscanu koja mi je tako promakla.
nu slija s golte planine:

s ovom gondolom se spuštaš sa visine od 14oo m i zaista je super doživljaj, mada je meni na trenutke bilo malo, kakobrekla, stisnuto.
http://www.golte.si/cms/si/images/morfe ... G_6668.JPG
i još jedan, meni jako lijep prizor
http://www.golte.si/cms/si/images/morfe ... ezero1.JPG
inače, logarska dolina, ljudi...to je raj
http://www.generalturist.com/FotoGaleri ... dolina.JPG
Na koje skijalište u Hr (da, znam kako ovo smiješno zvuči, al' eto
) da odvedemo malu na snijeg na dva, tri dana?
Ne sad, tamo negdje početkom prvog mjeseca.
Nisu nam bitne staze, muž nikad nije skijao, a ja od operacije kičme više ne smijem.
Dakle, da ima za iznajmiti sanjke i da je lijepo, a po mogućnosti da nije Platak jer mi ga je već puna kapa.
Nisu nam bitne staze, muž nikad nije skijao, a ja od operacije kičme više ne smijem.
Dakle, da ima za iznajmiti sanjke i da je lijepo, a po mogućnosti da nije Platak jer mi ga je već puna kapa.
Moji bili na Čelimbaši, rekli da je sasvim ok. Ali išli su skijat, ne sanjkat se. Valjda ima nešto i za sanjke.
I ne znam kako je sa smještajem, na jedan dan su išli.
Ja ti iznajmim sanjke.
Ićemo na kavu ako odete na Petehovac.
I ne znam kako je sa smještajem, na jedan dan su išli.
Ja ti iznajmim sanjke.
Ićemo na kavu ako odete na Petehovac.
Jel' radi uopće Petehovac?
Sa svih strana dobijam drugačije informacije.
Ok, imamo još nešto više od mjesec dana do tad, al' voljela bih na vrijeme rezervirati smještaj, da ne izvisimo.
I što, posudiš sanjke?

A jesu li brze k'o munja?
Ok, imamo još nešto više od mjesec dana do tad, al' voljela bih na vrijeme rezervirati smještaj, da ne izvisimo.
I što, posudiš sanjke?
Sljeme. Možete spavati u nekom jeftinom domu gore, ili naravno kod mene dolje.Morticia » wrote:Na koje skijalište u Hr (da, znam kako ovo smiješno zvuči, al' eto) da odvedemo malu na snijeg na dva, tri dana?
Na Cmrok možete isto, tamo se može lemati s zagrebačkim vršnjacima.
Čuh da po Lici i Gorskom kotaru entuzijasti organiziraju mini skijališta i sanjkališta, s vučnim sajlama i sve, navodno je narod oduševljen.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Evo našao sam: imaš u Kupjaku u Gorskom kotaru Snow Tubby stazu, imaju umjetni snijeg, ali nema veze, jer se po snoutabiju možeš sanjkati cijele godine. Izvan snoutabija uređuju staze, imaju i ratrack. Imaju i krčmu s lokalnim žderilom i pet soba.Morticia » wrote:Jel' radi uopće Petehovac?
I što, posudiš sanjke?![]()
Valjda iznajmjljuju i sanjke, ako ne, ima Dejzi.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Ne znam radi li Petehovac, ali to ti lako provjerim.
Kod mene je bilo sanjkalište zadnjih godina, ali sad se par koji je to organizirao razvodi pa ne znam što će bit od toga. A i naš snijeg je pijan, nikad ne znaš kad će past.
Strašne su sanjke, lete k'o lude. Ali male su, nisu baš za roditelja i dijete.
I imaju preko 50 godina.
Kod mene je bilo sanjkalište zadnjih godina, ali sad se par koji je to organizirao razvodi pa ne znam što će bit od toga. A i naš snijeg je pijan, nikad ne znaš kad će past.
Strašne su sanjke, lete k'o lude. Ali male su, nisu baš za roditelja i dijete.
I imaju preko 50 godina.
-
- Information
-