Ovo je prkosna izjava, a ne srcedrapateljno razmišljanje. I povod za osudu na smrt.
Tko, što, kada, gdje, zašto... u književnosti
- MmeTipfeler
- gđa Karambol
A što se zaručniku dogodilo? Zašto ju nije oženio? Je li tada bilo oltara?
Ček, malo, hoćeš reći da si se našla osjećajnom ???MmeTipfeler wrote: ↑25 Apr 2017, 11:08Ovo je prkosna izjava, a ne srcedrapateljno razmišljanje. I povod za osudu na smrt.
Pomislila sam, uz drugu kavu, da me možda netko nije najsretnije ubrao, ali nisam mislila da ćeš ti to uzeti k sercu.
Nu, možda sam te krivo shvatila. Iako vidim da je i Adis tako shvatio
Radi se samo o razmišljanju out loud. Posve benignom.
... Dakle, ako nije Mala sirena, a tako je dobar materijal... ah, tko bi onda bio.
Samo si čekao, jel?
Zaručnik se oženio... drugom. Klas'ka.gđa Karambol wrote: ↑25 Apr 2017, 11:58A što se zaručniku dogodilo? Zašto ju nije oženio? Je li tada bilo oltara?
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 327 times
- Been thanked: 352 times
- MmeTipfeler
Činjenica je da na taj način ne razmišlja polovica žena na ovome svijetu, nego daleko više njih. A meni to ide na živce. Štoviše, rečenica koja mi je poslužila kao polazište za pitanje na sve se strane citira uz tumačenje da "ljubav sve pokreće". Bljak!Riona wrote: ↑25 Apr 2017, 12:27Ček, malo, hoćeš reći da si se našla osjećajnom ???
![]()
Pomislila sam, uz drugu kavu, da me možda netko nije najsretnije ubrao, ali nisam mislila da ćeš ti to uzeti k sercu.
Nu, možda sam te krivo shvatila. Iako vidim da je i Adis tako shvatio![]()
Radi se samo o razmišljanju out loud. Posve benignom.
Ponavljam glavne točke:... Dakle, ako nije Mala sirena, a tako je dobar materijal... ah, tko bi onda bio.
- mlađahna djeva, jezičava i neposlušna
- zaručena, nikad ubračena
- nije se udala zato što je i zaručnik smrtno stradao
- osobine navedene u prvoj točki (jezičavost i neposlušnost) dovele su do osude na smrt (bez Adisove pomoći
)
Nije bilo kršćanskih oltara, ali je tadašnja i tamošnja religija, kao i svaka druga, imala svoja sveta mjesta.gđa Karambol wrote: ↑25 Apr 2017, 11:58A što se zaručniku dogodilo? Zašto ju nije oženio? Je li tada bilo oltara?
MmeTipfeler wrote: ↑25 Apr 2017, 17:30Činjenica je da na taj način ne razmišlja polovica žena na ovome svijetu, nego daleko više njih. A meni to ide na živce. Štoviše, rečenica koja mi je poslužila kao polazište za pitanje na sve se strane citira uz tumačenje da "ljubav sve pokreće". Bljak!
ma priznaj da je sjatko to "ljubav sve pokreće". Jel ti onda i pjevaju "daaaaaa nije jubavi... " ?
ilustracije radi.
ovo zadnjo dvo mi daje nešto misliti, ali s obzirom da...mi fale neke činjenice iz priče, ne znam kamo da smjestim zaručnika...MmeTipfeler wrote: ↑25 Apr 2017, 17:30Ponavljam glavne točke:
- mlađahna djeva, jezičava i neposlušna
- zaručena, nikad ubračena
- nije se udala zato što je i zaručnik smrtno stradao
- osobine navedene u prvoj točki (jezičavost i neposlušnost) dovele su do osude na smrt (bez Adisove pomoći
)
Nije bilo kršćanskih oltara, ali je tadašnja i tamošnja religija, kao i svaka druga, imala svoja sveta mjesta.
- MmeTipfeler
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 815 times
- Been thanked: 1553 times
Mark Twain, Ivana Orleanska, piscu "najdraža i doista najbolja" njegova knjiga?
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 815 times
- Been thanked: 1553 times
Pff... Odoh zadati roman na drugoj temi. Ne ide mi zasad. 
Potpisi su za budale.
- gđa Karambol
Aha.MmeTipfeler wrote: ↑25 Apr 2017, 17:30Nije bilo kršćanskih oltara, ali je tadašnja i tamošnja religija, kao i svaka druga, imala svoja sveta mjesta.
A tko ju je osudio na smrt? On, neki jedan ili neko vijeće staraca?
I gdje bi taj zaručnikov grob bio? U današnjoj Europi?
- MmeTipfeler
Zakasnio si. Karambolica te pretekla.
Neki jedan. I to u rodu s njome. Općenito svatko je tu nekome nešto, ukratko, obiteljska sreća i veselje. Da, današnja je Europa u pitanju, i u pogledu zbivanja i u pogledu groba.gđa Karambol wrote: ↑25 Apr 2017, 18:01
Aha.
A tko ju je osudio na smrt? On, neki jedan ili neko vijeće staraca?
I gdje bi taj zaručnikov grob bio? U današnjoj Europi?
- gđa Karambol
Hm...
A, tuku li se tamo? Mislim, prije nego ju rod osudi na smrt. Isuču li (ima li taj glagol trajni oblik) mačeve? Nasrću li jedni na druge makar i goloruki?
I ti bozi (od bogovi, dakako) zahtijevaju li kakve žrtve kad se već ne vjenčavaju u ime Obitelji?
A, tuku li se tamo? Mislim, prije nego ju rod osudi na smrt. Isuču li (ima li taj glagol trajni oblik) mačeve? Nasrću li jedni na druge makar i goloruki?
I ti bozi (od bogovi, dakako) zahtijevaju li kakve žrtve kad se već ne vjenčavaju u ime Obitelji?
- MmeTipfeler
Isuče se samo jedan mač, ali taj je bitan. Ne tuku se međusobno, ali su se bome tukli prije početka priče, i to krvavo i na smrt. Žrtve se inače prinose, ali ovdje ne igraju nikakvu ulogu.
-
- Information
-