To ko da Cartmanu kažem da se njegov grad nazi u Južnom Muraközu.
Chat
- chillout23
- Been thanked: 2 times
Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Ranair uskoro počinje prodavati long-haul letove, za sada samo od Air Europe. Fly4free danas izbacio članak o tome sa screenshot-om mada ja ne vidim još uvijek ništa od toga, vjerovatno testiraju pa možda i puste stvar live na kratko. Ono što mene zanima hoće li tu biti ikakve koristi za nas ili će samo resellati njihove karte po istoj ili još višoj cijeni.
-nekada sam i sam sebi sumnjiv
-armada slavi, ultrasi se bore za opstanak, torcidi se je.., boysi idu u varaždin..., rudeš boysi slave ulazak u prvu ligu.... i kada sve to stavim u kalkulator dobio sam 44
-samo ne znam ide li novinar
- Tyrion Lannister
Odavno.
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Prolaznica
- Has thanked: 6 times
Kaže meni sad kolegica sa posla, da je došla jutros na ZG aerodrom sat i pol ranije, na let za Beč. Check in je bilo nemoguće napraviti online a gužva je navodno ogromna i da zbog toga nije stigla na let. E sad si ja nekako mislim, da li je to stvarno zbog toga ili se jednostavno nije snašla.
collect moments, not things
Kad točno "jutros"? To se odnosi na famozne "pekarske letove" koji idu između 6 i 7 (a ljudi misle da checkin nije otvoren već u 4, pa dolaze na knap oko 5, naprave sami sebi gužvu i popuše) ili na "polupekarske" oko 8?
Pitam jer ću ovaj drugi, baš kao i ti, uskoro i sam imat.
Pitam jer ću ovaj drugi, baš kao i ti, uskoro i sam imat.
- Prolaznica
One su došle jutros u 7 na aerodrom, trebale su letjeti za Beč u 8:25, dakle polupekarski
I mene također zanima, jer mi je let sljedeći tjedan u 8:30.
I da uspijem odraditi check-in online, nadam se da postoji poseban drop off šalter. Nisam još letila sa novog aerodroma, pa ispadam ko neka seljanka, sorry
I mene također zanima, jer mi je let sljedeći tjedan u 8:30.
I da uspijem odraditi check-in online, nadam se da postoji poseban drop off šalter. Nisam još letila sa novog aerodroma, pa ispadam ko neka seljanka, sorry
Općenito su zagrebački putnici, pa, na žalost, čak i oni koji relativno često putuju, dosta neobrazovani i nesnalažljivi, barem su to bili moji dojmovi sa starog terminala. Vjerojatno većini aviokarte sređuju razne tajnice po firmama, a sami pojma nemaju skoro pa ni o čemu vezanom uz putovanja. Sve im je "lako" i "sve se može" pa se onda čude kad im se nekaj "nepredvidivo" dogodi.
Stanu se u kilometarsku repinu i čekaju ko tukci, a kiosci za selfcheckin stoje neiskorišteni, nitko ih nit ne pogleda.
E, sad, glede drop-off šaltera, to i mene zanima. Također, postavlja se i pitanje prtljage za drugi let. Naime, ako na (eventualno postojeći) drop-off šalter na FT dođem prethodno čekiran za oba leta (dakle, radi se o dva međusobno nezavisna checkina), hoće li mi moći na oba "priljepit" prtljagu i osigurat njezin transfer na Schipholu?
Doduše, ako i neće, 3 i pol vure na Schipholu bi trebalo biti sasvim dosta i za izaći, preuzet prtljagu i osobno ju prebacit na drugi let.
U svakom slučaju, ti to sve prolaziš nekoliko dana ranije, pa napiši kak je bilo.
Stanu se u kilometarsku repinu i čekaju ko tukci, a kiosci za selfcheckin stoje neiskorišteni, nitko ih nit ne pogleda.
E, sad, glede drop-off šaltera, to i mene zanima. Također, postavlja se i pitanje prtljage za drugi let. Naime, ako na (eventualno postojeći) drop-off šalter na FT dođem prethodno čekiran za oba leta (dakle, radi se o dva međusobno nezavisna checkina), hoće li mi moći na oba "priljepit" prtljagu i osigurat njezin transfer na Schipholu?
Doduše, ako i neće, 3 i pol vure na Schipholu bi trebalo biti sasvim dosta i za izaći, preuzet prtljagu i osobno ju prebacit na drugi let.
U svakom slučaju, ti to sve prolaziš nekoliko dana ranije, pa napiši kak je bilo.
- Nukac
- Davorich
- Been thanked: 91 times
Ja sam išao 27.4.
Let je bio u 8:05, ja stigao na aerodrom oko 6:00.
Nikakvih većih redova, obavio sam sve formalnosti za cca 15 min. Daklem, 15 min od kad sam stao u red do kad sam sjedio u biznis loži.
Ima poseban šalter za bag drop. Kad dođeš na checkin dio, šater je odmah prvi, na desnoj strani. Mislim da su čak 2 šaltera. Svi čekaju u redu ko ofce, za čekiranje. Nisam nikog vidio da se čekira na automatima. Let je bio kombinacija Croatiaairlines/Icelandair, prtljaga je bila čekirana do KEF.
Ako ti je kombinacija Croatia/KLM, ček in za oba leta se obavlja preko Croatijinih stranica. Ako ne ide tako, probaš ili na KLM ili na Air France stranicama. Zanimljivo je da recimo jednom nisam uspio napraviti na KLM stranicama, ali bez problema na Air France stranicama.
Jednom nije išlo nigdje nego tek na aerodromu na šalteru. Ali to je bilo zato jer su već dan prije znali da će avion iz ZG kasnit.
Let je bio u 8:05, ja stigao na aerodrom oko 6:00.
Nikakvih većih redova, obavio sam sve formalnosti za cca 15 min. Daklem, 15 min od kad sam stao u red do kad sam sjedio u biznis loži.
Ima poseban šalter za bag drop. Kad dođeš na checkin dio, šater je odmah prvi, na desnoj strani. Mislim da su čak 2 šaltera. Svi čekaju u redu ko ofce, za čekiranje. Nisam nikog vidio da se čekira na automatima. Let je bio kombinacija Croatiaairlines/Icelandair, prtljaga je bila čekirana do KEF.
Ako ti je kombinacija Croatia/KLM, ček in za oba leta se obavlja preko Croatijinih stranica. Ako ne ide tako, probaš ili na KLM ili na Air France stranicama. Zanimljivo je da recimo jednom nisam uspio napraviti na KLM stranicama, ali bez problema na Air France stranicama.
Jednom nije išlo nigdje nego tek na aerodromu na šalteru. Ali to je bilo zato jer su već dan prije znali da će avion iz ZG kasnit.
- Prolaznica
To sam ih i ja pitala, zašto nisu išle na self šaltere, ionako su vukle samo ručnu prtljagu pa su rekle "a možda smo i mogle
"
- Nukac
- Davorich
A da, vi isto idete kombinacijom Croatiaairlines/Iceland air.
Ja sam checkin obavio odvojeno, onaj od Croatiaairlinesa na njihovoj aplikaciji, a onaj od Icelandair na njihovoj. Ako me sjećanje ne vara, mislim da sam oboje mogao na Croatijinoj stranici, ali ja sam to napravio odvojeno, da imam orginalni BP od Icelandaira. Čista GEEK stvar, nikakav drugi razlog.
Ja sam checkin obavio odvojeno, onaj od Croatiaairlinesa na njihovoj aplikaciji, a onaj od Icelandair na njihovoj. Ako me sjećanje ne vara, mislim da sam oboje mogao na Croatijinoj stranici, ali ja sam to napravio odvojeno, da imam orginalni BP od Icelandaira. Čista GEEK stvar, nikakav drugi razlog.
- Prolaznica
Okej, znači utorak popodne počinje moj show sa checkinom ... i moja karta je 831
- Nukac
- Davorich
Neće ti biti nikakvih problema, prtljaga ide do KEF.
Nego kojim avionom idete? Ja sam imao sreću pa su promijenili B757 sa B767. Ipak je veći avion, a i razmještaj je 2-3-2.
I savjet za odabir sjedala: čini mi se da je bolje uzet sjedala A u smjeru Islanda, a sjedala F u drugom smjeru. Ako ćete imat sreće i neće biti oblačno.
Nego kojim avionom idete? Ja sam imao sreću pa su promijenili B757 sa B767. Ipak je veći avion, a i razmještaj je 2-3-2.
I savjet za odabir sjedala: čini mi se da je bolje uzet sjedala A u smjeru Islanda, a sjedala F u drugom smjeru. Ako ćete imat sreće i neće biti oblačno.
- Prolaznica
po expediji, idemo sa B757
- Nukac
- Davorich
Checkmytrip je postao mrvicu nepouzdan.
U principu je najbolji izvor - stranica Icelandair.
Bez obzira što je karta bila izdana pod brojem Croatiaairlinesa, kupljena na mytrip stranici, normalno mi je pokazivao cijeli itenerer na Icelandair stranici, ali i na stranicama Lufthanse (pošto je povratak bio s Lufthansom).
U principu je najbolji izvor - stranica Icelandair.
Bez obzira što je karta bila izdana pod brojem Croatiaairlinesa, kupljena na mytrip stranici, normalno mi je pokazivao cijeli itenerer na Icelandair stranici, ali i na stranicama Lufthanse (pošto je povratak bio s Lufthansom).
- Prolaznica
Bacila i ja oko na icelandair, amo tamo sa 757 

-
- Information
-